עבור לתוכן

ועוד ידיעה מפרס - איראן: "מצאנו את התרופה לאיידס".

Featured Replies

פורסם

:lol: :lol: :lol:

שתו יותר מידי מים כבדים.

פורסם

אני לא הייתי ממהר לזלזל בהם, זה לא שיש להם בעיה לבצע ניסויים ישירות בבני אדם בלי לבזבז סתם זמן מיותר..

פורסם

אני לא חושב שהבעיה בלמצוא תרופה לאיידס היא ניסויים בבני אדם...

א. כי כבר עשרות שנים משקיעים מיליארדים ואת טובי המוחות בנושא.

ב. כיוון שזו מחלה ממיתה בסופו של דבר סביר להניח שיש אנשים שמתנדבים לניסוי תרופות חדשות.

ג. אפשר להבדיק כלבים ועכברים באיידס ולעשות עליהם ניסויים...

נראה לי קלוש שהאירנים מצאו איזושהיא תרופה שהיא חידוש ממשי בתחום האיידס...

פורסם

אני הייתי אומר שסביר יותר שזה ניסיון למנוע מהעולם להתקיף אותם, כדי לא להפסיד את התרופה לאיידס. בטח בקרוב תהיה להם גם תרופה לסרטן וטכנולוגיה חדשה לייצור חשמל מזבל...

פורסם

צריך לקרוא גם אחרי הכותרת :)

לטענת גורמים באיראן מדענים מקומיים פיתחו תרופה המחזקת את המערכת החיסונית ועוזרת בהתמודדות עם מחלת האיידס.

יש כבר אלפי תרופות שמחזקות את המערכת החיסונית, זו לא תרופה מוחלטת לאיידס, אלא עזר להתמודדות עמו.

פורסם

הם בטח ייטענו שאת התרופה ניתן להפיק רק מיהודים מתים.

פורסם

הם בטח ייטענו שאת התרופה ניתן להפיק רק מיהודים מתים.

הפתרון האולטמטיבי שלהם-השמדת ישראל,לכל דבר כנראה.
פורסם

אני הייתי אומר שסביר יותר שזה ניסיון למנוע מהעולם להתקיף אותם, כדי לא להפסיד את התרופה לאיידס. בטח בקרוב תהיה להם גם תרופה לסרטן וטכנולוגיה חדשה לייצור חשמל מזבל...

בדיוק מה שחשבתי, ככה שהעולם יתחנף אליהם ולא יטיל סנקציות אחרת no aids solution for you ::)

אם זה באמת כך (ואני מאמין שכן) זה רק מראה כמה נואשת אירן, וכמה שהסנקציות באמת ישפיעו עליה!

פורסם

במקרה הזה אפשר לקחת את הפתרון, ואז להטיל את הסנקציות עליהם.

פורסם

רק שתדעו לכם שבתחום המדע האיראנים לא פראיירים ועל פי מה שהבנתי ככל שעובר הזמן הם יותר ויותר מעורבים במדע ובתגליות

פורסם

אני לא חושב שהבעיה בלמצוא תרופה לאיידס היא ניסויים בבני אדם...

א. כי כבר עשרות שנים משקיעים מיליארדים ואת טובי המוחות בנושא.

ב. כיוון שזו מחלה ממיתה בסופו של דבר סביר להניח שיש אנשים שמתנדבים לניסוי תרופות חדשות.

ג. אפשר להבדיק כלבים ועכברים באיידס ולעשות עליהם ניסויים...

נראה לי קלוש שהאירנים מצאו איזושהיא תרופה שהיא חידוש ממשי בתחום האיידס...

אי אפשר, נגיף האיידס לא משפיע על חיות אחרות (זו הH ב HIV- Human immunodeficiency virus)

פורסם

נגיף האיידס קיים בחיות אחרות, לשיפנזה יש איידס כבר כ2 מיליון שנה לפי הערכות, חלק מהזנים של האיידס כן עוברים בין זנים.

לא ידוע מה גרם לאיידס להתפרץ בבני אדם, התאוריות הכי מקובלות הן שהתערבות אנושית במלחמה במחלות באפריקה גרמה להתפשטות נגיף האיידס, בין זה שהיא אפשרה לו להדביק בני אדם ע"י האלמת גורמים מסויימים, לבין זה שמוטציה שלו עבר מרקמות קופים בפיתוח החיסונים נגד שיתוק ילדים.

בכל מקרה יש בני אדם שחסינים לנגיף האיידס(10% חסינים בפני המחלה עצמה, ועם סיכוי נמוך מאוד להפוך לנשאים, 1% חסין לאיידס, אינו מאפשר לנגיף להתרבות בכלל), הלימפוציטים שלהם לא מכילים קולטני CCR5 בין אם בכלל או בין אם התאים מכילים מספר מועט מאוד של קולטנים ולא מאפשרים לנגיף להתפשט מעבר למספרים מועטים בלבד. רוב התרופות נגד איידס(לפחות הנסיובים של מניעת הדבקות לאחר חשיפה, או שלבי הדגירה המוקדמים) מתבססות על ההבנה הזאת, הן מכילות חומרים כימיים שנקשרים לקולטנים ולא מאפשרים לנגיף להכניס את הRNA שלו לתא. אבל בכל זאת מפחדים לפתח חיסונים על הבסיס הזה כיוון שיש זני איידס אלימים במיוחד שאינם מבוססים על הקולטן הזה אלא על קולטן אחר, ומפחדים שהכחדת הזנים השכיחים תגביר את כמות הזנים האלימים(כפי שכבר קרה עם מחלות כמו מלריה).

בכל מקרה אחוז החדירה של איידס למדינות מערביות הוא נמוך יחסית, הסיכוי להדבקות באיידס ביחסי מין וואג'ינאליים, הוא 1 ל1000 ומעלה(תלוי בזנים ובנשא).

הבעיה עם מדינות העולם השלישי הוא שרוב ההתרבות בנשאים וחולים היא כתוצאה מלידות של נשים נשאיות, ששם אחוז ההדבקה(כאשר לא משתמשים בתרופות שמונעות מהאיידס לעבור לעובר) הוא כ1 ל10.

גם אם איראן מצאה תרופה לאיידס, אני בספק אם היא תעזור במיוחד, אין תרופות פלא, אפשר לעצור את התפשטות האיידס באפריקה ב90% תוך 5 שנים, אבל התרופות הן לא הבעיה, הפצה שלהן, והפצה מסודרת היא בלתי אפשרית, נשא איידס לוקח כ20 כדורים ליום, שצריך לקחת אותם באופן מסודר בזמן קצוב, אחרת אין להם השפעה כלל, או לפעמים לקיחה לא מבוקרת שלהם תגרום למחלה להתפשט בקצב מהיר יותר. אמרו כבר שלחלק כדורים לאפריקה זאת לא הבעיה, אבל כאשר צריך לחלק לכולם גם שעוני יד, ללמד אותם לקרוא את השעה, ולוודא שהם באמת לוחקים את התרופות, ולא מוחרים אותן בשוק כמו שקורה בד"כ זה לא אפשרי.

פורסם

ת'כלס, ממה שאני יודע, האיידס "נטפל" לתאים מסויימים של המערכת החיסונית, מתרבה באמצעותם - כשלבסוף הם מתים.

עוד משהו שהבנתי הוא, שנגיף בודד יישאר במחזור הדם זמן קצוב לפני שייעלם...

אז אם ימצאו דרך למנוע את יצירת התאים האלה של מערכת החיסון (שגם ככה לא אפקטיביים לחולים), אז האיידס ייעלם לאט לאט ממחזור הדם. נכון?

( DOGMA, אני שואל אותך כי עושה רושם שאתה די בקיא בנושא :) אגב, אתה לומד ביולוגיה או משהו כזה? או שזה ידע כללי? )

פורסם

ימצאו דרך למנוע אילו תאים מלהתרבות? הנגיף מנצל את כושר הייצור של התא עצמו כדי ליצור עותקים נוספים שלו - אתה לא יכול לנטרל אותו ע"י מניעת יכולת התא להתחלק כי אתה לא יודע באילו תאים הנגיף יימצא, כמו כן אתה לא יכול למנוע התרבות של תאים בגוף בצורה גורפת כי המטופל ימות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים