עבור לתוכן

איזה כישרון!!

Featured Replies

פורסם

רגש...אחת ההמצאות הכי גדולות של ה"גיטריסטים" הישראליים...

מה זה רגש בכלל? ה"גיטריסט" הישראלי המצוי יאמר שכל מי שמנגן מהר - הוא חסר רגש, או לחלופין, מי שמנגן סגנון שאני לא אוהב - אין לו רגש.

לנגן ברגש זאת לא המצאה של הגיטריסטים :P, על כל כלי - אם זה כינור,קלרינט,גיטרה חשמלית או סקסופון סופרן אפשר לנגן ברגש או בלי. רגש זה שאתה רואה שהנגן מתחבר למוזיקה, מבין אותה, ולא מנגן בעל פה בצורה מונוטונית. אין קשר בין טכניקה לרגש, טכניקה זה דבר שאפשר לעבוד עליו בצורה יבשה, רגש צריך להיווצר ע"י הבנת המוזיקה והתחברות אליה, אבל ברור ששילוב של טכניקה ורגש יוצר את הנגנים הגדולים ביותר. ורגש אפשר לשמוע ע"י ניואנסים בפורטה ובפיאנו (F,P), בקרישנדו ובדימינואנדו (<,>), באקצנטים (^), בסטקטו, לגטו, ריטנוטו (שאפשר להוסיף לפעמים גם אם לא כתוב), רילטנדו, בדטשה (אין בגיטרה אני חושב, סימון " -" מעל התו) וכו'..

• תגובות 53
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דבר ראשון, אני לא השוואתי בין סטיב וואי לבין פטרוצ'י - מי שיימצא השוואה בפוסט שכתבתי מוזמן לצטט ולהראות לי.

Lev, אני מניח שלא צפית בקליפ של The Spirit Carries On שפירסמתי, משום שאם היית צופה בו היית רואה שפטרוצ'י מסוגל לנגד דברים שהם מעבר ל"סולמות רצים".

לכל החברה שמדברים פה על "רגש" - אני לא מאמין בזה. אני מאמין באנשים שמבינים ומתחברים למוזיקה שהם מנגנים או יוצרים, בין אם היא רצף של סולמות או איזה קטע מרגש בסגנון Tender Surrender או The Spirit Carries On (או נגיד Brothers in Arms). אתם למעשה טוענים שאנשים שהמוזיקה שלהם בנויה בעיקר מסולמות מהירים או דברים בסגנון, הם לא מחוברים לנגינה שלהם ולגיטרה שלהם - אני לא מסכים עם זה.

"הרגש נוזל מכל תו שהוא פורט" - או בחייך, Cut the crap. אני בטוח שאם היית אומר לגילמור דבר כזה הוא היה צוחק לך בפנים.

ל-Guy King,

יופי - הכנסת טונה מונחים מוזיקליים שלא קשורים בכלל לדיון והראת לכולם שאתה חכם, עכשיו אתה מרוצה?

לידיעתכם, אני מנגן כבר 11 שנים בכינור, בנוסף לגיטרה - ואני אומר לכם שמה שאתם מפרשים כ-"רגש" זה פשוט התחברות והבנה של האמן ליצירה שהוא מנגן. 2 אנשים בעלי טכניקה שווה יכולים לנגן את אותה היצירה, כשהאחד ייתן 100 אחוז מעצמו לנגינה משום שהוא מבין אוהב ומתחבר למוזיקה שאותה הוא מנגן באותו הרגע, והשני יינגן את היצירה בצורה יבשה משום שהוא לא מתחבר לחומר - זה קרה לי מאות פעמים במהלך שנות הנגינה שלי.

תעזבו את החיה הזאת - רגש....לא קיים.

פורסם

אני אומר לכם שמה שאתם מפרשים כ-"רגש" זה פשוט התחברות והבנה של האמן ליצירה שהוא מנגן. 2 אנשים בעלי טכניקה שווה יכולים לנגן את אותה היצירה' date=' [b']כשהאחד ייתן 100 אחוז מעצמו לנגינה משום שהוא מבין אוהב ומתחבר למוזיקה שאותה הוא מנגן באותו הרגע, והשני יינגן את היצירה בצורה יבשה משום שהוא לא מתחבר לחומר

אני לא מבין על אתה מתווכח :nixweiss:

הבנת כבר מה ניסינו להסביר לך!

אז פשוט תגיד שאתה לא מסכים שפטרוצ'י הוא כזה, מילא.

אבל להגיד שאין דבר כזה רגש בנגינה?!

זה כמו שתכין חביתה בלי ביצים.

הקטע שהבאת לי של פטרוצ'י לא הרשים אותי במיוחד...זה לא פרידמן ובטח שזה לא וואי.

ל-Guy King' date='

יופי - הכנסת טונה מונחים מוזיקליים שלא קשורים בכלל לדיון והראת לכולם שאתה חכם, עכשיו אתה מרוצה?

[/quote']

תכלס, אז עשית 5 יח' במוזיקה! יופי לך :xyxthumbs: (גם זה מכוון ל Guy King)

פורסם

לא הרשים אותך כי לא התחברת למוזיקה

וזה בדיוק מה שאני מנסה להסביר, כל אחד לטעמו האישי - לאמר דברים כמו פטרוצ'י רק מריץ סולמות וכאלה זה לא במקום (ד"א אני בכלל לא מת על פטרוצ'י :D, אני סתם מגן עליו כפרנציפ).

פורסם

זה נכון, אני באמת לא ממש מת על DT :)

בכל אופן, צירפתי פה תמונה של הגיטרה שלי :smile1:

[attachment deleted by admin]

פורסם

מאיזה סדרה זאת? 1500? 2000?

פורסם

מאיזה סדרה זאת? 1500? 2000?

זה RG 450 PN

פורסם

ל-Guy King,

לידיעתכם, אני מנגן כבר 11 שנים בכינור, בנוסף לגיטרה - ואני אומר לכם שמה שאתם מפרשים כ-"רגש" זה פשוט התחברות והבנה של האמן ליצירה שהוא מנגן. 2 אנשים בעלי טכניקה שווה יכולים לנגן את אותה היצירה, כשהאחד ייתן 100 אחוז מעצמו לנגינה משום שהוא מבין אוהב ומתחבר למוזיקה שאותה הוא מנגן באותו הרגע, והשני יינגן את היצירה בצורה יבשה משום שהוא לא מתחבר לחומר - זה קרה לי מאות פעמים במהלך שנות הנגינה שלי.

תעזבו את החיה הזאת - רגש....לא קיים.

מה זה כואב לך? ושאנשים שלמדו 5 יח' פיזיקה מכניסים מיליון מונחים על פיזיקה או שאנשים פה מכניסים מונחים על מחשבים הם לא מרגישים חכמים? זה ת'רד על מוזיקה, ורוב האנשים פה מנגנים, אז הנחתי שיבינו על מה אני מדבר :bash:. ואני כן מאמין שרגש מתבטא בניואנסים של הדברים האלה. ואם אנשים פה יודעים מה זה אז למה לא להשתמש בזה? לכתוב חלש, חזק, להגביר להחליש? או לוותר על מה שאני חושב? ועשיתי 10, אבל עזוב, זה לא קשור, לא נבחנים על דברים כאלה או לומדים דברים כאלה בתיאוריה. נגן יכול לחשוב שהוא מנגן ברגש, אתה תשמע את היצירה ברדיו או ב-MP3 ותחשוב שהוא מנגן בלי רגש. ומצד שני נגן אחר יכול לא להתחבר ליצירה או לאהוב אותה אבל לנגן אותה עם רגש - לזייף את זה בקיצור. ואם הוא טוב אתה לא תדע את זה בחיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים