עבור לתוכן

דילמה בקשר לתפקיד שלי בצבא אחרי שנה וחצי בצבא של בלאגנים חייב עזרה

Featured Replies

פורסם

רקע:עשיתי י"ג י"ד לפני הצבא ,כרגע אני בן 22.

הסיפור:

אני שנה וחצי בצבא(חיל אוויר) עברתי כבר שלושה בסיסים + שלושה קורסים(2 לא עברתי בכוונה) הספקתי להיות טכנאי אלקטרו אופטיקה שזה הקורס שעברתי אבל פסלתי אותו בדרך של בלאגן עכשיו העבירו אותי לבסיס בדרום שנקרא ביסנ"מ בית ספר לנ"מ...להיות שם אפסנאי טכני ואני ממש לא רוצה את זה עשו לי את זה בכוונה כי רציתי קרוב לבית ולא נתנו לי בקיצור הגעתי לשם(פה זה כבר שנה וחצי בצבא) והלכתי לקב"ן כי כבר נשבר לי הוא הוריד לי פרופיל ל45 נפשי והמליץ להעביר אותי קרוב לבית אחרי שהוא פסל לי צריך לקבוע וועדה עם המפקד בסיס ולפני הוועדה עושים ראיון עם המפקד טייסת(סגן אלוף) ,אז בתחילת השיחה הוא שאל אותי אם אני רוצה לצאת מהצבא אמרתי לו שלא ,אח"כ הוא שאל למה אני הורדתי את הפרופיל ל45 ושחבל אמרתי לו שבתחילת השירות שלי רציתי קורס שנקרא "אבנט כחול"-טכנאי רשתות\מחשבים ואפילו לצאת לקצונה אבל לא נתנו לי מה שרציתי והכל הלך הפוך ,אז פה באה התפנית הוא הציע לי להיות טכנאי אבנט כחול בבסיס בלי קורס אבל זה אומר שאני נשאר בבסיס שם והוא יעלה לי את הפרופיל חזרה ואני ישרת בזה בשנה וחצי שנשארו ,או שיש לי אפשרות לפסול בכל מקרה את המקצוע ולעבור קרוב לבית ולעשות 5-9 או משהו כזה ולעבוד עם בן דוד שלי בחנות מחשבים שלו כשותף ולבנות את עצמי בזמן הזה.

עוד דבר יש לי עיכוב דרגה של שנה מעכשיו זאת אומרת שאני נשאר טוראי עוד שנה שלמה וזה משפיע על הטורניות בבסיס הזה ,טוראי עושה מטבח+רס"ר+שמירות יותר מאשר הוא במקצוע\תפקיד שלו מלא מלא טורניות וזאת אחת הסיבות הגדולות שאני מהסס.

אז יש שני אפשרויות:

1.לפסול מקצוע ,פרופיל 45 נפשי ,חמש תשע בסיס קרוב לבית ,עסק משלי במחשבים משכורות כמו שצריך בעזרת השם.

2.מקצוע בצבא טכנאי רשתות(צבירת ניסיון קטן) ,פרופיל לא נפשי 64 ,טורניות בכמות אדירה יותר מאשר אתה בתפקיד ,יציאות לבית זה חמשושים בתנאי שאין טורנויות אבל יש אז שבת לשלוש או לשתיים או לארבע תלוי.

אשמח לקבל עצות למרות שאתם לא מכירים את הנושא מקרוב תודה

פורסם

אחי אני לא מבין למה בשיחה שהיתה לך שאלו אותך למה הורדת פרופיל וענית להם ?

אתה אמור להראות שבאמת היתה לך בעיה של לחץ או דיכאון או מה שאמרת ובגלל זה הורידו לך את הפרופיל מחוסר ברירה

ובגלל זה אתה צריך להיות קרוב לבית למה אתה לא מסוגל להשאר בתפקיד הזה מתוך לחץ ואתה עדיין רוצה לשרת את המדינה אבל בתפקיד אחר.

פורסם

שמע, אני לא יודע איזה עסק יש לבן דוד שלך...אבל מה שאני כן יודע שאבנט כחול נחשב לקורס הכי יוקרתי בטכני של חיל האוויר היום. מה שלא ברור מההודעה שלך היא בתור מה תהיה באבנט כחול, כי אם תהיה שם על תקן "עובר רס"ר" (אחד שלא עשה הכשרה ואולי יקבל רק זבל) לא יודע אם יש לך למה ללכת לשם.

לדעתי מה שתעשה זה לברר מה עושים אלה שבאבנט כחול שלא עברו את הקורס, אם זה התפקיד הרגיל...ולפי זה תחליט, בכל מקרה, מי שיוצא מאבנט כחול מקבל אחלה משרות יחסית באזרחות וזה משהו שממש נחשב.

בהצ'.

פורסם
  • מחבר

אחי אני לא מבין למה בשיחה שהיתה לך שאלו אותך למה הורדת פרופיל וענית להם ?

אתה אמור להראות שבאמת היתה לך בעיה של לחץ או דיכאון או מה שאמרת ובגלל זה הורידו לך את הפרופיל מחוסר ברירה

ובגלל זה אתה צריך להיות קרוב לבית למה אתה לא מסוגל להשאר בתפקיד הזה מתוך לחץ ואתה עדיין רוצה לשרת את המדינה אבל בתפקיד אחר.

הסיבה שהקבן נתן לי 45 זה כי הוא ראה כמה בסיסים עברתי והוא שאל אותי אם אני רוצה אמרתי לו כן אין לי מה להסתיר ,עכשיו זה רק בתקן של הצעה אני צריך לבחור אם להמשיך לפסול את המקצוע ולעבור קרוב לבית או להיות שם טכנאי אבנט כחול קורס

שמע, אני לא יודע איזה עסק יש לבן דוד שלך...אבל מה שאני כן יודע שאבנט כחול נחשב לקורס הכי יוקרתי בטכני של חיל האוויר היום. מה שלא ברור מההודעה שלך היא בתור מה תהיה באבנט כחול, כי אם תהיה שם על תקן "עובר רס"ר" (אחד שלא עשה הכשרה ואולי יקבל רק זבל) לא יודע אם יש לך למה ללכת לשם.

לדעתי מה שתעשה זה לברר מה עושים אלה שבאבנט כחול שלא עברו את הקורס, אם זה התפקיד הרגיל...ולפי זה תחליט, בכל מקרה, מי שיוצא מאבנט כחול מקבל אחלה משרות יחסית באזרחות וזה משהו שממש נחשב.

בהצ'.

זאת הדילמה ,הוא אמר לי טכנאי מחשבים\אבנט בגף של אבנט כחול , נכון זה קורס יוקרתי מאוד אבל אני הולך לשם בלי קורס:\

עובד רס"ר בטוח לא אבל יש שם שלוש אופציות:

1.מערכות מידע - עונים לטלפון ופותרים תבעיות של אנשים בבסיס (ממש לא רוצה).

2.מעבדה - תיקון מחשבים ,ווינדוס ,חלקים מה שצריך.

3.אבנט כחול - חדר שרתים ענק שמחזיק את הבסיס ואת כל היוזרים ואתה מטפל בזה-התפקיד שבאמת שווה וגם זה לא בטוח בלי קורס.

דרך אגב שכחתי להגיד הוא נתן לי עד אחרי יום כיפור להחליט ,ותקופת ניסיון של שבועיים בשבילי וגם בשבילם זאת אומרת שאם לאחד מאיתנו זה לא מתאים בתום השבועיים של הניסיון ממשכים את הפסילת מקצוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים