עבור לתוכן

זקוק לעזרה בבניית מעגל וחיבורו

Featured Replies

פורסם

שלום, אני רוצה לקבל תצוגת טמפ ולחות של חדר דרך המחשב. אני אחלק את השאלה שלי ל 3 חלקים

א. אני צריך הנחייה בבניית המעגל החשמלי - איזה רכיבים אני צריך, מה מתחבר לאיזה רגל וכו'

ב. אם זה לא מאוד מורכב הייתי מעדיף שהממשק מול המחשב יהיה ב USB

ג. הדרכה בשליפת הנתונים מהחיישנים דרך ה USB לשפת תכנות

תודה

פורסם

זה לא מורכב אם אתה יודע מה אתה עושה...

אם בנית פעם דברים או אתה עוסק באלקטרוניקה...

בעיקרון נמכרים רכיבים שהם מוציאים מתח יחסי לטמפרטורה הנמדדת (או זרם)

מעולם לא התעמקתי, אבל יש רכיבים מאוד זולים שעושים את זה... מבחינת הקריאה של הנתון למחשב אז צריך לחבר לאחד הפורטים ולתכנת אותו :-)

אם אתה רוצה פתרון פרקטי אז אפשר לתכנת רכיב controller (כך למדתי במכללה חחח) לדוגמה 8051/31 שידע לזהות טמפרטורה בעזרת הרכיב הזה.

אם זה סוג של "קבל" שמושפע מהטמפרטורה אז המתח שלו ישתנה בהתאם (לכל הרכיבים האלה יש צורת בנייה משלהם.) בהתאם תצטרך לחבר לפורטים שלו ולאחר מכן לפלוט את הנתון לאחד הפורטים במחשב שם תצטרך לחזיק תוכנה שתדע לשלוף את הנתון מהפורט הנכון ולהציג אותו כמו שאתה רוצה. אני הייתי מעדיף לעשות ככה למרות שזה המון עבודה בגלל סיבה פשוטה - שהמחשב ישאר חי...

אגב אם אתה רוצה שהפורט יהיה דווקא USB אז תצרטך לקודד אותו מן הסתם (יש שם 2 חוטים של מידע כלומר 2 ביטים...)

השורה התחתונה אם אתה רוצה קצת כאבי ראש אז תלך על זה, אם לא אז תקנה ב-200 ש"ח בערך מן ערכה עם חיישני חום והכל... חחח

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אין לי רקע באלק' רק מעט ידע כללי והבנה.

1. לא כלכך הבנתי במה הדרך שלך שונה מהתיאור הכללי שלי, אם תוכל להסביר לי שוב.

2. האם הערכה תקל עליי או תקצר לי דרך ? במה הערכה תעזור לי להבדיל מלבנות את זה לבד? (אני מוכן לקנות אותה אם היא מפורטת ותדריך אותי)

3. את התיאור הכללי של המערכת אני די מבין אבל בלי הדרכה אני לא יוכל לבנות את זה - אני מחפש הסבר יותר מפורט - קרי:

איזה רכיבים לקנות, מה להלחים לאן, איך לתכנת את הבקר, איך לקודד לUSB ואיך לשלוף את הנתונים

4. כתבת:אני הייתי מעדיף לעשות ככה למרות שזה המון עבודה בגלל סיבה פשוטה - שהמחשב ישאר חי... - לא הבנתי למה הכוונה שהמחשב ישאר חי, או במה הכוונה ללעשות את זה "ככה"

תודה

פורסם

1. אני רק הסברתי מה בעצם צריך ביתר פירוט

2. עם כל ערכה הולכים הסברים מאוד מפורטים - הנה דוגמה למשהו נחמד:

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11355

3. זה דורש תכנון שלם של המערכת... תבדוק אולי אנשים יוכלו להדריך אותך... אני לבד לא עשיתי את זה עדיין אז לא יכול לעזור הרבה, אולי שאלות ספציפיות, אבל לא הסבר שלם.

4. אם אתה מחבר משהו למחשב ישירות אז אתה יכול לשרוף אותו. לכן הכוונה הייתה שהייתי מעדיף שתחבר פורטים של מיקרו-מעבד (בקר כמו ה-8031) כדי לבטיח שלא תעשה נזק למחשב שלך כלומר שאם יווצר נזק אז הוא יהיה לבקר ולא למחשב כי בקר עולה גרושים וכל חלק במחשב עולה מאות שקלים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

יש כאן מישהו שיכול להדריך אותי יותר ולעבור איתי על המערכת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים