עבור לתוכן

שאלה בקשר לחיבור קתודות לבקר המאווררים של ZALMAN - ZM-MFC1

Featured Replies

פורסם

היי :hi:

אני מתכנן לקנות את בקר המאווררים של ZALMAN ה- ZM-MFC1 ( ראו קישור- http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=1&code=017 ).

לפי מדריך ההתקנה שבאתר, אם רוצים לחבר מאווררים למפסקים של ה- 0V,5V,12V, צריך לחתוך באמצע את הכבל האדום והשחור ולהכניס לאיזה חלק בבקר שאני לא יודע איך קוראים לו ( תראו בלינק שהבאתי סרטוט גדול ), עכשיו אני רוצה לחבר ל-2 המתגים האלה 2 קתודות, ובקתודה שיש לי ( אני אקנה עוד אחת ) אז יש רק 2 כבלים לבנים, איך אני מחבר את הקתודה לבקר תאורה???

שאלה נוספת- בעזרת ארבעת הפנציומטרים ( ככה קוראים למתגים שמסתובבים ושולטים על כמות המתח בדיוק, נכון? ) כמה מקסימום V אני יכול לתת למאווררים וכמה מינימום? אני יכול לתת מ-0V עד 12V???

ושאלה אחרונה, מה אתם אומרים על הבקר הזה? שווה לקנות אותו? יש לי אפשרות להזמין מחו"ל ב-80 שקל את הבקר תאורה של sunbeam ה- RHEOBUS ( ראו קישור- http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Rheobus/Rheobus%20Info%20Model%2001A.htm ), הוא עולה 70 שקל פחות משל הזלמן ( שעולה 150 בארץ ), והוא נראה גם בקר טוב יותר, אבל הוא שולט על 4 מאווררים בלבד, ואני רוצה לשלוט על עוד 2 קתודות בנוסף ל-4 מאווררים, אז מה שאני יכול לעשות זה לחבר למתג אחד 2 מאווררים ( הוא יכול להעמים על כל אחד הרבה מאוד ) ועל המתג שנשאר לשים את 2 הקתודות, עדיף?

תודה מראש,

יובל :xyxthumbs:

פורסם

בדוק מה פלוס ומה מינוס...

שחור זה מינוס ואדום זה פלוס בדוק גם לגבי הקתודות וזהו.. :cool2:

פורסם
  • מחבר

ואיך אני בודק?

פורסם

גם אני משתמש בבקר הזה בפרוייקט שלי :)

נראה בדיוק מה ומו כשאני יקבל אותו

פורסם
  • מחבר

סבבה, תודה גבר ( ובלי ששמתה לב גיליתה לי מה אתה הולך לעשות בפרויקט שלך ;) ) :xyxthumbs:

אתה גם מחבר אלין קתודה למתגים, נכון? ומתי הו אמור להגיע בערך ומאיפה הזמנתה?

פורסם

יש לי את הזלמן הזה. החיבור שלו דיי קל, זה הברגה קטנה ל+ ו-. הבקר השני נראה לי פשוט, לא נראה לי שתצליח לחבר על חיבור אחד שני מאווררים.

פורסם
  • מחבר

להפך, הבקר של סאנבים נראה לי אפילו יותר טוב, והוא מסוגל להעמיס על כל אחד מלא!!! אבל אני לא זוכר בדיוק כמה :P

אבל אני בסוף הולך על הזלמן, אתה יכול להסביר לי איך לחבר קתודה שיש לה 2 כבלים לבנים למתג של ה-0,5,12V? כלומר איך אני יודע איזה מהכבלים הוא + ואיזה הוא ה -, או שזה לא חשוב?

ודרך אגב, איך הבקר? הוא טוב? מחזיק כמו שצריך את המאווררים? הוא לא מרעיש נכון? והוא עשוי מחומרים טובים וחזקים?

פורסם

סבבה, תודה גבר ( ובלי ששמתה לב גיליתה לי מה אתה הולך לעשות בפרויקט שלך ;) ) :xyxthumbs:

אתה גם מחבר אלין קתודה למתגים, נכון? ומתי הו אמור להגיע בערך ומאיפה הזמנתה?

לא שזה היה סוד גדול... ::)

הזמנתי מנוע מחשבים לא היה להם במלאי אז אני לא יודע מתי בדיוק זה יגיע. נראה כבר. לא יודע אם אני יחבר אליו קטודות או יעשה מפסקי תאורה כלליים

פורסם

בקשר לקתודות למה לחבר לפאנל, יש ב KSP כולה 30 ש"ח קתודה שמגיעה יחד עם פנל חיצוני שיושב על פתח של חריץ PCI פנוי ומאפשר שלושה מצבים, on off sound controlled.

פורסם
  • מחבר

דווקא לא ראיתי שום מוצרי מודינג ב-KSP, רק מתוך סקרנות אתה יכול לומר לי באיזה קטגוריה יש?

ואני לא רוצה שכל פעם שאני ארצה להדליק קתודה אני אצטרך להיתכופף ולזחול למאחורי המארז בשביל להדליק, אלא אני רוצה שזה יהיה בפאנל הקדמי כי זה הכי נוח,

ואני גם ככה קונה בקר מאווררים, אז אני מעדיף שזה יהיה ביחד ( חוסך די הרבה כסף והרב יותר נוח ).

ו-Yap, אתה יכול לענות לי על השאלות שלי?

פורסם

זה לא מופיע בקטלוג, פשוט שאלתי בסניף של הקריות והיה להם

פורסם
  • מחבר

אהה, לא משנה, כמו שאמרתי, אני מאה אחוז קונה את הבקר של זלמן, השאלה היא רק איך לחבר את הקתודה, איך אני יודע מזה הכבל של ה + ומזה של ה -?

פורסם

הנה אני עונה.

אז ככה מכוון שיש לי בקר אחר שאני משתמש בו (hardcano13) שהוא דיגטלי ויותר מתקדם, אז לא חיברתי אותו למחשב הראשי שלי והוא נמצא במחשב שלא כל כך בשימוש. ממה שיצא לי להשתמש בו הוא בקר די סבבה, הלדים הכחולים מגברים עוצמה לפי הסל"ד של המאווררים. הוא לא מרעיש (והוא גם לא אמור להרעיש). אצלי יושבים עליו 3 מאווררים ושני מעגלים (באפשרות של 0\5\12V). את ה- ו+ תבדוק אם עובד לך אם לא אז תחליף צדדים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה :xyxthumbs:

ואתה בטוח שאם אני מחבר את הכבלים הפוך אז לא יקרה כלום? ולפי מה אתה עונה? לפי נסיון או לפי ידע?

ותגיד, הבקר עצמו עשוי מחומרים טובהם? כלומר אני זוכר שראיתי בזיגזג ביקורת על בקר מאווררים אחד של TT והוא אמר שפנציומטרים שלו התפרקו כזה, אז הבקר הה של זלמן עשוי מחומרים טובים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים