עבור לתוכן

המלצה לאופניי הרים

Featured Replies

פורסם

אתה אומר דברים שהם ממש אבל ממש פוליטיקלי לא נכונים בנאדם, קסדה זה מבחינת כמו לשים חגורה באוטו, בייחוד לבנאדם שעכשיו התחיל לרכב על אופניים, מה שאמרת אולי אפשר להתווכח עליו , אבל כברירת מחדל קסדה זה חובה, מים תמיד חשוב שיהיה לכל רכיבה שהיא לא סיבוב קטן למכולת וכו ...

אני יודע שלי יש תמיד מים לרכיבות כאלה, ובהרבה סיטואציות אני עם הקסדה - אינסטינקט או לא.

בכיף ;D

פורסם

אני גם שוקל לקנות אופניים בעיקר לנסיעות כביש בהתחלה ואח"כ אולי גם לנסיעה בשטח.

התקציב הוא 1500 עד 2000 ש"ח ואם זה כבר עולה 2000 אז כדאי שזה יהיה שווה כל גרוש, באמת משהו יוצא דופן.

בינתיים ע"פ המלצות מתפוז מצאתי את :

MERIDA KALAHARI 590 SX 04

http://www.rosen-meents.co.il/Index.asp?ArticleID=117&CategoryID=232&Page=1

GT AVALANCHE 3.0 06

http://www.rosen-meents.co.il/Index.asp?ArticleID=1051&CategoryID=138&Page=1

Raleigh Mojave 4.5 2006

http://www.matzman-merutz.co.il/default.asp?catid={2AB50E45-5C74-11D8-A143-00024407CB1B}&details_type=1&itemid={04965083-54C8-4995-840B-376450D2A09E}

Specialized Hardrock Sport 2007

http://www.matzman-merutz.co.il/default.asp?catid={2AB50E47-5C74-11D8-A143-00024407CB1B}&details_type=1&itemid={DB266A4B-0E78-4381-9D90-046A579F37EE}

יש גם את MERIDA KALAHARI 550 SX IS 06

http://www.rosen-meents.co.il/Index.asp?ArticleID=1079&CategoryID=232&Page=1

מה דעתכם?

פורסם

קסדה ובקבוק מיים לא הכרחי... אלא אם אתה רוכב מקצועי = שעות על שעות

למה לא צריך קסדה כי מי הדפוק שנופל על הראש... לאנשים יש אינטינקט אתה יודע, להגן על הראש, תמיד נופלים על הידיים / כפות רגליים + ברכיים. במקרה של כפות נוקעים / שוברים משהו, אבל גם זה מתוכנן מצד הגוף כדי למנוע זעזוע ונזק חמור יותר.

אז אתה אומר את התשובה הבלתי-נמנעת, שזה לא תמיד תלוי בך

אם במקרה אתה נוסע בכביש

וסמי-טריילר משוגע (ראה ערך משוגע ) נכנס בך ב 70 קמ"ש, אז כן, אם הגוף בזווית שהראש יפגע, אז אין מה לעשות. אבל במצב כזה אתה תמות בכל מקרה, וקסדה לא תעזור.

חוץ מזה זה בכלל לא נוח. אבל זה בעדיפות שנייה אם לא יותר.

ומים... כמה זמן לוקח לך לנסוע? שעה מקסימום? אם זה יותר, תמצא שמישהו יסיע אותך... שעה אפשר להסתדר בלי מים. גם אם קצת צמאים. תשתה מיד כשאתה מגיע ליעד.

GbeTech, אל תיהיה מטומטם! אתה לא רוצה לרכב עם קסדה, תהנה. אבל אל תגיד לאחרים לא לרכב עם קסדה!

אני הייתי רוכב מקצועי הרבה שנים. בעיקר בכל הקטע של האקסטרים (Fr, Dh ו-Dj למבינים) עד שפציעה קטעה את הקריירה שלי. נכון שלי היו הרבה יותר סיכויים להיפגע מאשר לאנשים שסתם רוכבים, וגם היו לי יותר קישורים בקשר למה לעשות במיקרה של נפילה ואיך להימנע מהן אבל הייתה פעם אחת שהקסדה הצילה לי את החיים.

גם כשהייתי רוכב מקצועי וגם היום כשאני רוכב לכיף, אני תמיד עם קסדה.

וזה באמת לא תמיד תלוי בכך. לא חייב נהג סמי-טריילר משוגע בשביל להרוג בן אדם. אוטו פרטי עושה את זה בלי בעייה. תחשוב שאתה נוסע לך על המדרכה (לא על הכביש!) ופתאום יוצאת מכונית מחנייה. אם היא פוגעת בך מהצד, תאמין לי שלא משנה איזה אינסטינקטים טובים יש לך, אתה תחטוף את הראש בכביש.

פורסם

טוב. אולי זה ישמע דפוק, אבל אין לי בעיה למות - מה שנותן משמעות לאירוע זה איך שאתה זוכר אותו אחר-כך. ומכיוון שאין אחר-כך למוות, אין לזה משמעות. אתה גם מת, אז אתה לא מצטער על שום דבר.

עזוב, אני פשוט שונא קסדות.

אתה יודע מה, יש לי סיפור בשבילך.

זה היה יום כיפור נאה לפני כ6 שנים. הייתי ילד קטן ותמים בן 10-11, ונסעתי עם חברי ברחבי גבעתיים. ההורים שלי הצמידו לי קסדה על הראש, אז נסעתי איתה.

אנחנו נוסעים לנו לבית שלי במעלה העלייה כדי לשתות מים.

פתאום אנחנו עוברים ליד חבורת ערסים בכיתה ח', ואחד כזה "חח תראה איזה ילד מכוער באמאשלי כזה קוף לא ראיתי. ילד! אהבתי את הקסדה!" ואני כמובן עם האגו שלי "לפחות לי יש כסף לקנות אותה..." עזוב שהם בכלל לא שמעו מה שאמרתי, רק לחשושי ה"מה?! מה הוא אמר?! בונא אני אפוצץ ת'ילד הזה" ותפסתי ספרינט במעלה העלייה... הייתי די שמן אז, עצרתי באמצע, הם השיגו אותי, עקמו לי את הגלגל הקדמי לגמרי, שברו את ההילוכים, קלקלו לי את הקסדה וכפכפו לי את הראש.

מאז אני שונא קסדות.

לא נוח, מזיע, מכביד, נראה מטומטם - במיוחד עם אתה בגיל שלי - ומה הסיכויים שאני אפגע...

פעם אחרונה שנפלתי מהאופניים היתה בגיל 6. גם יום כיפור (תתפלא שזה בין החגים האהובים עלי)

אז אם זה תלוי בי, אני לא אפגע.

טוב, חושב שסיכמתי את העניין.

פורסם

יש לך בעיה פסיכולוגית עם קסדות -------> טראומה .

בו נגיד ככה אל תסמוך על הגורל.

פורסם

תקנה אופניים פשוטות אתה לא צריך יותר מharo V1

ככל שאתה קונה אופניים יקרות יותר גם ההחזקה שלהם נהית יותר יקרה.

פורסם

כמה דברים

לגבי קסדה

זה חובה בכל מקרה. ה"אינסטינקט" הזה של ליפול על הידיים יעבוד רק אם אתה רוכב במהירות של 10 קמ"ש. מעל זה, גם אם תרצה ליפול על הידיים, זה לא תמיד יצליח לך. קדסה היא אביזר חובה ברכיבה על אופניים, והיא מצילה חיים.

לגבי האופניים המומלצות

קודם כל, Psychedelic, ככל שהאופניים יותר יקרות התחזוקה יותר זולה, ולא כפי שאתה אומר.

אם אתה קונה אופניים ב500 שקל אתה תקבל אופניים עם הילוכים גרועים שכל הזמן יצאו מכיוון, מעצורים דפוקים שיצאו מכיוון ולא יעצרו, גלגלים חלשים שכל הזמן יקבלו שמיניות, ובולם קדמי ששווה לתחת. אבל ככל שאתה משקיע יותר באופניים, אתה מקבל הילוכים יותר איכותיים, גלגלים יותר איכותיים, מעצורים יותר איכותיים, בולם קדמי יותר טוב, וכו.

הנה מספר עצות לפיהן תוכל לדעת אילו אופניים יותר טובות:

למערכת ההילוכים (כלומר, הידיות, המעבירים, גלגלי השיניים, השרשרת וכו), יש דרגות. ישנן שתי חברות גדולות שמייצרים את החלקים האלה, SHIMANO וSRAM. חלקים יותר ספציפים, כמו למשל גלגלי השיניים הקדמיים המחוברים לפדלים, מיוצרים גם על ידי עוד חברות סבירות, כמו למשל bontrager אצל trek. אבל בגדול, אם שאר החלקים הם לא של Sram ולא של Shimano, זה אומר שאתה צריך להתרחק מהאופניים האלה.

הרמות של החלקים הולכות בצורה הבאה:

אצל Shimano, סדר האיכויות של החלקים הוא (מהגרוע לטוב, כלומר משמאל לימין): Sis, Altus, Acera, Alivio, Deore, LX, Hone, XT, XTR, SAINT.

אצל Sram זה יותר פשוט, גם הם משתמשים לרוב הרמות במספרים. להלן הסדר מהגרוע לטוב: sram 3.0, SX4, SX5, X-7, X-9, X-O.

אופניים הנחשבות מקצועיות, מגיעות עם חלקים ברמה של Deore ומעלה, או X-7 ומעלה אצל sram. אופניים "נחמדות", צריכות להיות עם חלקים ברמה של מינימום Acera. וכשאני אומר חלקים, אני מתכוון לכל החלקים, ולא רק למעביר האחורי, שזה מה שרוב האנשים נוטים להסתכל עליו. זה לא שיקרה משהו אם יהיה לך מעביר קדמי Altus, אבל באופן כללי צריך חלקים טובים.

לגבי בולמים קדמיים: בגדול, יש הרבה חברות עם הרבה דגמים. החברות הטובות הן:rockshox, fox, manitou, marzocchi. הבולמים של החברות האלה הם טובים. חברה שמכינה בולמים יותר פשוטים, שעדיין אפשר להסתכל לכיוונם, היא RST. אבל אם אתה מוצא בולם מאחת מ4 החברות הקודמות, זה עדיף.

לגבי הגלגלים: אם תשאל מוכר בחנות לגבי אופניים פשוטות, כל מה שהוא ידע להגיד לך זה שיש חישוק כפול, וחישוק רגיל. לחישוקים באמת יש המון חברות, ולרוב באופניים זולות הן לא ממש מוכרות. חברות טובות לחישוקים הן Sun ו Mavic. אבל לא נראה לי שתמצא אותן על אופניים זולות. בכל מקרה, חובה לקנות חישוק כפול, ובדרך כלל אם שאר החלקים באופניים הם חלקים סבירים, הגיוני שגם החישוקים יהיו ברמה המניחה את הדעת.

תוספות: בקבוק מים באמת לא חובה, אבל אם אתה קונה אופניים בחנות, אתה יכול טיפה לדבר עם המוכר, ולרוב לא תהיה בעיה לבקש מחזיק בקבוק ובקבוק בתור מתנה. אם יש שם דגם של 1500, תגיד להם שתכננת להוציא רק 1200, והופס, תוך שניה יש לך כמה מתנות על האופניים. תאמין לי, בחנויות אופניים יש על מה להתמקח. תוספות חשובה היא חומר (הידוע גם בתור "ג'יפה") לגלגלים. זה חומר נוזלי שנמצא בתוך הפנימית, כל הזמן, וברגע שיש חור בפנימית, הוא יסתם תוך שניות, מבלי שאפילו תדע על כך. זה חוסך המון המון פנצ'רים, ואפשר להגדיר את זה ממש בתור משהו שהוא חובה, ושווה השקעה של עוד כ 25 ש"ח לכל גלגל.

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים