עבור לתוכן

ATI 9500 PRO או GF4 TI

Featured Replies

פורסם

ה9500 Pro לא עובר או מתקרב אפילו במרבית הבמצ'ים לTI 4600 וה4400,באותה מידה אני יכול לקרוא לו ה-"4200 של ATI"...

חוץ מזה ההבדל בחו"ל לפי מה שפורסם באננד בין ה9500 ל4200 יהיה בסביבות ה60-70$,שבארץ זה הבדל של 300-400 שקלים...

הוא לא נראה משתלם במיוחד או מרשים במיוחד...

בבדיקות רגילות הכרטיס עובר את ה-TI4400 ומגרד את ה-TI4600,

בהגדרות גבוהות יותר, הוא מכפיל בביצועים פי 2 את ה-TI4600.

אז אל תדבר שטויות, ושיצאו המשחקים של דירקט איקס 9 הוא יעקוף את

ה-TI4600 בהרבה.

תשים לב בכלל מה מראה כל בדיקה, לא סתם לראות מי עבר.

הרדאון 9500פרו יותר טוב מ-TI4600, אולי לא בהכל כרגע

אבל בעתיד הוא יהיה הרבה יותר טוב בגלל התמיכה שלו.

פורסם

נניח את ה4200 בצד לרגע,הכרטיס עולה יותר מה-4400 מביא ביצועים פחותים ובנוסף הוא אוברקלוקר גרוע.

ועד שיצאו משחקים עם תמיכה ב-DX9 תעבור שנה+ ,ככה שכל מה שאתה אומר הוא בגדר השערה,נכון שהכרטיס יתמוך במספר "אפשרויות" נוספות מעבר לסדרת ה-Ti אבל מעבר לזה אתה יודע כלום על הביצועים שלו עם ה-DX9.

ויש לי שאלה אליך:מה בעצם מוסיף ה-DX9,הא?

אתה יודע בכלל מה המשמעות שלו? או במה הוא שונה מה8.1?

פורסם

נניח את ה4200 בצד לרגע,הכרטיס עולה יותר מה-4400 מביא ביצועים פחותים ובנוסף הוא אוברקלוקר גרוע.

ועד שיצאו משחקים עם תמיכה ב-DX9 תעבור שנה+ ,ככה שכל מה שאתה אומר הוא בגדר השערה,נכון שהכרטיס יתמוך במספר "אפשרויות" נוספות מעבר לסדרת ה-Ti אבל מעבר לזה אתה יודע כלום על הביצועים שלו עם ה-DX9.

הדירקט איקס 9 יוסיף אפקטים שונים למשחקים, זאת אומרת שסידרת הג'יפורס 4 טיטניום, לא תתמוך באפקטים ואתה לא תראה אותם.

והדירקט איקס 9 יוסיף עוד דברים, הנה תקרא לבד:

מאפייני הדירקט איקס 9

פורסם

זה שהוא תומך לא אומר בהכרח שהוא יריץ את המשחקים טוב.

לדוגמה קומנצ'י 4,אפילו הRadeon 9700 לא מסוגל להריץ אותו על יותר מ60-70 פריימים ברזולוציה של 1024,אז תתאר לעצמך איך משחקים עם שעושים שימוש כלשהו ב-DX9 ירוצו עליו,או איך הם ירוצו עם ה9500...

ויש עוד חסרון אחד גדול למדי בכרטיסים של ATI ובדרייברים שלהם:הם יותר תלותיים במעבד מאשר הכרטיסים של NVIDIA...

ולמה אתה מצטט אותי אם אני פוסט אחד מעליך?

פורסם

אני הייתי הולך על הTI

הדריברים של ATI עדיין לא טובים ולא מתעדכנים כמו NVIDA

פורסם

מה אני אגיד לך ? דרייברים זה דבר שניתן לתיקון מתמיד, חומרה חלשה לא...

פורסם

ה"אפשרויות" כמו שאתה מכנה אותן הן לא דבר שניתן להזנחה. בוא נניח לרגע שיש לי כרטיס שתומך ב30- פקודות בתכנית Pixel shader. עכשיו, בוא נניח שיש לי 4 טקסטורות (a,b,c,d) ואני רוצה לבצע איתן חישוב כלשהו, לדוגמה:

result = ((a + b)*(c - d) + a*d - b*c)/2

נניח שאת החישוב הזה ניתן לבצע באמצעות 50 פקודות אבל הכרטיס שלי תומך רק ב30-. במקרים כאלה, מפרקים את התכנית הגדולה לשתי תכניות קטנות יותר ומציירים את האובייקט שבשבילו אני רוצה לבצע את החישוב פעמיים. לצייר פעמיים, משמע לעבד את הגאומטריה פעמיים, כלומר לאבד עוד הרבה ביצועים. אם הכרטיס היה יכול לבצע את התכנית המקורית בעלת 50 הפקודות היא היה מפיק את התוצאה הסופית בהרבה פחות זמן, כלומר ביותר פריימים לשנייה. ההבדל בין DirectX 8.1 לבין DirectX 9 הוא הרבה יותר מכמות הפקודות שניתן לשים בתכניות ה-Shaders, אבל זו היתה רק דוגמה גסה כדי להדגים לך מה עשוי להיות ההבדל בין שני הכרטיסים.

פורסם

האפשרויות כפי שקראתי להן נמצאות במרכאות,ואני לא אמרתי שהן ניתנות להזנחה...

אני אמרתי שלא כדאי להשקיע בכרטיס שתומך בהן אבל לא יהיה מסוגל "להריץ" אותן במידה מספקת...

ואני מודע למה שרשמת...

פורסם

נראה לי שלא קראת טוב. בעתיד הקרוב יהיו מקרים רבים כאשר סדרת ה-gf4ti תצטרך לעבד פי 2 יותר גאומטריה (אתה יודע מה זה פי 2 יותר גאומטריה?) מה-radeon 9500 בכדי להגיע לאותה תוצאה. זאת אומרת שלא משנה אם זה מספיק או לא, באותם המקרים ה-radeon 9500 תמיד ירוץ יותר מהר מכל gf4ti. (בהנחה שהמשחק הוא מודולארי ומתאים את עצמו למערכת שלך, כלומר משתמש ב-dx 8.1 אם יש לך gf4ti וב-DX 9 אם יש לך R300).

פורסם

אם ה REDEON9500 לא יריץ אותם בצורה נורמאלית אז מה אתה בכלל מצפה מה TI 4200? :P

תתמודד עם זה שהכרטיס שלך לא יהיה טוב במשחקים חדשים בעוד שנה ...

פורסם

נראה לי שלא קראת טוב. בעתיד הקרוב יהיו מקרים רבים כאשר סדרת ה-gf4ti תצטרך לעבד פי 2 יותר גאומטריה (אתה יודע מה זה פי 2 יותר גאומטריה?) מה-radeon 9500 בכדי להגיע לאותה תוצאה. זאת אומרת שלא משנה אם זה מספיק או לא, באותם המקרים ה-radeon 9500 תמיד ירוץ יותר מהר מכל gf4ti. (בהנחה שהמשחק הוא מודולארי ומתאים את עצמו למערכת שלך, כלומר משתמש ב-dx 8.1 אם יש לך gf4ti וב-DX 9 אם יש לך R300).

הבנתי את הקטע הזה,אתה לא הבנת אותי.

הבנתי שה-Ti לסוגיהם יהיו יותר איטיים מה-R300 לגרסאותיו,אני התכוונתי שאף אחד מהכרטיסים הללו לא יריץ משחקי DX9 בצורה טובה,

הTi גרוע וה9500 פחות.

ועוד דבר אחד:

אם ה REDEON9500 לא יריץ אותם בצורה נורמאלית אז מה אתה בכלל מצפה מה TI 4200? :P

תתמודד עם זה שהכרטיס שלך לא יהיה טוב במשחקים חדשים בעוד שנה ...

אם הכרטיס שלי לא יריץ משחקים בצורה סבירה מינוס בעוד שנה,אז איך ה8500 שלך יריץ משחקים בעוד שנה ::)...

אני מודע לחלוטין לעובדה שכרטיסי מסך זה רכיב שמתיישן במהירות...

פורסם

המ.... לא נראה לי שכמות הגאומטריה במשחקים בעתיד תדגל. אני מעריך, גם, שבעתיד מחשקים ישענו יותר על חישובים מתמטיים ופחות על טקסטורות מוכנות מראש, מה שיקטין באופן משמעותי את זלילת רוחב הפס של הזיכרון. אם ההערכה שלי נכונה, לא נראה לי של-Radeon 9500 יהיו בעיות להריץ משחקים עתידיים.

פורסם

מה אתם אומרים שווה לעבור מ-4400 ל-ריאדון 9500 פרו?

או לעבור ל-9700 פרו? או אםילו "אומן"-הכרטיס החדש של נוידיה. :jump:

פורסם

בנתיים לא, הכרטיס שלך חזק מאוד אין שום צורך בשיפור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים