עבור לתוכן

למה אני יכול לצפות מהמפרט הבא מבחינת OC ? (תקציב באזור 3000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

מעבד: E6400

לוח אם: Asus P5B Deluxe

זיכרון: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820231085

קירור למעבד: Scythe Infinity

ה E6400 עובד כאמור על 2.14ghz. בעזרת המפרט מעלה, לאיזו מהירות אני יכול לצפות שרוב הסיכויים שאצליח להגיע בלי בעיות מיוחדות ?.

אני ירוק לחלוטין בנושא Overcocking כך שאין לי כ"כ מושג למה לצפות, אבל אם מהמפרט הזה יש אפשרות לא רעה שלא אצליח להוסיף כמות מגהרצים יפה, אז אעדיף לוותר על OC לחלוטין, ואז אני צריך המלצה ללוח אם טוב ואמין, אך יותר זול.

תודה רבה למי שיכול לעזור !!!.

פורסם

אתה תצליח לעשות OC מכובד מאוד...3.5GH לא צריכה להיות בעיה מיוחדת...

תכנס למאגר ההמרה ותראה...או שתפש תחת "6400 OC" או משהו..ממש לא חסר...

נתון מדויק אף אחד לא יכול לתת לך!

פורסם
  • מחבר

WOW,

אם אני אצליח להגיע ל 3ghz זה יהיה מדהים מבחינתי, זה OC של כמעט 50%, משמעותי ביותר...

פורסם

אתה ככל הנראה תגיע גם ליותר...אבל כן 3 GHZ זה די בטוח שתגיע

פורסם

איזה זכרונות יש לך?

פורסם
  • מחבר

FTP,

זה הזכרון שאני מעוניין להשתמש בו:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820231085

יש לי שאלה: במידה ואני לא עושה OC לזיכרון, כלומר אני מוריד את המהירות שלו לפני שאני מעלה את מהירות ה FSB, כך שבת'כלס כאשר אני מעלה את מהירות המעבד מ 2.14ghz ל 3ghz, מהירות הזיכרון לא יותר גבוהה מ 800mhz, האם גם אז יש סיכוי שהזיכרון יעשה בעיה כלשהי ?.

פורסם

אם הבנתי אותך נכון... אתה רוצה לעשות OC למעבד ולדאוג שהבאס ישאר על 800MHZ כדי שיעבוד עם הזיכרונות בחלוקה של 1:1 אז- הזיכרונות לא יהיו הצוואר בקבוק שלך (הם לא יגבילו אותך מן הסתם אם אתה לא עושה להם OC ) בעקרון כמעט עם כל זיכרון פשוט ללא גוף קירור ניתן לעשות OC של 7-10% עם הזיכרונות הללו אולי אפילו יותר. למרות שלפי דעתי לא כדי לעשות לזיכרונות OC כי פוגעים להם בתזמונים.

עריכה: כמה עולה לך לבצע משלוח לזכרונות הללו?

פורסם
  • מחבר

ronle,

הבנת בדיוק את כוונתי.

אז אם כך, מדוע זה בכלל משנה באיזה זיכרון אני משתמש, הרי כל זיכרון 800mhz שקיים בשוק יעבוד בצורה הזו... האם אני מחמיץ משהו ?.

לגבי משלוח, מישהו מביא לי את זה מחו"ל. להביא את זה לארץ במשלוח זה לא כ"כ משתלם, כי צריך לשלם גם מע"מ בכניסה (ומ- Newegg הסנובים בכלל לא ניתן לבצע רכישה מחוץ לארה"ב...).

פורסם

הזיכרון הזה יתן לך לעבור את ה 800Mhz - זכרונות פשוטים לא.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל למישהו שמוכן להסתפק בתוספת של 1000mhz, שבמקרה של המפרט שלי לא תגרום לעליה מעבר ל 800mhz של הזיכרון, אז מה זה בכלל משנה איזה סוג זיכרון יש לי, כל עוד מדובר ב 800mhz והוא עובד עם הלוח אם שלי, זה פשוט לא משנה. אני צודק ?.

פורסם

הכל תלוי בלוח אם ואני יסביר לך למה - אם אתה רוצה לבצע OC רק למעבד בלי הבאס אז אתה צריך לשנות את המכפלה של המעבד.

האמתי שאין לי מושג אם אתה יכול להגדיל בלוח שלך את המכפלה.

לי לדוגמא יש לוח של אסוס P4P800 עם מעבד 2.8GHZ כאשר הבאס הוא 800FSB שגם ניתן לומר שזה 200MHZ והמכפלה שלי 14 ז"א אם תכפיל 200MHZ פי 14 תקבל 2800MHZ או 2.8GHZ (אצלי למשל היא אפשר לשנות את המכפלה בכלל ז"א כאשר אני מעלה תדר מעבד כל הבאס עולה)

בחזרה אליך-

אם אני לא טועה הלוח אם שלך תומך בבאס של 1066 ז"א לחלק ל 2 אתה מקבל זיכרון בתדר אפקטיבי של 533MHZ (אמיתי זה לחלק 533 ב 2 ) ולך יש זכרונות של 800MHZ אם תבצע OC של 50% ותעלה את הבאס ל 800MHZ שזה 1600FSB אז בעצם תבצע OC מרשים ל 3.2GHZ (מעבד) בלי בכלל לבצע OC לזיכרונות.

לפי דאתי עם זכרונות כמו אלה אתה יכול להגדיל את ה OC בעוד 20% (אבל זו רק דאתי ולי אין קונרו!) ז"א סה"כ OC של 70%

בקיצור תדר מעבד:3.63GHZ תדר זיכרון אפקטיבי: 960MHZ שזה 1920FSB

מסקנה שלי- לא משתלם להגזים ב OC! מספיק לעשות OC של 3.2GHZ למעבד ולא לבצע לזיכרונות, אבל כן להדק את התיזמונים!

פורסם
  • מחבר

ronle, תודה רבה על תשובתך.

יש לי שתי שאלות נוספות:

1. מה קורה לכרטיס המסך ושאר הכרטיסים על אפיק ה PCI כאשר עושים OC ?, האם ההעלאה של ה FSB משפיעה גם עליהם ?.

אני מעדיף ליצור מצב שבו כאשר אעלה את ה FSB, הרכיב היחידי שיושפע מכך (פרט ללוח אם כמובן) זה המעבד. האם זה אפשרי עם הלוח אם שבמפרט שלי ? (Asus P5B Deluxe).

2. כאשר אני עושה OC עם המפרט שלי מ 2.14ghz ל 3ghz, לאיזה הבדל בטמפרטורה אני צריך לצפות (בהנחה שאני לא משנה את הקירור), האם מדובר בהבדל לא גדול של נגיד עד 10 מעלות, או לחלופין האם מדובר בהבדל ענק של 20 מעלות ?. מה הטמפ' המקסימלית שניתן להגיע עם ה E6400 ללא חשש ?. אם אני עושה OC שנותן תוספת של 40% למהירות השעון של המעבד, האם זה גם אומר שתצרוכת הוואטים (Watt) גם כן עולה ב 40% ?.

תודה!.

פורסם

ronle, תודה רבה על תשובתך.

יש לי שתי שאלות נוספות:

1. מה קורה לכרטיס המסך ושאר הכרטיסים על אפיק ה PCI כאשר עושים OC ?, האם ההעלאה של ה FSB משפיעה גם עליהם ?.

אני מעדיף ליצור מצב שבו כאשר אעלה את ה FSB, הרכיב היחידי שיושפע מכך (פרט ללוח אם כמובן) זה המעבד. האם זה אפשרי עם הלוח אם שבמפרט שלי ? (Asus P5B Deluxe).

2. כאשר אני עושה OC עם המפרט שלי מ 2.14ghz ל 3ghz, לאיזה הבדל בטמפרטורה אני צריך לצפות (בהנחה שאני לא משנה את הקירור), האם מדובר בהבדל לא גדול של נגיד עד 10 מעלות, או לחלופין האם מדובר בהבדל ענק של 20 מעלות ?. מה הטמפ' המקסימלית שניתן להגיע עם ה E6400 ללא חשש ?. אם אני עושה OC שנותן תוספת של 40% למהירות השעון של המעבד, האם זה גם אומר שתצרוכת הוואטים (Watt) גם כן עולה ב 40% ?.

תודה!.

בקשר לשאלה הראשונה שאתה מעלה FSB אפיק הPCI כן עולה יחד איתו אבל ללוח שלך אני בטוח שיש נעילה לדבר הזה

(ללוחות הרבה יותר ישנים יש ממזמן).

2. בקשר לטמפ אני לא יודע אבל לך זה לא כל כך משנה כי כל עוד המחשב עובר בדיקת מאמץ מלאה והכל יציב זה לא כל כך משנה

(כמובן שלא צריך להגיע ל70 ומעלה).

ובקשר לואטים אם אני לא טועה זה נשאר אותו דבר אבל בשביל להמשיך את האוברקלוק צריך להעלות קצת מתח למעבד ולפני שאתה עושה את זה

תחפור הרבה בפורום ותבין טוב טוב מה אתה עושה, איך אתה עושה ולמה אתה עושה כי אתה יכול לשרוף את המעבד בהעלאת מתח

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין, כל עוד אני לא מעלה מתח, המעבד לא יצרוך יותר וואטים ?, אתה רוצה להגיד לי שבמידה ואני לא מעלה מתח, המעבד במהירות 3ghz לאחר OC יצרוך אותה כמות וואטים כמו ה 2.14ghz המקורי ?. אם הוא לא צורך יותא וואטים, אז מדוע הוא יותר מתחמם ?.

פורסם

נועם ידידי.. הורד את סימני הפיסוק המיותרים בכותרת, אחרת הדיון ינעל.

בקשר לנושא שלך - אנחנו לא פורום נביאים מנסים ומגיעים לאן שמגיעים.. כל מערכת היא ספיציפית עובדת שונה באוברקלוק.

הדבר היחיד שאפשר להגיד לך זה מבחינת אחוזי הצלחה לאיזה מהירויות הגיעו רוב האנשים ולמה אתה בערך תגיע ולא בטוח.

זה הכל תלוי בניסיון שלך באוברקלוק ובמזל שלך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים