עבור לתוכן

מה הסיכוי לחטוף סרטן ריאות מעישון סיגריות?

Featured Replies

פורסם

אז סיכמנו שלא מפליצים ומעשנים בחברה?

אני לא מבין מה זה עוזר שהאישה שהייתה בהריון הפסיקה לעשן בזמן ההריון, והמשיכה אחריו. הילד עדיין סובל מהנזקים של העישון גם כשהוא לא בתוך הבטן שלה.

• תגובות 105
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צודק שזה גורם נזק לילד אחרי שהוא נולד, ועדיין, הנזקים ההתפתחותיים שהיו נגרמים

אם האישה הייתה מעשנת בזמן ההריון נחסכים ממנו, חלקית לפחות...

ו-Decktor, אתה פשוט לא צודק

כשאני יוצא לשתות בפאב, כן, אני מודע לזה שאנשים מסביבי יעשנו, אבל זה שאני שותה אלכוהול

(שאולי מזיק יותר מהסיגריות ואולי לא, זה לא משנה) לא אומר שאני צריך לסבול מהסיגריות בגלל

שהן "פחות מזיקות". הרי מהאלכוהול אני נהנה, ואני בוחר לשתות אותו, מהסיגריות אני סובל ואני

לא בוחר שאף אחד יעשן לידי. זה כמו להגיד: "טוב, אם כבר אני דופק את הגוף שלי ושותה אלכוהול,

אז אם כבר נשחק גם רולטה רוסית על הדרך..." זה שאני דופק את הגוף שלי עם האלכוהול זה מבחירה

אישית שלי, אבל למה זה שאני גורם לעצמי נזק עם האלכוהול אומר שאני צריך לסבול מהסיגריות של אחרים?

פורסם

רגע, שניה, ושאתה משתכר ומתחיל ללכת מכות (לא דווקא אתה באופן כללי) זה בסדר? אתה לא פוגע בסובבים אותך? שאתה מקיא, זה לא מגעיל?

לעזאזל, יש אנשים (והרבה) שמעשנים בערך קופסא -שתיים לשבוע, הם לא מגיעים ל10 סיגריות ליום. (מיועד לBDB)

פורסם

רגע, שניה, ושאתה משתכר ומתחיל ללכת מכות (לא דווקא אתה באופן כללי) זה בסדר? אתה לא פוגע בסובבים אותך? שאתה מקיא, זה לא מגעיל?

לעזאזל, יש אנשים (והרבה) שמעשנים בערך קופסא -שתיים לשבוע, הם לא מגיעים ל10 סיגריות ליום. (מיועד לBDB)

אנחנו לא מדברים פה על אנשים מסוימים אלא על סטטיסטית הממוצע. חוץ מזה אני תומך בך בעובדה ששתית אלכול באופן מופרד גרועה אפילו יותר מעישון, לא שמעתי על תאונת דרכים שנגרמה מעישון אבל שמעתי על הרבה שנגרמו מנהג שיכור.

פורסם

כן, זה מגעיל, וכן, זה פוגע בסובבים אותי. אבל אף פעם לא הגעתי למצב כזה, ואני גם מקווה שאני לא אגיע

כשאני אומר שאני יוצא בימי שישי ושותה אלכוהול, אני שותה חצי ליטר-ליטר של בירה, שלא משפיע עליי בכלל,

אולי קצת מסובב את הראש, תלוי כמה הבטן הייתה מלאה לפני ששתיתי.

ואתה צודק, אנשים כאלה לא צריכים לשתות, לפחות לא בכמויות כאלה, אבל איך זה נוגע לעישון?

זה שא' מזיק לא אומר שאני צריך לסבול את ב'...

פורסם

תחשוב על זה איזה בעל בר אדיוט ירשום לא מעשנים כאן ? הוא יצתרך במיקרה הטוב ליקנות מקום מחוץ ואז בחורף יהיה חלש ועוד ועוד

עישון מזיק

לחלק אכפת מעישון פאסיבי לחלק לא חלק מעשנים חלק לא ככה זה

אם כולנו הינו דומים העולם היה משעמם

פורסם

רק אנשים בעלי כישורים חברתיים לקויים צריכים סיגריות בשביל להתגבש

היי, אתה לא חושב שזה קצת מעליב כלפי אנשים בעלי כישורים חברתיים לקויים?! :(

לגבי הנושא, הסטטיסטיקה של 85% מחולי סרטן ריאות הם מעשנים אמורה להראות לך שאם תעשן הסיכוי הוא יותר גבוה מאשר אם לא. בכללי אבל, הכל תלוי בכמות ובזמן שאתה מעשן, אם אתה מעשן עשרות שנים קרוב לוודאי שאם לא סרטן ריאות יהיו לך בעיות בריאות אחרות שגם הן לא סימפטיות (גם אם בשלב כזה או אחר הצלחת להפסיק).

פורסם

לפי הנתון, יתכן שכל המעשנים חולים בסרטן. יתכן שיש רק 85 כאלו, אבל אז זה יגיד שיש רק 25 שחולים בזה בלי עישון.

פורסם

יכול להיות שרצית להגיד 15%? ::):cool2:

פורסם

יכול להיות שרצית להגיד 15%? ::):cool2:

כל השאר הם גידולים.

פורסם

כל פעם שאני קורא ת'רד כזה או כתבה בסגנון אני חושב על להפסיק לעשן

(ותוך כדי המחשבה אני בד"כ מדליק סיגריה)

אולי הגיע הזמן להפסיק באמת...

פורסם

ניפלאות האינטרנט

אפשר לכתוב מה שרוצים ואף אחד בחיים לא יידע את האמת.

אני מניאק אם הוא היה מדליק את הסיגריה השנייה אחריי שהייתי אומר לו לכבות את הראשונה.

פורסם

לך תדע

אני אם היתי מעשן אני היתי עושה מה שבא לי עם הסיגריה שלי מקסימום זז למקום אחר

אהבתי את כל מה שהוא רשם

פורסם

*הכותב מעשן קופסא ליום כבר חתיכת תקופה*

לנושא האשכול- הסיכוי משתנה, בעיקר לפי גנטיקה. סטטיסטיקה במקרים כאלו לא ממש משנה- ברגע שיש לך סרטן ריאות, גם אם האחוזים היו נגדך, זה לא ממש משנה.

לשאר התגובות באשכול- מעשנים צריכים לדעת להתחשב בלא מעשנים ולהיפך.

בתקופה שלי בצבא, לא היה משהו ששנאתי יותר מאנשים שהתיישבו לידי בספסל ריק כשאני כבר מעשן סיגריה וביקשו ממני לכבות- בעיקר בגלל הפרצוף שלהם כשאמרתי להם לא (והראתי להם את הספסל הריק הבא). מצד שני, דאגתי תמיד שלא יקרה מצב הפוך- מעולם לא התיישבתי עם סיגריה על ספסל שיש בו אדם לא מעשן.

אני מאוד מקפיד, ומציע גם לשאר המעשנים, לא לעשן ליד ילדים גם אם מותר לעשן ולא לעשן במקומות שאסור לעשן בהם. אנחנו בחרנו לחיות צמודים לווינסטון אדום שלנו- אין סיבה שמישהו אחר ישלם את המחיר (ואכן, יש מחיר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים