עבור לתוכן

קנייה בחנות או האינטרנט

Featured Replies

פורסם

אני מתכון לרכוש מחשב כנראה מ-SkyPC.

יש עדיפות כלשהי לקנייה בחנות עצמה (נסיעה של 30 דקות) על פני הזמנה באינטרנט?

פורסם

לדעתי, מחשב זה עסק רציני, ואתה צריך ללכת לחנות לקחת את המחשב.

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על לקיחת המחשב אלא על ביצוע ההזמנה, אבל אם כבר ציינת את זה, לא כדאי לעשות משלוח? קורים מקרים שהמחשב נפגע במשלוח או משהו?

פורסם

אתה יכול להזמין באינטרנט ולשלם בחנות עצמה.

אם יש לך שאלות או התלבטויות אתה יכול לדבר איתם בטלפון והם יענו לך.

אני תמיד מעדיף ליסוע לחנות עצמה לקחת את המחשב כדי לראות שכלום לא חסר , שהכל מחובר כמו שצריך ושלא מנסים לעבוד עלי

עם איזה חלק.

כשאני קונה רכיבים בודדים מחנויות רחוקות אז אני בדרך כלל מזמין משלוח לא למחשב שלם.

פורסם

לדעתי, רצוי ללכת לחנות - אם אתה מבין במחשבים, יתנו לך מחירים טובים שלא ראית באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להזמין באינטרנט ולשלם בחנות עצמה.

אם יש לך שאלות או התלבטויות אתה יכול לדבר איתם בטלפון והם יענו לך.

אני תמיד מעדיף ליסוע לחנות עצמה לקחת את המחשב כדי לראות שכלום לא חסר , שהכל מחובר כמו שצריך ושלא מנסים לעבוד עלי

עם איזה חלק.

כשאני קונה רכיבים בודדים מחנויות רחוקות אז אני בדרך כלל מזמין משלוח לא למחשב שלם.

אתה פותח את המארז בחנות בשביל לבדוק את כל זה?

לדעתי, רצוי ללכת לחנות - אם אתה מבין במחשבים, יתנו לך מחירים טובים שלא ראית באינטרנט.

מה זה אומר "מבין במחשבים", אני לא מומחה במיוחד, אבל אני פחות או יותר סקרתי לעומק את רוב האפשרויות של פריטים בשבילי.

יכול להיות שהם יציעו לי אפשרויות אחרות ממה שאני מבקש במחירים טובים או משהו כזה (וכדי לדעת אם הם טובות אני צריך להתמצא בזה), או שהם סתם יורידו מחיר לרכיבים שאני מבקש ? (למה להם לעשות את זה בעצם)

בכלל זה יכול להיות משמעותי במידה שיהיה שווה לסוע חצי שעה כל כיוון לחנות?

פורסם

במקרה שלי דווקא פתחתי אבל זה בגלל שרציתי שהם ירכיבו לי זכרונות שאני הבאתי וייבדקו שהכל עובד כמו שצריך.

אתה לא חייב לפתוח את המארז אבל יש כמה בדיקות שכדאי לך לעשות:

קודם כל תראה אם הוא בכלל נדלק. כבר קרה לי שקיבלתי מחשב עם ספק שרוף.

אם אתה קונה מסך תבקש לראות שאין בו פיקסלים שרופים בגלל שהאחריות בדרך כלל תופסת אחרי 3 או 4 פיקסלים שרופים וזה בעסה לקבל מסך עם פיקסלים שרופים שאתה לא יכול להחליף אותו.

תסתכל שכל הכוננים והכרטיסים שהזמנת אכן נמצאים במקום , קרה לי כבר ש"שכחו" לשים לי מודם או משהו אחר שביקשתי.

תסתכל שקיבלת את כל הדיסקים עם הדרייברים וכל הכבלים שצריך כי אחרי זה לך תוכיח שלא קיבלת משהו.

אם אתה נותן להם להתקין לך את המערכת הפעלה את יכול להריץ איזה תוכנה פשוטה שתבדוק איזה רכיבים יש לך במחשב אבל את זה אתה יכול לעשות גם בבית.

חוץ מזה תדאג שיהיה רשום המפרט בקבלה כדי שאם משהו לא תואם תוכל לבוא אליהם ושיחליפו לך.

לגבי השאלה השנייה שלך, אף פעם אל תקנה ישר על המקום , תבקש הצעת מחיר מודפסת ותבדוק אותה טוב טוב בבית.

מן הסתם אם אתה מתכוון ללכת לחנות לא בשביל לקנות אלא רק בשביל הצעת מחיר אז אתה לא תיסע לחנות רחוקה.

דרך אגב יש חנויות שדווקא להזמנות מהאינטרנט נותנות מחירים יותר נמוכים (כי זה חוסך להם עבודה).

פורסם

מה זה אומר "מבין במחשבים", אני לא מומחה במיוחד, אבל אני פחות או יותר סקרתי לעומק את רוב האפשרויות של פריטים בשבילי.

יכול להיות שהם יציעו לי אפשרויות אחרות ממה שאני מבקש במחירים טובים או משהו כזה (וכדי לדעת אם הם טובות אני צריך להתמצא בזה), או שהם סתם יורידו מחיר לרכיבים שאני מבקש ? (למה להם לעשות את זה בעצם)

בכלל זה יכול להיות משמעותי במידה שיהיה שווה לסוע חצי שעה כל כיוון לחנות?

אין לך חנות קרובה לבית? אני קניתי מספר חלקים ב-RSM והמוכר נתן לי מחירים מעולים, בגלל שהוא ראה שאני מבין בנושא.

פורסם
  • מחבר

יש לי חנות קרובה (מאד) לבית- LogicPC, ואכן היום קניתי אצלם את המחשב. :)

אבל חשבתי לקנות אצל SkyPC שהם יותר זולים למרות שהם לא כל כך קרובים.

בסוף דווקא קניתי כן על המקום.. ידעתי מה אני רוצה ובדקתי שבקבלה אכן יש בדיוק את מה שהתכוונתי כך שלא היה הרבה מה לבדוק בבית.

וקעבלתי גם הוזלה במחיר, בעקבות השוואה עם המחירים של SkyPC, אבל למה שהם יתנו לי מחירים יותר טובים בגלל שאני מבין או לא מבין בנושא? (מעבר לזה שהם לא יכולים "לעבוד" על מי שמבין)

בשבוע הבא אני אלך לקחת את המחשב כשהוא יהיה מוכן, אבל אין לי מושג איזה כבלים או דרייברים אני אמור לקבל.. בעצם יש עוד איזה כבל שאני אמור לקבל חוץ מכבל לחיבור לחשמל? ואיזה רכיבים באים בדר"כ עם דרייברים?

פורסם

אתה לרב מקבל עם הלוח כבל IDE ספייר, תראה שמגיע לך המתאם DVI-VGA עם הכרטיס מסך,

תראה שיש את המדבקות של החומרה כדי שתוכל להשוויץ.

אני גם רציתי את המפרץ של הכונן, את הקופסאות אם אתה אוהב, כל מיני פיצ'רים של הלוח וכד'.

פורסם

עדיף לך ללכת לחנות מחשבים שהיא מומלצת ע"י אנשים אחרים שהמליצו עליה, כדי לבדוק גם את החלקים לראות שהם אכן חלקים שאתה הזמנת או גירסא שנראית אותו דבר אך זולה יותר (גם בביצועים)..... אל תזמין באינטרנט, באינטרנט עדיף ציוד עקפי (החלקים הקטנים)

פורסם

אתה לרב מקבל עם הלוח כבל IDE ספייר, תראה שמגיע לך המתאם DVI-VGA עם הכרטיס מסך,

תראה שיש את המדבקות של החומרה כדי שתוכל להשוויץ.

אני גם רציתי את המפרץ של הכונן, את הקופסאות אם אתה אוהב, כל מיני פיצ'רים של הלוח וכד'.

כמובן שתיקח את כל הקופסאות (גם של המארז, ואפילו של הכ.קשיח, גם אם הוא OEM ויש לו קופסה לבנה).

כשאתה מגיע תבדוק עם הקופסאות אם הגיעו לך כל האביזרים (יש בחוברת המוצר, או על האריזה את פירוט האריזה שאמורה להיות).

וחוץ מזה, זה מגניב שיש קופסאות. לי אישית יש אובססיה לקופסאות של חומרה (ובכלל לקופסאות של מוצרים).

רציתי לדעת איזה חלקים הזמנת OEM ואיזה באריזה רגילה (Retail)?, ובכלל מה המפרט שלך?

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

המפרט שקניתי אתמול:

Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU

Gigabyte GA-945G-S3 Intel 945G Motherboard+VGA

Corsair VS1GBKIT667D2 (2x512MB) DDR-II 667 Value Memory

Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII

Sony/Citizen/Panasonic/Teac Black 1.44MB 3,5" FDD

Compucase-HEC Mini Tower CI-6821 Front USB 300W

LG GSA-H10A/N 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW

(הוספתי אותו גם לפרופיל שלי)

הכל פה זה Retail חוץ מה-DVD שנדמה לי שBulk זה OEM נכון?

בדר"כ החנות שומרת את כל הקופסאות של המחשב זמינות או שזה יהיה להם בלגן למצוא אותן אם אני אבקש מהם את כל הקופסאות?

איזה מדבקות בדיוק מגיעות עם החומרה? ואיזה פיצ'רים יש ללוח אם? :S

פורסם

לך צריך להיות מדבקות של GIGABYTE ושל INTEL.

פורסם

המפרט שקניתי אתמול:

Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU

Gigabyte GA-945G-S3 Intel 945G Motherboard+VGA

Corsair VS1GBKIT667D2 (2x512MB) DDR-II 667 Value Memory

Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII

Sony/Citizen/Panasonic/Teac Black 1.44MB 3,5" FDD

Compucase-HEC Mini Tower CI-6821 Front USB 300W

LG GSA-H10A/N 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW

(הוספתי אותו גם לפרופיל שלי)

הכל פה זה Retail חוץ מה-DVD שנדמה לי שBulk זה OEM נכון?

בדר"כ החנות שומרת את כל הקופסאות של המחשב זמינות או שזה יהיה להם בלגן למצוא אותן אם אני אבקש מהם את כל הקופסאות?

איזה מדבקות בדיוק מגיעות עם החומרה? ואיזה פיצ'רים יש ללוח אם? :S

מה זה בלאגן?, לקבל את הקופסאות זה דבר אלמנטרי, וזו בחירה שלך אם לקחת אותן או לא, לא של החנות. (תבקש את הקופסאות ותראה מה הם יגידו)

כן, Bulk זה כמו OEM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים