עבור לתוכן

מקור המילה "סמול"

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע מאיפה היא נולדה במקור? מצאתי כל מני פירושים לזה, אף אחד לא חד משמעי...

למי שלא מכיר, הרבה פעמים, במקום "שמאלני" כותבים "סמולני" בהקשרים שהם בבירור לא שגיאת כתיב (כי ניתן לראות מההקשר שהכותב לא כותב בשגיאות, ולפעמים אפילו מוזכרת באותו הקשר המילה "שמאלני").

מסקרן אותי מאיפה זה התחיל...

אה, והאם זה מאושר באקדמיה ללשון :lol:

• תגובות 84
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מניח שזה מעין ביטוי לעג לשמאלנים, בהתבסס על המילה האנגלית small-קטן.

פורסם
  • מחבר

האמת, זאת האפשרות הראשונה שחשבתי עליה... אם עוד מישהו חושב ככה, אז יכול להיות שיש בזה משהו ;)

פורסם

שמאלני זה מילת הקצנה לשמאל. מכיוון שמי שאומר "שמאלני" מניח שזה כבר קללה, אז לשים עוד קללה (טיפש,מטומטם), לא ייעשה שום הבדל, ולכן "סמולני", שהוא כאילו הקצנה של שמאלני, הוא קללה בפני עצמו. ואני נוטה להיות שמאלני אני חושב, ובלי הערבים הייתי מאוד רוצה להיות סמולני, אבל איתם זה קצת מזוכיסטי.

פורסם
  • מחבר

המילה שמאלני היא לא קללה, כפי שהמילה ימני היא לא קללה... אתה פשוט מרגיש לא בנוח עם המילה כי הרבה פעמים כנראה קראו לך "שמאלני מניאק" וכדומה ;)

למשל, במשפט "אני שמאלני גאה" (שבמקרה שלי הוא לא נכון במקרה) אין שום קונוטציה שלילית במילה שמאלני.

אגב, אני יכול להגיד "בעברי הייתי שמאלני, ואפילו קיצוני, עד שהתפכחתי". זהו משפט שנכון לגבי - וגם בו אין שום קונוטציה שלילית על האדם ה"שמאלני" - חוץ מזה, שאני לא מסכים עם זה היום (עובדה שהייתי כזה פעם. לא יכול להיות שאני אחשוב שאני אדם נחות, נכון? ::) ).

בקיצור, ברור לי שהמילה "סמולני" היא סוג של זלזול בשמאלנים. אבל לא הצלחתי לאתר את המקור באופן חד משמעי, וזה סיקרן אותי...

הדבר הכי קרוב להסבר, זה התגובה של יהודה איש קריות... מחיפוש, לפני שפתחתי את הדיון, מצאתי את הדיון הבא:

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=6472

לא מאיר עיניים במיוחד, אבל גם שם מוזכר ההקשר של המילה small.

פורסם

אמרתי שמי שאומר את זה מניח שזאת קללה. ולא קראו לי בחיים שמאלני מניאק :nixweiss:. כי אף פעם לא פגשתי ימניים קיצונים ואני גם לא ממש מדבר עם אנשים על פוליטיקה.

פורסם

התשובה פשוטה מאוד: זה התחיל כשגיאת כתיב והפך לסלנג מקובל. כמו "שולת!!!!!1" בדיוק.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שנתקלתי ב"שולת".. אבל טוב לדעת :xyxthumbs:

פורסם

לא "שולת" אלא "שולת!!!!1".

פורסם

לדעתי זה התחיל בתור המונח "אסמול" במקום "השמאל" שבפובליציסטים סנובים במיוחד מהצד השמאלי של המפה הפוליטית השתמשו במאמרים בעיתונות בו כשתיארו או ציטטו את הדעות של אנשים המביעים ביקורת הקשורה למחנה השמאל.

הכוונה היא לרמוז בציניות לכך שהאינטלגנציה של אותם אנשים נמוכה יותר ולכן הם בוודאי כותבים בשגיאות כתיב.

מאיזשהי סיבה הבטוי הפך להיות מאוד פופלרי דווקא בקרב אותם אנשים שלהם הוא בא ללעוג והם הוסיפו לו אפילו פרשנות חדשה: סמול=small

פורסם
  • מחבר

^^^^

נשמע לי הגיוני, אפילו ראיתי הסבר דומה ושם של בן אדם שהוא "המקור" של זה...

ואגב, גם ב"שולת!!!!1" לא נתקלתי... כנראה שיש לי חסך רציני בצ'אטים או פורומים רציניים יותר :)

פורסם

רק תיקון קטן : זה לא שולת!!!!1 אלא שולתתתתתת!!!!1 :)

פורסם

ממתי כותבים שולת עם ש'? זה לא ס'???

פורסם

זה התחיל כאן והתפשט ברחבי האינטרנט (טוב, לפחות בטוקבקים) כאש בשדה קוצים.

פורסם

חחח לא ידעתי שקיים דבר כזה :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים