עבור לתוכן

כדאי לעבור מידני לאוטומטי?

Featured Replies

פורסם

את מה שתבזבז בעוד כמה שיעורים (7 שיעורים כפול 95 זה 665 שקל) תחסוך בקניית מכונית בעתיד. ההפרש בין אוטומטית ולידני במכונית חדשה יכולה להגיעה ל10 אלף שקל או יותר בכיף.

פורסם

תמשיך עם ידני, בכל מקרה רוב המכוניות הם ידניות, אז תנסה, זה עניין של זמן ואז אתה תקלוט איך להחזיק ואיך לעבור מהילוך להילוך.... :jump:

פורסם
  • מחבר

את מה שתבזבז בעוד כמה שיעורים (7 שיעורים כפול 95 זה 665 שקל) תחסוך בקניית מכונית בעתיד. ההפרש בין אוטומטית ולידני במכונית חדשה יכולה להגיעה ל10 אלף שקל או יותר בכיף.

בעתיד אני באמת מקווה שיהיו לי 120,000 בשביל לחסוף כזה הפרש, אבל כרגע התקציב שלי לקניית מכונית שיסתיים לי המלווה היא כ-20,000-25,000, מהכסף שלי, לא של ההורים. ודיברתי עם כמה חברים שלי, מסתבר שהרוב לקחו 35-45 שיעורים, אז כנראה שב-28 רק מעטים מצליחים.

פורסם

מניסיון של הרבה חברים, מי שממש ממש רוצה לסיים בקצת שיעורים[ואני מדבר ברמה תת הכרתית כמעט], בד"כ מצליח.

חשבתי על זה הרבה דווקא.

פורסם

[ltr]I passed on the first test after 28ish lessons (could be 27 or 29 as well, we lost count), on the day of the test I stalled. very few people master the art of manual shifting during the 28 minimum lessons required by law. 4.5 years after I got my license I bought a manual car and it took me a while to get the handle of it, mostly because the transmission is kinda fucked up (female driver...). now I'm loving every minute of it.

don't pussy out! stick to manual![/ltr]

פורסם

אם יש לך או למישפחה שלך רכב אוטומט או שאתה מיתכוון בעתיד לקנות רכב אוטומט , תעבור לאוטומט חד ובחלק! יש לי שנה רישיון ומאז הטסט לא נסעתי אפילו פעם אחת על ידני...זה מיותר! גם ככה כל הכניות כבר הולכות (החדשות) עם גיר אוטומט\טיפטרוניק.

פורסם

גם לי יש שנה רישיון ויצא לי לנהוג על הרבה מכוניות ידניות.

אתה חייב לזכור שרשיון ידני נותן גם על אוטומט אבל לא להפך...

פורסם

תסתכל על זה ככה. רשיון לאוטומט בלבד זה הגבלה

אתה רוצה להרגיש מוגבל?

תעשה על ידני ותחיה טוב חביבי. העוד כמה שיעורים שתעשה לא ממש יגרמו לך לפשוט רגל. אני גם מכיר מישהי שעשתה 70 שיעורים על ידני ולא הסכימה לעבור לאוטומט, והצליחה בסוף.

אז תהיה רגוע, ותישאר בידני.

פורסם

אז ככה..

תשמע לי ותלמד על ידני!!1

אם תצטרך לעשות 35 ואפילו 40 שיעורים זה שטויות...

רק סתם לידע כללי רוב האנשים שאני מכיר ושקראתי בכל מני אתרים לא עברו טסט ראשון אחרי 28 שיעורים..

רוב האנשים עוברים באיזור ה שיעור 32 משהו כזה.. ויש גם שעוברים בהרבה יותר..

עכשיו תחשוב על זה ככה.. שאתה עכשיו תלמד ונגיד יעלה לך עוד 1000 שקל אבל בסוף תעבור על ידני..

אתה בעוד שנה לא תרגיש את זה בכלל ולא תחשוב על זה זה לא יענין אותך..

אבל ברגע שתעשה על אוטומט אז בעוד שנה אולי תתבעס..

תשמע יש אנשים שבאמת כאילו לא אכפת להם וילמדו על אוטומט ויהנו מזה..

אני לומד על ידני ונהנה מכל רגע.. פשוט כייף כל הקטע של השליטה הזו..

אני נהגתי באוטומט.. באיזה ה 20 מטר בחניה והתבעסתי.. לא היה כייף...

ולעשות רישיון על אוטומט מגביל.. אתה לא יכול לדעת איך החיים ימשיכו יכול ליהיות שעוד מעט תיהיה לך חברה עם אוטו ידני ולא תוכל לנהוג

תצא עם חברים בעל הרכב ישתה ולא יוכל לנהוג ואתה גם לא תוכל כי אין לך אפשרות לנהוג על ידני...

תעבוד בחברה שיש בה רק מכוניות ידניות..

כל מני שטויות כאלה..

בקיצור.. תלמד על ידני.. גם אם זה יעלה לך עוד 1000 שקל..

רק בקניה של האוטו הידני אתה תחסוך את הכסף גם שמדובר באיזור ה 20 אלף שקל.. אז נגיד תחסוך 1000 שקל ..

אם יהיו לך בעיות בגיר (ובדרך כלל יש יותר עם גיר אוטומטי..) אז בגיר רגיל יעלה לך יותר זול לתקן..

אה וגם שחכתי את צריכת הדלק.. מדובר בחיסכון של סביבות ה 10% בצריכת הדלק..

תחשוב כל תידלוק שלך ב 100 שקל אתה חוסך 10 תוך 100 תדלוקים נגיד תוך שנה וחצי-שנתים.. כבר חסכת את הכסף שלקח לך להוציא לרשיון רק על דלק..

בקיצור מה שאני רוצה להגיד.. שאם השיקול הוא כלכלי.. תמשיך ללמוד על ידני..

אם אתה מרגיש שבאמת אין לך כל קשר לידני לא תנהג בחיים על ידני אין לך מה לעשות עם רכב עם גיר כזה.. תוציא על אוטומט.. בטוח תוך 9 שיעורים שנשארו לך תלמד על אוטומט הכל ותיגש לטסט..אחרי הכל באוטומט מה שנוח זה שיש לך את כל הזמן שבעולם להתסכל במראות.. להסתכל על תמרורים והכל.. לא צריך להתעסק עם הילוכים..

וחוץ מזה ששיעור על אוטומט עולה יותר.. בסביבות ה 100 -120 שקל לשיעור.. ולכן למורה שלך יש אינטרס שתלמד על אוטומט.. יותר קל לו.. והוא מקבל יותר כסף..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים