עבור לתוכן

איזה לדים לקנות? +מיקומם במארז

Featured Replies

פורסם

היי לכולכם.

ברצוני לבנות אלמנט תאורה שיפיץ אור זרחני במארז, ממש כפי שמתואר במדריך באתר.

כמובן שצריך לדים חזקים - אבל כיוון שאני חדש בנושא רציתי לשאול - איזה לדים אני אמור לבקש בחנות?

שאלתי השנייה היא - היכן להניח במארז את 'מקל הפרספקס' שעליו אני מדביק את הלדים כדי לקבל תאורה מקסימלית.

תודה על עזרתכם!

פורסם

את הלדים אתה יכול לקנות מפה:

זו חנות בישראל

http://www.arihav.com/products/led/index.asp

לדעתי הכי טוב למקם את הלדים בגג המארז עם זווית כלפי הלוח האם.

זה מאיר בצורה הכי אפקטיבית ובנוסף גג זה חלק שב-99% מהמקרים לא מפרקים כאשר צריך לסדר משהו במארז.

פורסם
  • מחבר

תודה... :)

אבל השאלה שלי לא הייתה איפה לקנות לדים אלא איזה לדים לקנות שיהיו בעוצמה מספיק חזקה. למשל - הלד בטלויזיה הוא חלש ולא מפיץ אור דמוי זרחני כמו זה שמשתמשים בשביל להאיר את המחשב.

לגבי המיקום - תודה על התשובה :). לקדוח את זה לגג המארז? או להדביק?

פורסם

4 לדים בעלי 8000 MCD + יספיקו

פורסם
  • מחבר

תודה... :)

כל לד עולה 4-5 שקלים? נראה לי כבר עדיף לקנות קתודה קרה ב30 שקל.. יותר זול ויותר פשוט לא?

פורסם

בקישור שנתתי לך מופיעים הלדים שאתה צריך.. (הרי זה מה ששאלת , איזה לדים צריך.. ) בנוסף אתה יכול לקנות אותם משם.. ;)

פורסם

באופן כללי אני ממליץ להזמין לדים ונגדים מ http://www.lsdiodes.com/ בגלל המגוון המחיר והשירות. נכון, זה הזמנה מחו"ל אבל משלוח עולה יותר זול (2$ למשלוח שמחירו עד 30$ ככה שזה יוצא 9 ש"ח). גם לי היו חששות בהתחלה, אבל הם מאוד אמינים. תוך שבוע וחצי הלדים אצלך.

קתודה ולדים אלה שני עולמות שונים, ללדים יש תפקדים ומאפיינים מסויימים וכך גם ללדים. תבחר במה שיתאים לצרכים שלך.

פורסם

גם אני הזמנתי מ LSDIODES ואני ממליץ בחום על האתר אם יש לך כרטיס אשראי. יש שם מבחר רחב של לדים בכל העוצמות והגוונים. אם אתה רוצה לדים חזקים במיוחד תקח THC3 זה הלדים הכי חזקים בשוק. כל לד עולה 1.75$. לדים פשוטים עולים 0.5$ פחות או יותר

לא הייתי הולך על קטודות אם יש לך מחשב יקר... הן נוטות להתפוצץ

פורסם
  • מחבר

מודה לכם על העזרה. אבל אני חושש שיצאתי יותר מבולבל מכל הסיפור.

אני בסה"כ רוצה להאיר את המארז שייתן תאורה זוהרת וכללית. פשוט תאורה בסיסית במארז כמו שכל מודר מתחיל עושה.

האם לשם כך עדיף לי ללכת עם קתודה או לבנות מעוגל מאולתר עם לדים?

מעבר לכך - למה להסתבך לקנות מהאינטרנט? יש הרבה חנויות בדרום ת"א לא?

פורסם

דבר ראשון יש אנשים שמוכרים ובת"א ראיתי מלא חנויות. אני למשל גם מוכר. חוץ מזה את "מקל הלדים" תדביק למארז ואל תקדח. ונגדים אתה גם צריך שזה יוצא חצי שקל נגד. זול.

תלוי איך אתה רוצה להאיר.. קטודה ולדים נותנים אפקט שונה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי מכם שלדים וקתודה לא זהים מבחינת אפקט התאורה שלהם. אבל באיזה אופן בדיוק?

אתם אומרים ללכת עם מה שאני צריך אבל אני עדיין לא מצליח להבין מה ההבדל בין השניים...

פורסם

קתודה משמשת בד"כ להארת חללים שונים בעיקר, את פנים המחשב במקרה שלך, בעוד שהלדים מאירים נק' מסוימות או משמשים ליצרת אפקטים וכדו'

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אנסה להבהיר את הנקודה שלי:

המטרה של התאורה היא אסתטית - חתכתי חלון(מעוצב) למארז ועכשיו אני רוצה שמבחוץ יראו אור זרחני.

ממש כפי בתמונות האלה שלקוחות מהמדריך באתר:

http://hwzone.co.il/newspics/Alianyn/Lighting/lighting%20blue1.jpg

http://hwzone.co.il/newspics/Alianyn/Lighting/lighting%20red1.jpg

אז אולי עדיף לי ללכת על קתודה ולא על לדים? מה כדאי במקרה שלי?

ראיתי גם שקתודות נמכרות ב30 ש"ח(של סאנבים) - זה נכון? או שצריך עוד משהו(רשום שזה לא כולל שנאי... צריך שנאי למנורה למחשב?)

מצטער אם קצת גלשתי מהנושא, אבל מאוסף התגובות שכאן קצת התבלבלתי. תודה על עזרתכם!

פורסם

זה קשור בטעם שלך.. בתמונות שנתת זה תואורת לדים.

אני הייתי ממליץ לך להאיר את המחשב עם לדים.

קטודה נותנת אור בהיר ו"אחיד" ואף מסנוור בחושך

לדים נותנים אור ממוקד יותר ובעל גוון "אמיתי יותר" קטודה כחולה ולד כחול נותנים לך תוצאה שונה לגמרי. לד כחול מפיץ אור כחול כהה יותר בעוד שקטודה מפיצה אור בהיר שדומה לתכלת.

השאלה מה אתה מעדיף?

בנוסף הלדים משאירים לך את המחשב עם מקומות מאורים יותר ומקומות מאורים פחות ואף לא מוארים כלל, לדעתי זה אפקט מיוחד יותר, קטודה זה דבר נדוש.

אם אתה בוחר בלדים אתה גם יכול לעשות שילובים של כמה גוונים. למשל כחול ולבן, כתום-אדום-לבן וכ"ו.

פורסם
  • מחבר

לגבי הקתודה - ראיתי שהיא עולה 30 ש"ח. זה באמת כזה זול? רשום שזה לא כולל שנאי - איזה שנאי צריך לזה? ואיפה משיגים אותו?

אם זה כזה זול אולי אני אקנה גם את הקתודה ומקסימום אני אלביש אותה על המחשב השני.

לגבי הלדים - אני חושב שאני אלך על הכיוון הזה... פשוט ללכת לפי המדריך? 5 לדים על פס פרספקס בעוצמת MCD 8000+ יספיקו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים