עבור לתוכן

שאלה בנושא ההומו לסבי

Featured Replies

פורסם

הנושא הזה עדיין לא ברור לי לגמרי אז רציתי לשאול אתכם שאלה:

למה לאחוז גדול (לדעתי זה רוב) מהאוכלוסית ההומואים יש מבטא דומה? ואיך זה שהוא זהה בכל העולם?

ואם להומואים יש מבטא, למה ללסביות אין?

חשבתם על זה פעם?

זה לא דיון "אני אוהב לסביות"\"אני שונא הומואים" אז נא לא לעביר לפורום תרבות.

לילה טוב.

פורסם

מבטא? לא יודע איך זה מכונה, אבל זה לא נקרא מבטא.

ויש משהו במה שאתה אומר. קצת. אולי זה קשור איכשהו להנחה הבאה שחשבתי עליה בזמן האחרון:

גבר שהוא הומו בהכרח מפתח התנהגויות שיותר אפיניות למין הנשי, ואישה שהיא לסבית למין הגברי. ז"א, הומו תמיד יתנהג יותר ברכות ובנשיות יחסית לגבר הסטרייט, ולסבית תתנהג פחות ברכות ונשיות (ופחות תשקיע בציפורנים,שמלות וכו') מאישה ממוצעת. חשבתי שאולי זה כי עדיין בשביל להמשך לגבר צריך לפתח מנטליות מנוגדת לו וכנ"ל במקרה של המשכות לאישה. אם יש מנטליות דומה לא תהיה משיכה.

פורסם

אה, זה באמת מוזר.

הנה אפשרות אבל אני מכיר רק מעט אנשים אז קשה לי להכליל.

כשהייתי בצבא היה לי חייל שהיה דראגיסט (מתחפש לאישה ושר על במה). לצורך העיניין הוא היה לוקח הורמונים כדי שיהיו לו שדיים וכל מיני דברים מוזרים.

מי יודע מה היו ההורמונים האלה עושים לו (מלבד להוריד לו פרופיל) כל הסיפור היה קצת מוגזם לטעמי אבל אני לא שופט. שיעשה מה שטוב לו רק שיהיה בריא.

אני לא יודע כמה נפוצה התופעה אבל זה בטוח יכול להשפיע על הנושא של המבטא.

אפשרות שנייה היא שאנשים כאלה מסתובבים אחד עם השני וקולטים את המבטא כמו שמי שחי בלונדון מקבל מבטא אנגלי.

עריכה: זה לא כלכך מבטא כמו שזה היגוי לקוי. המילה באנגלית זה Lisp לא עולה לי המילה בעברית

פורסם
  • מחבר

תקראו לזה איך שאתם רוצים, אבל יש להקהילה הזאת סגנון דיבור והגייה שונים...

אז יכל להיות שזה נובע מניסיון לחקות קול נשי יותר?..

אבל אם לסביות מחפשות נשים, למה הן בעצמם מתנהגות בצורה גברית?

ואם הומואים מחפשים גברים, למה הם בעצמם מתנהגים בצורה נשית?

זה אומר שהם (הומואים ולסביות) עדיין נמשכים למין הנגדי באופן מסוים?...

פורסם

אבל אם לסביות מחפשות נשים, למה הן בעצמם מתנהגות בצורה גברית?

ואם הומואים מחפשים גברים, למה הם בעצמם מתנהגים בצורה נשית?

זה אומר שהם (הומואים ולסביות) עדיין נמשכים למין הנגדי באופן מסוים?...

האמת, גם אותי השאלה הזאת העסיקה. לא הבנתי את ההגיון מאחורי זה. יותר נכון להגיד, אם הלסביות מחפשות נשים אשר מחפשות נשים גם הן, למה הן מתנהגות בצורה גברית? דווקא מרבית הלסביות שהכרתי לא היו גבריות, סתם מוזנחות קצת. מוזנחות לאוו דווקא כונפות אבל לא מתגנדרות, לא מתאפרות, עושות טובה שעושות גבות. הן לא ממש מחצינות את הנשיות שלהן. לא לובשות מחשוף וזה... אולי... אולי הן עושות את זה כדי לדחות גברים??

פורסם
  • מחבר

אפשרי :)

פורסם

לא, דווקא לא חושב שיש קשר.

פורסם

למה לא? זה כמו סימן הזהרה כזה, כמו צבעים בוהקים אצל חיות ארסיות. אתה לא תתחיל עם בחורה שנראית בוטשה או אפילו אחת שמתאמצת להראות בוטשה כי אתה חושב "היא בטח לסבית".

פורסם

הקטע הזה של ה "מבטא" ממש לא נראה לי נכון. זה יותר תלוי בבנאדם, בסביבה, ובהתפתחות האופי שלו.

יש מישהו בכתה שלי שבטוחים שהוא הומו בגלל איך שהוא מדבר, אבל הוא לא. ויש 2 ששניהם "גבר גבר", אבל התברר בסוף ששניהם מעט עליזים.

בקיצור, זה משתנה מפעם לפעם.

פורסם
  • מחבר

בכל כלל יש יוצא מהכלל.

אני יכל לחשוב עכשיו על 9 הומואים שאני מכיר (מפורסמים ואנשים שאני מכיר), מתוכם ל 7 יש את אותו סגנון דיבור זהה, והם לא מאותה מדינה ומדברים בשפות שונות. מצד שני אף פעם לא פגשתי מישהו או שמעתי על מישהו שמדבר ב"מבטא" כזה שהוא לא הומו.

פורסם

גם לי יש חבר שמתנהג כמו הומו בכל רמ"ח אבריו ואם אתה היית פוגש אותו הדבר הראשון שהיית חושב הוא "איזה הומו.." ואפילו יש לו את המבטא הזה, אבל לא רק שהוא לא הומו, גם יש לו חברה..

פורסם

פשוט מאוד, ככה מצפים מהם שהם/הן יתנהגו, ככה הם מתנהגים.

פורסם

תקראו לזה איך שאתם רוצים, אבל יש להקהילה הזאת סגנון דיבור והגייה שונים...

אמרת את מילת הקסם (אם כי, עם שגיאת הקלדה). קהילה. ברגע שיש קהילה כזאת, אז יכול להיות תרבות שמתאימה לאותה קהילה. אם תיקח סתם הומו ממוצע מהרחוב, שאין לו קשר להומואים אחרים (שלא יצא מהארון, לצורך העניין) הסבירות שהוא אדם רגיל, מבחינת התנהגות חיצונית גדולה (חוץ מזה שהוא יכול להיות לחוץ קצת בגלל שהוא לא "אמיתי עם עצמו" עם כל הקטע של היציאה מהארון).

עוד דבר שחשבתי עליו - בשביל לצאת מהארון, או להכיר בזה שאתה הומו, אתה צריך הרבה מאוד עצמאות בחשיבה שלך, כלומר לא להיות מושפע ממה שהסביבה חושבת, או כן להיות מושפע, אבל להתגבר על זה ולדעת מה אתה רוצה באמת בסופו של דבר. בקיצור, יכול להיות שאם בן אדם לא שם זין על הסביבה שלו, ולא יחפש איך להראות טוב בעיניהם, הוא ידבר בצורה "הומואית" כי לא יהיה לו צורך בפוזה ה"גברית". אותו דבר עם בחורות לסביות. פשוט לא מרגישים צורך להיות קונפורמיים - והרי מה שאתם מגדירים כאן זה סטיה גדולה שלהם מההתנהגות הקונפורמית, בסך הכל...

ואפילו יש לו את המבטא הזה, אבל לא רק שהוא לא הומו, גם יש לו חברה..

אני הכרתי מישהו שהיו לו חברות לפני כולם, וכל הזמן היתה לו חברה... וכיתה י"א (או י"ב, אני לא סגור על זה למען האמת) הוא יצא מהארון. אז חברה זה לא אומר הרבה... למען האמת, דווקא מי שהומו, אבל לא רוצה שידעו - ירגיש הרבה יותר נוח להתחיל עם בחורה, כי הוא לא באמת רוצה אותה... תחשוב על זה, הבעיה הגדולה בלהתחיל עם מישהי זה בגלל שאתה רוצה אותה. מי שאתה לא רוצה לא תבלע את הלשון כשתיגש אליה ;)

פורסם
  • מחבר

ולא יחפש איך להראות טוב בעיניהם, הוא ידבר בצורה "הומואית" כי לא יהיה לו צורך בפוזה ה"גברית". אותו דבר עם בחורות לסביות. פשוט לא מרגישים צורך להיות קונפורמיים - והרי מה שאתם מגדירים כאן זה סטיה גדולה שלהם מההתנהגות הקונפורמית, בסך הכל...

למה? הברירת מחדל שלנו היא לדבר ב"מטא" הומואי?...כשאני מדבר עם בחורה או עם חברים שלי אני מדבר כמו...שאני מדבר, זה לא פוזה.

אם הוא לא מחפש פוזה והוא לא רוצה להיות מושפע למה הוא מתאמץ ומדבר במבטא של אותה הקהילה ולא במבטא שהוא גדל איתו?

הדבר היחיד שהבנתי שיכולה להיות התשובה היא שהומואים מחפשים נשיות, הם פשוט מעדיפים גוף גברי ובגלל זה הם מפתחים מבטא נשי שיסתיר את הגבריות.

אבל עדיין יש את השאלה של למה ללסביות אין מבטא גברי (או שיש ואני לא מעודכן)?

אגב זה דיון במדעי החברה, למה העברת אותו TOP GUN?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים