עבור לתוכן

דילמה קשה בבחירת מצלמה

Featured Replies

פורסם

אני ממליץ לך על Canon A710IS החדשה

מצלמה עושה רושם מעולה

זום אופטי X6 ומייצב תמונה (מצלמה קומפקטית)

וטווח מחירים מתאים

פורסם

ואת הספייר שתצטרך כי לא תוכל להשיג אחת נוספת?

א. לא חייבים ספייר.

ב. אם אתה חי בכזאת פרנויה שייגנבו לך סוללת ליתיום, אז תשים אותה בכיס ואל תשכח ללכת לישון איתה. הרי עדיף שלא ייגנבו לך את הסוללה-ספייר מאשר את המצלמה עצמה ;)

לא זוכר את הדגם אבל כבר פגשתי מצלמה של אולימפוס שלא היה ניתן להשיג את הסוללה שלה משום ספק כשעבדתי בחנות צילום

אתה מוזמן לתת דוגמה, או להביא שם של מצלמה אחרת מחמש השנים האחרונות. לפי מה שכתבת קודם מדובר בבעיה כל כך נפוצה ומיידית שצריך להיות לך מאוד קל למצוא דוגמה של ממש, נכון?

עקומת פריקת מתח אידיאלית אין נפילה במהלך עזיבת המטען מהסוללה בדומה לסוללת ניקל קדיום או ניקל מטאל. המתח נשאר כמעט וקבוע עד למילי אמפר האחרון.

הרבה יותר קל לתכנן ככה את מעגלי המצלמה.

בטח, מצלמות באלפי דולרים לא משתמשות ב-AA כדי לחסוך בעלויות הפיתוח של מעגלי המצלמה. העיקר שאתה משוכנע שזאת הסיבה :cool2:

תושבת לפלאש גוררת רכישת פלאש שברוב המקרים לא תנוצל.

רכישת פלאש זה דבר הרבה יותר זול מהחלפה של מצלמה לא מספקת.

28 מ"מ זה מצוין רק חבל שהמצלמות היחידות האולטרא זום שמחזיקות את זה היא ה 9500 ודומותיה שיקרות וכבדות הרבה יותר מה 5600.

ממתי "מצלמה רצינית" צריכה להיות מצלמת אולטרה-זום? הקודאק P880 היא לא מצלמת אולטרה-זום, אבל היא מצלמה מעולה עם עדשת 24 מ"מ ותושבת לפלאש TTL חיצוני. זאת לא הדוגמה היחידה. יש הרבה מצלמות אחרות שימושיות יותר מה-S5600, כולל כאלה של פוג'י וכולל כאלה של חברות אחרות.

לגבי משקל, ברגע שהמצלמה לא נכנסת לכיס זה כבר לא ממש משנה אם היא שוקלת 400 גרם או 600 גרם. בכל מקרה צריך לקחת אותה בנרתיק מיוחד.

מניסיון אישי היא בול בגודל שתוכל לקחת אותה לכל מקום בנוחות

אתה לוקח אותה לכל מקום?

ויש לה מספיק יכולות כדי להשתמש בה כמצלמה "רצינית".

לא בשבילי.

יותר גדולה כמו ה9500 כבר אי אפשר לקחת לכל מקום ויש גם את פקטור המחיר והגניבה כשמסתובבים עם מצלמה כזו.

לגבי המחיר, עדיף להוסיף עוד קצת כדי לקבל מצלמה טובה מאשר להוציא כזה סכום על מצלמה מוגבלת ולא מספקת.

ה-S5600 לא פחות חשופה לגניבות מאשר ה-S9500. שתיהן מצלמות all-in-one שדורשות נרתיק נפרד, ומלבד נתונים מעט שונים ועוד כמה מאות גרמים בדגם היקר אין שם הבדל של שמיים וארץ מבחינת איך שגנבים רואים אותן. זה לא שמדובר בהשוואה בין מצלמת כיס לבין תיק גדול עם DSLR ועדשות. כמובן שאם יש לך אפשרות להביא נתונים סטאטיסטיים לגבי כמות הגניבות של שני הדגמים האלה אני אשמח לשמוע.

פורסם
  • מחבר

טוב. לעלות למצלמה טובה כמו שאתם אומרים שזה 2500-3000 אני לא אעלה. אלו כבר מצלמות ממש גדולות ויקרות לי. אני אלך על משהו קטן וקומפקטי מאוד, שיתן לי לצלם בעיקר תחברים והמשפחה, וזהו בינתיים.

האופציות שהבנתי שיש לי מכאן הן:

Panasonic FX01

FujiFilm F30

1. מישהו יכול לפרט לי על שתי אלו קצת יותר מבחינת יתרונות וחסרונות ולמה אחת על פני השניה?

2. מה עוד נכנס בתקציב של 2000 שקל עם גיגה זכרון ונרתיק?

3. למה אפחד לא המליץ על הCasio S600 ששמעתי עליה איפשהו? לא מספיק טובה?

זהו בינתיים, תודה לכל העוזרים, שנה טובה וחג שמח!!!

פורסם

גם הפנסוניק וגם הפוג'י הן מצלמות מצויינות. לא תפספס עם אף אחת מהן.

יתרונות ל-FX01:

- עדשה רחבה 28 מ"מ (זה היתרון שהיה גורם לי להעדיף אותה על ה-F30, אם לא הייתה לי אופציה ללכת על הריקו R5 שעדיפה מבחינתי על שתיהן).

- היסטוגרמה

- קומפקטית יותר

- מייצב תנועה (אם כי לפוג'י יש ISO גבוה שמיש, אז המייצב מהווה יתרון של ממש בעיקר בווידאו)

- מחיר נמוך יותר

- כרטיסי SD

יתרונות ל-F30:

- איכות תמונה הרבה יותר גבוהה ב-ISO גבוה. זה יתרון גדול מאוד של פוג'י על כל המתחרים.

- איכות תמונה כללית גבוהה יותר, דבר שמתבטא בעיקר ברעש נמוך וכושר הפרדה גבוה (אם כי לפנסוניק יש הרבה פחות purple fringing)

- שליטות חצי-ידניות על מהירות או צמצם (A ו-S)

- זמן סוללה ארוך יותר

לקאסיו אין שום תכונות שהופכות אותה למצלמה מובילה. אין לה את האיכות וה-ISO הגבוה של הפוג'י, ואין לה את העדשה הרחבה של הפנסוניק.

פורסם

CANON S2

index.php?action=dlattach;topic=189255.0;attach=69397;image

index.php?action=dlattach;topic=189255.0;attach=69393;image

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים