עבור לתוכן

מה ההבדל בין פירמוט רגיל למהיר ב-XP?

Featured Replies

פורסם

חוץ מהמהירות כמובן...

פורסם

פירמוט מהיר לא באמת מוחק את הקבצים, אלא מוחק את טבלת הקבצים, ולכן בעצם אומר למערכת שאין שום קבצים, אף על פי שהם שם.

עם הפירמוט הזה אפשר בקלות לשחזר את רוב המידע כמעט בשלמותו, עם תוכונת יעודיות.

פירמוט מלא מוחק פיזית את הנתונים מההארדיסק, ואי אפשר לשחזר אותם עם תוכנות(אפילו שיש בימינו כל מיני טכנולוגיות שיכולות לשחזר נראה לי אפילו לאחר 8 פורמטים מלאים, בתמורה לסכום כסף לא קטן..)

בכל אופן, תמיד ממולץ בהתקנה חדשה לעשות פורמט מלא, ליתר בטחון.(לא יודע ממש למה, פשוט זה נקי יותר ככה :D )

פורסם

לא מדוייק ^^^^^^^

הפירמוט "המהיר" דווקא כן מוחק את הקבצים כולם ולא רק את טבלאות הקבצים.

הפירמוט "הרגיל" (והאיטי יותר) לא רק מוחק את הקבצים, אלא גם מבצע סריקת דיסק מלאה chkdsk, וזה מה שבעצם מוסיף לאורכו של התהליך.

בכל מקרה בשני התהליכים ניתן לשחזר את המידע בשלמותו בעזרת תוכנה יעודית - לא רק בראשון.

הפירמוט האיטי יותר הוא גם המומלץ יותר מפני שהוא מאתר סקטורים פגומים בכונן הקשיח ויודע לומר למערכת לא לגשת אליהם.

יום נעים.

פורסם

טוב, אפשר להגיד הייתי קרוב :xyxthumbs:

אני רק לא מבין, אם זה עובר ממש על פני ההארדיסק ומוחק את המידע, איך ניתן לשחזר אותו באמצעות תוכנה?

פורסם
  • מחבר

ואני מוסיף: איזו פעולה כן מוחקת רק את טבלת הקבצים ולא את הקבצים עצמם?

פורסם

ואני מוסיף: איזו פעולה כן מוחקת רק את טבלת הקבצים ולא את הקבצים עצמם?

אני מאמין שרק Ghosting מאפשר את זה, כמו NORTON GHOST וכו', לא חושב שההתקנה המקורית של מיקרוסופט מאפשרת את זה.

ערב נעים,

-ג'ו

פורסם

אני אחדד מעט.

"מחיקה" רגילה במערכת ההפעלה Windows לא נוגעת בעצם בקובץ. המחיקה רק מסירה את ההפניה למיקום שלו בטבלת הקבצים (file allocation table), כך שמבחינת המערכת הקובץ הוא "בלתי נראה" ואינו קיים.

הקובץ עצמו עדיין נמצא אי שם על הכונן - אבל מבחינת המערכת היא רשאית לכתוב עליו מתי שתצטרך. כל עוד נוצר קובץ אחר במקומו, ניתן לשחזר אותו.

יש לציין שגם אם כבר נכתב עליו, קיימות בשוק תוכנות שיודעות להציל נתונים אפילו במצבים כאלו.

המחיקה שמתבצעת בזמן התקנת XP היא יותר ממחיקה רגילה מכיוון שלאחר המחיקה ההרדיסק משוכתב בנתוני המערכת החדשה. כמובן שזה לא אומר שהמערכת החדשה נכתבה על כל הנתונים הישנים (ההרדיסק גדול מהנפח המקסימלי שה-OS דורשת) ולכן עדיין יהיה ניתן להציל נתונים מהמערכת הקודמת.

ישנן מחיקות בשוק שמהן לא ניתן או כמעט ולא ניתן לשחזר נתונים:

- LOW LEVEL FORMAT שהוא האיתחול שמבוצע אצל היצרן עצמו במפעל, והוא התהליך שקובע את חלוקת הכונן לאזורים וכתובות.

פירמוט כזה מוחק לחלוטין את כל המידע שיש בכונן ובידיים לא מקצועיות יכול גם להפוך את הכונן ללא יותר ממשקולת נייר.

כתיבת אפסים\מספרים אקראיים - מוחק את כל המידע על הכונן וכותב אפסים או מספרים שונים במקום הנתונים המקוריים.

- פירמוט תעשייתי.

שימוש במגנט חזק כדי למחוק את כל הנתונים על הכונן. הופך את שיחזור המידע לקרוב מאוד לבלתי אפשרי.

בכל מקרה, כל אחת משיטות הפירמוט האלה כמעט ואינה שימושית למשתמש המצוי - הן לוקחות זמן רב, דורשות תוכנה\חומרה יעודית, ודרוש הרבה כסף כדי לשחזר נתונים שבטעות נמחקו תוך שימוש בהן.

יום נעים לכולם.

פורסם

בשביל למחוק את המידע במלואו צריך לעשות

ZERO FILL

עם תוכנה ייעודית שלא קשה למצוא

ואז זה ממש מוחק את הקבצים וגם קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשחזר

אם עושים זירו פיל יותר מידי פעמים זה עלול להזיק לפעמים קשות!?!?!? להארד דיסק!

יום נעים!!!

פורסם

זה תורם/עוזר מבחינה כלשהי לעשות פירמוט כזה למהירות של ההארד דיסק?!

כי זה נשמע הגיוני שאם הקבצים הישנים עדיין נמצאים על ההארד דיסק וקבצים חדשים נכתבים על הנ"ל זה מאט אותו.. לא ?

פורסם

זה לא משנה שום דבר.

מערכת הקבצים וה-FAT כבר ממילא לא קיימים, וההרדיסק עצמו לא יודע אם כל ביט אצלו שווה ל-0 או למשהו אחר - זה גם לא משנה כי אין מערכת שתקרא את הנתונים אלא רק לאחר ההתקנה של ה-OS.

עושים פירמוט רגיל, מי שבטוח שההרדיסק תקין כי הוא פירמט או סרק אותו לאחרונה יכול לבחור באפשרות QUICK.

לילה טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים