עבור לתוכן

החוצפה הבילתי ניסבלת של חברת הכבלים - HOT

Featured Replies

פורסם

אם הוא לוחץ על אותו כפתור בשלט ? וזה מביא אותו לאותו ערוץ ? בכול מקרה יש הרבה אנשים שלא מודעים שזה פלילי במקום להסביר להם ולהזהיר אותם לא לחזור על זה הם נותנים להם 2 אופציות 1 כלא 2 לשלם די הרבה כסף לתקופה ארוכה

• תגובות 78
  • צפיות 12.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

יש גם אנשים שלא מבינים שזה לא חוקי להוריד משחקים וסרטים ולשכפל אותם.

לא יעזור להם בבית משפט.

אף אחד לא ילך לכלא ד"א, אבל הקנס עלול להיות מאוד לא נעים.

פורסם

קח כדוגמא גם אדם שקיבל משהו שאינו שלו בטעות.

נניח קנית מחשב והגיעו אליך שניים. נניח והחלטת להנות מההפקר ומכרת את השני שאינו שלך, אם יזכר מי ששלח לך ששלח לך שניים בטעות, יוכל לדרוש חזרה אחד - או את כספו. לא תוכל להתגונן בבית משפט.

ההשואה לא מתאימה. השוואה נכונה יותר תהיה אם השליח של המחשב הוא מפגר ומתעקש לדחוף לך אותו הביתה. מה תעשה, תירה בו? אם הם מתעקשים לספק לך את השירות (וכן, זה שהם התקינו בדירה שלך תשתית עליה עוברים שידורי טלוויזיה זו בהחלט התעקשות מצדם לספק לך את השירות), זו בעיה שלהם. אם הם לא רוצים שתשתמש בשירות שלהם, שלא יספקו לך אותו בחינם.

גם הרפרנס לפירטיות לא רלוונטי, דוגמא טובה תהיה אם מפיצות המשחקים/סרטים ישלחו לך עותקים הביתה ואז יטענו שגנבת את זה מהן.. נו באמת.

פורסם

אתה יודע שהכריחו את חברות הכבלים להתקין את הנקודות האלה בבית לפי חוק הבזק?

פורסם

למה זה גניבה? אם הם מספקים אליך *הביתה* אפשרות לצפיה בטלוויזיה, זכותך להשתמש בה גם אם אתה לא משלם על זה. אם הם לא רוצים שתשתמש בזה, שימצאו פתרונות טכנולוגיים כלשהם, אבל כל עוד אתה לא מבצע שום חיבור פירטי לתיבה שלהם אלא רק מחבר את הטלוויזיה לשקע *שהם התקינו בבית שלך* - זה חוקי.

זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי, חברת החשמל מספקת לך חשמל הבייתה, אתה לא רוצה לשלם אל תשתמש, אתה משתמש אתה תשלם...

אם יש לך תשתית ישנה של HOT בבית זה לא אומר שמותר לך להשתמש בה באופן פיראטי כיוון שזה נורא פשוט. בדיוק כפי שאתה לא יכול לצפות מלהשתמש בשקעים בבית כיוון שהם שמה ולא ביקשת שמישהו יחבר אותך לחשמל.

פורסם

זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי בחיים שלי, חברת החשמל מספקת לך חשמל הבייתה, אתה לא רוצה לשלם אל תשתמש, אתה משתמש אתה תשלם...

אם יש לך תשתית ישנה של HOT בבית זה לא אומר שמותר לך להשתמש בה באופן פיראטי כיוון שזה נורא פשוט. בדיוק כפי שאתה לא יכול לצפות מלהשתמש בשקעים בבית כיוון שהם שמה ולא ביקשת שמישהו יחבר אותך לחשמל.

חברת החשמל לא מספקת חשמל למי שאינו משלם, לא ידעת?

אתה יודע שהכריחו את חברות הכבלים להתקין את הנקודות האלה בבית לפי חוק הבזק?

לבי לבי. שימצאו פתרון טכנולוגי.

פורסם

בעקרון השקע נמצא... אבל מנתקים אותך בקופסת הפיוזים הזאת.

פורסם

חברת החשמל מנתקת לעיתים נדירות מאוד דירות, וזה אחרי חובות רבים וסרובים לשלם.

אבל עדיין זה לא משנה, לפי חוק, חברת החשמל חייבת לקיים תשתית בכל דירה בישראל. זה שכדי לגבות כספים הם צריכים פיסית לבדוק צריכה ומונים זה פשוט מקל עליהם לבקר מי באמת משתמש בה ומי לא.

אין פתרון טכנולוגי שיאשר לחברות הכבלים לסנן תשתיות אנלוגיות, זאת לא מחובתם, החובה עליך היא לא להשתמש בתשתית ללא רשות. זה שאין אף אחד בחנות לא אומר שאתה לא צריך לשלם, מצטער.

פורסם

טוב, אני אעשה את זה ממש פשוט כי אתה לא קולט:

חברת הכבלים מספקת לך שירות מבלי שהיא מתנה זאת בתשלום כלשהו. אם היא לא רוצה שתשתמש בו, היא צריכה לחסום אותו - מצדי שתקים תשתיות נפרדות עבור טלוויזיה/אינטרנט/טלפון, זה לא מעניין אותי כמה זה יעלה להם. אלוהים ישמור, זה לא שאתה חופר באדמה באמצע הרחוב ומתחבר פירטית לכבלים התת-קרקעיים שלהם, אתה פשוט מחבר את הטלוויזיה לשקע (שחברת הכבלים התקינה מרצונה) שנמצא בבית שלך (שאינו שייך בשום צורה שהיא לחברת הכבלים).

בניגוד מוחלט לאמור לעיל, חברת החשמל לא מספקת שום שירות ללא תשלום. אתה יכול להתקין אצלך בבית מיליון שקעים, אבל כל עוד חברת החשמל לא מספקת לך חשמל (מה שהיא תעשה רק אם *תשלם לה*), אתה לא תקבל חשמל.

פורסם

זה שלחברת החשמל יש אפשרות לעקוב אחרי מי באמת משתמש בזה זה לא משנה.

החוק מחייב את HOT להתקין שקע ולספק תשתית, החוק גם מחייב אותך לשלם, מבחינה חוקית ומוסרית אתה לא יכול להשתמש בתשתית ללא תשלום, גם אם פיסית שום דבר לא מונע ממך. בדיוק כפי שאף אחד לא מונע ממך לגנוב את האוטו של השכנים או פלסמה מהסופר זה לא אומר שמותר לך לעשות את זה.

פורסם

Minimizer,

פשוט לא נכון.

חברת החשמל תנתק אותך רק לאחר שכבר צרכת חשמל בכמות רבה ולא שילמת עליו.

במידה וכך עשית, תוגש נגדך תביעה על סכום החוב, שלא בשונה מחברת הכבלים.

באופן עקרוני חברת הכבלים מתקינה פילטר בארונות הסעף שלה ברגע שהיא מנתקת אותך מהשירות, ומונע ממך מלהשתמש בשירותים שלה.

אם מסיבה כלשהי הפילטר נעלם, אינו פועל - או במקרים נדירים לא מותקן מסיבה כלשהי - זה לא הופך את השימוש בכבלים לשלל שאתה רשאי להשתמש בו.

בדומה לחברת החשמל, ברגע שיגלו שאתה צורך את השרות ולא משלם עליו, הם יבואו - וכמובן יתקנו את המצב על ידי הפילטר, ותידרש לשלם עבור מה שצרכת.

פורסם

החוק מחייב את HOT להתקין שקע ולספק תשתית, החוק גם מחייב אותך לשלם, מבחינה חוקית ומוסרית אתה לא יכול להשתמש בתשתית ללא תשלום, גם אם פיסית שום דבר לא מונע ממך. בדיוק כפי שאף אחד לא מונע ממך לגנוב את האוטו של השכנים או פלסמה מהסופר זה לא אומר שמותר לך לעשות את זה.

אתה יכול להשתמש בתשתית ללא תשלום כמה שבא לך, תחבר אליה טוסטר או מיקרוגל או מה שאתה רוצה - כי בסופו של דבר תשתית זה כבל שהולך מנקודה א' לנקודה ב'. אתה כל הזמן מפספס את הנקודה - חברת הכבלים מספקת על גבי התשתית הזאת שירות מסוים, שהיא לא חייבת לספק ויכולה להמנע מלספק אותו, והיא רוצה שלא תשתמש בו. אז היא יכולה להמשיך לרצות - בפועל, היא יכולה לבקש ממני לשלם עבור השירות (וכמובן שאני רשאי לסרב) או לנתק אותי ממנו. אם היא רוצה שאני לא אשתמש בשירות, כל מה שהיא צריכה לעשות זה *לא לספק לי אותו*! בדיוק כמו שחברת חשמל לא מספקת שירות ללקוחות שלא משלמים. אם השכן שלך לא רוצה ש"תגנוב" לו את האוטו, שלא יעשה העברת בעלות על שמך וייתן לך את המפתחות והרשיונות.

חברת החשמל תנתק אותך רק לאחר שכבר צרכת חשמל בכמות רבה ולא שילמת עליו.

במידה וכך עשית, תוגש נגדך תביעה על סכום החוב, שלא בשונה מחברת הכבלים.

באופן עקרוני חברת הכבלים מתקינה פילטר בארונות הסעף שלה ברגע שהיא מנתקת אותך מהשירות, ומונע ממך מלהשתמש בשירותים שלה.

אם מסיבה כלשהי הפילטר נעלם, אינו פועל - או במקרים נדירים לא מותקן מסיבה כלשהי - זה לא הופך את השימוש בכבלים לשלל שאתה רשאי להשתמש בו.

בדומה לחברת החשמל, ברגע שיגלו שאתה צורך את השרות ולא משלם עליו, הם יבואו - וכמובן יתקנו את המצב על ידי הפילטר, ותידרש לשלם עבור מה שצרכת.

לגבי חברת החשמל - אה באמת? ואם בניתי בית חדש, והתקנתי בו שקעי חשמל - זה אומר שאני מקבל חשמל מחברת חשמל? לא. בכלל, מדובר כאן על העקרון ולא על היישום שלו בפועל (משמע, הבירוקרטיה של חברת חשמל לא רלוונטית. מה שמשנה זה שהחברה כן תנתק אותך אם לא תשלם ויותר מזה - היא לא תספק לך חשמל אם לא תבקש [עצם השימוש הוא הבקשה. אתה יכול לנתק את הבית שלך מרשת החשמל, אף אחד לא מפריע לך]). אבל חברת הכבלים כן מספקת לך שירות ללא תשלום, ועוד מבלי שביקשת אותו!

שוב, אתם לא עושים את ההפרדה בין מה שאתה עושה בבית הפרטי שלך - שזה לא מעניינם לא של HOT ולא של חברת החשמל - לבין גניבה של ממש (כלומר, חיבור פירטי).

פורסם

החוק מחייב את HOT להתקין שקע ולספק תשתית, החוק גם מחייב אותך לשלם

אתה על L.S.D ?

פורסם

לגבי חברת החשמל - אה באמת? ואם בניתי בית חדש, והתקנתי בו שקעי חשמל - זה אומר שאני מקבל חשמל מחברת חשמל? לא. בכלל, מדובר כאן על העקרון ולא על היישום שלו בפועל (משמע, הבירוקרטיה של חברת חשמל לא רלוונטית. מה שמשנה זה שהחברה כן תנתק אותך אם לא תשלם ויותר מזה - היא לא תספק לך חשמל אם לא תבקש [עצם השימוש הוא הבקשה. אתה יכול לנתק את הבית שלך מרשת החשמל, אף אחד לא מפריע לך]). אבל חברת הכבלים כן מספקת לך שירות ללא תשלום, ועוד מבלי שביקשת אותו!

שוב, אתם לא עושים את ההפרדה בין מה שאתה עושה בבית הפרטי שלך - שזה לא מעניינם לא של HOT ולא של חברת החשמל - לבין גניבה של ממש (כלומר, חיבור פירטי).

אבל אתה או מישהו אחר כן ביקשת להשתמש בשירות בנקודת זמן כזו או אחרת, אחרת הכבלים לא היו מחוברים לשקע בבית שלך.

כפי שאתה מציע לנתק את הבית מרשת החשמל אם אתה לא רוצה להשתמש בחשמל, אתה רשאי לנתק את עצמך מרשת הכבלים. אפילו יותר פשוט, הרם אליהם טלפון ואמור להם שאתה יכול לצפות בכבלים למרות שאתה לא אמור, הם יבואו לסדר את זה. אם לא, שלח מכתב רשום אליהם, ובזה כיסית את התחת שלך.

פורסם

העובדה שיש לך אינטרנט שמשתמש בתשתית הכבלים לא אומרת שהשתמשת אי-פעם בשירותי הטלויזיה של הוט.

הוט מתקינים את השקע הזה גם אם לא ביקשת חיבור של ממיר דיגיטלי לטלויזיה אלא רק תשתית לרשת, והם לא יחסמו את זה, הם יודעים שזה קיים בכל בית שמשתמש באיזשהו שירות שלהם.

גם הרבה יותר רווחי להם להאשים לקוחות בצפיה פיראטית ואז לסחוט אותם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים