עבור לתוכן

האם היפראקטיביות מורידה פרופיל? - בבקשה כנסו

Featured Replies

פורסם

שלום, האם לאדם היפראקטיבי עלולים להוריד פרופיל בצבא?

זה מוגדר כבעיה נוירולוגית, כמו אפילפסיה, ולכן אני שואל.

תודה לעונים!

פורסם

אני היפראקטיבי וזה לא הוריד לי פרופיל (לא רציתי שזה יוריד לי פרופיל, נגיד ככה, אם אתה לא רוצה שמשהו יוריד לך פרופיל - ב-90 אחוז הוא לא יוריד).

פורסם

כאילו, אלא אם כן חסרה לך רגל או יד...

כי יש מצב שהם ישימו לב לזה אפילו אם לא תרצה

פורסם
  • מחבר

shuy, אתה נוטל תרופות, כגון ריטלין, אני משהו בסגנון?

מה זאת אומרת "לא רוצה שיורידו לך פרופיל" ?

בא אלי צו לפני כמה ימים, ויחד איתו היה שאלון שהשאלה הראשונה היתה אם קיימת אצלי בעיה נוירולוגית, ובסעיף אחד, אם אני נוטל תרופות באופן קבוע.

אני סובל מ-ADHD, אבל לא לוקח את הזבל הזה...

שמעתי מהרבה מקורות כמה שזה מזיק, הופך ילדים לזומבים, מוריד תיאבון, גורם ל'טיקים' וגם לא מזמן היתה כתבה ב-ynet שזה גם עלול לגרום לדום לב!

כשהיתי קטן ואובחנתי כאחד כזה אצל נוירולוג של קופת-החולים שלי (אני עד היום באותה קופת חולים), בהתחלה לקחתי את זה קצת, ואז הופיעו אצלי 'טיקים' - אמא שלי לא רצתה שאקח את זה יותר, ועד היום - אני סובל מהם.

אני מסוגל לשלוט על עצמי, למשל לשבת בכתה רגוע ולא לעשות בעיות כמו כל אחד אחר, כי אני כבר לא ילד קטן שלא שולט על עצמו, אתה יכול לפגוש אותי במקום כלשהו, ותחשוב שאני בנאדם רגיל לגמרי, ואפילו חבר שלי אומר ש"פעם" הייתי ביפראקטיבי - אני עדיין כזה, רק שהוא חושב שזה "עבר", גם אמא שלי חיה בסרט שרק חשבו שהייתי היפראקטיבי, אבל בכל זאת יש מעין דחפים (אימפולסים) לזה.

אחרי הכל למדתי עם הזמן לחיות עם זה, אבל בכל זאת אני מוצא את עצמי מתקשה בלהתרכז לאורך זמן, זה מאד מפריע בלימודים - למשל, כאשר אני מתכונן למבחן כלשהו, אני כל דקה "נודד" למקום אחר, ואז כאילו עושה REFRESH במחשב, וממשיך לקרוא.

אולי יש איזה משהו, בכל זאת שאוכל לקחת, כדי לפחות להעלות את רמת הריכוז שלי?

תודה לכולם!

פורסם
  • מחבר

עוד דבר, לגבי הצו.

כתוב שאת הטופס צריך למלא רופא משפחה.

אם למשל, אני לא אומר לו שאני כזה - הוא בכל זאת יכול לבדוק את זה במחשב, ולסמן שם שאני כזה? :-\

האם בצה"ל בודקים את זה לעומק או שסומכים עלי?

כי אחרי הכל, מה לעזאזל אשם אדם שנולד היפראקטיבי?

זה לא שאני אדם רע, ולהפך, כתוב שלאנשים היפראקטיביים יש נטיה להיות יותר אינטליגנטיים, לא שאני רומז על כך שאני כזה... :P

שואלים בטופס אם טופלתי ע"י פסיכולוג.

טופלתי י"ע פסיכולוג כשהייתי קטן, כי הייתי עושה בעיות בבית-ספר - וזה, נראה לי, היה במסגרת השירות הפסיכולוגי החינוכי, זה אומר שיכולים לבדוק את זה?

שוב, תודה רבה!

פורסם

מגיל 4 עד גיל 17 לקחתי ריטאלין, הפסקתי בעיקר בגלל מה שרשמת בהודעה שלך לגבי תופעות הלוואי של התרופה, בזמן האחרון אני יותר ויותר חושב על לחזור לקחת משהו (ריטאלין אני לא אקח יותר) מכיוון שאני מוצא שקשה לי יותר ויותר להתרכז בלימודים ככה.

תמלא את הטופס בכנות (או תדאג שהרופא שלך ימלא אותו בכנות) וכשתבוא לור"פ בצו הראשון תגיד שאתה רוצה לשרת בקרבי ושאתה לא רוצה שזה ישפיע לך על הפרופיל - במקרה שלי הם התחשבו.

ד.א

זה ממש לא בושה להיות היפרקטיבי (זה לא שאתה מודה שאתה פדופיל או משהו...) אין סיבה לפתוח משתמש חדש רק בשביל השאלה הזאת... (לדעתי לפחות)

פורסם
  • מחבר

ד.א

זה ממש לא בושה להיות היפרקטיבי (זה לא שאתה מודה שאתה פדופיל או משהו...) אין סיבה לפתוח משתמש חדש רק בשביל השאלה הזאת... (לדעתי לפחות)

אני מבין שהיום, מודעים הרבה יותר לתופעה, לאחר מחקרים רבים שנערכו, שלא כמו פעם, חשבו שהיפראקטיביים הם משוגעים או חולי נפש.

אבל אם למשל, חס וחלילה, מורידים לי בגלל זה פרופיל, וחברים שלי ישאלו "למה?" - מה אני אגיד להם?

אחרי הכל, לא ממש בא לי שהם ידעו על זה, כי אי אפשר ממש לצפות לתגובות - כל אדם שונה. למשל אם חבר שלי היה בא אלי, ואומר שהוא הומו, הייתי מבין אותו, תומך בו גם - כי הוא לא אשם שהוא כזה, ומי אמר שהומואים זה עם רע? להפך, לדעתי.

אבל אחרים, אם לא רבים, היו מסתייגים ממנו.

אותו דבר כאן, אפילו שהמצב היום שונה, לא היתה רוצה שחברים שלי ידעו על זה...

ואגב, אני רוצה להיות נהג בצבא -

אחת הסיבות היא שאני בן יחיד ואמא שלי ממש נגד זה, שאלך לקרבי - היא דאגנית! :nono:

ועוד סיבה, שלא ממש בא להיות כזה - לפי מה שהבנתי, קורעים שם ת'תחת, ואני די עצלן... :sleep: (כמה אירוני, היפראקטיבי עצלן :screwy: )

אפילו אם להיות נהג זה לא גן עדן, לעת עתה, זאת הבחירה שלי.

אין לי מושג איזה פרופיל זה דורש, אבל אני בטוח שלא 97...

ולכן, אם למשל, מורידים על ADHD פרופיל, אין סיבה שיתחשבו בי, ויתנו לי פרופיל גבוהה.

שוב, ההיבט החברתי ממש חשוב לי.

פורסם

shuy, אתה נוטל תרופות, כגון ריטלין, אני משהו בסגנון?

מה זאת אומרת "לא רוצה שיורידו לך פרופיל" ?

בא אלי צו לפני כמה ימים, ויחד איתו היה שאלון שהשאלה הראשונה היתה אם קיימת אצלי בעיה נוירולוגית, ובסעיף אחד, אם אני נוטל תרופות באופן קבוע.

אני סובל מ-ADHD, אבל לא לוקח את הזבל הזה...

שמעתי מהרבה מקורות כמה שזה מזיק, הופך ילדים לזומבים, מוריד תיאבון, גורם ל'טיקים' וגם לא מזמן היתה כתבה ב-ynet שזה גם עלול לגרום לדום לב!

כשהיתי קטן ואובחנתי כאחד כזה אצל נוירולוג של קופת-החולים שלי (אני עד היום באותה קופת חולים), בהתחלה לקחתי את זה קצת, ואז הופיעו אצלי 'טיקים' - אמא שלי לא רצתה שאקח את זה יותר, ועד היום - אני סובל מהם.

אני מסוגל לשלוט על עצמי, למשל לשבת בכתה רגוע ולא לעשות בעיות כמו כל אחד אחר, כי אני כבר לא ילד קטן שלא שולט על עצמו, אתה יכול לפגוש אותי במקום כלשהו, ותחשוב שאני בנאדם רגיל לגמרי, ואפילו חבר שלי אומר ש"פעם" הייתי ביפראקטיבי - אני עדיין כזה, רק שהוא חושב שזה "עבר", גם אמא שלי חיה בסרט שרק חשבו שהייתי היפראקטיבי, אבל בכל זאת יש מעין דחפים (אימפולסים) לזה.

אחרי הכל למדתי עם הזמן לחיות עם זה, אבל בכל זאת אני מוצא את עצמי מתקשה בלהתרכז לאורך זמן, זה מאד מפריע בלימודים - למשל, כאשר אני מתכונן למבחן כלשהו, אני כל דקה "נודד" למקום אחר, ואז כאילו עושה REFRESH במחשב, וממשיך לקרוא.

אולי יש איזה משהו, בכל זאת שאוכל לקחת, כדי לפחות להעלות את רמת הריכוז שלי?

תודה לכולם!

אני נוטל ריטלין כבר 4 שנים ולאחרונה הפסקתי כי שאני לא בבית ספר אני לא צריך את זה.

עשו מריטלין דבר הרבה יותר מסוכן ממה שהוא.

בעיקרון תופעות הלוואי שהיו לי הם חוסר תאבון, יכולתי לא לאכול יום שלם אם לא היו דוחפים לי אוכל.

בשנה האחרונה לקחתי קונצרטה ויש אותן תופעות לוואי.

מגיל 4 עד גיל 17 לקחתי ריטאלין, הפסקתי בעיקר בגלל מה שרשמת בהודעה שלך לגבי תופעות הלוואי של התרופה, בזמן האחרון אני יותר ויותר חושב על לחזור לקחת משהו (ריטאלין אני לא אקח יותר) מכיוון שאני מוצא שקשה לי יותר ויותר להתרכז בלימודים ככה.

תמלא את הטופס בכנות (או תדאג שהרופא שלך ימלא אותו בכנות) וכשתבוא לור"פ בצו הראשון תגיד שאתה רוצה לשרת בקרבי ושאתה לא רוצה שזה ישפיע לך על הפרופיל - במקרה שלי הם התחשבו.

ד.א

כמו שכתבתי למעלה, קונצרטה לא הפסיקה את תופעות הלוואי לפחות לי.

לפותח התראד: יורידו לך פרופיל אם תגיד שאתה לוקח את התרופה באופן קבוע ל-64.

יורידו לך גם פרופיל אם תביא אבחון מאיזה פסיכומשהו מיוחד, את שלי הם לא קיבלו ויש לי 97.

פורסם
  • מחבר
לפותח התראד: יורידו לך פרופיל אם תגיד שאתה לוקח את התרופה באופן קבוע ל-64.

יורידו לך גם פרופיל אם תביא אבחון מאיזה פסיכומשהו מיוחד, את שלי הם לא קיבלו ויש לי 97.

יורידו ל-64 מעצם זה שהיא תרופה בכלל, או שהיא תרופה ל-ADD\ADHD ?

מה זאת אומרת "את שלי הם לא קיבלו?"

מכירים בך כהיפראקטיבי בצבא, או שהם לא יודעים?

תודה!

פורסם

באופן כללי, כל אדם שעל טיפול תרופתי קבוע (החל מטיפול מונע לאסטמה [כמו שהיה לאח שלי] וכלה בריטלין או משהו בסגנון)

ישירות מקבל פרופיל 64, ככה זה בצבא

בנוגע לכך שאתה לא רוצה שחברים שלך ידעו, הם לא צריכים לדעת

אם ישאלו אותך מה הפרופיל שלך תוכל תמיד לשקר, ואם תבחר להגיד להם שיש לך 64 (בהנחה שזה מה שתקבל)

אז תגיד להם שזה על בעיות גב/ראיה/ציפורן חודרנית/אתה גיק מחשבים או כל דבר אחר

אין סיבה שהם לא יאמינו לך, ואפילו אם הם לא יאמינו לך, אפשר לקוות שיש להם מספיק טקט בשביל לא לשאול

אותך כי הם כנראה מבינים שאתה לא רוצה לספר להם (ואם אין להם מספיק טקט, הם מפגרים מכדי להיות חברים של מישהו)

אני יכול להגיד לך שאני אף פעם לא חשבתי על מישהו שבעל הפרעות קשב וריכוז כעל משוגע, ואין לי גם בעיה עם הומואים ולסביות

(יש לי ידידה טובה מאוד לסבית). מצד שני, זה תלוי באנשים שאיתם אתה מסתובב, ואני מבין את הרצון שלך לרצות להחביא מהחברים

שלך את הבעיה הזאת (אם כי אם זה מה שיפריע להם, באמת שהם לא ראויים להיות חברים שלך, או של אף אחד אחר)

פורסם

יורידו ל-64 מעצם זה שהיא תרופה בכלל, או שהיא תרופה ל-ADD\ADHD ?

מה זאת אומרת "את שלי הם לא קיבלו?"

מכירים בך כהיפראקטיבי בצבא, או שהם לא יודעים?

תודה!

בעיקרון הגשתי להם את האבחון והם לא קיבלו אותו כי לא עשיתי אותו אצל מאבחן מיוחד...

פורסם

אחותי היפראקטיבית בטירוף, לא היתה ממש דלוקה על השירות צבאי, וקיבלה 97 בלי שום בעיה, והתגייסה...

מה שמוריד פרופיל זה בעיקר תרופות חזקות או סיבוכי נירולוגיים(כמו שאצלי, ניתוח ראש=פרופיל21 רפואי, לא משנה מה אמרתי להם :(:nixweiss: :'()

פורסם

יש לי ADD... אני לא ממש נוטל רטלין יותר למרות שעשיתי את זה בבית ספר.

בכל מקרה הפרופיל שלי ירד ל64 בגלל זה - אבל אני לא בטוח אם זה בגלל שאמרתי להם שאני נוטל

רטלין באופן קבוע (אני לא זוכר...) או בגלל בדיקה שהם עשו לי בלשכת הגיוס עם ניורולוג שבוחן את המוטוריקה שלך

וכל מיני דברים נילויים.

אני מניח שזה משהו שאפשר להילחם בו אם אתה רוצה. או פשוט לא לדווח שאתה לוקח ריטלין.

פורסם
  • מחבר

אני חושש שעלולים להוריד לי פרופיל, למשהו כמו 64 בגלל שהם עלולים להחשיב אותי כמסוכן או משהו, שאסור לתת לי נשק ביד, שאני אשתגע או משהו, וארה בחבריי (למרות שבחיים לא הייתי עושה את זה - זה כבר טירוף, לא היפראקטיביות, אבל ייתכן והם לא ירצו לקחת "סיכונים"), למרות שאני לא לוקח שום תרופה , אפילו שאין לי רצון להיות קרבי...

מה אתם אומרים?

פורסם

וואי וואי וואי.

אימלה אני פוחד, כמה זקנים יש פה.

תרופות, מחלות אימלה.

האמת גם אני לי יש מחלה-אסטמה. היא התפתחה אצלי שהייתי ממש קטן (שלוש, ארבע) ואז הייתי לוקח אירוטשמבר עד כיתה ג או ב ואז זה עבר לי עם השנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים