עבור לתוכן

מקור המילה "סמול"

Featured Replies

פורסם

שבטרנספר של ליברמן לוקחים את האזרחות

במיקום מחדש אתה לוקח את הבית (וזה אכן מאוד לא נעים, מנסיון) ונותן את מלוא הפיצוי כדי לקנות בית חדש בשטחי אותה המדינה.

לשני המינוחים האלה יש תקדימים. בריטניה עשתה טרנספר לתושבי מקום מסוים בתקופה האימפריאליסטית שלה, מצרים מיקמה מחדש אזרחים בגלל תכנון לסכר חדש.

• תגובות 84
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מבין שחברנו בקטע של דיוק- אין בעיה.

* אלי סיני 350 נפש

* בדולח 220 נפש

* בני עצמון 500 נפש

* גדיד 60 משפחות

* גן אור 50 משפחות

* גני טל 65 משפחות

* דוגית 70 נפש

* כפר דרום 400 נפש

* כפר ים - 3 משפחות

* כרם עצמונה 20 נפש

* עצמונה 550 נפש

* מורג 29 משפחות

* נוה דקלים 500 משפחות

* ניסנית 300 משפחות

* נצר חזני 400 נפש

* נצרים 400 נפש

* פאת שדה 110 נפש

* קטיף 330 נפש

* רפיח ים 25 משפחות

* שירת הים 16 משפחות

* שליו 10 משפחות

* תל קטיפא 15 משפחות

איך אפשר לסכם את המספרים האלו, כשבחלק מהישובים אתה נוקב במספר המשפחות ובחלק במספר הנפשות? ובכל מקרה, כפי שכבר כתבתי, מה המספר משנה?

זה כל גוש קטיף (לא כולל צפון השומרון- ארבעה ישובים שסך המשפחות מגרד את ה100), כולל כל מי ששינה את הכתובת לאחת ההתנחלויות ברגע ששרון הודיע שהוא רוצה לפנות אותם.

המספרים מדברים על זה שברגע הפינוי נכחו במקום יותר מסתננים מתושבים.

והנקודה שלך היא?

המתנחלים בהתנתקות (שרובם אפילו לא גרו בעזה) התבצרו על גגות ועשו כל שביכולתם כדי למנוע את הפינוי (דוגמאות? 150 על הגג בכפר דרום, 1500 בתוך בית כנסת ומטורף עם המשפחה שלו על הגג בשירת הים, עם M16).

המפנים בהתנתקות קיבלו את כל השבחים על הרגישות.

ואתה בטח זוכר את מטחי היריות שבהם קידמו המתנחלים את הכוחות המפנים, , את מטעני הצד, את האלימות, את ההרוגים והפצועים - לא? כי זה לא קרה. אנשים גורשו מבתיהם והסתפקו בהתנגדות פאסיבית, למעט מספר קטן של מקרים בהם היתה התנגדות אקטיבית לא חמורה. למרות כל הנשק החם שהיה בידי המתנחלים, לא נורו יריות לעבר המפנים.

כל התרחישים האיומים שקיבלנו לפני ההתנתקות לא התממשו.

אני לא מבין את ספירת המנדטים שלך (ולא הייתי מחשיב את חד"ש באותה קטגוריה עם רע"ם-תע"ל ובל"ד), אבל נגיד. להזכירך הבחירות היו אחרי ההתנתקות.

מישהו שאל את האוכלוסיה שמחליפים אם הם רוצים להתחלף, או שיכריחו אותם לשנות את אורח החיים שלהם כדי להשאר?

טרנספר: העברה כפויה של אוכלוסיה מחבל ארץ אחד לאחר, לרוב על בסיס אתני או לאומי.

לפי ההגדרה, פינוייה של רצועת עזה מכל היהודים הוא טרנספר. פינוי של כל היהודים מיו"ש (או מחלקים נרחבים שלהם) מהווה טרנספר. פינוי של ערביי ישראל לירדן הוא טרנספר. העברת הריבונות על ישובי המשולש מישראל לפלשתין אינו טרנספר - האוכלוסיה לא עוברת לחבל ארץ אחר. למה שמישהו ישאל אותם? את מתנחלי רצועת עזה מישהו שאל?

אני לא מבין איך לא הבנת את ספירת המנדטים שלי. לקחתי את מספר המנדטים של כל המפלגות שתומכות בפינוי כפוי של יהודים מיו"ש וחיברתי אותם ביחד. מה זה משנה מתי נערכו הבחירות? מה, הבחירות שינו איכשהו את הגדרת הטרנספר? חד"ש לא זהה לרע"ם-תע"ל שלא זהה לבל"ד. אבל שלושתן מפלגות ערביות קטנות, נוח לצורך העניין להתייחס אליהן כאל יחידה אחת.

אז אני מבין שגם בימית היה טרנספר.

נכון. מי אמר שטרנספר הוא דבר פסול מעיקרו? ישנם מקרים בהם טרנספר הוא הפתרון הטוב ביותר. אם, למשל, שתי אוכלוסיות מעורבות מסוכסכות ביניהן ולא מסוגלות לחיות בשלום, יתכן שהפתרון הטוב ביותר הוא להעביר אחת מהן לחבל ארץ אחר.

כנראה שאתה לא מבין את ההבדל בין הפקעת שטחים ושלילת אזרחות מול מעבר דירה (עד כמה שיהיה לא נעים) עם פיצוי מעל ומעבר.

איזו הפקעת שטחים? לו תוכנית חילופי השטחים של ליברמן תתממש, השטחים שבבעלותם של תושבי המשולש ישארו ברשותם. האזרחות שלהם לא תישלל - היא תוחלף באזרחות פלשתינאית. אם אין לך בעיה עם העברת דירה כפוייה, למה יש לך בעיה עם החלפת אזרחות כפוייה?

זה טרנספר (על בסיס דת גזע או לאום בדר"כ) וזה מיקום מחדש.

אתה יכול להגדיר טרנספר כחיה נודניקית עם ארבע רגליים וזנב ואז עבורך, הכלבה שלי היא טרנספר. אבל זו לא ההגדרה המקובלת. מה שליברמן מציע מוגדר כחילופי שטחים ואוכלוסיה, מה שאתה מציע מוגדר כטרנספר.

פורסם

המספר משנה כדי שתבין כמה הסד"כ שביצע את ההתנתקות היה אדיר וכמה הישובים האלו היו קטנים וחסרי זכות קיום.

הנקודה שלי היתה לבחור שהגיב לפניך, בנוגע לזה שהם לא ימין קיצוני.

המתנחלים ידעו שאם ישתמשו בנשק חם כל החיבוקים והנישוקים יעלמו. לצערי, המתנחלים (וגם אני) יודעים מה זה יס"מ לא מרוסן.

לגבי שאר התגובה שלך-

אם אתה עדיין מתעקש לא להבין את ההבדל בין לשלול אזרחות ישראלית ולתת פלסטינית (אגב, אולי נקרא לזה האפי סוופ, כמו שבסאותפרק קראו למחנות האפי קמפס) לבין להפקיע אדמה ולתת פיצוי מלא ודיור מחדש באותה המדינה בלי לפגוע בשום זכות במסגרת חילופי שטחים (ונתתי לדעתי דוגמא מצוינת במקרה של מצרים ובניית הסכר) אז שום הסבר מלומד לא יעזור לך.

זה לא עניין של דיעה, זו עובדה- פינוי שטחים ופיצוי מלא לדיור מחדש באותה המדינה, עם אותה האזרחות ועם אותם התנאים הוא אולי לא נעים, אבל הוא לא טרנספר.

פינוי שטחים, שלילת אזרחות והגליה, זה קצת יותר טרנספר.

השילוחים מזרחה יחלו ב19:30.

פורסם

למי אכפת כמה מפנים וכמה מפונים היו? מה בדיוק זה משנה? גם ישובים קטנים יש זכות קיום. לא תאמין כמה ישובים כאלו קיימים בגבולות 67.

רוצה לומר שהם ימין קיצוני? תפאדל. ועדיין כמעט ולא היתה אלימות בפינוי, לא נשק חם, לא נשק קר, אפילו לא מכות. האיומים ששמענו בתקשורת על האלימות הצפוייה לא התממשו. זו היתה הנקודה: עושים דה לגיטימציה למתנחלים.

פחדו מהיס"מ, מה? מעניין איך אתה הופך להיות בוחן לב וכליות פתאום. ככה זה עם כל תאוריית קונספירציה, שאף פעם אי אפשר להפריך אותה: היתה אלימות, הוכחתי שהם מסוכנים. לא היתה אלימות, הוכחתי שהם מסוכנים אבל מסתירים את זה, כדי שלא נדע.

ולגבי שאר התגובה שלך: כפי שברור ממה שכתבתי, אני מבדיל טוב מאוד בין החלפת אזרחות ללא מעבר דירה כפוי לבין מעבר דירה כפוי ללא החלפת אזרחות. הבעיה היא במונחים בהם אתה בוחר להשתמש. החלפת אזרחות כפוייה אינה טרנספר לפי ההגדרה המקובלת. מעבר דירה כפוי, במיוחד כשהוא נעשה מחבל ארץ אחד לאחר ועל בסיס לאום, הוא טרנספר לפי אותה הגדרה. יש לך הגדרה אחרת, תכתוב אותה. עד עכשיו ההגדרה שלך היא "טרנספר הוא מה שאני אומר שהוא טרנספר" וזה קצת יותר מידי פוסט-מודרניסטי לטעמי.

פינוי שטחים, שלילת אזרחות והגליה, זה קצת יותר טרנספר.

בהתנתקות היה פינוי שטחים, ליברמן מציע שלילת אזרחות (לא בדיוק, אבל קרוב), הגליה אין בשני המקרים.

פורסם

בכפר דרום היתה התנגדות אלימה.

על הגג של שירת הים היה מחבל יהודי עם M16 ותינוקת.

בבית כנסת שציינתי קודם 1500 מתבצרים ביזו את הדת שהם כביכול כל כך אוהבים.

כאשר שלטון מרכזי במדינה מעביר אוכלוסייה - בדרך כלל שלא על בסיס גזע, לאום, או דת - למקום מגורים חדש, ומניעי ההעברה נהנים מקונצנזוס רחב, הדבר קרוי מיקום מחדש.
יקום מחדש של אוכלוסייה נפוץ במדינות שונות בעת הקמת סכרים. דוגמה לכך ניתן לראות במיקום מחדש של למעלה מ?90,000 בני אדם במצרים לצורך פינוי השטח הנדרש לאגם נאצר הצמוד לסכר אסואן שבנהר הנילוס, וכן בפינוי 440 עיירות וכפרים הסמוכים לנהר היאנגטסה שבסין, לשם הקמת סכר שלושת הערוצים.
פורסם
  • מחבר

השילוחים מזרחה יחלו ב19:30.

על זה, כל מה שיש לי להגיד זה, תקרא:

http://en.wikipedia.org/wiki/Godwins_Law

במלים אחרות, דמגוגיה זולה. אם כבר, מה שמזכיר את תופעת הרכבות עליה אתה רומז (ותקן אותי אם אני טועה) היא הפינוי מגוש קטיף. איך, בדיוק, זה דומה להעברת שטחים, על תושביהם, לרשות הפלסטינית? הרי, הם בכל מקרה מגדירים את עצמם פלסטינים...

ואגב, זה לא יהיה מרצון - כי הם רוצים את הקיצבאות של מדינת היהודים. לכן, זה לא יכול לקרות. מה שכן, זאת ראיה מאוד חלקית על התוכנית של ישראל ביתנו.

מי שבאמת יקרא את המצע של ישראל ביתנו יבין את זה.

שמעתי הרבה מאוד אנשים שאמרו לי "האמת... המצע של ישראל ביתנו הכי שפוי. אבל אני לא אצביע לליברמן, אני מפחד ממנו."

לגבי זה, יש לי בעיקר 2 דברים להגיד.

1) ליברמן רוסי ונראה מפחיד.

2) פעם כנופייה של בריונים נטפלה לבן שלו, והוא היכה את אחד מהם. על זה נתלים כל הדמגוגים, כשהם מנסים להשמיץ אותו.

בעיקר בגלל שני הדברים האלה, יש לו שם רע.

אגב, זה לא אומר שאני סומך עליו ב-100%. אבל אני מפחד הרבה יותר ממחדלים בצורת אדם דוגמת אולמרט וחבריו. כפי שאני רואה את זה - לא תהיה כאן מדינה (מלבד פלסטין השלמה) בעוד לא הרבה שנים, או הסטטוס קוו יימשך.

בכל מקרה, התחלתי להסביר לגבי המצע.

אז ככה... מי שירצה לשרת את המדינה ברצינות בשכר אפסי במשך 3 שנים - כפועל בניין, כגנן, כאיש תחזוקה, או כל דבר אחר שהמדינה תטיל עליו - במקביל לשירות הצבאי שאחרים עושים (בהנחה שאין לו סיווג כדי להיות חייל) יהיה אזרח. אני הייתי מהמר שרוב התושבים של אותם מקומות עליהם מדובר לצורך "טרנספר" (ושים לב שאני משתמש במושג שלך, למרות שאני מסכים לחלוטין עם איסתרא) לא ירצו לעשות שירות כזה, ויעדיפו להשאר תושבים ולעבוד בשחור ולהרוויח הרבה יותר. מכאן, שזאת תהיה העברת בעלות על השטח. והם יהפכו לתושבים (או אזרחים, אם ייתנו להם) של הרשות הפלסטינית, שלה יהיו השטחים. עם זה, אין שום בעיה.

מי שכן ישרת את המדינה (ואני מאמין שאלה יהיו אחוזים בודדים, במקרה הטוב) יטופל בהתאם. וכאן אפשר לחשוב על כמה פתרונות יצירתיים. החל מפינוי משם, כפי שהיה בגוש קטיף, ועד אפשרות פיצוי כספי תמורת ויתור על האזרחות. אבל זה כבר סיפור לשלב מאוחר יותר.

הנקודה הכי חשובה היא שירות לאומי חובה לכולם.

שים לב, כתבתי "שירות לאומי חובה לכולם".

פרס כספי ראוי למי שימצא את המילה "ערבי" מסתתרת במשפט שלי... ::)

(המשפט האחרון נועד למנוע זעקת "גזען!!!" מפי שמאלנים קיצוניים, שזה חלק גדול מאוצר המלים שלהם, והם חייבים לפלוט את מילה זאת לפחות 5 פעמים ביום בשביל לא לחטוף התקף אפילפסיה, או מפי אחמד טיבי).

פורסם

בתור סיפור זה נחמד

בעולם האמיתי , הדתיים (שתמיד נמצאים בקואליציה) לא יתנו לזה לקרות.

או שתחיל תורתם אומנותם גם על הערבים :P

אתה מתאמץ להשמע לא גזען אבל זה לא יותר מדי הולך לך

החקיקה הזאת יוצאת מנקודת הנחה שהם לא ישמעו לחוק ותוכל "לטרנספר" אותם

ובמקרה הכי גרוע, "נחשוב על פתרונות יצירתיים"

פעם כנופייה של בריונים נטפלה לבן שלו

מאיפה הבאת את זה?

מדובר בקטין (בודד) בגיל של בנו

אפילו בית המשפט קבע שהוא פעל בלי פרופורציה

חוץ מזה שיש לו עוד מקרים כמו שלאף ולרנר

... כולנו כהורים מכירים בשלב זה או אחר את התחושה הקשה המציפה אותנו כשמישהו פוגע בילדנו. יחד עם זאת, אין כל הצדקה להתנהגות הנאשם ותגובתו במקרה זה היא בלתי נסבלת ובמיוחד כשהיא מכוונת כלפי קטין שהוא בן גילו של בנו.

מעשיו של הנאשם חרגו מאוד מתגובה מוצדקת או ראויה של הורה המבקש להגן על בנו, על כן, אין לקבל את הטענה, כי העובדות בתיק זה הינן בבחינת אירוע מינורי ברמה של סכסוך בין שכנים שלא היה צריך להטריד את בית המשפט.

האירוע מצדיק כתב אישום ומחייב הרשעה, ועל כך עמדנו בהסדר הטיעון והנאשם הכיר בכך.

וכן, הוא מפחיד :smile1:

פורסם

בכפר דרום היתה התנגדות אלימה.

על הגג של שירת הים היה מחבל יהודי עם M16 ותינוקת.

בבית כנסת שציינתי קודם 1500 מתבצרים ביזו את הדת שהם כביכול כל כך אוהבים.

אני מבין שהצלחת לפספס את המילה "כמעט" בכל הפעמים שכתבתי אותה. בוא ננסה שוב: "כמעט ולא היתה אלימות בפינוי".

הלכתי לויקיפדיה, זה מה שמופיע שם:

# בנווה דקלים התבצרו כ-1500 אנשים בבית הכנסת. באולם אחד התרכזו הגברים ובשני הנשים. כוחות הבטחון פינו אחד אחד את המתבצרים הגברים, שגילו רק התנגדות פסיבית עיקשת לפינוי. רוב הנשים התפנו אחרי הידברות ממושכת, כשהן שבורות ובוכיות. בלילה גילו הכוחות המפנים שקבוצת בנות ברשות רבנית אלמנה נעלו את עצמן בחדר פנימי בבית נכנסת. אחרי משא ומתן, ושיחה של הבנות עם החיילות שפינו אותן, פינוי בית הכנסת הושלם.

# בכפר ים (ליד שירת הים) התבצר ד"ר אריה יצחקי (ראש הרשות היהודית העצמאית בחבל עזה) יחד עם עוד 40 אנשים על גג ביתו. יצחקי עצמו היה חמוש ברובה M-16 וטען ש"מלכד" את הבית. אחרי הידברות עם כוחות צה"ל מסר יצחקי את נשקו וכוחות צה"ל פינו את גג ביתו.

# בכפר דרום התבצרו המתנגדים על גג בית הכנסת החל משעות הבוקר. כדי לפנותם הופעלו לראשונה מכת"זים, כלי פריצה ומנופים עם כלובים של פיקוד העורף. אחר הצהריים פרצו כוחות של היס"מ אל תוך בית הכנסת ופינו את קומת הקרקע. על גג בית הכנסת של היישוב נתלה שלט גדול "שנית כפר דרום לא יפול". על גגו התבצרו כ-250 בני אדם, רובם צעירים, ובהם מספר קצינים שהבכיר שבהם היה אל"מ במילואים. במהלך פינוי גג בית הכנסת התרחשו עימותים אלימים בין המתבצרים לבין המשטרה שבהם נפצעו קל שוטרים וחיילים מזריקת חפצים, וצבע שגרמה לצריבות עור קלות לכ-10 מפנים. לאחר שהמשטרה הפעילה מכת"ז ומכולות פינוי באמצעות מנוף, היא הצליחה להשתלט על כל המתבצרים. הם נעצרו והוגשו כנגד חלקם כתבי אישום. שאר תושבי היישוב התפנו ללא אלימות, אך בעצב רב וכעס גדול תוך הצהרה שכפר דרום עתיד לקום בשלישית.

כלומר אותם 1,500 איש שהתבצרו בבית הכנסת פונו ללא אלימות, המתבצר החמוש פונה ללא אלימות ובכפר דרום נגרמו פגיעות קלות בלבד. ככה זה נראה כשלא מציגים חלקי אמיתות.

בנוגע לציטוטים שהבאת, מאיפה הם? קשה להתייחס אליהם ללא מקור. אני מניח שזו הודעה קודמת שלך? אם כן, אתה מנסה להוכיח את הטענה שלך תוך הסתמכות על הטענה שלך... טאוטולוגיה במיטבה. ועדיין לא כתבת אמהי ההגדרה שלך לטרנספר. יהיה נחמד גם אם תביא סימוכין כלשהם אליה, שנראה אם יש עוד מישהו שמקבל אותה ולא רק אתה, אבל בוא נתחיל בכך שתציג את ההגדרה.

בכל מקרה, "ההעברה מחדש" של מתנחלי רצועת עזה בהחלט לא היתה "שלא על בסיס גזע, לאום, או דת", כיוון שאר ורק היהודים אזרחי ישראל פונו. הערבים שאינם אזרחי ישראל נשארו ברצועה.

ואגב, זה לא יהיה מרצון - כי הם רוצים את הקיצבאות של מדינת היהודים. לכן, זה לא יכול לקרות.

הרצון לא צריך להיות של התושבים במקום אלא של השלטון במדינת ישראל ובמדינה הפלשתינית שתקום. חוסר של הערבים נובע רק בחלקו משאלת הקיצבאות; מי ירצה לעבור ממדינה דמוקרטית ומתקדמת לדמוקרטיה למחצה מושחתת ומפגרת?

פורסם
  • מחבר

בתור סיפור זה נחמד

בעולם האמיתי , הדתיים (שתמיד נמצאים בקואליציה) לא יתנו לזה לקרות.

או שתחיל תורתם אומנותם גם על הערבים :P

אתה מתאמץ להשמע לא גזען אבל זה לא יותר מדי הולך לך

החקיקה הזאת יוצאת מנקודת הנחה שהם לא ישמעו לחוק ותוכל "לטרנספר" אותם

ובמקרה הכי גרוע, "נחשוב על פתרונות יצירתיים"

מאיפה הבאת את זה?

מדובר בקטין (בודד) בגיל של בנו

אפילו בית המשפט קבע שהוא פעל בלי פרופורציה

חוץ מזה שיש לו עוד מקרים כמו שלאף ולרנר

וכן, הוא מפחיד :smile1:

לא צריך את החרדים בשביל להעביר חוק כזה. יש מספיק חילוניים, שאם יהיו שפויים - יעבירו אותו.

ות'כלס, אני חושב שגם הם בעיה. לא בקנה מידה של הערבים, היות והם בעיקר מוצצים כסף מהמדינה, אבל לא יסייעו לפיגועי תופת או יעשו משהו שיפגע בתושבים היהודים של המדינה... אז אם אפשר לפתור שתי בעיות במכה, למה לא? ;)

פורסם

אני מבין שהצלחת לפספס את המילה "כמעט" בכל הפעמים שכתבתי אותה. בוא ננסה שוב: "כמעט ולא היתה אלימות בפינוי".

הלכתי לויקיפדיה, זה מה שמופיע שם:

כלומר אותם 1,500 איש שהתבצרו בבית הכנסת פונו ללא אלימות, המתבצר החמוש פונה ללא אלימות ובכפר דרום נגרמו פגיעות קלות בלבד. ככה זה נראה כשלא מציגים חלקי אמיתות.

בנוגע לציטוטים שהבאת, מאיפה הם? קשה להתייחס אליהם ללא מקור. אני מניח שזו הודעה קודמת שלך? אם כן, אתה מנסה להוכיח את הטענה שלך תוך הסתמכות על הטענה שלך... טאוטולוגיה במיטבה. ועדיין לא כתבת אמהי ההגדרה שלך לטרנספר. יהיה נחמד גם אם תביא סימוכין כלשהם אליה, שנראה אם יש עוד מישהו שמקבל אותה ולא רק אתה, אבל בוא נתחיל בכך שתציג את ההגדרה.

בכל מקרה, "ההעברה מחדש" של מתנחלי רצועת עזה בהחלט לא היתה "שלא על בסיס גזע, לאום, או דת", כיוון שאר ורק היהודים אזרחי ישראל פונו. הערבים שאינם אזרחי ישראל נשארו ברצועה.

הרצון לא צריך להיות של התושבים במקום אלא של השלטון במדינת ישראל ובמדינה הפלשתינית שתקום. חוסר של הערבים נובע רק בחלקו משאלת הקיצבאות; מי ירצה לעבור ממדינה דמוקרטית ומתקדמת לדמוקרטיה למחצה מושחתת ומפגרת?

גם כן מויקיפדיה, ע"ע טרנספר.

ההעברה מהשטחים לא היתה על בסיס גזע לאום או דת אלא על אזרחות. אם בנווה דקלים גר אזרח ערבי גם הוא פונה, כיוון שהשטחים עליהם היו כבר לא שייכים למדינה.

bla7, אין לי בעיה עם קריטריונים למתן אזרחות, אבל מה שאתה וליברמן מציעים לא ממש תופס במדינה שחצי ממתגייסיה לא מסיימים שירות מלא.

ההסטוריה מלמדת שברגע שאתה נותן למפלגה מסוימת כח לשלול אזרחות כשהיא שמה דגש על אוכלוסיה אחת, היא תשלול אזרחות לאותה אוכלוסיה מסוימת.

כל הרעיון של ליברמן הוא לגייס לצבא אוכלוסיה שלמה שעד עכשיו לא שאלו אותה אם היא רוצה בכלל? מדובר על שירות לאומי זהה לשירות לאומי של הדתיות?

אתה חושב שיש מישהו היום בשירות לאומי שקורע את התחת בבניין?

אתה בטוח שאתה לא קצת מיתמם?

פורסם

אם כבר טרחת לצטט את כל ההודעה שלי, למה לא טרחת להגיב לכל ההודעה שלי?

איך אתה מגדיר טרנספר?

ואם אתה מסתמך על ויקיפדיה בשאלת מהו טרנספר, הנה המשפט הראשון באותו ערך:

טרנספר הוא העברה, בדרך כלל שלא מרצון, של אוכלוסייה גדולה מחבל ארץ אחד לאחר, בעיקר על בסיס גזע, לאום או דת.

בוא נראה:

העברה? יש.

שלא מרצון? יש.

אוכלוסייה גדולה? יש.

חבל ארץ אחד לאחר? יש.

על בסיס לאום? יש.

לפי ההגדרה שאתה עצמך ניסית להסתמך עליה, זה היה טרנספר. אל תתבייש, טרנספר יכול להיות פתרון טוב כשיש שני צדדים ניצים שמעורבים זה בזה ואין אפשרות להשכין שלום ביניהם. ראה למשל את הפתרון לסיכסוך עקוב הדמים בין חמולות קראג'ה וג'ארושי ברמלה: חמולת קראג'ה פונתה מהעיר.

פורסם

לצערך אני לא נוטה לקרוא רק את השורה הראשונה בכל מושג, אלא גם את ההמשך.

למה בהודעה שלך לא התייחסתי? לזה שאתה קורא למתבצר חמוש על גג, 150 מתבצרים אלימים ועוד 1500 נאחזים בקרנות המזבח בתור כמעט?

מצידי אתה יכול לקרוא לזה חמוצים.

פורסם

ואז אתה מתעלם מהשורה הראשונה... ועדיין לא סיפקת את ההגדרה המסתורית שלך. ממה אתה מפחד?

מתבצר חמוש שלא ירה והתפנה מרצונו, 250 מתבצרים אלימים שגרמו לפגיעות קלות בלבד ו- 1,500 שנאחזו בקרנות המזבח ופונו ללא הפעלת אלימות מצידם הם בדיוק כמעט ללא אלימות. וזה היה בכמה סדרי גודל פחות ממה שהתקשורת סיפרה שצפוי שיקרה בהתנתקות.

פורסם

איך אני מגדיר טרנספר?

לא שאני מבין מה זה משנה איך ד.א מגדיר טרנספר, אבל במשפט אחד- גירוש, הפקעת אדמות ושלילת אזרחות.

נאמר שאנחנו מסכימים על ההגדרה שלך ל"כמעט ללא", האם זה רק בזכות אותה אוכלוסיה שבאה לעשות בלאגן (המסתננים שדיברנו על היקפם), או בגלל הרשויות ומסת המפנים?

פורסם

מה זה ד.א?

ההגדרה מאוד משנה. כשאתה אומר שא' הוא לא טרנספר אבל ב' הוא כן, נשאלת השאלה איך הגעת למסקנה הזו, כלומר מהי ההגדרה שלך לטרנספר. לפי ההגדרה שלך, ההתנתקות לא היתה טרנספר - היא עומדת רק בשניים משלושת הקריטריונים: גירוש והפקעת קרקעות. האזרחות לא נשללה מהמתנחלים.

אבל גם הצעת חילופי השטחים של ליברמן אינה טרנספר לפי אותה הגדרה בדיוק - היא עומדת רק בקריטריון אחד מתוך השלושה, שלילת האזרחות (למעשה החלפת אזרחות). תושבי המשולש לא מגורשים ואדמותיהם לא מופקעות.

עכשיו אתה רואה למה ההגדרה חשובה? כי היא מפילה אותך בפח.

למה "נאמר"? בכל סוף שבוע יש יותר פצועים ובדרגות חמורות יותר במועדונים ופאבים ברחבי המדינה מאשר בכל ההתנתקות. אני מניח שתקרא לזה "השמדת עם". היו ניסיונות להריסת בתים בתחומי הקו הירוק שנגמרו ביריות והרוגים, ומספר המפונים אז אפילו לא התקרב לאלפים. אז אם 8,500 (ואני סופר רק את תושבי הקבע) איש שפונו בניגוד לרצונם מבתיהם הניבו רק כמה פצועים קל, זה כמעט ללא אלימות לפי כל הגדרה אובייקטיבית.

הרשויות לא יכולות למנוע מהצד שכנגד להפעיל אלימות, אם הצד שכנגד חפץ בכך. הרשויות יכולות להפעיל אלימות משלעצמן או לא, זה הכל.מסת המפנים? מה אכפת לי כמה הם שוקלים? ;D ברצינות, אתה רוצה לומר לי שהמתבצר על הגג אמר לעצמו "אם היו שם עשרים איש הייתי יורה, אבל יש מאה אז אין לי ברירה אלא להיכנע"? נו, באמת. תשווה את זה לפינוי המאחז בעמונה, שם היתה מאסה לא פחות קטנה של מפנים. שני הצדדים בחרו להשתמש באלימות שם וכמות הנפגעים היתה בהתאם.

אבל השאלה היתה ההשוואה בין תסריטי האימה שהופיעו בתקשורת לפני ההתנתקות למהלך הדברים בפועל. בתקשורת דיברו על חילופי אש בין מתנחלים והמפנים, על התאבדויות המוניות, על מטעני חבלה - וכלום לא קרה. לכן נטען כאן שהתקשורת הכפישה את המתנגדים להתנתקות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים