עבור לתוכן

לדעתכם AMD תתפרק עוד כמה שנים? או שהיא תחזור בגדול?

Featured Replies

פורסם

לאור מה שאנחנו רואים בחדשות כבר הרבה זמן, תמיד מדווח על זה ש-AMD תמיד צונחת, המניות שלה צונחות,

המשתמשים עוברים לאינטל, ועוד ועוד............

בגלל זה אני פוחד לקנות AMD שלא יהיה לי גב עם תיהיה בעייה, מה אתם אומרים? היא תתפרק? או שהיא תחזור ובגדול?

• תגובות 33
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לך למגדת עתידות, מאיפה אנחנו אמורים לדעת :bash:

פורסם
  • מחבר

לך למגדת עתידות, מאיפה אנחנו אמורים לדעת :bash:

שאלתי מה דעתכם, לא שאלתי עם אתם בטוחים.

לא שאלתי שאלה כמו:

-----------------------

מתי יגיע הרדאון 9500פרו לארץ?

פורסם

אינני כלכלן וזו דעתי בלבד :

AMD אומנם "צונחת" אבל היא לא תפשוט רגל כ"כ מהר , לעומת אינטל הם חברה קטנה , אבל הם חברה עולמית וחברות כאלה במצב גרוע ,יקבלו עזרה כלכלית במדינות שהם יש מפעלי AMD (ארה"ב , גרמניה , מלזיה , ובטח עוד כמה)

הפחד לא לקנות AMD נראה לי מוזר , כל עוד יש יבואן רשמי אתה תקבל את האחריות , ותקלות עם המעבדים זה דבר די נדיר (כל עוד אתה לא מתעלל בו באיזושהי צורה :nono: ) , וגם אם AMD תפשוט את הרגל , המעבד ימשיך לעבוד כמו גדול , ולתת תמורה מצוינת לעלותו הנמוכה.

פורסם

בדיוק.

זה לא שהמעבד זקוק לתמיכת דרייברים שוטפת...

פורסם

אני לא מאמין שזה יקרה, לפחות לא לאור הירידה האחרונה.

AMD אומנם חדרה לתודעה של רובנו רק בשנים האחרונות אך היא כמעט באותו הגיל כמו intel , וגם היא הוקמה אי שם בסוף שנות השישים. משמע שהיא לא משהו שחולף מהר מדי, אפילו אם לא הולך לה עכשיו ויכול להיות שהעתיד לא צופה טובות החברה עדיין מספר שתיים ליצור מעבדים למחשבים אישיים וזה אומר משהו.

מה שכן יכול להרוג את החברה זה כשלון מוחלט של הפטיש, ולא נראה לי שזה יקרה ;) .

פורסם

אני לא מאמין שAMD תפשוט את הרגל אבל אני כן חושב שהיא תפסיק ליצר מעבדים במהלך השנים הבאות וזאת מכיוון שפיתוח ויצור של מעבדים הולך ונעשה עסק קשה ויקר מדי לתחזוקה עם עשרה אחוז מהשוק העולמי.

אבל בקשר לחשש שלך , מעבד שעובד ביום הראשון הסבירות שיתקלקל במהלך השנים היא נמוכה, ובכל מיקרה התמורה לכסף במעבדי AMD גבוהה בהרבה , אני למשל מתכוון בקרוב להחלף את הAMD K62 שלי בXP חדש למרות אי הוודאות סביב עתידה של החברה.

פורסם

האמת, מה זה משנה? מישהו פה מתכוון להחזיק באותו המחשב בעשור הבא? מי יודע, אולי הדסקטוופ יעלם, ובמקומו נעבור לעבוד עם מערכת בידור ומיחשוב חדשה על-בסיס הטלוויזיה?... זה בערך כמו שבתור ילד היה לי IBM XT משוכלל, כשלכולם היה קומודור. כמה שנים אחרי שקנו לי אותו אפשר היה מקסימום לעבוד על איינשטיין או לשחק אולימפיאדה, בעוד שעל הקומודורים אפשר היה להמשיך לשחק כרגיל (אגב: למעריצי קומודור אי-שם, אפשר להוריד את המשחקים הישנים והטובים... יש אימולטור אי שם בסייברספייס)

פורסם
אני לא מאמין שAMD תפשוט את הרגל אבל אני כן חושב שהיא תפסיק ליצר מעבדים במהלך השנים הבאות וזאת מכיוון שפיתוח ויצור של מעבדים הולך ונעשה עסק קשה ויקר מדי לתחזוקה עם עשרה אחוז מהשוק העולמי.

אבל בקשר לחשש שלך ,

מעבד שעובד ביום הראשון הסבירות שיתקלקל במהלך השנים היא נמוכה,
ובכל מיקרה התמורה לכסף במעבדי AMD גבוהה בהרבה , אני למשל מתכוון בקרוב להחלף את הAMD K62 שלי בXP חדש למרות אי הוודאות סביב עתידה של החברה.

אצלי למשל הכרטיס מסך שלי (מפרט) עבד ביום הראשון בסדר גמור , לאחר חודש הוא מת בעצמו .

הכל יכול להיות ...

ולדעת INTEL תחנוק את AMD למוות, בגלל שאינטל יכולה להוריד את המחירים ממש חזק בלי להפדע כמעט ובכך לנצח את AMD סופית .

פורסם

לא ממש,ברור שאינטל תיפגע מזה,וכמו שראינו בשנה האחרונה,אם אינטל תוריד מחירים גם AMD תוריד מחירים.

ו-AMD תמיד יכולים למכור מעבדים במחיר זול מזה של אינטל מהסיבה הפשוטה שייצור מעבד אחד של AMD עולה פחות מייצור מעבד אחד של אינטל.

אז לא נראה לי ש-AMD תימעך על-ידי אינטל בזמן הקרוב,עובדה שרוב הזמן מאז הקמתה AMD לא שלטה על יותר מכמה אחוזים בודדים של השוק,אז לא ניראה שה"רק" 10% יגרמו ל-AMD לפשוט רגל...

ועוד דבר אחד:לא לשכח שיש תעשיית היטסינקים,מאוררים ושאר אמצעי קירור שמתבססים על מעבדי AMD...

פורסם

AMD לא תפשוט רגל, איך הגעתה למסקנה הזאת בכלל ?!

AMD תילחם באינטל עד המעבד האחרון.

ואם AMD תצטרך, היא תזרוק על אינטל פינים ומאווררים שבורים,

ואז הרבה מעבדי אינטל יפגעו (מאוורר 6200RPM פוגע במעבד אינטל = מוות)

כי שאתה רואה יש לAMD הרבה נשק כדיי להילחם באינטל.

פורסם

לאור מה שאנחנו רואים בחדשות כבר הרבה זמן, תמיד מדווח על זה ש-AMD תמיד צונחת, המניות שלה צונחות,

המשתמשים עוברים לאינטל, ועוד ועוד............

בגלל זה אני פוחד לקנות AMD שלא יהיה לי גב עם תיהיה בעייה, מה אתם אומרים? היא תתפרק? או שהיא תחזור ובגדול?

שטויות!!!!

עולם החומרה עובר המון תהפוכות בשנה פעם מוצר X פעם מוצר Y

אני מניח שחברה בסדר גודל של AMD לא תיפול בגלל חודש וחצי של מכירות כושלות

והמכירות לא כל כך גרועות מעבדים כמו אטלון אקס פי 1600-1800 נמכרים בכמויות

ע"י גופים שונים ועדיין מככבים בנתוני המכירות בשל מחירם הזול אם תראה את המצב שנוצר בין ATI

לNVIDIA

המצב ממש דומה הNV30 זה ההמר ושאר החידושים של AMD תיזכור דבר נוסף שמגהרצים זה ממש לא הכל וAMD לימדו אותו זאת

דינו לדעתי אתה כל הזמן מחפש סיבה לקנות אינטל רוצה אינטל תשלם יותר עבור אותו הדבר גם לי יש אינטל בבית אבל מצד אחר הלא הוא הסלרון

פורסם
לדעתכם AMD תתפרק עוד כמה שנים?

yes!

פורסם

מי שמדבר ;)

פורסם
לדעתכם AMD תתפרק עוד כמה שנים?

yes!

NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים