עבור לתוכן

חומר למחשבה

Featured Replies

פורסם

כאשר מחברים פלוס (+) ופלוס זה עובד, הלד נדלק, לא יודע למה אבל זה אכן עובד.

לדוגמה חיברתי לפלוס ה - 5V של הספק הכוח את המינוס של הלד וזה עבד,

אומנם יותר חלש בטיפה אבל אכן עבד ללא קצר למה?

ועוד משהוא, זה מפחיד, אבל נראה כי בגוף האדם יש חשמל מינוס והגוף הוא מוליך!

חיברתי לד ביצאת הפלוס שלו לנגד 470 אוהם ול 12V של הספק הכוח ואני נגעתי במינוס (-) של הלד, והלד נדלק!

אומנם יותר חלש אבל נדלק, הורדתי את הנגד הוא עדיין נדלק באותו העוצמה

אבל חשוב לציין שהיתי יחף ורגלי נגעו בריצפה, מתי שהרמתי את הרגלים שלי מהרצפה אז הלד לא עבד

זה מהווה על סכנות כל שהם בחשמל

אבל מה, הריצפה זה לא מוליך חשמלי או משהוא, אם אני יחבר את המינוס של הלד לריצפה זה לא יעבוד! ברור שלא

אז למה שאני נוגע בריצפה ובמינוס של הלד זה כן עובד?

וגם דבר אחרון אם אני נגיד נוגע במינוס של הספק הכוח ומחבר לד ל - 12V ישירות לספק או דרך נגד 470

ואני נגוע במינוס של הלד אז הלד נדלק

מזה למה? איך יכול להיות?

פורסם

לגבי זה שאתה נוגע במינוס והלד נדלק זה מאוד הגיוני.

הספק מחובר בכניסה שלו להארקה שמחוברת מן הסתם להארקת המבנה (זה נקרא הארקת יסוד ומטרתה להשוות פוטנציאלים במבנה ולמנוע דבר שנקרא מתח צעד)

בכל מקרה ככל הנראה הספק עובד בשיטה של מינוס מוארק כך שנגיע בגוף שלך (התנגדות של מס' קילו אוהמים) וברצפה מהווה סגירת מעגל.

פורסם

גוף האדם משמש כמינוס אדמתי...

כך לדוגמא שוקר של מצית, אחד שחיברתי לתותח תפוחי אדמה, חייבים לגוע במינוס כדי לקבל הצתה נורמלית...

:xyxthumbs:

פורסם

אל תבבצע כל מיני ניסויים של ניסוי וטעייה עם הספק... בסוף תגמור רע.. :nono:

פורסם

לד לא עובד כמו נורת חשמל רגילה(חוט להט וכו...), זאת בעצם דיודה שיוצרת אור על ידי מעבר של אלקטרונים בתוך מוליך למחצה, מה זה אומר? שהיא לא עובדת רק על פלוס ומינוס אלא על הפרש פוטנציאלים, וכשנגעת בו עם הספק בפלוס נתת לו 5 וולט, וכשנגעת בו עם היד נתת לו אדמה במינוס, גם אם לא סגרת את המעגל ישירות, נתת לו את הפרש הפוטנציאלים שהוא צריך בישביל שיתרחש מעבר של אלקטרונים, ולכן הוא דולק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים