עבור לתוכן

ארה"ב מוכנה לחכות עם הסנקציות על איראן

Featured Replies

• תגובות 57
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה נראה לך שכל העולם סובב סביבנו?

פורסם
  • מחבר

בלי כלב שמירה רציני באזור לארה"ב יש השפעה פחותה וזה ידוע לכל וגם זו הסיבה העיקרית לקיום של ישראל קיום.במקרה שכלב השמירה נינשך ע"י כלב קטן ומסכן והם רבים וכלב השמירה מפסיד לו הרבה פחות מפחדים ממנו,ככה זה בחיים.כמובן שזה לא גורם אחד לבד אלא גם הלחץ האירופאי ושל רוסיה וסין להמשיך לדון ולדון עד שתיהיה להם יכולת גרעינית.

פורסם

כלב השמירה מפסיד לו? איזו מין השקפת עולם מעוותת זו? אנחנו הפסדנו במלחמה?

פורסם

אפילו אם תגדיר את תוצאות המלחמה כהפסד,

אתה באמת חושב שמדיניות החוץ של ארה"ב בנויה על תוצאות המלחמה של מדינת ישראל?

בכל מקרה, לסנקציות על איראן אין השפעה בנוגע לישראל, שהרי ישראל לא מקיימת קשרים

מכל סוג עם איראן ואין סיכוי שאלה השיקולים של ארה"ב כשזה נוגע לסוגיית הגרעין האיראני

פורסם
  • מחבר

אם זה לא היה הפסד אז מה בדיוק?אתה יודע את הגדרה של ניצחון אני כן!

אני ידגיש את החלקים החשובים בתשובתי האחרונה היא די ברורה ולא יש השפעה להפסד שלנו במלחמה הזו

בלי כלב שמירה רציני באזור לארה"ב יש השפעה פחותה וזה ידוע לכל וגם זו הסיבה העיקרית לקיום של ישראל קיום.במקרה שכלב השמירה נינשך ע"י כלב קטן ומסכן והם רבים וכלב השמירה מפסיד לו הרבה פחות מפחדים ממנו,ככה זה בחיים.כמובן שזה לא גורם אחד לבד אלא גם הלחץ האירופאי ושל רוסיה וסין להמשיך לדון ולדון עד שתיהיה להם יכולת גרעינית.

פורסם

כמו שמישהו אמר לי, ישראל נגד החיזבאללה זה כמו נבחרת ברזיל נגד בני יהודה או מישהו בסגנון

אם המשחק ייגמר 5-1 (לטובת ברזיל) זה סוג של הפסד מבחינת ברזיל, כי הם לא אמורים לספוג גול

אותו הדבר עם ישראל והחיזבאללה

ואם אתה כ"כ בטוח בהגדרה שלך של ניצחון והפסד, אז תספר לנו בבקשה מה הן, ואז נדבר על למה

המלחמה הזאת היא לא הפסד ולא ניצחון, אלא משהו באמצע (כמו חלק גדול מהמלחמות שהיו בעולם אי פעם)

ההודעה שלך הייתה מאוד ברורה, זה לא אומר שהיא הייתה נכונה

לארה"ב יש מספיק השפעה באזור, גם בלי נוכחות ישראל (כמובן שזה לא מזיק, אבל זה לא אומר שזה נחוץ)

הרי לארה"ב יש נוכחות צבאית בעיראק, ערב הסעודית, טורקיה ועוד כל מיני מקומות במזרח התיכון

אז אתה באמת חושב שמה שיכתיב את מדיניות החוץ של ארה"ב בנוגע לסוגייה חשובה כמו נשק גרעיני בידי

מדינת אויב זה מלחמה של ישראל עם ארגון החיזבאללה?

הרי אתה לא יודע מה הולך מאחורי הקלעים, אתה לא יודע את עמדת שאר החברות במועצת הביטחון (ובראשן רוסיה

וצרפת, שסביר שיתנגדו כרגע לסנקציות על איראן ויכולות להטיל וטו מטעם מעמדן כחברות קבועות) ואתה לא יודע

איזה מגעים ארה"ב ואיראן אולי מנהלים בדלתיים סגורות

פורסם

אנחנו לא הפסדנו במלחמה. אנחנו ניצחנו.

אבל ניצחון עלוב יחסית למה שיכול היה להיות, עם מעט פחות אימפוטנציה ויותר אשכי נחושת, בממשלה.

פורסם
  • מחבר

היצחון במלחמה זה מתי שאתה משיג את היעדים שלשמם אתה יצאת למלחמה.האם היעדים שאנחנו הצבנו לנו לפי היציאה למלחמה הושגו?לא

אז אתה באמת חושב שמה שיכתיב את מדיניות החוץ של ארה"ב בנוגע לסוגייה חשובה כמו נשק גרעיני בידי

מדינת אויב זה מלחמה של ישראל עם ארגון החיזבאללה?

הרי אתה לא יודע מה הולך מאחורי הקלעים, אתה לא יודע את עמדת שאר החברות במועצת הביטחון (ובראשן רוסיה

וצרפת, שסביר שיתנגדו כרגע לסנקציות על איראן ויכולות להטיל וטו מטעם מעמדן כחברות קבועות) ואתה לא יודע

איזה מגעים ארה"ב ואיראן אולי מנהלים בדלתיים סגורות

אם ההודעה שלי כל כך ברורה כמו שאתה אומר אז התשובה לשלאתך נמצאת שם.ונוכחות צבאית בעיראק לפחות יכולה להזיק כמו כן בשאר המדינות היא לא משמעותית ביותר כמו שאתה מתאר אותה.גם לשוודיה יש נוכחות צבאית באיזו מדינה באפריקה רק שהיא של 8 אנשים :lol:

כמובן שזה לא גורם אחד לבד אלא גם הלחץ האירופאי ושל רוסיה וסין להמשיך לדון ולדון עד שתיהיה להם יכולת גרעינית.

פורסם

הפסד של ישראל במלחמה משמעותו כיבוש המדינה ע"י צבא זר. אי השגת היעדים היא לא הפסד, לך תפתח מילון. (ובכל מקרה, חלק גדול מהיעדים כן הושגו)

פורסם
  • מחבר

הפסד של ישראל במלחמה משמעותו כיבוש המדינה ע"י צבא זר. אי השגת היעדים היא לא הפסד, לך תפתח מילון. (ובכל מקרה, חלק גדול מהיעדים כן הושגו)

:o אז צדקתי אתה לא יודע מזה ניצחון.

חלק גדול מהיעדים?אולי תוכל לחלוק אותם איתנו?תודה :)

לאור ההצלחה המסחררת והשגת רוב הגדול של היעדים אני ממליץ להחליף את שר הביטחון בתת אלוף שנמצאת באווטר שלי יש לה זקן אבל יש לה לפחות נסיון !

פורסם

מה אתה מטומטם? אתה קורא בכלל את ההודעות שלי? אני לא יודע מה זה נצחון? מאיפה הבאת את זה? איפה בכלל התייחסתי לנצחון או למשמעות המילה?!

איזה יעדים הושגו? ובכן, בוא נראה - צבא לבנון נפרש בכל דרום לבנון. החיזבאללה הורחק מהגבול. כח בינלאומי חמוש נפרס בדרום לבנון. נלקחו בשבי שבויי חיזבאללה, לצורך מו"מ על שחרור החיילים החטופים והושמדו תשתיות נרחבות של החיזבאללה בדרום לבנון. ישנם כמובן גם יעדים משניים, כמו יצירת תו"ל חדשה, ניסוי כלים חי להרבה מערכות, איסוף מודיעין ועוד.

פורסם
  • מחבר

מה אתה מטומטם? אתה קורא בכלל את ההודעות שלי? אני לא יודע מה זה נצחון? מאיפה הבאת את זה? איפה בכלל התייחסתי לנצחון או למשמעות המילה?!

איזה יעדים הושגו? ובכן, בוא נראה - צבא לבנון נפרש בכל דרום לבנון. החיזבאללה הורחק מהגבול. כח בינלאומי חמוש נפרס בדרום לבנון. נלקחו בשבי שבויי חיזבאללה, לצורך מו"מ על שחרור החיילים החטופים והושמדו תשתיות נרחבות של החיזבאללה בדרום לבנון. ישנם כמובן גם יעדים משניים, כמו יצירת תו"ל חדשה, ניסוי כלים חי להרבה מערכות, איסוף מודיעין ועוד.

אני מטומטם?

הפסד של ישראל במלחמה משמעותו כיבוש המדינה ע"י צבא זר. אי השגת היעדים היא לא הפסד)

לפי מה שאתה אומר זו ההגדרה שלך לניצחון.

בקשר ליעדים צבא לסנון נפרש בדרום לבנון סמן וי .חיזבללה לא הורחק מהגבול רק המוצבים שזה השג חלקי.כוח בין לאומי חמוש תמיד היה שם לא השג.שבויי חיזבללה לא היו היעד.התשתיות יבנו שנפגעו יבנו אותן מחדש לא השג.תו"ל מזה?כל שאר הדברים שאמרת לא רלוונטים כלל.

אולי כדי שנפרט את היעדים?השמדת חיזבללה-לא הושג.פירוק חיזבללה מנשקו-לא הושג.הרחקת חיזבללה מדרום לבנון-לא הוגש.החזרת החטופים בלי מומ-לא הושג.הפסקת ירי הרקטות-לא הושג.הרחקת מוצבים של חיזבללה מהגבול-הושג.ממש אחלה תוצאות :xyxthumbs:

פורסם
לפי מה שאתה אומר זו ההגדרה שלך לניצחון.

וואלה. טוב, תחזור לשיעורי הבנה והבעה בחטיבת הביניים.

חיזבללה לא הורחק מהגבול רק המוצבים שזה השג חלקי

חיזבאללה כן הורחק מהגבול והתשתיות הקדמיות שלו נהרסו (לרבות המוצבים, מן הסתם). כנראה שאתה פשוט לא מודע למצב שהיה לפני המלחמה, כשמחבלי חיזבאללה ישבו *מטרים ספורים* מגדר הגבול. לחלק גדול מהמוצבים של צה"ל על הגבול ניתן היה להגיע רק בליווי שיירת האמרים ממוגנים, כי היו עמדות חיזבאללה ששלטו על הכבישים.

כוח בין לאומי חמוש תמיד היה שם

ממש לא. היה כח יוניפיל, שלא היה חמוש (כי לא הייתה לו סמכות להתערב, הם היו על תקן משקיפים בלבד)

שבויי חיזבללה לא היו היעד

מה-אתה-אומר. למה חשבת שהתכוונו רה"מ והרמטכ"ל כשהם אמרו שאחד היעדים הוא "ליצור תנאים לשחרור החטופים"? מעבר ללחץ מדיני, הכוונה הייתה חד משמעית - להשיג קלפי מיקוח.

שתיות יבנו שנפגעו יבנו אותן מחדש

מה שתגיד.

אולי כדי שנפרט את היעדים?השמדת חיזבללה-לא הושג.פירוק חיזבללה מנשקו-לא הושג.הרחקת חיזבללה מדרום לבנון-לא הוגש.החזרת החטופים בלי מומ-לא הושג.הפסקת ירי הרקטות-לא הושג.הרחקת מוצבים של חיזבללה מהגבול-הושג.ממש אחלה תוצאות

אולי כדאי שתצא מהסרט שאתה חי בו.

פורסם
  • מחבר
וואלה. טוב, תחזור לשיעורי הבנה והבעה בחטיבת הביניים.

לא מתכוון, שיעורי לשון היו השנואים לי ביותר חוץ מזה זה היה לפני יותר מדי שנים. אז מה אמרת בדיוק?

חיזבאללה כן הורחק מהגבול והתשתיות הקדמיות שלו נהרסו (לרבות המוצבים, מן הסתם). כנראה שאתה פשוט לא מודע למצב שהיה לפני המלחמה, כשמחבלי חיזבאללה ישבו *מטרים ספורים* מגדר הגבול. לחלק גדול מהמוצבים של צה"ל על הגבול ניתן היה להגיע רק בליווי שיירת האמרים ממוגנים, כי היו עמדות חיזבאללה ששלטו על הכבישים.

אנשי חיזבללה נמצאים בערים ליד הגבול וגם מהלכים ליד הגבול ו"לראש הממשלה" שלנו בכלל לא אכפת "העיקר שהם לא נושאים נשק".אם לא ידעת אז גם עכשיו נוסעים בהמרים משוריינים ליד הגבול.

ממש לא. היה כח יוניפיל, שלא היה חמוש (כי לא הייתה לו סמכות להתערב, הם היו על תקן משקיפים בלבד)

ככה אתה מנסה להוכיח נקודה שלך ע"י גיבוני הנקודה שלי?עדיין יש שם כוח יונפיל והוא עדיין על תקן משקיפים עם יותר סמכויות להגנה עצמית.

מה-אתה-אומר. למה חשבת שהתכוונו רה"מ והרמטכ"ל כשהם אמרו שאחד היעדים הוא "ליצור תנאים לשחרור החטופים"? מעבר ללחץ מדיני, הכוונה הייתה חד משמעית - להשיג קלפי מיקוח.

מה-אתה-אומר.למה אתה חושב שהכוונה הייתה לחטופי חיזבללה ולא ללחץ צבאי/מדיני/כלכלי על לבנון או חיזבללה?יפה את פרשן מדיני וצבאי עכשיו.

מה שתגיד.

זה כל מה שיש לך להגיד?בונים אותם כבר עכשיו.

אולי כדאי שתצא מהסרט שאתה חי בו.

:lol:

אתה נשמע כמו שמאלני עם משקפיים ורודות מדי אפשר גם לקבל אותן?

אולי תפרט לנו את היעדים אדון לא-יודע-דבר-חכם-להגיד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים