עבור לתוכן

תמליצו לי על אפשרויות תאורה

Featured Replies

פורסם

כרגע אני עם קטודות בצבע אחד, ומאוררי לד בצבע שני.

אבל מכוון שאני הולך להחליף\לכבות חלק מהמאוררים, אני נשאר עם צבע אחד של הקטודות, מה שממש מבאס אותי.

אני חייב קצת גיוון בצבעי התאורה במארז.

אין הרבה אופציות האמת, יש כבלי EL שקצת מזכירים לי את עץ חג המולד, תאורת UV שדורשת השקעה כספית דיי גדולה בקניית הרבה אביזרים שמוארים ב UV, ולפחות 4-6 קטודות.

בקיצור מה אתם ממליצים לשחק עם קצת צבעים בתאורה?

פורסם

אתה לא צריך בכלל 4 5 קתודות כאלה, אחת תספיק לכל המארז.

תקנה לדים, יש להם את העוצמת הארה הכי גבוהה.

סמוך על מי שיודע,

אביקו

פורסם
  • מחבר

יש לי קטודה אחת UV, היא מאירה מקסימום ל-10 ס"מ

פורסם

זה תלוי במיקום, לי יש שתי קתודות והן לא מאירות הכל. מצד שני יש לי חבר עם קתודה אחת, ששם אותה בדיוק מתחת לחלון וכך נוצר אפקט "כאילו" המארז כולו מואר, למרות שבעצם רק החלון מואר.

קטודות UV לא אמורות ליצור תאורה חזקה, אלא אפקט זרחני, אל תתפלא על טווח או עצמה

פורסם
  • מחבר

אני לא מצפה לתאורה מה-UV, אבל אביזרים שזורחים ב UV שאני שם במרחק של יותר מ10ס"מ מהקטודה, פשוט לא זורחים...

הבנטוס? :]

פורסם

אל תתפלא על טווח או עצמה

המטרה של הקתודה היא ליצור אפקט מקומי...

לא להאיר למרחק.

חוץ מזה שאני לא אוהב קתודות UV. זה נראה לי טפשי מאוד.

אם אתה רוצה ליצור אפקט תאורה לדעתי יש לך שתי דרכים, תלוי בגודל המארז.

למארז קטן תשים קתודה אחת מתחת ואחת מעל לחלון. אפשר שני צבעים דומים או מנוגדים. זה ייצור אפקט תאורה לכל המארז.

למארז גדול מאוד כמו הקנדלף שלי אתה יכול לשלב שלוש "קומות" או אפילו יותר. לי יש קתודה אדומה בבסיס, בגובה שלה מאוורר LED אדום, בגובה ה-CPU הכל כחול, המאוורים וכל השמענצס, ומעל יש לי קתודה ירוקה ומאוורר ארובה ירוק...

זה יוצר אפק"ט דומה לדגל אש"פ, רק לא בצבעים הנכונים :smile1:

פורסם
  • מחבר

DA-01_leftopen_big.jpg

כרגע ממוקמת קטודה אחת על הגג ואחת תפוסה עם אזיקונים מאחורי הפס ברזל באמצע המארז.

עד הכ.מסך הרוב דיי מואר, אבל מתחת לכרטיס מסך דיי שומם...

אני יכול לשים קטודה אחת על הרצפה, אבל שוב פעם, שכל המארז יהיה מואר בצבע אחד זה דיי משעמם לדעתי...

אני מחפש נוזל קירור אדום, מתחיל לעצבן אותי כל הירוק הזה בצינורות, לא מתלהב מהצבע הזה...

פורסם

טוב זה מארז ענקי, אתה לא באמת מצפה להשיג משהו מקטודה אחת ::) (איזה מארז זה אגב)

בכל מקרה, הנקודה היא שאתה לא יכול להסתמך על קטודת UV לצורך תאורת המארז, אלא רק להדגשה של אלמנטים רגישים.. אני הייתי נשאר דווקא עם הירוק של הנוזל קירור ומוסיף לזה שתי קטודות רגילות: אחת בצבע ירוק למטה ואחת בצבע כחול יותר כלפי מעלה- אזור פס המתכת.

פורסם
  • מחבר

זה מארז צ'יפטק, סדרת דרגון.

כמו שרשמתי מקודם יש לי 2 קטודות (כחולות, אגב), אחת בגג ואחת מאחורי הפס תמיכה באמצע.

אני שוקל להוסיף עוד קטודה למטה.

עריכה:

צודק, ירדתי מעניין הUV, אבל שום אפשרות לא נשארה חוץ מתאורת קטודות :\ :<

אה ועוד דבר, בתמונה באמצע המארז יש מעיין "מדף" שכזה, העפתי אותו מזמן, לא רק שהוא "בודד" את התאורה בחלק העליון, הוא גם עשה מלא בלאגן עם החוטים...

פורסם

אה. אני הבנתי ממך שיש לך שתי קתודות UV :D

אז האופציות שלך הן באמת ווריאציות שונות של LED... אתה יכול להכין שרשרת "חג מולד" כמו שאמרת ולהחביא אותה מאחורי הבר למשל.

או רעיון מצויין שהיה לי לא מזמן:

לקחת ריבועי פרספקס קטנים, נאמר 5*5 בעובי 1.5, לשייף אותם מכל הכיוונים כדי לגרום להם להיראות בצבע חלב, לקדוח עד האמצע שלהן, לתקוע LED בפנים ומקבלים מין "קוביה מאירה" כזאת.

פורסם
  • מחבר

האמת רעיון לא רע בכלל :)

טוב אני אחזור לשוטט קצת באתרים,

אם מישהו נתקל בסאנבים "Chameleon" בארץ, תודיעו לי ;)

פורסם

אם היה לי זמן מיותר הייתי מוציא אותו לפועל...

אבל אתה, בני, צעיר וכוחכך במותניך, קח את הרעיון שלי ומלא אותו בשביל סבך הזקן.

פורסם
  • מחבר

אה הא...

::)

פורסם

בגילי אין זמן לשטויות האלה

פורסם
  • מחבר

כבר סמים בגיל כל כך צעיר... ?

אגב, נראה לי שמצאתי את הסאנבים בארץ.

*ערכתי כי אני לא בטוח אם מותר לפרסם או לא*

מתאומר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים