עבור לתוכן

דילמה קשה בבחירת מצלמה

Featured Replies

פורסם

שלום כולם

אני רוצה לקנות מצלמה, תקציב עד 2000 שקל, כולל 1 גיגה זכרון.

עכשיו לדילמה:

כבר הרבה זמן אני מתלבט בין מצלמה איכותית וכיפית לצילום (סטייל 5600) לבין משהו קומפקטי (כמו הקסיו 600 או משהו כזה לא בטוח שזה הדגם). אני מתכוון לצלם גם חברים משפחה ואנשים בכללי, וגם נוף ואובייקטים בטיולים (אני אילתי ומטייל המון) ביחס של 1:1, זאת אומרת 50% לכל אחד מהשימושים.

מה אתם אומרים? ללכת על משהו קומפקטי שאפשר יהיה גם לקחת אותו לצבא בעוד כמה חודשים או על משהו גדול יותר שכיף יותר לצלם איתו ואפשר להגיע איתו לתוצאות יפות?

פורסם

לך על שילוב, משהו בינוני בגודל עם זום קטן יותר כמו ה a620. אפילו תעלה פחות. אין עדשת 28 מ"מ שזה חיסרון לגבי קבוצות גדולות של אנשים ונוף אבל מכל בחינה אחרת מושלמת לצרכים שלך בעיני.

פורסם

מעבר לזה שאין ל-A620 עדשה רחבה, גם אין לה ISO גבוה, מייצב תנועה או תושבת לפלאש חיצוני. זה הופך אותה למצלמה מאוד מוגבלת לצילום אנשים בתאורת חדר. הפתרון היחידי הוא שימוש בפלאש ישיר, והתוצאות בהתאם...

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין אבל יש למשפחה משהו בינוני כבר (Nikon coolpix 4800) ואני לא אקנה עוד מצלמה בגודל הזה כי זה לא יתן כלום.

זה או משהו ממש קומפקטי (casio s600) או משהו יותר גדול, כיפי ואיכותי (fujifilm s5600).

עוד דבר: הדגמים האלו הם מה ששמתי עליו את העין בערך. אם יש משהו טוב יותר מהקבוצה הזו שנכנס בתקציב-אשמח לשמוע על כך.

פורסם

http://www.d-spot.co.il/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=130 fuji f30

קומפקטית ,מדהימה ,קצת חורגת מהתקציב אבל אם תחכה קצת להערכתי אחרי הפוטוקינה מחירה ירד והיא תיכנס בול לתקציב אם כרטיס גיגה (סוללות לתיום כללות בחבילה).

פורסם

מצלמה קומפקטית ששווה את הכסף יש: פנסוניק FX01

מבין מצלמות האולטרה-זום אין מצלמה שהייתי קונה בתקציב הזה. יש את הפוג'י S6000, אבל היא עולה 2400 ש"ח בלי כרטיס או סוללות.

פורסם

הוא אמר שהוא רוצה לקחת קומפקטית כדי לקחת אותה לצבא, אם יש לה בטרייית ליטיום זה קצת מביס את כל המטרה :nono:.

אם זה ככה מהאולטרזום לך על ה 5600. יש לי אותה כבר חצי שנה ואני לא מתחרט לרגע, מצלמה גאונית.

ולגבי מייצב עדשה ואיזו גבוה ב a620 כמה מייצב משפיע בכפול ארבע מסכן לדעתך? ואיזו גבוה ורועש בטרוף כמו שיש במצלמות אחרות בשוק לא ממש שווה נכון?

פורסם

הוא אמר שהוא רוצה לקחת קומפקטית כדי לקחת אותה לצבא, אם יש לה בטרייית ליטיום זה קצת מביס את כל המטרה :nono:.

אין שום קשר. סוללות ליתיום מחזיקות זמן רב יותר מ-AA, ואין שום בעייה לטעון אותן בלילה או להחזיק אחת רזרבית (70 עד 80 ש"ח מ-eBay כולל משלוח לארץ).

אם זה ככה מהאולטרזום לך על ה 5600. יש לי אותה כבר חצי שנה ואני לא מתחרט לרגע, מצלמה גאונית.

באופן אישי לא הייתי מתלבט לרגע. ה-FX01 הרבה יותר שימושית לטעמי. אם כבר מצלמה גדולה, אז משהו פחות מגביל מה-S5600.

ולגבי מייצב עדשה ואיזו גבוה ב a620 כמה מייצב משפיע בכפול ארבע מסכן לדעתך?

מייצב ו-ISO גבוה משפיעים המון גם עם עדשה עם אורך מוקד קצר - בעיקר במהירויות התריס שנדרשות בתאורת חדר ללא פלאש.

ואיזו גבוה ורועש בטרוף כמו שיש במצלמות אחרות בשוק לא ממש שווה נכון?

וויש קטן ב-Noiseware ואין רעש. התוצאה המתקבלת היא יותר משמישה להגדלות בגדלים טיפוסיים - 10x15 ו-13x18, וכמובן לא בעייתית בכלל כשמדובר בתצוגה על מסך.

פורסם

סוללת ליטיום מחזיקה יותר זמן ובעוצמה קבועה גם אם אתה רוצה לדקדק אבל לך תקנה אחת בשקם, או תחביא אחת איפה שהוא, או תהיה בטוח שלא יפסק היצור אחרי שנה ולא תוכל להשיג יותר. ברמה התחתונה סטנדרטי זה טוב ובטוח.

ל fx01 אין קצת 3.1 מ"פ?

במה ה 5600 מגבילה כבר?

פורסם

סוללת ליטיום מחזיקה יותר זמן ובעוצמה קבועה גם אם אתה רוצה לדקדק אבל לך תקנה אחת בשקם,

לא צריך לקנות בשקם. היא מגיעה עם המצלמה.

או תחביא אחת איפה שהוא

בתוך המצלמה זה מקום טוב להחביא אותה ;)

או תהיה בטוח שלא יפסק היצור אחרי שנה ולא תוכל להשיג יותר

קשקוש. סוללות ליתיום שונות ומשונות קיימות ברוב המצלמות הרציניות (וכמעט בכל מצלמות ה-DSLR). האם נראה לך שהקונים של אותן מצלמות יקרות קונים אותן לשנה אחת? בחייך. אתה מוזמן לתת דוגמא *אחת* למצלמה דיגיטלית מחמש השנים האחרונות שמשתמשת בסוללת ליתיום שלא ניתן יותר להשיג.

ברמה התחתונה סטנדרטי זה טוב ובטוח.

אם AA כל כך טוב, למה כמעט כל המצלמות הרציניות משתמשות בליתיום?

ל fx01 אין קצת 3.1 מ"פ?

לא, יש לה 6 מ"פ. אני מציע לך להשתמש במקורות מידע קצת יותר רציניים מזאפ.

במה ה 5600 מגבילה כבר?

אני מוכן להתפשר על תכונות במצלמות כיס, אבל ממצלמה גדולה אני מצפה לקבל יותר - למשל תושבת לפלאש, 28 מ"מ ועינית יותר איכותית. את ה-S5600 לא הייתי קונה. היא גדולה מדי בשביל לקחת אותה לכל מקום, והיא מוגבלת מדי בשביל להשתמש בה כמצלמה "רצינית".

פורסם
  • מחבר

אם לא ה5600, מה כן בקבוצה הזו של האולטרה זום? אפשר לגלוש קצת בתקציב אם זה מחייב, אני מעדיף להשקיע תכסף שלי פעם אחת ולהינות ממנו. עבדתי קשה בשביל זה.

ואני כנראה כן נוטה בעצם לכיוון של מצלמה יותר פרקטית וקטנה. יש משהו בגודל הזה (המצלמות קארד הממש קטנות. כמו הפנסוניק או הקסיו שהוזכרו פה) שכן מאפשר איכות צילום סבירה לצילומי נוף, פרחים וכל דבר אומנותי אחר?

פורסם

אם לא ה5600, מה כן בקבוצה הזו של האולטרה זום? אפשר לגלוש קצת בתקציב אם זה מחייב, אני מעדיף להשקיע תכסף שלי פעם אחת ולהינות ממנו. עבדתי קשה בשביל זה.

פוג'י S6000 או S9000 (או המחליפה שלה שתעלה עוד יותר, ה-S9100).‏

ואני כנראה כן נוטה בעצם לכיוון של מצלמה יותר פרקטית וקטנה. יש משהו בגודל הזה (המצלמות קארד הממש קטנות. כמו הפנסוניק או הקסיו שהוזכרו פה) שכן מאפשר איכות צילום סבירה לצילומי נוף, פרחים וכל דבר אומנותי אחר?

מלבד ה-FX01? אם אין לך בעייה להזמין מחו"ל אז אתה יכול ללכת על המצלמה הזו. אני הזמנתי אותה מחנות אינטרנט בארה"ב, והיא אמורה להשלח אלי בימים הקרובים.

פורסם

סוללות ליתיום עדיפות בגלל עקומת פריקת המתח שלהם. הוא יציב יותר.

היום עם ניהול החשמל הכ"כ יעיל אני קונה רק מצלמות כאלו שעובדות על AA. הכי נוח ופשוט.

הפוג'י S5600 שלי עושה קרוב ל- 600 תמונות (ללא פלאש) על רביעיית 2500MAH. הספיק לי בדיוק עכשיו לשבועיים בנפאל.

אם אתה מחפש מצלמת כלבו זה בא עם הרבה פשרות.

אם אתה כבר מזמין מחו"ל לדעתי עם חיפוש עמוק ומעט זמן תוכל להוציא את ה- Fuji FinePix S6500FD.

עדשה רחבה, יכולת ISO מוכחת...

נראית הפשרה הכי פחות מתפשרת.

פורסם

לא צריך לקנות בשקם. היא מגיעה עם המצלמה.

בתוך המצלמה זה מקום טוב להחביא אותה ;)

ואת הספייר שתצטרך כי לא תוכל להשיג אחת נוספת?

קשקוש. סוללות ליתיום שונות ומשונות קיימות ברוב המצלמות הרציניות (וכמעט בכל מצלמות ה-DSLR). האם נראה לך שהקונים של אותן מצלמות יקרות קונים אותן לשנה אחת? בחייך. אתה מוזמן לתת דוגמא *אחת* למצלמה דיגיטלית מחמש השנים האחרונות שמשתמשת בסוללת ליתיום שלא ניתן יותר להשיג.

לא זוכר את הדגם אבל כבר פגשתי מצלמה של אולימפוס שלא היה ניתן להשיג את הסוללה שלה משום ספק כשעבדתי בחנות צילום

אם AA כל כך טוב, למה כמעט כל המצלמות הרציניות משתמשות בליתיום?

עקומת פריקת מתח אידיאלית אין נפילה במהלך עזיבת המטען מהסוללה בדומה לסוללת ניקל קדיום או ניקל מטאל. המתח נשאר כמעט וקבוע עד למילי אמפר האחרון.

הרבה יותר קל לתכנן ככה את מעגלי המצלמה.

לא, יש לה 6 מ"פ. אני מציע לך להשתמש במקורות מידע קצת יותר רציניים מזאפ.

כמו dpreview?

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a530%2Ccanon_a610%2Cpanasonic_dmcfx1&show=all

אני מוכן להתפשר על תכונות במצלמות כיס, אבל ממצלמה גדולה אני מצפה לקבל יותר - למשל תושבת לפלאש, 28 מ"מ ועינית יותר איכותית. את ה-S5600 לא הייתי קונה. היא גדולה מדי בשביל לקחת אותה לכל מקום, והיא מוגבלת מדי בשביל להשתמש בה כמצלמה "רצינית".

תושבת לפלאש גוררת רכישת פלאש שברוב המקרים לא תנוצל.

28 מ"מ זה מצוין רק חבל שהמצלמות היחידות האולטרא זום שמחזיקות את זה היא ה 9500 ודומותיה שיקרות וכבדות הרבה יותר מה 5600.

מניסיון אישי היא בול בגודל שתוכל לקחת אותה לכל מקום בנוחות ויש לה מספיק יכולות כדי להשתמש בה כמצלמה "רצינית". יותר גדולה כמו ה9500 כבר אי אפשר לקחת לכל מקום ויש גם את פקטור המחיר והגניבה כשמסתובבים עם מצלמה כזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים