עבור לתוכן

p3-1ghz - overclocking project

Featured Replies

פורסם

לעניינינו ...

המחשב שלי כרגע (ענייני תקציב)

p3-1ghz - original cooling for cpu

asus cusl2

tnt2 32mb

512ram 133mhz - 1 samsung, 1 micron - each 256

enermax case/ 430watt enerman psu

3hd's + 2 burners inside the case

fans 4

right now the system is clocked as followed : fsb-150mhz

sdram - 150mhz

pci 37mhz

vcore : 1.80 volt

מכפלה של 7.5 = 1125mhz

עד עכשיו (רץ יותר מלילה שלם) לא הרגשתי שום בעיות,

אני חושב שהרכש העתידי : צלעות קירור לזכרונות, מודינג לדלת של המארז - תוספת שתי מאווררים במתקון כלשהוא עם חלון עליה, ערכת קירור מים (שאפשר יהיה להשתמש במשאבה לשתי צלעות (גם למעבד וגם לכרטיס מסך עתידי))

אני חושב שעם האלמנטים הנ"ל אני אוכל להגיע למהירויות של 1.5 ואולי יותר ...

מה אתם אומרים ?

פורסם

מאוד מאוד לא סביר, זה באס של 200מה"ז ולא נראה לי שיש לצ'יפסט הזה מחלקים לשום דבר מעבר ל 133.

ה PCI יהיה ב 50 וה AGP ב 100.

אם יש לו מחלקים ל 166 הם יהיו ב 40 ו 80 שזה אפשרי, אבל תצטרך לפחות להוסיף פליטר למעבד בשביל שיהיה לו סיכויי לעמוד בזה.

אתה גם רושם שיש בעיית תקציב, זה נשמע מוזר משתי סיבות:

א.מה תעשה אם המעבד או הלוח (או משהו אחר) ישרף?

ב.בשביל המחיר של מערכת המים אפשר לעשות שידרוג שיתן יותר ביצועים מהאוברקלוק הזה.

פורסם

אחי יש מצב שאפילו תעבור את 1500 אחלה שיפורים

פורסם
  • מחבר

amiram :

ללוח יש אחריות לשלוש שנים ... עברו משהו כמו שנתיים ... בעצם פחות ... אבל זה לא משנה ... לפחות שנה אחריות עוד יש לי

לזיכרונות כנ"ל

למעבד - כל החיים ... איסטרוניקס ...

בעיית תקציב ... :) כשאני אשדרג לפי4 אני מתכוון לעשות שדרוג רציני ... לוח asus p4e , 512ram ddr 333\400, כרטיס מסך רציני , ומעבד כנ"ל ... אז ההשקעה היא רצינית ... לא פחות משלוש וחצי לחלקים כאלה .. - בתחשוב שזכרון 1000 , לוח 1000, מעבד נגיד עוד 1000, וכרטיס מסך נגיד 1800 ... בעצם הגעת לחמש כמעט ... אני לא עושה שדרוג כל יום ... ולכן אני מדבר במספרים כאלה

וחוצמזה ... ערכת קירור מים נראית לי דבר נחמד ... ואני מוכן להשקיע בזה לפני שדרוג ... כי כרגע ממש לא לחוץ לי לשדרג ... לא בוער לי ולא חסר לי כלום ... , הקטע של אוברקלוקינג נראה לי שעשוע נחמד ...

הנתונים שכתבתי הם בדיוק מה שהביוס מציג לי ...

באמת שאני לא מקשקש , צ"יפסט 815e ... והלוח מדגם cusl2 נותן ממש הרבה אופציות ... שלא שמתי לב להם עד שהחלטתי קצת להתעסק עם אוברקלוקינג .... הרי תעשה מכפלה של fsb 150 כפול 7.5 תגיע ל- 1125 ... וככה המחשב רץ לי מאתמול בערב .. בלי בעיות ..

יודע מה ... :)

אני אצלם היום בדיגיטלית באיזו שהיא סיטואציה את המסך של הביוס ואני אעביר לך ...

ואולי תתקן אותי על טעות בהבנה ... ואולי לא ... , בסה"כ אני חדש עם הקטע של אוברקלוקינג ... , בוא ותחכים אותי:)

פורסם

לא אמרתי שאני לא מאמין שאתה ב 150 באס, אבל ל 1.5GHZ צריך 200 באס וזה ממש לא סביר.

אם המעבד יהיה ממש שרוף אף אחד לא יחליף אותו.

איפה אמרתי שאתה מקשקש? כל מה שאמרת הגיוני לחלוטין, רק שאלת אם מאמינים שתגיע ל 1.5 ואמרתי שלא זה הכל.

פורסם
  • מחבר

אולי 200 באס לא ...

אבל ל 1.4 בקירור עצבני אולי כן ...

אבל זה לא קריטי

גם מ 1.2 אני אהיה מבסוט

זה נחמד וזהו .. :)

פורסם

צר לי לשבור לך את האשליה , אבל כל מעבדי הפנטיום 3 , מהמשפחה האחרונה , לא עברו את ה150~155 מגהרץ .

היו בודדים שהצליחו לעמוד בתדר של 166 מגהרץ , ואני מתייחס למעבדי הC1 האחרונים שהיו 866 מגהרץ , 933 מגהרץ , 700 מגהרץ , וסלרונים II האגדיים שעבדו ב100 מגהרץ כמו כלום . אם תחליף את הזכרונות שלך למשהו שיצליח לעבוד לך ב160 מגהרץ , ותספק למעבד שלך מתח קרוב ל2 וולט , אולי יש לך סיכוי לראות 1200 מגהרץ . לא מעבר . ותצטרך קירור מאוד רציני למעבד , אפילו שהוא לא ממש מתחמם , ברמות של 2 וולט אתה תקח על עצמך סיכון מעשי של שריפה של המעבד .

פורסם
  • מחבר

אשלייה ?

לא חושב

תראה

המחשב עומד בתדרים הנ"ל שרשמתי מאז אתמול בערב

העמסתי אותו בטסטים שונים היום ... ולא היו בעיות ...

הכל עובד יציב ויפה

הלוח נמצא על טמפרטורה של 28 מעלות

והמעבד נמצא בטמפרטורה של 37 מעלות

כל זה עובד על הקירור המקורי שרשמתי.

אתה למעשה אומר פה שלא משנה איזה קירור אני אלביש , אין מצב שאני אוכל להעלות את הנתונים מעבר ל 150 שזה עובד בו עכשיו ?

אף על פי שיש מעבדי 3 שעובדים בתדרים של 1.4 ...

פורסם

PIII קופרמיין כמו שיש לך הכי מהיר שהושק היה ב 1.13GHZ והוא הוחזר עקב בעיות חימום.

מעבדי PIII או סלרון סדרתיים מהירים מ 1.1GHZ הם בליבת טולאטין שמיוצרת ב 0.13U ועובדת על 1.5V בדיפולט, אין מקום להשוות בכלל.

בשביל להגיע ל בשביל סיכויי רציני להגיע איתו לאנשהו צריך קירור מים + פליטר אבל זה לא יביא אותך רחוק (הרבה בגלל שהבאס מגיע לתדר קיצוני ביותר).

יהיה צורך בקירור אקטיבי של הצ'יפסט+זיכרונות בשביל שיהיה סיכויי וזה אוברקלוק מאוד מסוכן כבר.

פורסם
  • מחבר

צודק ...

עד כמה שאני זוכר שלי מיוצר ב 0.18

ובדיפולט עובד על 1.70 וולט ... וכרגע הוא על 1.80

ככה שמה שאתה אומר (כדי לסכים את הת'רד הזה .. :) זה שאני עובד במקס' הבטוח של המעבד הזה .. לא משנה איזה קירור אני אלביש עליו הוא לא יוכל לעבור את ה 1.2 וגם זה בסיכון לא נמוך ...

כמו שאומרים תהייה מבסוט מה 1.12 שיש לך ותחסוך לשדרוג טוב .. :)

פורסם

מסכים 100% :)

פורסם

לא נראה לי שתגיע ל1500....

amiram צודק.

אני הגעתי עם הP3 1000 שלי לBUS 170

כלומר 1275 MHZ

על לוח ASUS CUSL2

עם זכרונות מושקין מקוררים

וולקנו7 על המעבד.

וקירור מארז

יציב מיספר חודשים

בסוף חזרתי ל133 BUS כי לא שמעתי את עצמי חושב... ::) סה"כ 5 מאווררים

עם תצליח להגיע ל170 יציב תגיד תודה, כי מעבר לזה לדעתי לא סביר

פורסם
  • מחבר

תשמע אני לא מחפש להתפרע. ..

כל מה שחיפשתי זה למתוח אותו (בלי לעשות נזקים מיידיים - טווח של מעל חצי שנה אפשרי ... אבל לא פחות) כדי לקבל עוד אקסטרה עד להפרשה שלו לגמלאות או לטובת שימוש אחר ...

:AR15: :AR15: :saint:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים