עבור לתוכן

הגירעון המזרח תיכוני נימשך: ועכשיו מיצריים .

Featured Replies

פורסם

אין מה להשוות בין הפיתוח הגרעיני במצריים לזה באיראן...

הבעיה באיראן היא שהם מסתירים מתקנים מפקחי האו"ם ולא משתפים פעולה עימם

וזאת משום שיודעים שיש להם תוכנית גרעינית שמטרתה פצצה... זה לא דבר שנעלם מן העיין אם

אתה שם עליו מספיק עיניים...

הפיתוח במצריים יהיה מפוקח ויש מרחק בין פיתוח לשם אנרגיה גרעינית לפיתוח לשם פצצה גרעינית.

אפשר גם להבטיח שלמצריים לא תיהיה יכולת להגיע לפצצה - כמו למכור להם אורניום לצרכי אנרגיה ממדינות

אחרות כדי שלא יועשר במצריים עצמה...

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל זה יהיה רק בהתחלה כי הם ירצו להראות לעולם שאין להם שום כוונות אבל אחרי זה אין שום דבר שימנע מהם "לשדרג" את המערכת כך שתוכל ליצר גם פצצות...

פורסם

אפשר גם להבטיח שלמצריים לא תיהיה יכולת להגיע לפצצה - כמו למכור להם אורניום לצרכי אנרגיה ממדינות

אחרות כדי שלא יועשר במצריים עצמה...

פורסם

חוץ מזה שהמרחק בין אנרגיה אטומית לפצצה אטומית הוא ממש גדול ובכלל בכלל לא טריויאלי

פורסם

אין מה לדאוג. כל עוד זה בפיקוח אמריקאי, זה בסדר (ולמצרים יש אינטרס לשמור על יחסים טובים עם האמריקאים, אז אין מה לדאוג, לדעתי).

פורסם

חצי קילו סמטקס וחצי מיצרים תחת 20 מטר מים, למי אכפת ממצריים גרעינית, יש להם צבא מודרני שבהביטים מסויימים מתקדם טכונלוגית מישראל(לא להכנס לA1 מול מרכבה עכשיו) בין שאר הדברים הם המפעיל הזר הרביעי בגודלו של מטוסי F16, אחרי ערב הסעודית וישראל. יש להם משחטות חדישות, מערך נ"מ מתקדם, והצבא שלהם מתאמן עם האמריקאים יותר מעשור. ככה שעם כל הכבוד, הם לא צריכים נשק גרעיני כדי להאכיל אותו בחרא אם הם באמת יירצו.

חוץ מזה שהמרחק בין אנרגיה אטומית לפצצה אטומית הוא ממש גדול ובכלל בכלל לא טריויאלי

אכן, הדבר היחידי שהכור הגרעיני יתן להם זה פלוטוניום, עדיין צריך להעשיר אותו, להפריד אותו, לפתח מקור ניוטרונים, ומנגנון איפלוזיה, שלא נדבר שהם צריכים 7 קילו של 238 בשביל פצצה.

פורסם

אגב, אם מדברים על מצריים, אז הנה אינדיקציה על כמה שהם מעוניינים לעזור לישראל... :-\

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3308713,00.html

למה להם להתעסק בצרות של אחרים?

אתה רואה את ישראל עוזרת לאיזו אוכלוסייה ענייה באסיה? אני לא

פורסם

אם העזרה של האוכלוסייה הענייה באסיה נעשית באמצעות מעצר פושעים שמבריחים נשק דרך גבולות המדינה, אז כן, אני מאמין שהיינו עושים כל שביכולתנו לעזור בזה... ::)

לפעמים יש כאן לאנשים תגובות כל כך מטומטמות ולא קשורות, שזה מדהים אותי כל פעם מחדש... :-\

פורסם

אם העזרה של האוכלוסייה הענייה באסיה נעשית באמצעות מעצר פושעים שמבריחים נשק דרך גבולות המדינה, אז כן, אני מאמין שהיינו עושים כל שביכולתנו לעזור בזה... ::)

לפעמים יש כאן לאנשים תגובות כל כך מטומטמות ולא קשורות, שזה מדהים אותי כל פעם מחדש... :-\

אני מבין אותך ואני מודהם ממך!

מה קשה בלהבין?

למה להם להתעסק בצרות של אחרים?

פורסם

זה לא עניין של "להתעסק בצרות של אחרים" זה עניין מרכזי שנעשה עליו הסכם. יש להם את כל האינטרס שבעולם לעמוד בהסכם הזה, אלא אם... אלא אם... אלא אם יש להם אינטרס שלא לעמוד בהסכם.

אם תקרא את הכתבה, אז ממה שנאמר שם ניתן להבין שהם קיבלו מידע מודיעיני מספיק עשיר בשביל שהם לא יצטרכו להתאמץ בשביל לעצור את האנשים האלה...

אין להם סיבה שלא לעשות את זה מלבד האינטרנט שיעבור נשק (וכמובן, אני לא בהכרח מדבר על אינטרס של ה"מדינה" אלא אינטרס של אי אלו אנשים שאחראיים על זה).

פורסם

בח.א. סיני קיימת תשתית ענפה של ארגון אל-קעידה (שגם אחראי לחלק מההברחות) והמצרים לא יכולים לטפל בבעיה אלא אם יכניסו לאיזור כוחות צבא בהיקף גדול, אבל הם לא יכולים לעשות את זה כי מדובר בשטח מפורז עקב הסכם השלום עם ישראל. אז מה אנחנו מעדיפים, את המשך הברחות הנשק אל תוך רצועת עזה או שכל הצבא המצרי ישב לנו על הגבול? שאלה קשה...

פורסם

זה לא עניין של "להתעסק בצרות של אחרים" זה עניין מרכזי שנעשה עליו הסכם. יש להם את כל האינטרס שבעולם לעמוד בהסכם הזה, אלא אם... אלא אם... אלא אם יש להם אינטרס שלא לעמוד בהסכם.

אם תקרא את הכתבה, אז ממה שנאמר שם ניתן להבין שהם קיבלו מידע מודיעיני מספיק עשיר בשביל שהם לא יצטרכו להתאמץ בשביל לעצור את האנשים האלה...

אין להם סיבה שלא לעשות את זה מלבד האינטרנט שיעבור נשק (וכמובן, אני לא בהכרח מדבר על אינטרס של ה"מדינה" אלא אינטרס של אי אלו אנשים שאחראיים על זה).

איזה אינטרס יש להם בדיוק להתעסק בזה?

הרי מה ישראל תעשה במקרה שמצריים תמשיך לא לעשות כלום?תגיד להם נו נו נו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים