עבור לתוכן

שנה טובה לכולם וצום קל לכם לשרוד לא לאכול ! :) וסליחה למי שעשיתי לו משהו רע

האם אתם צמים 1,324 הצבעות

1. 1. האם אתם צמים

• כן ברור
    • לא
    • יש לי עוד זמן לזה...
    • אני צם כמה שאני יכול
    • אני צם למרות שעדיין אני לא בן 13
    • עושים חצי צום שותים ולא אוכלים או להפך?
      0

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש "גזע" של אנשים שאוהבים לחלק מכות לאנשים אחרים, נקרא להם X.

אותו X מחלק מכות ואז מגיע חודש הסליחות ועשרת ימי התשובה אז הוא "מכפר" על הפגיעות הפיזיות\נפשיות שהוא יוצר לאותם האנשים בכך שהוא הולך לסליחות ומתפלל "בשביל שה' לא יעניש אותו ביום הדין".

במקום להתנהג כמו בנאדם כל 365 הימים שבשנה אז צריך להתנהג חרא 364 ימים בשנה (בחודש של הסליחות אותו X מתנהג טוב רק בלילות וגם אז רק בבית כנסת, לפעמים) - יום כיפור כמובן הוא מתנהג טוב כדי שה' לא יעניש אותו.צמים בשביל להרגיש את הצורך העז של הגוף שלנו לאוכל ומים וכמה שאנחנו קטנים בלעדיהם אותם אשר ה' מספק - זוהי כמובן הטענה המסורתית.

טעות בגלל חורבן בית המקדש לך תלמד היסטוריה חחח

• תגובות 60
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה היה סרקזם פחות או יותר INTEL..לא להתרגש...

בכל מקרה אני את הטענה שלי טענתי..אכן איש איש באמונתו יחיה וצום קל לכולם!

פורסם

ראיתי לנכון..הצחיק אותי..."לא מבקשים סליחה אלה מחילה.." זה בעצם אותו דבר!

טוב FEEDME אני בכל מקרה גרמתי סבל מועט מאוד לאנשים לא משהו שמצריך צום...

והסמליות הזו לא מוצאת חן בעייני..אני בעד דברים אפקטיביים...אם אני אצום ואסבול זה לא יגרום להם להרגיש יותר טוב..

עדיף שאני אבוא ואבקש סליחה מהם

להגיד שלא גרמת סבל זה טיפ טיפה יהיר

וזה חטא ודבר מגעיל בפני עצמו, שרק עליו לבדו כבר יש לך על מה לכפר.

יש "גזע" של אנשים שאוהבים לחלק מכות לאנשים אחרים, נקרא להם X.

אותו X מחלק מכות ואז מגיע חודש הסליחות ועשרת ימי התשובה אז הוא "מכפר" על הפגיעות הפיזיות\נפשיות שהוא יוצר לאותם האנשים בכך שהוא הולך לסליחות ומתפלל "בשביל שה' לא יעניש אותו ביום הדין".

לא הצדקתי את האנשים האלה ואני לא מצדיק אותם. והסיבה שהוא לא מרגיש טוב עם עצמו היא הסטייה מהרעיון של יום הכיפורים שאומרת שהמטרה שלו היא להגיע לסליחה בין אדם לחברו.

אני נוטה להסכים עם אלגוריתם....זה בערך ככה..

זה דומה לזה שאתה כל היום נוסע 120 לא מאותת ולא כלום ואז שיש ניידת אתה נוהג כמו בונבוניירה...

ובדיוק בשביל זה הניידת שם. בשביל שתאט ולו לשניה אחת ותסע כמו בנאדם.

מה אתה מקשקש

הצום מקורו במקרא

"ועיניתם את נפשותיכם"...

נפש, ד"א, בשפת המקרא היא גרון.

פורסם

אתה מודע לכך שיום הכיפורים חל עוד בספר ויקרא?

על מטרתו של יום הכיפורים כותבת התורה (ויקרא טז, כט-ל):

ו?ה?י?ת?ה ל?כ?ם, ל?ח?ק??ת עו?ל?ם: ב??ח?ד?ש? ה?ש???ב?יע?י ב??ע?ש?ו?ר ל?ח?ד?ש? ת??ע?נ?ו? א?ת-נ?פ?ש??ת?יכ?ם, ו?כ?ל-מ?ל?אכ?ה ל?א ת?ע?ש?ו?--ה?א?ז?ר?ח, ו?ה?ג??ר ה?ג??ר ב??תו?כ?כ?ם. כ??י-ב?י?ו?ם ה?ז??ה י?כ?פ??ר ע?ל?יכ?ם, ל?ט?ה?ר א?ת?כ?ם: מ?כ??ל, ח?ט??את?יכ?ם, ל?פ?נ?י ה', ת??ט?ה?רו?.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%95%D7%9D_%D7%9B%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8

אם אתה כבר מתקן אז אל תדבר שטויות.

פורסם

הניידת אכן שם כדי שאני אסע כמן בנאדם לשניה אחת...

אבל היה עדיף לכולם שהיתי נוסע כל השנה כמו שצריך....

אז נכון...השניה הזו אולי הצילה מישהו..אבל במשך כל השנה שאני נוהג כמו פושע אני יכול להרוג יותר אנשים!

ולא היתי יהיר! תראה...אני יודע מתי אני גורם סבל לאנשים..רואים את זה אצלם/הם אומרים לו/אנחנו רבים...

ואני גם ככה לא מכיר חצי עולם....ולכן אני אומר שגרמתי סבל מועט לאנשים..לפחות השנה...ואני מבקש מהם סליחה...

ומשתדל להתנהג כמו בנאדם כל השנה..ולא רק ביום כיפור..

אם היו מוותרים על היום הזה אבל מדגישים את חשיבות ההתנהגות הנאותה אדם לחברו כל השנה היה הרבה יותר טוב פה במדינה לכולם

פורסם

הניידת אכן שם כדי שאני אסע כמן בנאדם לשניה אחת...

אבל היה עדיף לכולם שהיתי נוסע כל השנה כמו שצריך....

אז נכון...השניה הזו אולי הצילה מישהו..אבל במשך כל השנה שאני נוהג כמו פושע אני יכול להרוג יותר אנשים!

ולא היתי יהיר! תראה...אני יודע מתי אני גורם סבל לאנשים..רואים את זה אצלם/הם אומרים לו/אנחנו רבים...

ואני גם ככה לא מכיר חצי עולם....ולכן אני אומר שגרמתי סבל מועט לאנשים..לפחות השנה...ואני מבקש מהם סליחה...

ומשתדל להתנהג כמו בנאדם כל השנה..ולא רק ביום כיפור..

אם היו מוותרים על היום הזה אבל מדגישים את חשיבות ההתנהגות הנאותה אדם לחברו כל השנה היה הרבה יותר טוב פה במדינה לכולם

יכול להיות שבמשך שנה

אבל אם הניידת באמת הייתה מפחידה אותך

או לא היית יודע מתי תפגוש ניידת

היית כל השנה נוהג כמו בנאדם.

ובכל מקרה אל תהיה יהיר. אני הרבה פעמים פוגע באנשים בלי לשים לב- או שאנשים נמאסים עליי והם לא יודעים מזה...

ולכן אתה מבקש סליחה כללית עבור כולם- גם עבור אלה שאתה לא יודע עם פגעת בהם או לא- באמצעות צום.

להבהרה למניעת וויכוחים מיותרים

הצום סמלי וזה ברור לי

אני הולך לארוחה המשפחתית

היה נעים להתווכח

צום קל למי שצם וסופ"ש נעים

פורסם

אני צם בין ביס לביס :silly:

פורסם

חשוב להתנהג כמו בן אדם כל השנה ולבקש סליחה כל השנה ממי שפגעתם.

אומנם לא תמיד אנו מודעים לסבל שאנו גורמים לאנשים ולהגיד שאתה לא גורם סבל לאחרים זו בהחלט יהירות.

ולכן על פי ראות עיני ביום כיפור אני מבקש סליחה מאנשים לא רק על דברים שעשיתי להם במודע וייתכן שלא התנצלתי אז (על אף שאני תמיד מקפיד להתנצל) אלא גם על דברים שייתכן ועשיתי להם שלא במודע.

דבר חשוב מאוד ביום כיפור הוא עשיית חשבון נפש, ולמרות שגם אותו תמיד ניתן לעשות כל השנה לרוב אנו לא עושים זאת וזו בהחלט הזדמנות טובה לעשות כך.

נ"ב

אם פגעתי במישהו בפורום אני באמת מתנצל :hi:

פורסם

רבותי, הבא שיספים פה, יקבל אזהרה ואף אחד לא ימחל לו עליה.

התכוונתי למה שאמרתי

לפי דעתי יותר קל למנות מלספור :lol:

Concept 5000-FX

יש לך אזהרה ראשונה על ספאם. בשלישית אתה בבאן\מיוט

פורסם

לפני החורבן

במדבר אחרי יציאת מצרים (בחומש) נצטוונו לצום ביום העשירי לתחילת השנה (עשרה בתשרי )

"כי ביום העשירי יכפר עליכם מכל חטאיכם תטהרו לפני ה'"

מכאן למדו, עבירות שבין אדם לה'- יום הכיפורים מכפר

עבירות שבין אדם לחבירו -אין יום הכיפורים מכפר עד שחברו ימחל לו

אז אי אפשר להיות חרה כל השנה וצדיק ביום אחד -יום הכיפורים לא יעזור לאותם "חרות"

פורסם

אני לא צם כי אני לא יהודי, אבל גם אם הייתי לא הייתי צם כי אני ממש נגד המסורת המטומטמת, מוזרה של לבכות ולבכות (ולהעניש את העצך או לא יודע מה) על דברים מלפני מליון שנה...

פורסם

למה מילוני שנה?

אתה גם מעניש את עצמך על המעשים שעשית...

פורסם

לא צם :yelclap:

פורסם

אני לא צם כי אני לא יהודי, אבל גם אם הייתי לא הייתי צם כי אני ממש נגד המסורת המטומטמת, מוזרה של לבכות ולבכות (ולהעניש את העצך או לא יודע מה) על דברים מלפני מליון שנה...

אבל לאכול עם המשפחה בחגים שבעצם אומרים 'הרגו אותנו, לא הצליחו, בואו נאכל' אתה אוכל. מזכיר את האנשים שבשישי בערב הולכים לבית כנסת ובשבת נוסעים באוטו :).

פורסם

גם יש את היהודים הרפורמים שבשבת נוסעים באוטו לבית כנסת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים