עבור לתוכן

שירשור סוללות וזרם חליפין בכללי.

Featured Replies

פורסם

שלום,

ניסיתי השבוע לבנות מנורה פשוטה (הנורה היא של 24V * 40W עם בית נורה סטנדרטי) על ידי חיבור 2 סוללות של 12v.

הסוללות הם של מכשיר קשר צבאי.

העניין הוא כזה, חיברתי את הסוללה הראשונה והנורה נדלקה כצפוי אבל בעוצמה חלשה (12V).

כשניסיתי להוסיף עוד סוללה העוצמה לא השתנתה בכלל.

ניסיתי גם לחבר שתי פלוסים ביחד ושתי מינוסים ביחד, ניסיתי פלוס למינוס ולפלוס למינוס (בין הסוללות כמובן).

בשום מקרה העוצמה לא גברה ולבסוף וויתרתי והשארתי את זה עם סוללה אחת.

השאלה השניה היא שלי היא לגבי הנורה.

הנורה הזאת מיועדת לזרם חליפין, כלומר מחובר לקיר.

איך זה שהיא פועלת על זרם ישיר 12V ?

איך זה שהיא פועלת על זרם חליפין 220V ?

תודה

פורסם

הנורות הצבאיות פועלות עד כמה שאני יודע על 24VDC.

פורסם

תסתכל על הגוף של המנורה צריך להיות כתוב בקטן על כמה וולט היא עובדת ואם זה 24 אז שני סוללות של 12 מספיק אבל תלוי איזה זרם הם נותנים

וזה לא משנה כמה סוללות תשים ברור שאם תשים יותר מידי הם ישרפו ומנורות כאלה לא יכולים לעבוד על 220 אתה יכול לנסות :kopfpatsch: אבל תשים שחפץ ותתרחק

פורסם

נורת להט עובדת ע"י חימום פתיל הלהט (בטמפרטורה גבוהה זה גורם לפליטת אור) כך שאין הבדל ממשי בין זרם ישר לחילופין מבחינת התוצאה.

בנוגע לעוצמה ... חיבור טורי אמור להעלות את אותה

חיבור מקבילי יאפשר לך זמן עבודה ממושך יותר

יכול להיות שבגלל שהיא מיועדת ל220 אינך רואה כמעט הבדל בעוצמה בין 12 ל 24 (שתיהן מחממות בצורה מינימאלית).רק קפיצה גדולה במתח תעלה את העוצמה שהעין תקלוט

פורסם

זה לא בדיוק הנושא, אבל עדיף שלא תשתמש בסוללות צבאיות כי יש להן נטייה להתפוצץ ולשרוף מוצבים עם החיילים בפנים. הסוללות הצבאיות ממש טובות כי הן מחזיקות המון זמן, אבל לפעמים ברגע שבו הן מפסיקות לעבוד, מכבי אש מתחילים לעבוד. אני ממליץ לך להיזהר עם זה.

פורסם
  • מחבר

אממ לא כ"כ הבנתם אותי..

הנורה היא של 24V ולא 220V.

ניסיתי לשרשר סוללות ולא הצלחתי להגביר את עוצמת הנורה (בטוח שלא הגעתי ל40W).

השאלה שלי היא באיזה צורה אני אמור לשרשר אותם כדי שאני אקבל 24V משתי סוללת של 12V.

כרגע כל דרך שניסיתי לא השפיעה והחשמל נלקח לדעתי רק מסוללה אחת.

חוץ מזה, יכול להיות שיש לסוללה איזשהו מעגל שלא מאפשר לה להשתרשר?

פורסם

יש לחבר את אחד ההדקים השחורים להדק האדום בסוללה השניה.

המתח בין שני ההדקים הפנויים יהיה עכשיו 24

פורסם

גבר אני ממש מציע לך להזהר סוללות צבאיות לא דבר בטוח (מנסיון) יש להם מנגנון הגנה ואני לא מאמין שתצליח לשרשר אותן

וחוץ מזה הסוללות הצבאיות לא בניות להתפרקות עד שהן "נגמרות" הן אמורות לשמש מכשרי קשר והתפרקות שלהן עד כדי מתח נמוך הוא מאוד מסוכן!!!

אני ראיתי במו עיניי מה קורה כשסוללות כאלו מתפוצצת אז אני מציע לך לא להתעסק עם סוללות כאלו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים