עבור לתוכן

השארת אופציה ל-OC, האם להחליף לוח?

Featured Replies

פורסם

אני לוקח E6300 עם 2GB TWINMOS 667, 7900GS ולוח Asrock Xfire.

מעולם לא עשיתי OC ונדמה לי שזה לא יקרה בזמן הקרוב. אבל - הנושא מעניין אותי ואני רוצה לשמור את האופציה פתוחה.

1. מדוע האסרוק לא מתאים ל-OC?

2. מדוע כ"כ מומלץ לעשות OC עם זכרונות 800? מה הבעיה עם 667?

3. האם לדעתכם כדאי להוסיף עוד 300-400 שקל כדי לשדרג את הלוח?

4. אם כן, איזה לוח לקחת עבור OC בינוני מבין כל הג'יגה בייטים למיניהם (S3, DS3, DS4...)? והאם בכלל לקחת אסוס?

5. בהנחה שאשדרג לוח, האם כדאי לקנות מראש קירור למעבד? ואם כן, מהו הקירור השקט ביותר?

תודה!

פורסם

אני לוקח E6300 עם 2GB TWINMOS 667, 7900GS ולוח Asrock Xfire.

מעולם לא עשיתי OC ונדמה לי שזה לא יקרה בזמן הקרוב. אבל - הנושא מעניין אותי ואני רוצה לשמור את האופציה פתוחה.

1. מדוע האסרוק לא מתאים ל-OC?

2. מדוע כ"כ מומלץ לעשות OC עם זכרונות 800? מה הבעיה עם 667?

3. האם לדעתכם כדאי להוסיף עוד 300-400 שקל כדי לשדרג את הלוח?

4. אם כן, איזה לוח לקחת עבור OC בינוני מבין כל הג'יגה בייטים למיניהם (S3, DS3, DS4...)? והאם בכלל לקחת אסוס?

5. בהנחה שאשדרג לוח, האם כדאי לקנות מראש קירור למעבד? ואם כן, מהו הקירור השקט ביותר?

תודה!

1. ASROCK הוקמה בתור חברת בת של ASUS , מכייון שASUS נתפסת בפניי קהל החומרה כחברה אייכותית ויקרה אבל מקצועית , אבל הם רוצים למכור גם לשוק הבינוני והזול , אבל הם לא יכולים בגלל השם הטוב והיקר שלהם , אז הם הקימו את ASROCK בתור המותג הזול שלהם , שלא מיועד לשוק האוברקלוקרים המקצועי , לכן אי אפשר בד"כ לעשות אוברקלוק טוב על הלוחות של ASROCK (על של ASUS כן , והרבה...)

2. אין שום בעיה עם 667 , רק שאוברקלוקרים רציניים מעדיפים 800 כדיי שיוכלו להגיע לFSB של 400 על יחס בין תדר הליבה לתדר הזכרונות של 1:1

3. לא, יספיק לך לוח כמעט באותו מחיר , GIGABYTE GA-965P-S3

4. עניתי לך כבר ב3 וב1 , ותתרחק מASUS P5B כי ביקורות מהרשת אומרות שהוא גרוע ביותר (לא תקף לגביי P5B DELUXE , שאוברקלוקר מצויין)

5. שקט ? THERMALTAKE BIG TYPHOON , אבל תבקש שירכיבו לך בחנות כי ההרכבה שלו מתישה ואתה לא רוצה לעשות את זה בעצמך

6. שמחתי לעזור :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

1. המחיר של ה- 965s3 הוא 790 מול 530 של האסרוק. האם התכוונת ל- 945s3 ב-590?

אם לא, האם זו השקעה ראויה?

2. האם ניתן לעשות OC בינוני עם 667 מבלי להגיע ליחס של 1:1? נראה לי שאוותר על זכרונות 800, זה יקררר...

3. בניתי מפרט שקט במיוחד (P180). ראיתי שגם אתה בחרת בו. האם הבחירה בנינג'ה היא לא התפשרות על רעש יחסית ל-BT?

מה היתרון של הנינג'ה?

4. האם כדאי לי להוסיף קירור למעבד מראש? עוד 250 ש"ח... = מזעור רעש מורגש - ?

התקציב פחות בעייתי, יותר חשוב לי לבצע רכישה הגיונית, מחשב שקט עם אופציה עתידית ל-OC צנוע.

תודה!

פורסם

1. המחיר של ה- 965s3 הוא 790 מול 530 של האסרוק. האם התכוונת ל- 945s3 ב-590?

אם לא, האם זו השקעה ראויה?

2. האם ניתן לעשות OC בינוני עם 667 מבלי להגיע ליחס של 1:1? נראה לי שאוותר על זכרונות 800, זה יקררר...

3. בניתי מפרט שקט במיוחד (P180). ראיתי שגם אתה בחרת בו. האם הבחירה בנינג'ה היא לא התפשרות על רעש יחסית ל-BT?

מה היתרון של הנינג'ה?

4. האם כדאי לי להוסיף קירור למעבד מראש? עוד 250 ש"ח... = מזעור רעש מורגש - ?

התקציב פחות בעייתי, יותר חשוב לי לבצע רכישה הגיונית, מחשב שקט עם אופציה עתידית ל-OC צנוע.

תודה!

1.לדעתי ההשקעה ב965P-S3 שווה מאוד , זה לוח מאוד אמין בלי קשר לאוברקלוק , והוא גם ייתן לך ביצועים מעולים באוברקלוק במחיר נמוך , אבל אם אתה מתעקש, בחריגה לא גדוה אפשר ללכת על DS3 או בכלל על לוח של חברה אחרת שמתחרה בו , DFI INFINITY FOR LGA 775/P .

2. יחס של 1:1 זה הכי טוב , לעומת זאת יחס יותר נמוך (3:2 למשל) יכול לפצות על הזיכרונות היותר איטיים מהמעבד בלי לפגוע משמעותית בביצועים , בחישוב הסופי , אתה תקבל ביצועים מעולים מכייוון שבמעבד שלך (CORE 2 DOU E6300 ) משולבות טכנולוגיות שגורמות לו לעבוד בצורה יעילה עם הזיכרון , יעילה מספיק בשביל "לעקוף" את המחלק

3. אכן גם אני בחרתי בו, זה מארז ענק , בוא נתחיל ככה , סירקולציית האוויר שבו מעולה , אבל הוא לא קצת יקר לך ? שלא תבין אותי לא נכון אני (ועוד לפחות 50 חבריי פורום) מאוד ממליץ עליו מביקורות שקראתי עליו , אבל הוא עולה בסביבות ה800 שקל , לגביי הנינג'ה , הוא יותר חזק מTHERMALTAKE BT , אבל יותר רועש גם , אבל המארז לפי ביקורות כשהוא סגור מחריש אותו , אז זה בסדר , לעומת זאת אם אתה רוצה מפרט שממש לא יעשה רעש , הBIG TYPHOON יתאים לך מאוד

4. לCORE 2 מספיק הקרור סטוק בשביל אוברקלוק בינוני , אבל אם אתה בקטע של אוברקלוק עד בערך 3 ג'יגה , מומלץ קרור מקצועי (לשם השוואה , אתה תרגיש שהמחשב יותר מהיר אחריי שיפור של משהו כמו 400-500 MHZ העלאה במהירות)

בכיף , לי עזרו פה בלי סוף , אני מחזיר טובה ...

עריכה : אחריי קצת עיון במפרטים הטכניים של הGA-945G-S3 ושל אחיו מGIGABYTE , יכול להיות שגם הוא יספיק , אבל בכל מקרה אני ממליץ ללכת על 965P-DS3 , או יותר טוב לחרוג עוד יותר ולקחת DS4 , שבא כבר עם קרור לצ'יפסט , זה חשוב כי הצ'יפסט שעליו מבוססים כל הלוחות שציינתי (965\P\G , כשההבדל בינייהם הוא כרטיס המסך המובנה ) מתחמם מאוד , וידוע שהוא מגביל באוברקלוק בגלל החום שלו

פורסם

עם הלוחות הנ"ל היחס המינימלי הוא 1:1

לכן זכרון DDR2-667 יגביל את המעבד כבר בבאס 333 (שהוא שיפור של 25% בלבד)

לגבי ASRock, הם מוציאים גם דגמים טובים, אבל ה-ConRoeXFire-eSATA2 פשוט לא מתאים לזה

למה? כי האיכות של השבבים שמרכיבים את ערכת השבבים לא מספיק גבוהה בשביל OC

פורסם
  • מחבר

1. החריגה ל-DS3 היא כלפי מעלה, כוונתך. אני אלך על ה- S3 כי ראיתי שההבדל הוא באורך החיים של הלוח ולא בשום נתון טכני אחר.

2. ה-P180, מצאתי רק ב- 1000 ש"ח... (השחור). מצאת את השחור ב-800 בארץ??

3. הקירור לצ'יפ של ה- DS4, אני יכול להוסיף BT ל-S3, נכון? זה קירור דומה, לא?

ליאור: אם כך, כדי לשפר את היחס אני יכול או להעלות זכרונות ל-800 או להעלות מעבד ל-6400, נכון?

מה עדיף?

פורסם

אם אפשרי גם וגם

אם לא אז E6300 ב-400 באס נותן 2800MHz

E6400 ב-333 באס נותן 2664MHz

עדיף E6300 עם זכרונות DDR2-800

כמובן שאם הזכרונות טובים הם ימשכו מעל DDR2-800

פורסם

זה אכן לא נגמר , אבל אתה תראה , אתה עכשיו משלם סכום יותר ממה שציפית על המחשב , אבל אחריי OverClock , הוא יעבוד כמו מחשב שעולה פי 2 בממוצע , חוץ מזה , זה תמיד הרגשה טובה כשלך יש משהו שחברים שלך יצטרכו לשלם עליו , שוב פי 2 בערך , בשביל אותו דבר , או פשוט להתייעץ איתך בקנייה של המחשב :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אכן...

מה מבין אלה מומלץ:

G.Skill DDR II PC6400 800MHZ 2GB Dual Channel CL 4-4-4-12

דגם: F2-6400CL4D-2GBPK

מחיר בחנות: ¤1,680.00

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5849

או:

Team Xtreem 1GB Kit DDR2 PC6400 800Mhz 4-4-4-10 X2

מחיר: 1780 ש"ח

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2233_2234&products_id=14772

או:

Digma 1GB DDR2 800Mhz Premier (with Thermaltake cooling) X2

~1400 ש"ח

http://www.cec.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1247

(ומזה ה- "cooling" הזה...?)

ושאלה נוספת:

אם יש ללוח DS4 קירור לצ'יפ, לא עדיף ללכת עליו ולוותר על S3 + BT ? או שפיספסתי משהו...?

האם הקירור שמגיע איתו שקט מספיק?

תודה!

פורסם

ה-Team הם טובים

כנ"ל CellShock באותה סביבת מחיר

שניהם ימשכו איתך הרבה מעבר ל-DDR2-800 המוצהר

יותר לכיוון DDR2-1000 ואולי גם יותר

לגבי ה-Digma, הם לא עומדים בסטנדרט של האחרים שצוינו, הקירור הזה אגב הוא סה"כ צלעות קירור

לגבי הלוח, הקירור שלו לא בא במקום ה-BigTyphoon

פורסם
  • מחבר

1. נדמה לי שאלך על ה-TEAM, יש משהו מומלץ יותר במחיר הזה?

2. קראתי שההבדל בין ה-S3 ל-DS3 הוא רק בקבלים איכותיים יותר באחרון, המאפשרים תוחלת חיים של כ-5 + שנים יחסית ל-S3 המאפשר 3-4 שנות קיום:

Got some good news here. I called up gigabyte's oem builder line telling them that i want to build systems using their 965p-s3 but that i had some questions regarding it. They transferred me to a motherboard technician since I had questions that seemed to detailed for the sales guy. (I was hoping he would do that!!! LOL) Anyways here is what the tech said.

Question 1: What is the difference between the 965p-ds3 and 965p-s3?

Response: Their is no difference except for the solid state capacitors on the ds3.

Question 2: Does not having the solid state capacitors on the s3 affect overclocking on core 2 duo.

Response: The solid state capacitors have no impact or bearing on the boards ability to overclock. The solid state capacitors are used for long term durability.

Question 3: When you say durability can u elaborate on that?

Response: By durability I mean the S3 board will last probably about 3-4 years. The DS3 will last 5+ years.

Question 4: The DS3 is shown to hit high FSB speeds above 400 easily. Can that be expected or attained on the S3?

Response: Again as I mentioned the boards are the same and we have reached those speeds in testing.

Thats what i asked and that is how he answered... pretty interesting huh!!!

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/582799.html

אני מנחש שלוח שמחזיק 4 שנים זה די והותר, אם כך, ללכת על ה-S3? (פחות 200 ש"ח...)

3. לגבי קירור הלוח, הבנתי שהצ'יפסט 965 מתחמם יחסית. האם כדאי אם כך להוסיף 300 ש"ח ולקחת DS4 במקום S3? (בהנחה שאקח BT בכל מקרה)

4. בהנחה שאני יכול לחכות עם ה-OC, האם כדאי להמתין ל-BT VX (מתי אמור להגיע?) ואז אוכל להתקין אותו לבד בבית?

פורסם

1. כנראה שלא , אני אישית קונה את הG.SKILL 800MHZ שהזכרת קודם (כן , אלה שמבוססים על שבבי PK ) , אבל לתחום שלך הם כנראה יותר מתאימים

2. אם הם אכן זהים כמו שהטכנאי אומר , אין טעם לקנות DS3 וS3 פלוס קרור לצ'יפס יהייה סבבה

3. לא, תשקיע במקום בקרור לצ'יפס ויהייה בסדר

4. את הVX לא תהייה לך בעיה להתקין , לעומת זאת את הBIG TYPHOON FIRST EDITION יהייה לך מאוד קשה להתקין , אז אני ממליץ לבקש התקנה בחנות .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים