עבור לתוכן

מקור המילה "סמול"

Featured Replies

פורסם

והדה-לגיטימציה לימין הקיצוני? זה לא מפחיד?

האמת, שניהם בסדר גמור, לדעתי האישית. כי מעצם ההגדרה, שניהם מאוד בעייתיים.

הבעיה מתחילה כשאנשים מתחילים להפיל את התכונות של הקיצוניים ממחנה מסויים, על כל המחנה. ולזה אני לא מסכים, באופן כללי...

אגב, אחלה אתר, http://tinyurl.com/

:xyxthumbs:

ניסיתי קודם להגיב ולהוסיף בדיוק את מה שאתה הוספת, אבל זה יצא URL כזה ארוך ומכוער (מהסוג שיוצא מהצד של ההודעה) שוויתרתי...

אני זוכר שיש גם אפשרות לתת שם תצוגה ל-URL ששונה מהלינק עצמו. מישהו זוכר איך עושים את זה? (אני יודע שזה לא קשור, אבל פשוט הרבה פעמים נתקלתי בבעיה הזאת).

איזה דה לגיטימציה? החיבוקים והנישוקים בהתנתקות?

• תגובות 84
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אולי זה יעניין מישהו:

מקור מונחים אלה הוא במקומות הישיבה של הסיעות השונות בפרלמנט הצרפתי שהורכב אחרי המהפכה הצרפתית, כשהמלוכנים והשמרנים ישבו מימין נשיא הפרלמנט, ולעומתם הרפובליקנים והסוציאליסטים ישבו לשמאלו. נפוצה גם החלוקה לשמאל מתון ושמאל רדיקלי או מהפכני.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%90%D7%9C

פורסם
  • מחבר

איזה דה לגיטימציה? החיבוקים והנישוקים בהתנתקות?

לזה אתה קורא ימין קיצוני? זה בדיוק מזכיר את מה שכתבתי קודם, על השלכת המושג "קיצוני" על כל המחנה - אבל זה יותר גרוע. זה פשוט עקירה של אנשים מביתם, איך שלא תתמרן את זה. וסביר שהרבה אנשים שם נמצאים בימין, מחשש בדיוק ממעשה כזה של השמאל. אבל להגדיר את האנשים המסכנים בהתנתקות, כשגירשתם אותם ממה שהיה ביתם 30 שנה, כימין קיצוני - רק בגלל שזה נוח לך להגיד שככה מתייחסים לימין הקיצוני במדינה - זאת דמגוגיה מהסוג הכי זול, אבל לא הכי משכנע, שקיים... :-\

פורסם

הימין והשמאל הקיצוניים עושים מספיק דה לגיטימציה לעצמם, הם ממש לא צריכים עזרה בתחום הזה :lol:

רק דבר אחרון

כשגירשתם אותם ממה שהיה ביתם 30 שנה

אם "אתם" זה חיילי צה"ל והמשטרה ושאר כוחות הבטחון, איפה המשפט הזה שם אותך?

פורסם

זה עוד חלק מהתפוררות האתוס הציוני-יהודי.

פורסם

הימין והשמאל הקיצוניים עושים מספיק דה לגיטימציה לעצמם, הם ממש לא צריכים עזרה בתחום הזה :lol:

רק דבר אחרון

אם "אתם" זה חיילי צה"ל והמשטרה ושאר כוחות הבטחון, איפה המשפט הזה שם אותך?

המשפט הזה שם אותו בחתימה שלך :lol: :lol:

פורסם
  • מחבר

זה שם אותי במחנה שהיה נגד הגירוש, בתשובה לשאלתך, וכשאני אומר "אתם" אני מתכוון למחנה שהיה בעד. אני ממש לא מדבר על חיילי צה"ל, שעושים עבודתם נאמנה. אין לי שום דבר נגד חייל כזה או אחר... מרומז שם, שאתה היית לדעתי במחנה בעד הגירוש. תקן אותי אם אני טועה... ;)

ו... אני נמצא בחתימה של מישהו, ולא בגלל שפה עילגת! :o

כבוד :yelclap:

(לא שמתי לב קודם)

פורסם

למע אתא עומר שראק אילגים אחי נחנסים לחטימה למא למה אטה משמיץ למה אחי למה.????..

פורסם

זה שם אותי במחנה שהיה נגד הגירוש, בתשובה לשאלתך, וכשאני אומר "אתם" אני מתכוון למחנה שהיה בעד. אני ממש לא מדבר על חיילי צה"ל, שעושים עבודתם נאמנה. אין לי שום דבר נגד חייל כזה או אחר... מרומז שם, שאתה היית לדעתי במחנה בעד הגירוש. תקן אותי אם אני טועה... ;)

אתה טועה

וכנראה שהייתה פה אי-הבנה, לא משנה

פורסם

לזה אתה קורא ימין קיצוני? זה בדיוק מזכיר את מה שכתבתי קודם, על השלכת המושג "קיצוני" על כל המחנה - אבל זה יותר גרוע. זה פשוט עקירה של אנשים מביתם, איך שלא תתמרן את זה. וסביר שהרבה אנשים שם נמצאים בימין, מחשש בדיוק ממעשה כזה של השמאל. אבל להגדיר את האנשים המסכנים בהתנתקות, כשגירשתם אותם ממה שהיה ביתם 30 שנה, כימין קיצוני - רק בגלל שזה נוח לך להגיד שככה מתייחסים לימין הקיצוני במדינה - זאת דמגוגיה מהסוג הכי זול, אבל לא הכי משכנע, שקיים... :-\

ידידי

בהתנתקות פינו כ1400 משפחות.

אתה חושב שברגע צו הפינוי היו שם יותר מ1400 משפחות או פחות? כי אני יכול לתת לך מספר.

אם לא מספיק לך המספר, אני יכול להגיד לך כמה מנדטים קיבלה מפלגה שתומכת בטרנספר לאזרחים ישראלים שנמצאים כאן יותר זמן מליברמן.

אני גם יכול להגיד לך כמה קיבלו האיחוד הלאומי והמפד"ל, אם בא לך, אבל אתה נשמע לי אינטליגנט מספיק כדי לדעת.

אם אתה רוצה להכנס ל'מבצע חיבוק' בעזה, אין לי בעיה אבל זה לא לכאן.

פורסם

ברצועת עזה גרו באורח קבע כ- 8,500 אזרחים ישראלים. 1,400 משפחות נותנות לנו בערך שישה אנשים במשפחה, מספר קצת גבוה. כנראה שפונו מעזה יותר מ- 1,400 משפחות. אני לא מבין איך המספר הזה רלוונטי.

מפלגה שתומכת הטרנספר לאזרחים ישראליים שנמצאים כאן יותר זמן מליברמן? יש כמה כאלו. קדימה קיבלה 29 מנדטים, העבודה קיבלה 19 מנדטים, מר"צ קיבלה 5, והמפלגות הערביות עוד 10 - בסה"כ 63 מנדטים לתומכי הטרנספר. רגע, התכוונת לישראל ביתנו? המצע שלה לא תומך בטרנספר אלא בחילופי אוכלוסין מרצון בין ישראל והמדינה הפלשתינאית שתקום. הגדרת הטרנספר כוללת העברה כפוייה של תושבים מחבל ארץ אחד לאחר, ליברמן לא מציע להזיז אף לא ערבי אחד מביתו.

דה לגיטימציה של המתנחלים בהתנתקות? היתה ועוד איך. לא זוכר איך לפני ההתנתקות, דיברו על כך שההתנגדות לפינוי תהיה אלימה, שמתנחלי חבל עזה עלולים לירות בנשק חם על חיילי צה"ל, שאנחנו על סף מלחמת אזרחים?

פורסם

אני מבין שחברנו בקטע של דיוק- אין בעיה.

* אלי סיני 350 נפש

* בדולח 220 נפש

* בני עצמון 500 נפש

* גדיד 60 משפחות

* גן אור 50 משפחות

* גני טל 65 משפחות

* דוגית 70 נפש

* כפר דרום 400 נפש

* כפר ים - 3 משפחות

* כרם עצמונה 20 נפש

* עצמונה 550 נפש

* מורג 29 משפחות

* נוה דקלים 500 משפחות

* ניסנית 300 משפחות

* נצר חזני 400 נפש

* נצרים 400 נפש

* פאת שדה 110 נפש

* קטיף 330 נפש

* רפיח ים 25 משפחות

* שירת הים 16 משפחות

* שליו 10 משפחות

* תל קטיפא 15 משפחות

זה כל גוש קטיף (לא כולל צפון השומרון- ארבעה ישובים שסך המשפחות מגרד את ה100), כולל כל מי ששינה את הכתובת לאחת ההתנחלויות ברגע ששרון הודיע שהוא רוצה לפנות אותם.

המספרים מדברים על זה שברגע הפינוי נכחו במקום יותר מסתננים מתושבים.

המתנחלים בהתנתקות (שרובם אפילו לא גרו בעזה) התבצרו על גגות ועשו כל שביכולתם כדי למנוע את הפינוי (דוגמאות? 150 על הגג בכפר דרום, 1500 בתוך בית כנסת ומטורף עם המשפחה שלו על הגג בשירת הים, עם M16).

המפנים בהתנתקות קיבלו את כל השבחים על הרגישות.

אני לא מבין את ספירת המנדטים שלך (ולא הייתי מחשיב את חד"ש באותה קטגוריה עם רע"ם-תע"ל ובל"ד), אבל נגיד. להזכירך הבחירות היו אחרי ההתנתקות.

מישהו שאל את האוכלוסיה שמחליפים אם הם רוצים להתחלף, או שיכריחו אותם לשנות את אורח החיים שלהם כדי להשאר?

פורסם

אני לא מבין את ספירת המנדטים שלך (ולא הייתי מחשיב את חד"ש באותה קטגוריה עם רע"ם-תע"ל ובל"ד), אבל נגיד. להזכירך הבחירות היו אחרי ההתנתקות.

מישהו שאל את האוכלוסיה שמחליפים אם הם רוצים להתחלף, או שיכריחו אותם לשנות את אורח החיים שלהם כדי להשאר?

מישהו שאל את המתנחלים אם הם רוצים לעזוב? או שהכריחו אותם לשנות את אורח החיים שלהם ולעזוב?

פורסם

אז אני מבין שגם בימית היה טרנספר.

כנראה שאתה לא מבין את ההבדל בין הפקעת שטחים ושלילת אזרחות מול מעבר דירה (עד כמה שיהיה לא נעים) עם פיצוי מעל ומעבר.

זה טרנספר (על בסיס דת גזע או לאום בדר"כ) וזה מיקום מחדש.

פורסם

אני לא רואה הבדל

בשני המקרים אתה אומר לאוכלוסייה המקומית לזוז משם

ולא מענין אותך מי היה קודם או מה האידיאולוגיה שהובילה לזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים