עבור לתוכן

ATI 9500 PRO או GF4 TI

Featured Replies

פורסם

אני צריך כרטיס מסך דחוף יש לי מחשב חדש ומצויין (ראו מפרט מחשב) אני חייב כרטיס מסך כי יש לי RIVA 2 של CREATIVE. ראיתי את ה 9500 - מה יהיה סדר גודל של המחיר שיהיה בארץ ?. שאלה נוספת היא האם כדאי למרות זאת לקנות עכשיו LEADTEK 4200 ולא לחכות. או לחכות לכרטיסים החדשים של NVIDIA.

הערה: אולי לא לקנות אף חד מהם כי הם לא מתאימים למערכת ???

סיכום כל ההודעות :

לפי מה שהבנתי לפי ההודעות זה שבינתיים הGF4 כמעט ברוב גרסאותיו טוב יותר מה 9500 PRO אך בעתיד התמיכה שלו בDX9 ומשחקים תומכים יתנו לו את האפשרות לעקוף את GF4 בסיבוב. השאלה המתבקשת היא : זהו הכרטיס הראשון אם אני לא טועה שתומך בDX9 האם הוא מספיק טוב? כלומר משום שהוא הראשון הוא יהיה גם מלא בבעיות שיהיה קשה לפתור אלא בקניית כרטיס חדש. האם התשובה תהיה שוב מחברת NVIDIA שתעקוף שוב עם סדרה של צ'פים חדשים שיעקפו שוב את אלו של ATI.

אם אתם חולקים\מסכימים על הדעות הנל אתם מוזמנים להגיב.

פורסם

אם אתה לא לחוץ על כרטיס כרגע אז המתן שבועיים ונראה איזה השפעה תיהיה על המחירים .

אם אתה שואל אותי מה לקנות היום - אז 4200 של חברה טובה (SUMA וכו) אבל לא לידטק (אסור לקנות לידטק בזמן הקרוב - הגיעה משלוח שאיכותו לא ידוע ולכן אני ממליץ בחום לחכות עם לידטק)

אני לא יכול לפרט מעבר לזה.

פורסם

אבל.... אם התמיכה ב-DX9 חשובה לך, אז חכה ל-Radeon 9500.

פורסם

אני מציע לחכות לרדאון 9500פרו, כרטיס מצויין, ובחלק מהבדיקות הוא לפעמים מכפיל פי 2 את ה-TI4600,

המחיר שלו בארץ יהיה בסביבות ה-1400ש"ח, ATI אמרה שהמחיר בארצות הברית בסביבות ה-199$, שזה יוצא

בערך 1000ש"ח, אז הערכתי כמה זה יעלה.

ובטח במשחקים של העתיד (דירקט איקס 9), הוא לא יראה בכלל את ה-TI4600, לדעתי שווה לחכות לו.

ה-NV30 עוד רחוק, ועוד שהוא יצא בטח............. ועד שיוציאו את הגירסאות החלשות שלו................. עזוב אותך

זה יהיה עוד חצי שנה, חכה חודש חודשיים לרדאון 9500פרו, כרטיס פצצתי.

פורסם

אולי בעלי החניות שנמצאים בפורם יוכלו להגיד לנו מתי מגיע המשלוח הראשון עם הכרטיסים האלה ?

פורסם

אם אתה לא לחוץ על כרטיס כרגע אז המתן שבועיים ונראה איזה השפעה תיהיה על המחירים .

אם אתה שואל אותי מה לקנות היום - אז 4200 של חברה טובה (SUMA וכו) אבל לא לידטק (אסור לקנות לידטק בזמן הקרוב - הגיעה משלוח שאיכותו לא ידוע ולכן אני ממליץ בחום לחכות עם לידטק)

אני לא יכול לפרט מעבר לזה.

מאיפה אתה יודע ?כי בקרוב אני רוצה ליקנות את הכרטיס או 4600 או 4400

וזה ככה בכל החנויות ?

פורסם

חכו שה9500פרו ינחת בארץ... זה לא יקח הרבה זמן. לדעתי ה9500 עדיף בהרבה מכל ה4200 למיניהם, הם כבר בגדר ענתיקה. ;D

פורסם

אחחחחחחחח

כמה שזה מתפתח מהר ;D ;D

אני אוהב את זה :lol::D

פורסם

אכן גם אני הייתי מחכה, אפילו אם פתאם ה-9500PRO יעל היותר מדיי תמי דתוכל לרכוש 4200 ב-800 שקל... ;D

פורסם

אכן גם אני הייתי מחכה, אפילו אם פתאם ה-9500PRO יעל היותר מדיי תמי דתוכל לרכוש 4200 ב-800 שקל... ;D

לדעתי הוא יעלה בין 1400-1800 כאן בארץ, ושמריצים בדיקות על ההגדרות הגבוהות הרדאון 9500פרו לוקח גם את ה-TI4600

בקלות, ושיצאו משחקי הדירקט איקס 9 היתרון יהיה פי אלף יותר גדול מעכשיו.

אני מחכה לרדאון 9500פרו, איך שהוא מגיע לארץ אני מזמין אותו ואת המחשב החדש שלי, זה כרטיס חבל על הזמן.

ותגידו לכרטיסי הרדאון 9500פרו ו-9700פרו יש יציאה וכניסת וידאו?

פורסם

אני ממש לא בטוח שהוא 'יקח' או 'יכסח' את משפחת הTI, במיוחד את ה4600. כל הגראפים המוקדמים לא אומרים כלום, תראה לי בצועים של כרטיס ריטייל תוצרת יצרן צד שלישי, ואז נדבר.

פורסם

אני ממש לא בטוח שהוא 'יקח' או 'יכסח' את משפחת הTI, במיוחד את ה4600. כל הגראפים המוקדמים לא אומרים כלום, תראה לי בצועים של כרטיס ריטייל תוצרת יצרן צד שלישי, ואז נדבר.

מה שבטוח במשחקי דירקט איקס 9 הוא יאכל את כל משפחת ה-GEFORCE 4 TI.

וגם היום הוא אוכל אותם, אולי לא את ה-TI4600 אבל הוא מתקרב מאוד מאוד לרמה שלו.

ועוד מעט כמו שאמרתי הוא יעקוף אותו, המחיר שלו גם אמור להיות הרבה יותר משתלם.

ומה זה משנה חברות צד שלישי וכל זה? גם ברדאון 9700פרו שהוא יצא, עשו בדיקות עם המקורי

של ATI, ואחרי זה ששאר החברות הוציאו את הכרטיס הביצועים היו זהים לאלה של ATI ואף עקפו אותם.

פורסם

בוא נקווה שג'יגהבייט והרקולס יעשו עבודה טובה עם הכרטיסים וישפרו אותם טיפה מעבר למה שATI עושה

די בטוח שהם לא יורידו להם מהביצועים ככה שזה רק ישתפר ...

פורסם

בימינו אני הגראפים לא אומרים לי הרבה, גם אם הם של כרטיס אמיתי. אף אחד לא אמר שאני הולך לשחק במשחקים שהם מריצים שם. מה שכן, לי מאוד אכפת מהיכולות של הכרטיס ליצור גראפיקה עשירה, יפה ואיכותות במהירות מתקבלת על הדעת. בואו נגיד בצורה גסה שאני מודד את הכרטיסים לפי הנוסחא הבאה:

score = (speed*quality*capabilities)/price

זה נראה לי יותר הגיוני לשפוט כרטיסים בצורה כזו מאשר רק לפי גראפים של בנצ'מרקים.

עריכה:

עוד משהו שמאוד מפריע לי הוא עצם העובדה שאנשים קובעים את ההתקדמות בטכנולוגיה הגראפית של כרטיס מסויים לפי ה-DirectX שבו הוא תומך. דוגמא טובה לכך היא מה שאומרים על ה-NV30. אני בטוח שרובכם כאן חושבים שההבדלים היחידים בין ה-R300 וה-NV30 הם במהירות (וכל מה שקשור מסביב). הרי שניהם בעצם "תומכי DirectX 9". מה שקרה פועל זה שה-NV30 עבר בהרבה את הספציפיקציות של DirectX 9 והוא הרבה יותר מתקדם ממה שמקובל לחשוב. אנשים שמפתחים משחקים תוך שימוש ב-OpenGL ובהרחבות הספציפיות ל-NV30 יוכלו ליצור אפקטים הרבה יותר עשירים ממה שניתן ליצור עם DirectX 9. זאת אחת הסיבות לכך ש-Doom3 עשוי להראות הרבה יותר טוב מכל משחק אחר המבוסס DirectX 9.

פורסם

ה9500 Pro לא עובר או מתקרב אפילו במרבית הבמצ'ים לTI 4600 וה4400,באותה מידה אני יכול לקרוא לו ה-"4200 של ATI"...

חוץ מזה ההבדל בחו"ל לפי מה שפורסם באננד בין ה9500 ל4200 יהיה בסביבות ה60-70$,שבארץ זה הבדל של 300-400 שקלים...

הוא לא נראה משתלם במיוחד או מרשים במיוחד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים