עבור לתוכן

הרגלה של המערכת והמעבד OC אפשרי?

Featured Replies

פורסם

חשבתי על משהו שאולי יעזור (ואולי לא) משהו שירגיל את המערכת לOC בעדינות ולא משהו של יום יומיים. קודם כל לתת למעבד לעבוד שבוע שבועיים על 1.93V העיקר לדאוג לקירור מתאים. אחר כך להעלות כל יות בMHZ1 את הFSB ולשים מלא זמן PRIME95 ככה לאט לאט המערכת "תתרגל" ותאפשר OC יותר גבוה.

טוב?? רע?? אפשרי?? יעיל??

זה אתם תגידו לי...

פורסם

לא נראה לי...

אם כן: אז באיזשהו שלב הסטפינג של המעבד יגביל אותך.

פורסם
  • מחבר

זה ברור אבל אולי זה יתן עוד כמה MHZ

פורסם

חשבתי על משהו שאולי יעזור (ואולי לא) משהו שירגיל את המערכת לOC בעדינות ולא משהו של יום יומיים. קודם כל לתת למעבד לעבוד שבוע שבועיים על 1.93V העיקר לדאוג לקירור מתאים. אחר כך להעלות כל יות בMHZ1 את הFSB ולשים מלא זמן PRIME95 ככה לאט לאט המערכת "תתרגל" ותאפשר OC יותר גבוה.

טוב?? רע?? אפשרי?? יעיל??

זה אתם תגידו לי...

השאלה הזו מראה על בורות טכנית מוחלטת, וחוסר ידיעה משווע בכל הקשור לאלקטרוניקה, מחשבים, ו OC. אתה באמת חושב שמעבד מתרגל ? :) מעבד לא מתרגל. מעבד הוא אוסף טרנזיסטורים, שדרכם עובר זרם, בהתאם למצבים שהוא תוכנן להם. הטרנזיסטורים בנויים ממוליכים קטנים ביותר. מוליכים אלו, הם בעלי יכולות פיזיקליות קבועות (פחות או יותר). אם תעביר בהם זרם מסוים - הם יתחממו לטמפרטורה מסוימת. אם תעביר בהם זרם גבוה יותר - יתחממו יותר. מוליכים אלו אינם כלבים. אי אפשר לאלף אותם להשתין בחוץ. זה כמו שתנסה לאלף את הקיר שלך לזוז כשתצווה עליו. זה פשוט בלתי אפשרי. אתה רוצה OC ? תעלה את המתח, את הזרם, את ה MHZ. אבל אל תצפה שהמעבד "יתרגל" לכך. כל הרעיון הוא שהמעבד יעבוד לפי הגדרות היצרן, ויעמוד בטווחי השגיאה שלו. תחשוב שמעבדים היו "מתרגלים" לדברים מסוימים - נניח שהמעבד שלך יחליט שהוא רוצה להתרגל לעבוד לאט יותר ? היית זועם וכועס על היצרן :)

בכל מקרה - אתה מוזמן לנסות לאלף את המעבד שלך, אבל רק שתדע - זה יהיה בזבוז זמן. לא תרויח כלום מכך.

בהצלחה !

ארצה !

;D

פורסם
  • מחבר

אני חשבתי על זה שאם אתה מקמט לאט לאט מוט ברזל הוא יגיע לזווית הרבה יותר חדה מאשר אם היית מקמט אותו במכה.

ולא אמרתי שיש לי ידע טכני מושלם...בגלל זה שאלתי

פורסם

אני חשבתי על זה שאם אתה מקמט לאט לאט מוט ברזל הוא יגיע לזווית הרבה יותר חדה מאשר אם היית מקמט אותו במכה.

ולא אמרתי שיש לי ידע טכני מושלם...בגלל זה שאלתי

אל תערב תכונות מכניות (כיפוף מוט ברזל), יחד עם תכונות אלקטרוניות. אלו דני דברים שונים בתכלית. כל אחת מהתכונות מנצלת מרכיב אחר במבנה החומר. על רגל אחת - תכונת המוליכות החשמלית והחימום נובעים ממספר אלקטרונים חופשיים, ואילו תכונות האלסטיות/פלסטיות קשורות יותר בסידור הגבישים.

קפיש ? :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים