עבור לתוכן

האם יש עונש מוות בישראל?

Featured Replies

פורסם

בוגדים? טיבי וכל חבורתו בכנסת בוגדים בצורה בולטת ואני אפילו לו רואה סימנים בבית משפט..

זהו, שבבית משפט יש צורך בדבר שנקרא "הוכחות". למרות שברור לכולנו שטיבי לא בדיוק נאמן למדינה (והייתי שמח לשמוע שהוא נדרס ע"י משאית... או עגלה של אלטע זאכען, לצורך העניין) בלי הוכחות חד משמעיות, אין מה לעשות בקשר לזה.

לדעתי, הוא היה צריך לשבת בכלא. אבל זאת דעתי.

ורגע למה לא הוצאו את ואנונו להורג ? הראי הוא בגד במדינה לא ? =\

אם אני לא טועה, ההגדרה היא "סיוע לאויב בשעת לחימה" - והוא ממש לא עונה להגדרה הזאת. למען האמת, הוא לא בדיוק סייע לאוייב באופן ישיר, אלא חשף מידע סודי בפני כל העולם. אבל כן, הוא אדם טיפש, מוגבל ובטוח שלא עושה טוב למדינה. הייתי שמח לראות אותו נרקב בכלא (או רק לדעת שהוא נרקב, בלי ממש לראות).

יש אפשרות להוציא להורג במדינה באופן חוקי

הדבר הפחות נפוץ והיה רק פעם אחת זה הריגה של פושעים נאצים

הדבר הנפוץ יותר קשור למישרד הביטחון ושם חלק מהדברים חסוים וחלק אתה מכיר בתור "סיכול ממוקד"

שתאורתית אפשרי גם בשטח מדינת ישראל

זה לא ממש נקרא הוצאה להורג, כי זה לא תוצאה של משפט צדק.

אם אתה מכניס את זה לקטגוריה של הוצאה להורג, אז למה לא להכניס גם את האפשרות של מחבל שפורץ לבסיס צבאי, משליך רימונים - ויורים בו? זה גם הוצאה להורג, לא?

אז זהו, שטכנית זאת הוצאה להורג, אבל זה חלק מההוואי של צבא. זה לא קשור להוצאה להורג במשפט.

באותה מידה, אתה יכול להכניס לקטגוריית הוצאה להורג, גם מצב שמישהו פורץ לך הביתה, רואה שתפסת אותו, מנסה לתקוף אותך עם סכין - ואתה דוחף אותו מהמרפסת, קומה 10, אל מותו. זה גם הוצאה להורג לגיטימית, נכון? (לאחר שהוכח בבית משפט שרק הגנת על עצמך, כמובן).

אז זהו, שלא... ;)

• תגובות 129
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סיכול ממוקד=מילה מכובסת לרצח

פורסם
זה לא ממש נקרא הוצאה להורג, כי זה לא תוצאה של משפט צדק.

נראה לי שהוא התכוון יותר בכיוון של חיסולים שהמוסד ביצע (לפחות בעבר)

כמו לחברי ספטמבר השחור

אם זה לא צדק אז מה כן :)

פורסם

לא אמרתי שאני לא חושב שזה צודק. אמרתי שזה לא תוצאה של משפט מסודר. קראתי לזה "משפט צדק". טעות בניסוח :P

ואכן, הריגה בכוונה תחילה היא רצח, על פי הגדרה.

אבל השאלה היא, האם זה מוצדק. האם מוצדק להרוג אדם אחד, ששם לעצמו למטרה לרצוח אחרים, או לנהל רציחות כאלה, בכדי למנוע את זה?

אני חושב שכן.

אתה, מסתבר, חושב שלא.

אני מניח, מאופי התגובה שלך (שמאפיינת את השמאל הקיצוני), שאתה חושב שאתה הרבה יותר טוב ממני, ולכן דעתך טובה יותר.

עם זה, אני לא מתכוון להתווכח... ::)

אגב, ההערה האחרונה מכוונת לClassified.

פורסם

טעית לגמרי בהערה שלך :-X

פורסם

אם זה רק במישפט אז זה נדיר בארץ

אבל מחוץ לבית המישפט זה קורה פה ושם וזה חוקי במצבים מסוימים

ואני לא מדבר על מצב לחימה שם זה כבר סיפור אחר

חיסולים ממוקדים זה תמיד נגד אנשים שמנסים באותו רגע לארגן פיגוע

והזקן על כיסא הגלגלים שהרגנו לא בדיוק יכול להרוג מישהו

אני אישית מצדיק את זה

אבל למי ששואל זה קים בצללים בארץ כי בבית מישפט זה יקח יותר מידי זמן

פורסם

סיכול ממוקד=מילה מכובסת לרצח

לא נכון. סיכול ממוקד נועד לפגוע בלוחמי אוייב בזמן מלחמה. אם זה רצח, אזי כל חיילי צה"ל שהרגו לוחמי אוייב במלחמות ישראל הם רוצחים. או שמא אתה חושב שלטרוריסטים מגיעה יותר הגנה משמגיעה לחיילי אוייב?

פורסם

הבעיה שלך בויכוח איתו, זה שהוא ואנשים כמותו אכן קוראים לחיילי צה"ל רוצחים.

פורסם

מי קורא להם רוצחים?

בטח יש לך מחסור חמור באוכל :lol:

Results were... Unstable

לא נכון. סיכול ממוקד נועד לפגוע בלוחמי אוייב בזמן מלחמה. אם זה רצח, אזי כל חיילי צה"ל שהרגו לוחמי אוייב במלחמות ישראל הם רוצחים. או שמא אתה חושב שלטרוריסטים מגיעה יותר הגנה משמגיעה לחיילי אוייב?

ראיתי שאתה אוהב את הקטע המשפטי אז אתה יודע שאנחנו לא במלחמה עם עזה.

פורסם

אם אתה כבר מצטט משפטים מהפרופיל שלי, לפחות תדע מאיפה הם נלקחו ומה הם אומרים....

פורסם

ראיתי שאתה אוהב את הקטע המשפטי אז אתה יודע שאנחנו לא במלחמה עם עזה.

אהה. אז איך אתה מגדיר את מה שמתרחש בין ישראל ובין רצועת עזה כרגע? סיכסוך משפחתי?

פורסם

אם אתה כבר מצטט משפטים מהפרופיל שלי, לפחות תדע מאיפה הם נלקחו ומה הם אומרים....

מהבדיקה שערכו לך? :smile1:

אהה. אז איך אתה מגדיר את מה שמתרחש בין ישראל ובין רצועת עזה כרגע? סיכסוך משפחתי?

עימות :-X

פורסם

עימות מזויין. ועדיין לגיטימי לירות בלוחמי האוייב.

פורסם

ברור שמזויין ולא דברתי על לגטימיות

פורסם

בהחלט כן. רצח מוגדר כהריגה מכוונת בנסיבות שאינן מקובלות כלגיטימיות. אם אני יורה בך למוות בגלל שלא אהבתי את צבע החולצה שלך זה רצח, בגלל שזו לא נחשבת כסיבה לגיטימית. אם אני יורה בך למוות בגלל שהסתערת עלי כשאתה מניף סכין וצועק "אני אשחט אותך" זה לא רצח, בגלל שזו סיבה לגיטימית.

אם לגיטימי לפגוע בלוחמי האוייב, הרי שהריגתם אינה מהווה רצח. מה בדיוק אנחנו אמורים לעשות עם לוחמי האוייב בעימות מזויין, להזמין אותם לכוס קפה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים