עבור לתוכן

טורט-מורידה פרופיל?

Featured Replies

פורסם

השאלה היא אם תסמונת טורט[אגב, מי שלא יודע מה זה-מוזמן לא להגיב עד שהוא יקרא בוויקיפדיה או משהו על הנושא, אין צורך בהודעות לא קשורות] יכולה להוריד פרופיל צבאי ואם כן אז כמה ולכמה?

[השאלה היא לא בשבילי]

תודה מראש, אבי.

פורסם

נראה לי שכן, אבל זה יותר תלוי בתסמינים שחלים עליך ספציפית ולא בתסמונת הכללית.

פורסם
  • מחבר

ואיך אפשר להוכיח להם בעצם איזה תסמינים חלים על בנאדם מסויים?

פורסם

אם יש לו את התסמונת אז כנראה שהוא מטופל על ידי רופא שיודע בדיוק מה יש לו.

אז ככה מוכיחים לצבא מה יש לו

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה מידת בקיאותך בנושא, אבל אין הרבה רופאים בארץ שמתמחים בתסמונת הזאת ואלה שכן גובים תשלום עתק לפגישה אחת, בסדרי גודל של אלפי[!] שקלים.

פורסם

אני מניח שכן מורידים כי דברים כאלה יכולים להשפיע במהלך קרב למשל.

פורסם
  • מחבר

דווקא לא.

למעט במקרים הקשים, תסמונת טורט לא יכולה להפריע במהלך קרב. גם לא במהלך טיסה בF16, או בניתוח כירורגי מסובך.

התופעה מתגמדת ומצטמצמת עד ל-0 במהלך ביצוע פעילות הכרוכה במחשבה וקוארדינציה ברמה יחסית גבוהה.

או מוויקיפדיה:

"היא מעלה את מהירות התגובה העצבית, את התחרותיות, את השנינות ואת הספונטניות."

ככה שזה לא נחשב שיקול של הצבא, האמן לי.

בהתחשב בעובדה זו[^] האם טורט סינדרום יכולה להוריד פרופיל צבאי?

פורסם

אני מכיר מישהו עם טורט ואותו לא גייסו בכלל

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לפרט? לא גייסו אותו רק בגלל הטורט?

אני מניח שזה היה מקרה קשה לא? או שהוא ניפח את זה על מנת להתחמק משירות?

פורסם

לפותח התארד - סביר להניח שרוב האנשים יענו לך מניחושים בעיקר. האחוז של חולי הטורט יחסית מאוד מאוד נמוך.

ההגבלות בצה"ל תלויות מאוד בחומרה של הסינדרום הזה ובאיך שהרופא מאבחן אותו.

לפי דעתי רופא שמטפל בזה הוא פסיכיאטר (זה לא אומר שהבנאדם שלוקה בבעיה הוא פסיכי או דפוק, זה פשוט אומר שזה בתחום שיפוטו של פסיכיאטר)

מה שאומר שחברך הטוב יצטרך לגשת ללשכת הגיוס, להצהיר על זה, ולהפגש עם קב"ן שיפנה אותו לפסיכיאטר.

לדעתי גם כל פסיכיאטר שעובד עם קופת חולים מטפל בתופעה מסוג כזה, ולא רופא "נדיר" כמו שנאמר פה שלוקח אלפי שקלים והוא מומחה לטורט.

לפחות ככה אני חושב.

פורסם
  • מחבר

אני דיברתי על מומחים מיוחדים לתסמונת. כמו שאמרת, השכיחות שלה באוכלוסיה די נמוכה, משהו כמו 1 ל-1000.

אגב, תודה לכל המגיבים.

פורסם

אתה יכול לפרט? לא גייסו אותו רק בגלל הטורט?

אני מניח שזה היה מקרה קשה לא? או שהוא ניפח את זה על מנת להתחמק משירות?

הוא מקרה יחסית קל אבל עדיין צריך ליטול תרופות באופן יומיומי אחרת הוא לא כל-כך יציב

וצה"ל החליט שהטורט מזכה אותו ב21 רפואי

פורסם

אני מכיר רק מישהו אחד עם טורט והוא לא התגייס אבל אני לא יודע אם זה בגלל הטורט או לא אם אתה רוצה אני יכול לשאול אותו מתישהו

פורסם

אני דיברתי על מומחים מיוחדים לתסמונת. כמו שאמרת, השכיחות שלה באוכלוסיה די נמוכה, משהו כמו 1 ל-1000.

אגב, תודה לכל המגיבים.

1-1000 זה לא נחשב שכיחות נמוכה. לא למחלות בכל אופן..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים