עבור לתוכן

יש לי שאלה, אבל במיוחד לרוסים אל תקחו את זה ללב!

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת למה אנחנו לא רואים רוסים בבתי כנסת? אבל את מי שאנחנו כן רואים זה מרוקאים, תימנים, עיראקים, אשכנזים....

למה באמת רוסים אנחנו רואים בקושי או לא רואים בכלל ובכל זאת רוסים יש יותר ממיליון במדינה, מוזר לא???

עריכה: זה לא שאני מכריח אותם ללכת ולהתפלל, ok??!! פשוט שאלתי למה הם לא הולכים לבית הכנסת? (סליחה שאני קצת יגלוש מהנושא) אבל זה תכלס מזה מעצבן אותי שמדברים לידך חברים שלך שהם רוסיים בשפה הרוסית ואתה מרגיש זר לידם, כל הבית הספר שלי מלא ברוסים בכל אחד מדבר שם.... אלוהים גדול מה הולך שם!!!! בתכלס לכל הישאלים שלא מבינים רוסית האם זה מזה מעצבן אותכם לא??? גם אצלי בכיתה יש ישראלים (שמדברים עברית) שהם אומרים שזה מזה מעצבן אותם שמדברים ברוסית כאילו אחד לא מכיר את השני, יש ישראלים שאומרים כבר "הרוסים השתלטו על המדינה"

פורסם

תחשוב על העובדה שהדת דאכה בזמן המשטר הקומוניסטי

פורסם

דבר ראשון יש מלא רוסים חרדים בארץ - שאל חבדניק

וגם קהילה חרדית באוקראינה וברוסיה

סטאלין אסר דת עשרות שנים לכן יש הרבה אתאיסטים (תקנו אותי אם אני טועה )

פורסם

לא היה איסור על עיסוק בדת (שידוע לי עליו, לפחות) ותזכור שסטלין מת לפני קצת יותר מ50 שנה, די הרבה זמן...

אבל באופן כללי, המשטר הקומוניסטי הוא אתאיסטי בהגדרתו, וכשהשלטון לא מעודד דת,

היא נוטה לדעוך, במיוחד כשהשלטון אפילו אנטי-דתי במידה מסויימת

(ואפילו יותר כשהשלטון (והעם) לא מת על יהודים, מה שגורם להם להתנצר/להתבולל)

פורסם

ועכשיו לשיעור הגאומטריה של HWzone:

אשכנזים=מזרח אירופים=רוסים (טרנזטיביות)

פורסם

אז לפי ההיגיון הזה,

יהודים עיראקים (למשל)=ערבים?

ומה הפואנטה שאתה מנסה להעביר כאן מלבד אמירה שנשמעת גזענית?

(ומה עם יהודים אשכנזים ממערב אירופה, או שבאנגליה, צרפת, איטליה, גרמניה וכו' לא היו יהודים?)

פורסם

=\

יוני, נראה לי שפספסת שיעור או שניים בזמן האחרון

אתה בהחלט לא יכול לומר על המוצא הרוסי שהוא "אשכנזי" כיוון שאשכנז הן ארצות מערב ואמצע אירופה

פורסם

למה לאנשים שלא מאמינים באלוהים ללכת לבתי כנסת ?! מה הטעם ? די כבר לכפות על אנשים את הדת..שיעשו מה שהם רוצים..אתה רוצה ללכת ולהתפלל תלך ותתפלל..אל תציק לאחרים ותקרא להם בשמות כי הם לא יילכו אף פעם לבית כנסת (לא לפותח התרד ספציפית..לכל מי שירצה להגיב)

פורסם

אף אחד לא ניסה לכפות על אף אחד ללכת לבית כנסת (כאילו, כאן לפחות)

לא שהם צריכים, מדינת ישראל מספיק טובה בלכפות את זה על אנשים....

פורסם

כמו ש-infer אמר, לא הבנתי מה רצית להגיד פה?

פורסם

רגע, אתה גולש באינטרנט ביום שבת וקורא לרוסים כופרים? :nixweiss:

פורסם

רציתי לדעת למה אנחנו לא רואים רוסים בבתי כנסת? אבל את מי שאנחנו כן רואים זה מרוקאים, תימנים, עיראקים, אשכנזים....

למה באמת רוסים אנחנו רואים בקושי או לא רואים בכלל ובכל זאת רוסים יש יותר ממיליון במדינה, מוזר לא???

:/

פורסם

זה חוק אלגברי שאפשר להשליך על גאומטריה, לא להפך.

פורסם

מה אכפת לך שאתה לא רואה הרבה רוסים שהולכים לבית כנסת ושהם מדברים רוסית ביניהם? את מי זה מעניין? שידברו רוסית עד כמה שהם רוצים, זה לא מפריע לאף אחד.

פורסם

רגע, אתה גולש באינטרנט ביום שבת וקורא לרוסים כופרים? :nixweiss:

:)

----

מה זה באמת אכפת לך? יש איסור על דיבור ברוסית? לא! אז מה הבעיה? ::)

לא נעים לך? אז תפסיק לנסות ולצוטט לאחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים