עבור לתוכן

האם יש עונש מוות בישראל?

Featured Replies

פורסם

אתה מנסה להכניס אותי לשיחה אם זה לגטימי או לא בכוח? :hat:

מכל מה שראיתי וקראתי

רצח מוגדר כהריגה מכוונת בנסיבות שאינן מקובלות כלגיטימיות
פשוט לא נכון
  • תגובות 129
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זאת שיטת הויכוח שלך?

"לא נכון!"

"כן נכון!"

"לא נכון!"

אתה חושב שזה לא נכון? בסדר. תסביר מדוע זה לא נכון ומהי ההגדרה הנכונה של רצח.

פורסם

מה שקרה בקו 300 זה הוצאה להורג או רצח? (זה לא לחימה בטרור ובטח שלא סיכול ממוקד.)

נק' למחשבה...

פורסם

שני המחבלים שנהרגו במהלך ההשתלטות על האוטובוס חוסלו, שני המחבלים שנהרגו אח"כ נרצחו.

פורסם

אבל המדינה הרגה אותם...

או שאתה אומר שזה שני שבכניקים שפעלו על דעת עצמם ולא ביטוי למדיניות כוללת, אבל אני חושב שכבר לא קונים את הסיפור הזה.

פורסם

אז? גם אם נניח שהם קיבלו הוראות מגבוה, ההוראות האלו עדיין בלתי חוקיות.

פורסם

איסתרא, אני לא מבין למה אתה מתווכח על שטויות כאלה.

יש דבר מאוד ברור שנקרא נהלי פתיחה באש, שמאושרים על ידי משרד הבטחון וקובעים מתי מותר לירות על מנת להרוג, ומתי אסור.

כשיש מולך בן אדם חמוש שמהווה סכנה מיידית לך ו/או לסובבים אותך - מותר לירות בו. בכל מצב אחר - אסור לירות בו. מה הבעיה?

פורסם

אבל מה לעשות שאתה פשוט טועה, והמשפט הזה:

כשיש מולך בן אדם חמוש שמהווה סכנה מיידית לך ו/או לסובבים אותך - מותר לירות בו. בכל מצב אחר - אסור לירות בו. מה הבעיה?

הוא פשוט לא נכון עובדתית ?

פורסם

מעניין מאוד. המחלקה שלך שוכבת במארב. אתם רואים חולייה של משגרי קסאמים נעה לכיוונכם. אם לא תירו בהם, הם פשוט ימשיכו הלאה לעבר נקודת השיגור החביבה עליהם. שים לב: הם לא מהווים סכנה מיידית לך או לסובבים אותך. למעשה, הם לא יהוו סכנה לכם כל עוד לא תירו עליהם ראשונים.

אז מה, יורים או לא? לשיטתך, צריך לירות קודם באוויר, כדי שהם ידעו שאתם שם ויתחילו לירות עליכם, ורק אז, כשהם מהווים סיכון מיידי, מותר לכם להשיב אש. נשמע לך רציני?

פורסם

נו.

I stand corrected.

בקיצור, Rules of engagement.

פורסם

זאת שיטת הויכוח שלך?

"לא נכון!"

"כן נכון!"

"לא נכון!"

אתה חושב שזה לא נכון? בסדר. תסביר מדוע זה לא נכון ומהי ההגדרה הנכונה של רצח.

הגדרה של רצח זה הרג בכוונת תחילה פעם ראשונה שאני שומע סיבה מוצדקת או לא אז אמרתי לא נכון

פורסם

נו.

I stand corrected.

בקיצור, Rules of engagement.

סליחה?

Classified, זה שלא שמעת לא הופך את זה ללא נכון. שוב: אתה מסתער עלי עם סכין ביד, תוך שאתה צועק "אני אשחט אותך". אני שולף אקדח ויורה בך למוות.

עובדה: הרגתי אותך.

עובדה: התכוונתי להרוג אותך.

האם רצחתי אותך? מה פתאום. הרגתי אותך תוך הגנה עצמית. ואם אתה לא מאמין לי, ראה חוק העונשין, פרק ה'1, סימן ב': סייגים לפליליות המעשה, שמפרט את כל המקרים בהם לגיטימי (בישראל) להרוג אדם בלי שהדבר יחשב לרצח.

פורסם

לפי מקורות שראיתי אתה היחיד שטוען כך הראה עוד מקור.

פורסם

רגע, אתה אומר שאין דבר כזה "הגנה עצמית"? בתסריט הנ"ל רצחתי אותך?

שוב, הפניתי אותך אל החוק שקובע מהו רצח אול הסעיפים המדוייקים שקובעים מתי הריגה אינה רצח. את חובת הבאת הסימוכין אני מילאתי, עכשיו תורך.

פורסם

לא הפנת אותי לשום חוק וחוק מהו רצח ולא הריגה ראיתי לא כתוב שם דבר על לגטימציה :-X

רגע, אתה אומר שאין דבר כזה "הגנה עצמית"? בתסריט הנ"ל רצחתי אותך?

רגע,אמרתי משהו על זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים