עבור לתוכן

GPS לרכב ממחשב ישן - אפשרי?

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

רציתי לשאול אם ישנה תוכנת GPS שאפשר להשתמש בה לרעיון הזה.

כמובן שצריך תוכנה לא מקוונת לאינטרנט, ומשהו נוח לא בסגנון EMAP.

יש כאלה דברים לפאלם הבנתי וזה עובד עם לווינים. איך אפשר ליישם דבר כזה עם מחשב שולחני ישן?

מה דעתכם?

פורסם

יש לך שתי חינמיות, Free Drive ו-Map Monkey (ז"ל) שמשתמשות במפות של דסטינייטור...

תחבר מקלט GPS וזה יתפקד בדיוק כמו דסטינייטוק על PPC.

פורסם
  • מחבר

במקלט GPS אתה מתכוון לקנות GPS? זה לא עולה איזה 1500 שקל לפחות?

בגלל זה אני רוצה לשפצר מחשב לאוטו במקום. גם ככה יש אצלי מחשב שהולך לפח כנראה.

פורסם

יש בודאי שיש

קוראים לתוכנה "מסלולן" תוכנה ישראלית מעולה

ויש עוד תוכנה קצת ישנה " compumap " גם ישראלית

שתי התוכנות עובדות על מחשבים שולחניים וגם לפטופים רק שצריך לחבר אליהם

מכשיר GPS מדגמים שונים של MAGLAN ועוד איזה אחד שכרגע לא עולה לי בראש....

ניסיתי את המסלולן בלפטופ עם מגלן וזה ממש מעולה...

ואם אתה הולך להוציא 1500 שח על הנושא... אז תדע לך שזה המחיר של מחשב כף יד עם GPS מובנה

ותחשוב איזה סירבול לשים לפטופ במושב שליד הנהג לחבר את המגלן לשמשה...וכו

פורסם

היי לכולם.

רציתי לשאול אם ישנה תוכנת GPS שאפשר להשתמש בה לרעיון הזה.

כמובן שצריך תוכנה לא מקוונת לאינטרנט, ומשהו נוח לא בסגנון EMAP.

יש כאלה דברים לפאלם הבנתי וזה עובד עם לווינים. איך אפשר ליישם דבר כזה עם מחשב שולחני ישן?

מה דעתכם?

אתה מדבר על מחשב נייח??? אם כן אם איזה מסך בדיוק תשתמש ?

בכל אופן אני ראיתי לא מזמן באינטרנט ערכות של מקלט GPS ותוכנה המתחברים למחשב.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתם לא מבינים את הכוונה שלי.

shmok רשם שצריך בשביל התוכנות מקלט גי פי אס. אני שאלתי כמה עולה אחד כזה.

ברור שאני לא מתכוון להוציא 1500 שקל כי זה המחיר שעולה חדש. אני מנסה לראות כמה יעלה העסק אם אני פשוט משפצר מחשב לאוטו + תוכנת ג'י פי אס(במידה וקיימת אחת שלא דורשת איזה מקלט?)

לגבי מסך - זאת אכן בעייה. ממה שראיתי כל מסך נורמלי עולה המון, וכבר כל העסק לא משתלם.

פורסם

אתה חייב מקלט GPS, תפקידו לאכן אותך מול הלויינים. ככה עובד הGPS.

בכל מקרה, אם יש ברשותך מכשיר מירס, אתה יכול לחבר אותו למחשב (עם כבל שעולה ~50 ש"ח) ,

להפעיל את אחת התוכנות שאתה רוצה, ולנווט בכיף.

שים לב שאני לא מדבר על הנווט הקולי של מירס, אלא על העובדה שמכשירי המירס יכולים לתפקד בתור מקלט GPS חיצוני.

פורסם

בניסעה האחרונה שלי לארה"ב קניתי מקלט GPS, זה דבר בגודל של קופסאת גפרורים בערך, מתחברים למחשב עם USB..

אתה רק צריך לשים את זה על הגג של המכונית (יש לזה מגנט חזק כזה..)

אני קניתי את זה ב 60 דולר בערך -270 שקלים.

זה מגיע עם תוכנה שמתאימה לארץ שבא קניתה את זה.

כעיקרון זה מיועד למחשבים ניידים ,אתה שם את המחשב על הדש בורד או ליידך וזה מתפקד בדיוק כמו GPS של מחשב כף יד. יש הוראות קוליות, זה עוקף פקקים ,מודד מרחקים וזמנים.. הכל.

--

ראיתי שמוכרים כזה מכשיר ב-K.S.P.. תתקשר לברר עוד פרטים אם אתה מעוניין.

פורסם
  • מחבר

תודה פרו מודר ו aviaderi.

נשמע נחמד. יש לי רעיון למסך דווקא אבל השאלה היא אם זה פרקטי להשתמש בו. - מסך של גיים גיר ישן, אפשרי?

פורסם

ממ, המסך של הגיימגיר זה בערך 3 אינצ'. זה ממש קטן ויהיה ממש קשה לראות את המפה , אני לא יודע איך זה יעבוד לך מבחינת רזולוציה , הרי בתוכנה של הGPS אתה לא יכול להקטיו את המפה לגודל כזה, מה שאומר שהמפה "תידחס" לצג קטן ולא תצליח להבין בכלל איפה אתה ועל איזה כביש אתה נוסע.

-

אם כבר צג LCD מקונסולה אז מפלסטיישן נייד (זה עם המסך) , הרבה אנשים משתמשים בזה ויש המון מדריכים איך לחבר אותו..

--

אם לא- רוב מסכי הLCD מלבד הגדולים והיקרים צורכים 12V, כך שאתה יכול לחבר אותם לחשמל של האוטו.. תחשוב על זה.

מסך 15 אניצ', גדול ברור קל לחבר אותו וייחסית זול.

פורסם
  • מחבר

כמה זה יחסית זול?

המסך עולה בערך 1000 ש"ח לא? במקרה הטוב - 700... עוד 300 למקלט והגעתי ל1000 ש"ח - וזה כבר מאבד את האפקטיביות של בניית GPS.

בבקשה תתקן אותי אם אני טועה או אם יש לך רעיון אחר..

פורסם

אתה חייב מקלט GPS כדי לתקשר עם הלוויינים. נקודה. אז זה קודם כל.

אתה צריך מסך - לא? מסך 15 באמצע האוטו זה לא קטן, ואיפה תשים את כל המחשב?

לדעתי זה לא פרקטי - רוצה GPS תקנה מחשב כף יד עם GPS

פורסם

מחשב עם GPS זה הרבה יותר נוח ממחשב כף ייד עם GPS.

יש לך שטח מסך גדול, אתה יכול לראות לאיזה כייון המסלול מוביל אותך , יש לך אופציה לשחק ברזולוציה בקלילות בעזרת הגלגלת של העכבר ו"לשייט" על המפה בעזרת גרירת העכבר במידה ואתה רוצה לדעת מה הולך להיות ב"עתיד", איזה תנאי שטח, איזו עיר קרובה וכ"ו.

חוץ מזה שמסך LCD זה תמיד טוב באוטו, אם זה נסיעות ארוכות אפשר להתרענן עם איזה סרט , וכאשר מדובר במחשב אתה יכול לשים עליו מה שאתה רוצה.

--

אם זאת יש לו גם חסרונות, הוא לא נייד כמו מחשב כף יד ואתה לא יכול לנצל אותו מחוץ לאוטו.

שתי האפשרויות יעלו לך סכום דומה.

השאלה מה אתה מעדיף, אם אתה רוצה רק GPS, אם אתה יכול לעשות עוד שימושים במחשב כף יד או שאתה מעדיף מחשב קבוע באוטו..

תעשה את השיקולים שלך..

פורסם

מסך גיים-גיר לא בא בחשבון. הוא יותר קטן מ3"... נדמה לי 2 בקושי, והוא בעל רזולוציה נמוכה מאוד. ולא תראה בו שום דבר ממרחק של חצי מטר

אם אתה רוצה מסך גדול יחסית תוכל למצוא מסכים של ניידים 10"... אם קטן, תוכל להשתמש במסכים 5"-7"\טלויזיות LCD לרכב.

פורסם

מסך LCD לרכב עולה בסביבות ה700-1000 ש"ח במחיר הזה עדיף כבר לקנות מסך מחשב.

מה עוד שאני לא בטוח שאפשר לחבר אותו למחשב בחיבור VGA..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים