עבור לתוכן

איך אני מצלם על אוטומט מלא חוץ מהISO

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי את הA710 החדשה

בגלל שאני לא מבין גדול בצילום ואני לא רוצה להתעסק יותר מדי עם צמצמים ותריסים שאני לא מבין בהם הרבה

אני רוצה לתת למצלמה לבחור איך לצלם אבל אני יוכל לשלוט בISO ואולי גם על הWB

תודה

פורסם

בקנון חשבו על אנשים כמוך ולשם כך המציאו את מצב "P".

נסה אותו.

פורסם

Alpha Cygni, עם כל הכבוד, ויש כבוד, אולי אתה מצלם בDSLR ואתה בין היחידים שמעלים לפה תמונות בזמן האחרון אבל זה עדיין לא מקנה לך את הזכות להתנשא מעל אנשים אחרים.

רובו של הפורום הזה הם אנשים שלא 'תותחים' בצילום ויש פה אנשים שבקושי יודעים מה זה צמצם ( לצערי ) אבל זאת המציאות, שאלו שאלה, בחרת לענות, לדעתי ההערה " חשבו על אנשים כמוך " לא במקום,

פורסם

הוא שאל שאלה, אני עניתי. זה הכל. 8)

אנשים שרוצים חיים סמי-קלים (וטוב שכך) משתמשים במצב P. זה מצב Auto לכל דבר, רק עם שליטה על הערכים שביקש.

אולי לא התנסחתי נכון, אבל הכוונה הבסיסית מובנת.

פורסם

את הכוונה הבסיסית כולם הבינו, כולל אני, ההערה שלי הייתה מופנית כלפי ההתנסחות שלך שנראתה מתנשאת משהו.

אין מה לעשות שיש אנשים שמצלמים סתם בשביל לצלם ולא רוצים לעשות עם זה משהו הלאה ולהשקיע בזה, ומחפשים חיים קלים ותוצאות טובות, בשבילם קיים מצב P...

פורסם

יש לי את הA710 החדשה

תתחדש! :xyxthumbs:

בגלל שאני לא מבין גדול בצילום ואני לא רוצה להתעסק יותר מדי עם צמצמים ותריסים שאני לא מבין בהם הרבה

אני רוצה לתת למצלמה לבחור איך לצלם אבל אני יוכל לשלוט בISO ואולי גם על הWB

מצב P (קיצור של Program) יעשה את העבודה. אני ממליץ לך ללמוד להשתמש ב-ISO וב-WB, כי שליטה עליהם באמת תעשה הבדל גדול (הרבה יותר גדול מאשר שליטה על מהירות וצמצם במצלמה כזו). הנה שני טיפים, על קצה המזלג:

1. ISO כדאי בד"כ לקבע על המינימום. אם אתה רוצה ללמוד מתי כן רצוי להעלות אותו וכמה, כדאי שתקרא את ההודעה הזו.

2. WB כדאי להשאיר על אוטומט, אבל חשוב לשנות למצב Tungsten בצילום ללא פלאש תחת תאורת הלוגן או תאורת ליבון רגילה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם

באמת הסיבה שרציתי שליטה על הISO זה בשביל לקבוע אותו על המינימום

ידוע שמצלמות אוהבות להעלות סתם את הISO במצב אוטומטי בלי סיבה אמיתית

רציתי לדעת עוד משהו אחד... תמיד להשתמש בIS או לא? ואם לא אז איך אני יודע מתי להשתמש ומתי לא?

תודה

פורסם

את ה-IS כדאי תמיד להשאיר פעיל. כשמשתמשים בחצובה אפשר (ויש אומרים שמומלץ) לכבות אותו, אבל זה לא ממש קריטי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים