עבור לתוכן

כדאי לעבור מידני לאוטומטי?

Featured Replies

פורסם

אני בשיעור 19 בלימודי נהיגה. אני עדיין קצת מסתבך לפעמים עם הקלאץ' וההילוכים (:-X). המורה שלי ניסה לשכנע אותי לעבור לאוטומטי, והוא אומר שהוא מעריך שבמצב עכשיו זה די וודאי שאני אצטרך לקחת יותר מ-28 שיעורים, אולי לכיוון ה-35, בעוד שאם אני אעבור לאוטומטי יהיה לי יותר קל. שאלתי אותו בקשר ליתרונות והחסרונות של ידני לעומת אוטומטי, אבל הוא נראה לי משוחד לכיוון האוטומטי. ד"א, הגעתי איתו להסכמה מראש שכל שיעור עד ה-28 יעלה 78 ומהשיעור ה-29 כל שיעור יעלה 95. שיעור 40 דקות. אז האם כדאי לעבור? מה היתרונות והחסרונות הבולטים ביותר?

תודה

פורסם

אם אתה לא מסתדר עם ידני אז אולי עדיף לעבור לאוטו', יש כאלה שלא מסתדרים עם גיר כזה, לא נורא זה לא סוף העולם. עדיף שיהיו עם אוטו' ולא ידפקו את כל המכוניות בחניה שלא יכבה להם האוטו ברמזור.

רק קח בחשבון שאם אתה עובר לאוטו' אתה לא תוכל לנהוג על מכוניות ידניות.

פורסם

תכל'ס אני מציע לך להמשיך עם הידני כי ברגע שתעשה את הרשיון שלך אתה כבר תוכל לבחור גם ככה במה לנהוג ואם תרצה לעבור אז לאוטומטי-בכיף אבל תאמין לי תמיד תשאיר את האפשרויות שלך פתוחות.

סיפור עלי גם אני לא כל כך הצלחתי עם הידני עד השיעור הממש לפני אחרון-לפני טסט ובסופו של דבר אני עשיתי 30 שיעורים וטסט אחד. סמוך עלי לפעמים קצת לחץ עוזר אל תדאג פשוט תמשיך בידני, אבל שוב הבחירה בידיך.

פורסם

כאמור נהיגה על אוטומטי לא מאפשרת לך נהיגה במכונית ידנית.

אני מציע לך לקחת את העוד קצת שיעורים כדי להתגבר על הבעיות עם הידני רק כשתהיה לך האופציה לנהוג בידני.

פורסם

קח את הזמן שלך, אז לא יהיה ב28 יהיה ב35 שיעורים, לא סוף העולם.

חבל על המגבלות מאוחר יותר.

פורסם

מה שאמרו פה זה נכון, שווה להתאמץ קצת בשביל רישיון מלא.

חוצמזה, אני פעם נהגתי על אוטו' ושנאתי כל רגע (לא שאני גם ככה משתגע על נהיגה [במיוחד בכבישי ארצינו המסריחים ואפילו לא התחלתי לדבר על הישראלים המסריחים שכל אחד מהם חושב שהכביש של אבא שלו...]), אין על השליטה שמעניק גיר גיל.

פורסם

לא צריך להגזים... יש תיבות אוטומטיות טובות ואם יש להם פיקוד ידני/אלקטרוני מה כי טוב, למרות שבאמת עם גיר רגיל יש את השליטה הגדולה ביותר.

פורסם
  • מחבר

אז לטסט רק על אוטומטי אין יתרון מלבד זה שאולי זה יחסוך לי 5-7 שיעורים נגיד?

פורסם

אתה כנראה לא הבנת, אם תעשה רישיון על גיר אוטומטי (או טסט על גיר אוטומטי) אתה לא תוכל לנהוג על גיר רגיל.

פורסם
  • מחבר

אתה כנראה לא הבנת, אם תעשה רישיון על גיר אוטומטי (או טסט על גיר אוטומטי) אתה לא תוכל לנהוג על גיר רגיל.

תתפלא, אבל הצלחתי איכשהו להבין את זה :kopfpatsch: ההודעות שלא אוריפ ונתנאל היו מאוד מתוחכמות, אבל הצלחתי להבין מה הם אומרים ::).

ואני גם יודע את זה, לא התייחסתי לזה כי זה שיקול ברור שלקחתי אותו מראש, אני שואל על דברים נוספים או אחרים.

פורסם

יכול להיות שזה באמת עיניין קצת בעייתי אצלך אבל עדיין זה שווה את המאמץ... תקח בחשבון גם שאחרי שתוציא את הרישיון ותתרגל כבר החלפת הילוכים יהיה אצלך עיניין של מה בכך ואתה תעשה את זה בצורה אוטומתית בלי מחשבה בכלל ולא כמו בשעורי נהיגה שאתה צריך לשים לב לעוד 10 דברים שונים שאתה עדיין לא רגיל אלהם

דבר שני הוא שאתה גם אדם צעיר ויצא לך כניראה לא פעם לנהוג על רכב הילוכים אם זה יהיה בצבא או רכב של חברים \ עבודה וכו' כך שלא כדאי לפסול את האפשרות הזאת

דבר שלישי, מה אתה כוסית ?!!@#?!@?#?@ :bash::s07:

פורסם
  • מחבר

דבר שלישי, מה אתה כוסית ?!!@#?!@?#?@ :bash::s07:

:gorgeous:

אני לא מקבל החלטה על בסיס "מה אתה, כוסית?", אני מקבל על בסיס דברים קצת יותר פרקטיים. חוץ מזה גם אני חשבתי ככה, ושכנעתם אותי. אם אני אכשל בנגיד 2 טסטים ואגיע ליותר מ-35 שיעורים אני אשקול את זה מחדש, בנתיים המצב לא מעולה אבל לא כזה נורא.

פורסם

לדעתי, גם אם תעשה יותר מ2 טסטים ותעבור את ה35 שיעורים, ההוצאה הכספית שווה את היכולת לנהוג במכונית ידנית.

פורסם

אני הייתי ממליץ לאנשים ללמוד על ידני, אבל עכשיו אני רואה שזה די חסר תועלת ולא "כדאי" כשאפשר ללמוד אוטומט - מי שמחפש להוציא רישיון מהר שיעשה על אוטומט.

אני למדתי ידני ועברתי טסט ראשון על גיר רגיל, כשהתחלתי לנהוג על אוטו עם גיר אוטומטי זה היה קלי קלות, זה לא רציני.

אתה כבר בשיעור 19, זה כבר די הרבה שיעורים, הייתי אומר שתמשיך על ידני, אם אתה לא ממש מסתדר - תעבור לאוטומט לשיעור, שניים ואז תראה מה יותר טוב בשבילך.

פורסם
  • מחבר

אני הייתי ממליץ לאנשים ללמוד על ידני, אבל עכשיו אני רואה שזה די חסר תועלת ולא "כדאי" כשאפשר ללמוד אוטומט - מי שמחפש להוציא רישיון מהר שיעשה על אוטומט.

אני למדתי ידני ועברתי טסט ראשון על גיר רגיל, כשהתחלתי לנהוג על אוטו עם גיר אוטומטי זה היה קלי קלות, זה לא רציני.

אתה כבר בשיעור 19, זה כבר די הרבה שיעורים, הייתי אומר שתמשיך על ידני, אם אתה לא ממש מסתדר - תעבור לאוטומט לשיעור, שניים ואז תראה מה יותר טוב בשבילך.

שמע, אני מחפש מהר, כי ב-22.10 אני מתחיל ללמוד ואני אוכל לקחת שיעורים רק יומיים בשבוע. אבל לדחות את הרישיון בשבועיים-שלוש זה לא כזה ביג-דיל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים