עבור לתוכן

כמה CFM צריך?

Featured Replies

פורסם

המליצו לי וגם מצאתי בחיפוש המלצות על כל מיני מאווררי מארז שקטים (Glacialtech, AC וכו'). העניין הוא שככל שמאוורר שקט יותר כך הוא נותן פחות CFM. השאלה היא, כמה CFM אני בכלל צריך כדי לקרר את המחשב?

יש לי Pentium D 3.4, ומארז עם 2 מאווררים. לכרטיס מסך ולצ'יפסט אין קירור אקטיבי. כמה CFM אני צריך שיהיה במאווררים של המארז? 37 או 40 לדוגמא זה מספיק?

תודה

פורסם

קודם כל...אין "צריך"...

כמו שאמרת הכל פונקצית של CFM/DB..ועכשיו בעברית..היחס בין הCMF לרעש...

אני יודע על מאוררים של AC במקרה שנמכרים בנועה מחשבים ואם אני לא טועה יש להם 34DB והם 56CMF...זה יחסית שקט ויחסית חזק..קח את זה כאמת מידה...

ז"א אם יש לך מאורר שעושה 16DB ו35CMF זה בערך אותו יחס...

פורסם
  • מחבר

כן, אבל הכוונה שלי כמה המינימום CFM שאני יכול לקחת, ועדיין שהמחשב יישאר בטמפרטורה סבירה (אני לא עושה OC)? אני רוצה שקט, אבל לא רוצה כמובן שמשהו יישרף...

פורסם

אין מינימום! הכל תלוי בכמות הרעש שאתה רוצה...אתה יכול לקחת מאורר עם 100 CMF אם הרעש לא מפריע לך....

מינימום? בחיי שאין..גם אם מאוררי סטוק של 80MM הכי גרועים בעולם עם 0.00009 CMF כלום לא ישרף (רוב הסיכויים שלא לפחות)

ת'יודע מה? אני לא אסבך אותך...קח את הAC מנועה מחשבים...אין לי דגם מדוייק אבל הם עולים 50 שקל (לאחד) וזה בגודל 120 ממ

פורסם

איזה מאווררים יש לך עכשיו?

באיזה טמפרטורות הרכיבים שלך? CPU GPU chipset וכו'

לפי זה אפשר להמשיך.

אני מאמין שבשביל שקט/ביצועים אופטימלים צריך שליטה במאווררים.

אל תשכח שאת הקירור שלך אתה צריך לכוון לפי החום המירבי שיהיה בחדר (יום קיץ חם בלי מזגן)

האם אתה עושה OC?

פורסם
  • מחבר

כרגע יש לי 2 מאוורים ג'נריים, זה שמקדימה 80 מ"מ וזה שמאחורנית 120. אני לא עושה OC. לפי SpeedFan הטמפרטורות הן:

CPU: 51

Internal Temp: 39

Remote Temp: 39

HD: 40

אני בכל מקרה מתכוון לקנות Freezer 7 Pro למעבד. המטרה שלי היא מחשב שקט, אבל קירור סביר.

אה ועוד משהו, אני מתכוון להשתמש במאווררים בכל מקרה על 12V ולא לעשות להם מודינג או משהו.

פורסם

עם כל הכבוד אני לא מסכים.

אני כן חושב שיש "צריך" ואני חושב שכן יש "מינימום"

כן צריך CFM גבוהה וכן יש מינימום שעומד בערך על 21CFM.

הנתון הוא לא בדוק אלא עומד על בערך לפי ניסיון אישי.

אני כן מסכים שיש במשוואה הזו גם את אלמנט הרעש אבל הוא טיפה מורכב יותר.

נכון שככל שתגדל הדרישה ל- CFM כך יגדלו ה- RPM ולכן יתגברו ה- DB אבל...

יש לקחת בחשבון שמאווררים 80 ו- 120 שיעבדו באותו RPM יפיקו CFM שונה כאשר היתרון הוא ל- 120.

כמו כן ככל שמנוע המאוורר קטן יותר ולוקח פחות מקום ברדיוס הפנימי כך יגדל שטח הפנים שהתוצאה היא יותר CFM

ועוד יש השפעה למספר הלהבים שברוטור כלומר יותר להבים פחות רעש (בדוק)

ודבר נוסף הוא זווית הפסיעה של הלהב עצמה.

זוית נמוכה תפוקת אויר נמוכה ומידת רעש גם נמוכה

זוית גבוהה תפוקת אויר גבוהה ומידת רעש גבוהה

זוית גבוהה מידיי תפוקת אויר נמוכה ומידת רעש גבוהה

אין לי אפשרות לומר איך לבדוק אני אישית בודק עם טביעת עין ואוזן.

לכן קח את כל הפרמטרים האלו ולפי זה תקנה מה שטוב לך

פורסם

ואני שוב חולק עלייך בגדול...

דבר ראשון לגבי טביעת העין והאוזן שלך,אין לי כוונה לזלזל או לפגוע אבל יכולת השמע של כל אחד היא שונה...ואיתה הרגישות לרעש.

ולעניין..אין "צריך" בCMF!!

זה כמו לשאול כמה כסף צריך...אתה יכול להגיד לי מינימום של כסף שצריך במדינה? לא..כי זה תלוי בצרכים וברצונות וכו'...

יש אנשים ש10K בחודש לא מספיק ויש כאלה שרק חולמים על זה..ככה עם הCMF פחות או יותר...

למה דווקא צריך 21 כמו שאמרת ולא 50? מי קבע? אולי המארז שלו מאורר גרוע במיוחד והוא "צריך" 50...

אף אחד לא קובע..זה בהתאם לתקציב,מידת הרעש,גודל רצוי וכו'...

אם תתן לנו תקציב למאוררים ותגיד לנו באיזה גודל אתה רוצה אותם ואולי תקל עלינו ותתן לנו את הדגם של המארז שלך נוכל להמליץ ביותר אוביקטיביות..

אבל אין "צריך"

פורסם
  • מחבר

אני צריך 2 של 120 מ"מ. המארז הוא ג'נרי (http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=1336).

האמת היא שאם אין מינימום של CFM אז אני לא רואה סיבה למה כולם לא לוקחים את אלה של Glacialtech או Akasa, המחירים שלהם סבירים לגמרי (תיקון: של Akasa דווקא קצת יקרים אבל של GT לא) והם מאוד שקטים. לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים