עבור לתוכן

שאלה, אם אני לא טועה טרנזיסטור יעזור

Featured Replies

פורסם

אז ככה, יש תאורה בתוך המארז.

ויש את המנורה הכתומה\אדומה הזאת שמהבהבת כשהמחשב חושב...

אז אני רוצה, שכשהמנורה האדומה נדלקת אז גם התאורה במארז תידלק, וככה שהתאורה במארז תהבהב יחד עם המנורה הכתומה...

אז אם אני לא טועה יש טרנזיסטור, 3 רגליים, משמש כמפסק, כאשר יש מתח ברגל ראשונה, אז הוא מחבר את הרגל השנייה והשלישית...

מי יכול להגיד את סוג הטרנזיסוטר ואופן החיבור?

תודה!

פורסם

הגיוני אבל תיהיה צריך לעשות מגבר הספק נידמה לי קוראים לזה בעיברית על בסיס 2 כי אתה תיהיה צריך אחד קטן וחמוד ורגיש ואחד גדול ועסיסי ליוכל לעמוד בזרם גבוה

פורסם

מה לגבי לעשות מפצל לחוטים שמתחברים ללוח אם של המנורת HD ולחבר אותם אל המפסק של התאורה הקיימת?,יותר פשוט לא?

שים לב לא לשרוף תתאורה

(כשה HD יחשוב,יועבר מתח בחוטים המתח ידליק את הנורה של HD וגם את התאורה הקיימת כי חיברת חוטים מהיציאה למפסק של התאורה )

מקווה שמובן,אם לא אני אסביר שוב

פורסם
  • מחבר

הגיוני אבל תיהיה צריך לעשות מגבר הספק נידמה לי קוראים לזה בעיברית על בסיס 2 כי אתה תיהיה צריך אחד קטן וחמוד ורגיש ואחד גדול ועסיסי ליוכל לעמוד בזרם גבוה

איזה זרם גבוה!? :-\ כולה 6 לדים נדלקים... :screwy:

אז מה שם הטרנזיסטור, מישו יודע?

מה לגבי לעשות מפצל לחוטים שמתחברים ללוח אם של המנורת HD ולחבר אותם אל המפסק של התאורה הקיימת?,יותר פשוט לא?

שים לב לא לשרוף תתאורה

(כשה HD יחשוב,יועבר מתח בחוטים המתח ידליק את הנורה של HD וגם את התאורה הקיימת כי חיברת חוטים מהיציאה למפסק של התאורה )

מקווה שמובן,אם לא אני אסביר שוב

היה קשה, אבל הבנתי אותך, הרעיון שלך היה עובד אילו הלוח היה מספק מספיק מתח ומספיק זרם כדי להדליק 6 לדים! הסכמה שתיארת אינה לוקחת בחשבון שאת המתח להדלקת הלדים אני לוקח לא מהמפסק, אלא מ12V של מולקס...

**אם זה עדיין לא ברור, אז כשאמרתי "תאורה בתוך המארז" התכוונתי לאותם 6 לדים, הם התאורה שבמארז**

פורסם

:)

אתה לא יכול סתם לתקוע טרנזיסטור... הוא צריך נגדים סביבו לקביעת נקודת עבודה... קבלים לייצוב... זה דורש חישובים

וזה יהיה מאוד לא יעיל.

למה שלא תקנה ב5 שקל את הרכיב LM27961 תחבר לו עוד 4 קבלים ושני נגדים קטנים כמו בציור ותעשה את זה בצורה איכותית...

http://cache.national.com/ds/LM/LM27961.pdf

פורסם

אני חושב שאפשר לפתור את זה עם ממסר בלי בעיה.

פורסם

נכון, וד"א רעיון טוב מאוד, באיזה פרויקט אתה מתכוון ליישם אותו? :nixweiss:

פורסם

איזה זרם גבוה!? :-\ כולה 6 לדים נדלקים... :screwy:

אז מה שם הטרנזיסטור, מישו יודע?היה קשה, אבל הבנתי אותך, הרעיון שלך היה עובד אילו הלוח היה מספק מספיק מתח ומספיק זרם כדי להדליק 6 לדים! הסכמה שתיארת אינה לוקחת בחשבון שאת המתח להדלקת הלדים אני לוקח לא מהמפסק, אלא מ12V של מולקס...

**אם זה עדיין לא ברור, אז כשאמרתי "תאורה בתוך המארז" התכוונתי לאותם 6 לדים, הם התאורה שבמארז**

הכוונה שלי הייתה יותר להשתמש ב12 וולט האלה כדי שיפעילו מפסק או משהו דומה ושהלדים של המארז יקבלו כוח בנפרד מהספק.

כשיש פעילות ומעוברים ה12 וולט שיסגר מעגל כלשהו/מפסק ויפעיל תלדים שיש להם מקור אחר חוץ מה 12 וולט האלה.

אבל כנראה אתה צודק וצריך טרנזיסטור או כמו שהציעו פה תרכיב הזה

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאפשר לפתור את זה עם ממסר בלי בעיה.

ת'יכול בקשה לפרט? :smile1:

נכון, וד"א רעיון טוב מאוד, באיזה פרויקט אתה מתכוון ליישם אותו? :nixweiss:

בפרויקט שלי, הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=188691.0

פורסם

מה הבעיה לבנות "מערכת" לוגית? (זה לא באמת מערכת אלא יותר כמו ג'וק...)

אתה צריך להשתמש פה בשער לוגי מסוג XOR. כאשר יורגש מתח באחת מהכניסות אז יהיה מתח ביציאה. כאשר יורגש חוסר מתח אז לא יהיה מתח ביציאה.

זה בעיקרון לא כזה שימושי לעשות כזאת מערכת...

לפי דעתי פשוט תחבר את 2 המערכות למפסק אחד

הכי פשוט

פורסם

לפרט אני לא יכול, אבל לפי מה שהבנתי מההסבר בסטיקי זה ניראה פשוט.. אתה מחבר את הממסר בטור ללד המקורי ואת 2 הרגליים האחרות אתה שם על הפלוס על המעגל לדים וזה אמור לעבוד. ושוב, בתנאי שהבנתי נכון.

פורסם

חברים, למה לחפש פתרונות כל-כך לא מקצועיים?

ממסר לא יפתור את הבעיה! קודם כל הוא עושה "קליק" כשהוא נפתח ונסגר וגם בדגמים מוחלשים נשארת הבעיה הקריטית שצריך הרבה זרם כדי לסגור ממסר ואז צריך להוסיף דרייבר (שזה רכיב שיודע לדחוף זרם) כדי להפעיל את הממסר... אבל אם יש לנו דרייבר אז מה צריך ממסר? מבינים? אם יש לנו זרם גבוה פשוט נחבר את הלדים!

גם לוגיקה זה לא פתרון טוב! led צורך בין 10 ל20 מילי-אמפר תלוי בסוג ובכמה רוצים שהוא יאיר.... באלקטרוניקה לוקחים את התרחיש הגרוע ביותר כלומר לוקחים 20 מילי-אמפר לכל לד שזה 120 מילי-אמפר בשביל כולם ביחד! עכשיו תבינו שרכיבים לוגיים סטנדרטים כמו שער NOT לא מספקים fan out כזה!

לסיכום, הדרך הקלה והמקצועית ביותר היא לבחור אחד ממאות הרכיבים שמיועדים למטרה זאת בדיוק. ואין מה לחשוש... זה ממש פשוט וקל להרכבה!

פורסם

אם תחבר למשל 4לדים בטור שכל לד יעבוד על 3V זה יהיה מצויין ככה תיצטרך ליקנות רק לדים שעובדים על3V וטרנזיסטור TIP31 או משהו חלופי כמו TIP31 יעשה את העבודה מצויין!

את החשמל תיקח מהספק מחיבור מולקס! ואת מה שיתן את הקצב של ההרדיסק את זה תחבר ללוח אם..

את החוטים של החשמל 12V תחבר לטרנזיסטור ואת ה2חואים שמיתחברים ללוח אם שנותנים את הקצב ללד גם תחבר לטראזיסטור

אני יתן לך לינק לסרטוט של מוזיקה לפי הקצב מה שתיצטרך לעשות זה בימקום לחבר בננה של אוזניות כמו שבלינק תחבר את החיבר של הלד שמיתחבר ללוח אם..

http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/

פורסם
  • מחבר

וטרנזיסטור TIP31 או משהו חלופי כמו TIP31

עיברית שפה קשה הא... :silly:

חחח...

תודה רבה! ענית לי על השאלה! אני יקנה לי את הטרנזיסטור TIP31, ואני יעשה אפילו 2 מערכות כאלה, התאורה הפנימית תהבהב כמו בלינק, בהתאם ללמוזיקה, ואני יעשה תאורה חיצונית (יש לי תמונה של זה בראש, אל תנסו להבין.. :silly: ), שתהבהב בהתאם להארדדיסק! =)

תודה רבה!!!!!! :xyxthumbs::yelclap::jump:

פורסם

ת-מ-ו-נ-ו-ת!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים