עבור לתוכן

האם יש עונש מוות בישראל?

Featured Replies

פורסם

לא היית צריך לומר כלום על הדוגמה הספציפית אחרי שנתת הגדרה כללית. אם לדעתך, בדוגמה הספציפית שנתתי לא התבצע רצח, הרי שההגדרה שלך שגוייה אפילו לדעתך.

אז, נו, מה דעתך על הגנה עצמית? רצח או לא?

אתה רוצה לומר לי שאפשר לבצע רצח, להודות שביצעת רצח ועדיין לא לעמוד למשפט בכלל כי מה שביצעת לא מהווה עבירה? כמה נורא. יש הסבר פשוט יותר: ההגדרה שלך לרצח שגוייה. לא נשפטים כי זה לא רצח.

בטח שאני יודע שהסעיפים שהבאתי לא קשורים! איזה חלק מ- "לא קשור לעניין" שמופיע במשפט שציטטת לא ברור לך? מה שניסיתי (והצלחתי) להראות זה שגם אם אין צורך מיידי וגם אם היתה דרך אחרת, עדיין ישנם מקרים בהם הריגה מכוונת של אדם אינה נחשבת לרצח. כלומר ששוב טעית.

את הסעיפים הרלוונטיים כבר הביאו קודם.

אין שום הבדל בין חולייה בדרכה לשיגור קסאם למי ששלח אותם וכרגע נוסע להביא חלב. שניהם לא מסכנים אותך באופן מיידי ואת שניהם ניתן (לנסות) לעצור. יודע מה, בוא נשנה קצת את הדוגמה: המחלקה שלך רואה את חוליית משגרי הקסאם בדרך חזרה משיגור. מותר לירות בהם?

אבל הפקודה חוקית...

מעצרים? כן, ב-ט-ח. לך תעצור טרוריסט ברחוב ראשי בעזה. אני אמסור את התנחומים למשפחתך. תנסה להבין: זו לא פעילות משטרתית וטרוריסטים אינם פושעים פליליים. זה עימות מזויין מול לוחמים לא חוקיים. מצבים שונים, חוקים שונים.

לא תמצא את המילה "לגיטימציה" בחוק. גם לא תמצא בו את המילה "בננה". זה עדיין לא אומר שאין בננות.

• תגובות 129
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כל הרג בכוונת תחילה הוא רצח פשוט יש סיבות שונות שלכן אחת יש את העונש שלה אם בכלל.

אין שום הבדל בין חולייה בדרכה לשיגור קסאם למי ששלח אותם וכרגע נוסע להביא חלב. שניהם לא מסכנים אותך באופן מיידי ואת שניהם ניתן (לנסות) לעצור. יודע מה, בוא נשנה קצת את הדוגמה: המחלקה שלך רואה את חוליית משגרי הקסאם בדרך חזרה משיגור. מותר לירות בהם?

למה לעבור מדוגמא טובה לפחות טובה?

הדוגמא שנתת מראה מצויין את מה שרציתי שהיא תראה.הדוגמא שלך קשורה לכללים של פתיחה באש שאני לא מכיר אותם אז אני לא יכול לענות לך מה שכן אני חושב שלפי שצריך לירות כדי להרוג בלי שיש עליך או על אחרים סכנה מידית ו/או אפשר לעשות את זה בדרך אחרת בלי לירות בהם צריך להודיע להם לעצור ולהיכנע וכל אלו.

אתה טוען שמעצר פעיל בארגון טרו זה בלתי אפשרי :s05: אז איך יש לנו אלפים כאלו בבית הכלא השונים שעצרנו ביו"ש ובעזה?נפלו מהגג לכלא?

לא תמצא את המילה "לגיטימציה" בחוק. גם לא תמצא בו את המילה "בננה". זה עדיין לא אומר שאין בננות.

אם אני לא ימצא בננות בחוק זאת אומרת שבננות לא קשורות לחוק כנ"ל לגטימציה כל עוד לא כתוב דבר על לגטימציה היא לא קיימת בחוק הנ"ל.אתה יוצר רושם שאתה לוקח חוק ומפרש אותו איך שאתה רוצה ומשנה לו את המילים :nono:

פורסם

כל עוד אנחנו ולא מדברים באותה שפה, אין טעם להמשיך בוויכוח.

פורסם

fine with me

פורסם

כל הרג בכוונת תחילה הוא רצח פשוט יש סיבות שונות שלכן אחת יש את העונש שלה אם בכלל.למה לעבור מדוגמא טובה לפחות טובה?

לא!! אלוהים ישמור, אתה לא קולט?! "רצח" זה שם של עבירה! בדיוק כמו שגניבה זה שם של עבירה! אם לא נעברה שום עבירה, אין שום רצח!! גם אם אני אירה למוות במיליון איש מסיבה מוצדקת זה לא רצח!!

מה שכן אני חושב שלפי שצריך לירות כדי להרוג בלי שיש עליך או על אחרים סכנה מידית ו/או אפשר לעשות את זה בדרך אחרת בלי לירות בהם צריך להודיע להם לעצור ולהיכנע וכל אלו.

זה באמת ככה - כשמדובר בשוטרים שמזהים פושע. כשמדובר בחיילים שמזהים מחבל, יש נהלים ברורים שקובעים שהם צריכים להרוג אותו, נהלים שעברו אישור בכל הגורמים המוסמכים, לרבות כל רשויות החוק במדינת ישראל. במלחמה, לא מנסים לעצור את האויב ולהביא אותו למשפט - בגלל זה המצב הזה נקרא "מלחמה" (למרות שאתה בטח חושב שמי שהיה צריך להכנס ללבנון זה שוטרים שינסו לעצור את כל מחבלי החיזבאללה שם).

אתה טוען שמעצר פעיל בארגון טרו זה בלתי אפשרי אז איך יש לנו אלפים כאלו בבית הכלא השונים שעצרנו ביו"ש ובעזה?נפלו מהגג לכלא?

יש כאלה שאפשר לעצור ויש כאלה שאי אפשר לעצור. כשתגדל, תבין.

אם אני לא ימצא בננות בחוק זאת אומרת שבננות לא קשורות לחוק כנ"ל לגטימציה כל עוד לא כתוב דבר על לגטימציה היא לא קיימת בחוק הנ"ל.אתה יוצר רושם שאתה לוקח חוק ומפרש אותו איך שאתה רוצה ומשנה לו את המילים

וואו, פשוט אין מילים.. באמת.

תחזור לשיעורי הבנת הנקרא. יום טוב.

פורסם
יש כאלה שאפשר לעצור ויש כאלה שאי אפשר לעצור. כשתגדל, תבין.

בן כמה אתה?

פורסם

בשביל מה יש פרופיל? תסתכל בו :P

בכל מקרה בזה הוא צודק... אי אפשר לעצור פעילים מסויימים מכיוון שרוב הסיכויים שבפעולה כזאת נאבד חיילים שלנו...

ובקשר לפירוש של המילה רצח... ההגדרה האמיתית היא הריגת אדם, כאשר לרוב מדובר על בכוונה תחילה... ההקשר של זה להריגה פושעת זה פשוט דבר שנכנס לצורת הדיבור שלנו עם הזמן...

אבל באמת שאין טעם לדבר על סימנטיקה כאשר ברור למה התכוון המשורר...

פורסם

אז בן 20 יטיף לי? הוא :lol: אותי.

בכל מקרה בזה הוא צודק... אי אפשר לעצור פעילים מסויימים מכיוון שרוב הסיכויים שבפעולה כזאת נאבד חיילים שלנו...

אני מדבר בגדול ובגדול אתה בעצמך אומר שזה אפשרי ושחכתה גם סכנה מיידית.

פורסם

משום מה לא נראה לי שאתה מעל לגיל 18 (או שלא שירתת בצבא) ככה שאל תצחק כל כך...

סכנה מיידית? מה הקשר? במקרה של סכנה ברורה ומיידית יורים כדי להרוג, זה חד משמעי.

בגדול בוחנים כל מצב לגופו... כמו שאמרת בעצמך, זו עובדה שבתי הכלא שלנו מפוצצים בפעילים של ארגוני טרור, כלומר כן מנסים לעצור מתי שאפשר.

פורסם
ובקשר לפירוש של המילה רצח... ההגדרה האמיתית היא הריגת אדם, כאשר לרוב מדובר על בכוונה תחילה... ההקשר של זה להריגה פושעת זה פשוט דבר שנכנס לצורת הדיבור שלנו עם הזמן...

לא.

רצח הוא בסך הכל שם שמעניק החוק למצב מאוד מוגדר, בתנאים מאוד מוגדרים, בהם אדם אחד הורג אדם אחר. כל מצב בו אדם הורג אדם אחר שאינו עונה לתנאים הנ"ל *הוא לא רצח*!

אז בן 20 יטיף לי?

אתה יודע, זה באמת מתחיל להיות מגוחך. ראשית, אין לך מושג על מה אתה מדבר ולכן אתה פולט שטויות בלי הרף. שנית, חסרה לך יכולת בסיסית בהבנת הנקרא (שלא לדבר על שימוש בסימני פיסוק). שלישית, אתה מתכחש לעובדה שיש אנשים שמבינים יותר ממך בדברים מסוימים (למשל, *כל מה שקשור לנושא המדובר*) ופשוט הולך עם הראש בקיר, למרות שבמהלך כל הדיון הזה לא הבאת ולו שביב אחד של הוכחה או סימוכין לטענות (המגוחכות וחסרות כל בסיס) שלך, לעומת ציטוטים ברורים וחד משמעיים שקיבלת מחוק העונשין, שסותרים לחלוטין את הטענות שלך (והם באמת חד משמעיים.. עדיין מצחיקה אותי הגישה שלך להעדר המילה "לגיטימציה" בלשון החוק.. כאילו, באמת.. גם לטמטום צריך להיות גבול).

בקיצור, go get a clue.

פורסם

ציטוט מהמילון העברי החדש, אבן-שושן.

"רצח - הריגה, המתת אדם (בעיקר בזדון)"

שוב, זה אכן כבר מוטמע בצורת הדיבור שלנו בתור הריגה פושעת ולכן כולם מבינים את זה ככה בשפה יומיומית.

ועוד פעם שוב, אין טעם לדבר על סמנטיקה במקרה הזה... בכלל לא קשור לדיון.

פורסם

בטח שיש... אייכמן ז"ל

*((ז"ל=זכרונו לקללה...))

פורסם

זה צריך להיות שר"י (שם רשעים ירקב, או משהו כזה - ההיפך מזצ"ל).

פורסם

משום מה לא נראה לי שאתה מעל לגיל 18 (או שלא שירתת בצבא) ככה שאל תצחק כל כך...

סכנה מיידית? מה הקשר? במקרה של סכנה ברורה ומיידית יורים כדי להרוג, זה חד משמעי.

בגדול בוחנים כל מצב לגופו... כמו שאמרת בעצמך, זו עובדה שבתי הכלא שלנו מפוצצים בפעילים של ארגוני טרור, כלומר כן מנסים לעצור מתי שאפשר.

נכון לא שרתתי עדיין בצה"ל כי עליתי אחרי הגיל אולי יקראו לי פעם למילואים.

הקשר לסכנה מיידית שאם אין סכנה מיידית על פי החוק זה רצח זאת אומרת שאם פעיל בארגון טרור נוסע לקנות חלב ואתה הורג אותו זה רצח.בגלל שהוא לא היווה סכנה מיידית וגם יש דרכים אחרות כמו מעצר.

פורסם

שמע, זה לא מצב פשוט כמו שאתה מתאר... אם מנהיגי האירגונים היו נוסעים לקנות לעצמם חלב ללא הגנה ובשטחים שלא בשליטה מלאה שלהם אז סביר להניח שהיו תופסים אותם! לנו הרבה יותר משתלם לתפוס אותם...

אבל מה לעשות שהדברים לא כאלו פשוטים ובשביל צריך לארגן פעולה שסביר להניח שגם אם תלך הכי חלק יפצעו\יהרגו לנו חיילים... ככה שזה פשוט לא שווה את זה!

וד"א אחת הדוגמאות הטובות לכך שישראל לא "מוציאה להורג" אלה מחסלת איומים היא שמעולם לא חיסלו טרוריס בדימוס (ע"ע ערפת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים