עבור לתוכן

ארה"ב מוכנה לחכות עם הסנקציות על איראן

Featured Replies

פורסם
אולי תפרט לנו את היעדים אדון לא-יודע-דבר-חכם-להגיד?

שוב פעם? לא רוצה.

• תגובות 57
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

OT -

"מה שלא הורג - מחשל, מה שהורג - מחשל את אמא, מה שהורג את אמא - נותן מיוחדת"

זה ממש קר :-\

פורסם

ואם נחזור לנושא המקורי של הדיון, אז המפגר שפתח את הדיון עדיין לא הסביר

למה הוא חושב שתוצאות המלחמה שלנו עם ארגון החיזבאללה (נצחון, הפסד, תיקו או חמש אבנים, מה שלא יהיו התוצאות)

משפיעות על מדיניות החוץ של ארה"ב בנושא כ"כ קריטי כמו חימוש גרעיני של מדינת אויב?

(כן, זה עלול להשפיע על המדיניות שלהם בנושאים כמו סוריה ולבנון, אבל לא בחימוש גרעיני של איראן)

OT -

"מה שלא הורג - מחשל, מה שהורג - מחשל את אמא, מה שהורג את אמא - נותן מיוחדת"

זה ממש קר :-\

ברוך הבא למציאות

פורסם
  • מחבר

מפגר תקרא לזה שהפריש את הזרע שלו למענך ,באמת ביזבוז.

למה הוא חושב שתוצאות המלחמה שלנו עם ארגון החיזבאללה (נצחון, הפסד, תיקו או חמש אבנים, מה שלא יהיו התוצאות)

משפיעות על מדיניות החוץ של ארה"ב בנושא כ"כ קריטי כמו חימוש גרעיני של מדינת אויב?

(כן, זה עלול להשפיע על המדיניות שלהם בנושאים כמו סוריה ולבנון, אבל לא בחימוש גרעיני של איראן)

אתה מכיר את נושא צפון קוריאה?הוא ה-ר-ב-ה יותר קריטי מאיראן וארה"ב לא עשו דבר וחצי משמעותי כדי למנוע פצצה בצפון קוריאה!

ארה"ב תלחץ פחות כי כוח ההרתאה הישראלי שהיא מסוגלת לעשות בכלל משהו ירד בגלל תוצאות המלחמה.גם ככה המדיניות נגד איראן הייתה רכה מאוד.פתאום למעצמה אזורית כמו מצריים ארה"ב מרשים גרעין וגם יעזור להם בזה?הצבא המצרי מאוד מאוד חזק ומשתמש המון בנשק אמרקני ובמתאמן איתם חשבת שאולי הם רוצים להחליף את ישראל במצריים?ארה"ב היא מדינה אמפריאליסטית היא צריכה מדינות חברות שחפופות לה באזורים מרוחקים כדי לשלוט עליהם ובמקרה הזה המדינות האלו צריכות להיות חזקות ובעלות יכולות גבוהות מה שישראל לא הציגה במלחמה הזו.

פורסם

ההשקפה של ארה"ב היא לא ההשקפה של האזרח הישראלי.

הנה כמה דברים אבל שארה"ב כן יודעת - היא הפסידה לגרילה בוויאטנם, היא עדיין מפסידה בעיראק.

במלחמת המפרץ היא לא הצליחה להשמיד משגר סקאד נייד אחד במערב עיראק כשאלה ירו עשרות טילים על ישראל ואיימו

על הקואלציה שלה...

האזרח הישראלי ניזון מציפיות לא ראליות כי הוא לא מכיר את החיזבאללה שלפני המלחמה.

התחושה שלי לגבי המלחמה היתה יותר קשה מהמציאות של הלחימה עצמה.

היה יכול להיות - הרבה - יותר גרוע. אם באמת לא היינו מוכנים...

בסופו של דבר הסיבה שלא היינו "מוכנים" למלחמה הזאת היא שצה"ל וחיל האוויר, פרט ללחימה היום יומית, מתכוננים

לתרחישים שבאמת יש בהם איום קיומי או לפחות איום כזה שיכול לכופף את ישראל...

בסך הכל היינו יכולים להגיע להפסקת אש עם הישגים בכל אחד מימי הלחימה - אנחנו נלחמנו לא כדי להכניע

את החיזבאללה כי זה היה גובה מחיר יקר מידי - אלא כדי להשיג מציאות חדשה בלבנון.

לא קיים צבא בעולם כולל זה האמריקאי שהיה מתמודד יותר טוב עם ארגון החיזבאללה...

פורסם

הפסד של ישראל במלחמה משמעותו כיבוש המדינה ע"י צבא זר. אי השגת היעדים היא לא הפסד, לך תפתח מילון. (ובכל מקרה, חלק גדול מהיעדים כן הושגו)

שלילי

ארה"ב הפסידה צבאית בויאטנם

כלכלית היא אולי זימברה אותם אבל צבאית היא ללא ספק הפסידה וזה בלי שחייל ויאטקונג אחד ידרוך על אדמת ארה"ב

פורסם

ארה"ב הפסידה גם טרטוראלית. עד כמה שאני זוכר (ויכול להיות שזה רחוק מהמציאות כי אין לי כוח לבדוק) היא לא הצליחה למנוע את נפילת דרום ויאטנם למשטר הקומוניסטי של צפון ויאטנם. אז זה סוג של הפסד טרטוראילי של מדיניות החוץ האמריקאית.

בכל מקרה אני חושב שצריך להגדיר את מטרות החיזבאללה ומטרות ישראל כדי להבין מי יצא מהעימות עם היד על העליונה.

החיזבאללה משרת את מטרות איראן להיות כוח קדמי במקרה של עימות עתידי עם ישראל. את סוריה הוא משמש כדי להיות הלחץ על ישראל בנושא רמת הגולן שכן ישראל רוצה ליצור מצב שבו החיזבאללה יהיה מנותק מאיראן דרך שלום עם סוריה.

אני חושב שסוריה הפסידה בגדול בשנים האחרונות שכן הגולן הוא אפילו לא סוגיה על הפרק וסוריה נמצאת במצב בין לאומי כ"כ גרוע שאי לא יכולה להציב לישראל

שום לחץ בין לאומי. וזאת בעקבות חיסול ראש ממשלת לבנון שהפעיל מכבש לחצים בין לאומי ולבנוני על סוריה שחייב אותה לצאת מהמדינה. אחרי המלחמה נראה

שסוריה שוב מרימה את הראש - אבל אני חושב שככל שמעורבותה באירגון החיזבאללה במלחמה תתבהר כך הם יחזו לסטטוס קו שבו הם מסומנים על ידי העולם

כציר הרשע... ולא פחות חשוב על ידי לבנון.

איראן גם הפסידה במלחמה והיא גם זו שתפיק לקחים. סך הכל - עם כל הכבוד ליכולת שהחיזבאללה הפגין בלחימה - הוא לא היווה מאזן אימה שירתיע את

ישראל. בכל מקרה אני לא רוצה להיכנס לנושא הזה... כי קשה לי לברור מילים עם מה שפורסם לא פורסם נרמז לא נרמז בתקשורת.

אני חושב שבגדול גם איראן וגם סוריה מקבלות מציאות חדשה בלנון שיהיה להם יותר קשה לפעול בה... כמה יותר קשה - זה לא ברור. זו שאלת הניצחון

האמיתית בכל העימות הזה. אבל אני חושב שהמצב בכל מקרה יותר טוב ממה שהיה קודם - יתכן יותר טוב באופן משמעותי.

פורסם

שלילי

כלכלית היא אולי זימברה אותם אבל צבאית היא ללא ספק הפסידה וזה בלי שחייל ויאטקונג אחד ידרוך על אדמת ארה"ב

ויאטנם לא ממש קרובה לארה"ב, וגם לא שום מדינה אחרת שמאיימת על הקיום שלה (לא שכן אפשר לאיים, אבל בתיאוריה).

במקרה שלנו, ישראל, קיימות כמה מדינות שיכולות לאיים על קיומנו וגובלות/מאוד קרובות איתנו/אלינו.

אם תהיה מלחמה עם מדינה ערבית בסביבה, הפסד אומר כיבוש המדינה. הרי כמעט כל המלחמות שלנו היו נגד מדינות שרצו להתשלט ולכבוש לנו את המדינה. מלחמה קיומית כמו שאומרים.

פורסם
  • מחבר

הפסד זה שאתה לא מצליח להשיג מטרה.

פורסם

שלילי

מה שלילי?

כתבתי, ואני מצטט, "הפסד של ישראל במלחמה משמעותו כיבוש המדינה ע"י צבא זר", איך זה קשור לארה"ב בוייטנאם?

ו-Classified, כרגיל, שוב טועה.

פורסם
  • מחבר

אתה מצחיק שזה עצוב. :-X

אתה מפסיד כשאתה לא משיג יעד שלך לך תישאל אנשים חכמים ממך מה ההגדרה לניצחון אולי יעזור לך.

פורסם

מה שלילי?

כתבתי, ואני מצטט, "הפסד של ישראל במלחמה משמעותו כיבוש המדינה ע"י צבא זר", איך זה קשור לארה"ב בוייטנאם?

זה קשור מאוד.

הפסד במלחמה לא בהכרח אומר כיבוש ע"י צבא זר.

כדוגמא נתתי את ארה"ב שהפסידה בויאטנם וזאת למרות שהיא לא הייתה קרובה להיות כבושה.

אם תחשוב לרגע על הקונספט של לחימת גרילה תבין שזאת לחימה הגנתית בלבד.

לא ניתן בשום מקרה לכבוש שטח באמצעות לחימת גרילה.

בסופו של דבר אתה חייב להציב טנקים וחי"ר בשביל באמת לשלוט בשטח, וברגע שאתה עושה את זה אתה כבר לא נלחם בשיטת הגרילה אלא פנים מול פנים כמו צבא סדיר.

ולכן הפסד למישהו שנלחם לוחמת גרילה, לעולם לא יהיה כיבוש מדינתו.

פורסם
  • מחבר

החיזבללה נלחמו בלחימה גרילית וכבשו/החזירו להם שטח את חוות שבא ככה שזה אפשרי.

פורסם

על מה אתה מדבר? חוות שבא עדיין בידינו

אם כבר אז היית צריך לתת את הדוגמא של ההתנתקות

אבל שוב, רצועת עזה לא נכבשה צבאית ע"י 'ההתנגדות' הפלסטינית

פורסם
  • מחבר

לא חוות שבא מוחזרת זה בתהליך

על מה אתה מדבר? חוות שבא עדיין בידינו

אם כבר אז היית צריך לתת את הדוגמא של ההתנתקות

אבל שוב, רצועת עזה לא נכבשה צבאית ע"י 'ההתנגדות' הפלסטינית

בגלל ההתנגות יצאנו מעזה לא יעזור כל תרוץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים