עבור לתוכן

השקעה בבורסה כן\לא?

Featured Replies

פורסם

נגיד אני סוחר בבורסה בזמן שאני בשירות סדיר, איך הם יכולים לגלות את זה?

זה אחד הדברים הכי אידיוטים ששמעתי בחיים שלי.

יש אנשים שילכו לשירות לאומי רק בגלל הדברים האלה.

אסור אז אסור לכול דבר יש מטרה, אחת הסיבות יכולה להיות שהצבא רוצה שתתרכז רק בתפקידך הצבאי ולא בעיניים כספים.

אחר הכול אתה צריך לבדוק לעיתים תכופות מה קורה עם המניות שלך וכדומה.

קרן נאמנות סבירה, אם תעשה שיעורי בית בנושא, תניב לך נגיד 8% בשנה ריאלי (לאחר דמי ניהול והאינפלציה במשק), או 26% ב-3 שנים.

הסכום יגדל לך ל-18900 לפי התסריט הסביר הזה. לא מדהים. זה רווח נקי של 3900, 1300 בשנה, 108 שקל לחודש (שאת תוספת נחמדה למשכורת הצבאית). בקיצור, בממוצע לדעתי ב-3 שנים תעשה בערך 3,000-4,000 שקל. אם תשקיע בעצמך מאידך, צפה לרווחים הרבה יותר נמוכים או להפסדים בגלל שאתה לא מבין בזה.

רגע אז יותר כדי לשים קרן נאמנות אני עוד מעט פותח חשבון בנק, לפי מה שהבנתי הריבית נמוכה מ 5% כאן מדברים על 8% נכון?

פורסם

איך הם יכולים לעלות על זה?

אתה עושה צחוק? ::)

אם אתה רוצה לעבוד בלי אישור אז תעבוד שחור כמו כל החיילים בצה"ל.

אבל בחיים אל תעבוד במקום שמתעד את הכל ונותן לך צ'קים על שמך. על דברים כאלה הכי קל לעלות

ברור שלא רושמים דברים על שמך.

אז בוא נגיד, שהם לא יעקבו אחרי לאן אני הולך... הם פשוט יבדקו את החשבון בנק שלי.

סבבה... לא ביג דיל.

פורסם

אם אתה לא מתעסק הרבה בקנייה ומכירה (וזה לא כדי, כי לקנות ולמכור עולה כסף), תבקש מההורים שלך לעשות את הפעולות נגיד בשבילך. גם לא יהיה לך זמן בצבא לעסוק בזה, אז פעולה-שתיים בחודש לא תיצור מעמסה עליהם. אם זאת קרן נאמנות זה לא בעיה בכלל - תן להם את הכסף, שישמו את הסכום בקרן נאמנות על שמם, וכשתשתחרר שיציאו את הכסף ויתנו לך.

פורסם

רגע מה הקאצ כאן אם קרן נאמנות נותנת יותר אחוזים על הכסף שאנו שמים בה למה רוב האנשים משתמשים בבנקים?

ממש הסבר בכללי לא עמוד פולו תודה :P

פורסם

אחר הכול אתה צריך לבדוק לעיתים תכופות מה קורה עם המניות שלך וכדומה.רגע אז יותר כדי לשים קרן נאמנות אני עוד מעט פותח חשבון בנק, לפי מה שהבנתי הריבית נמוכה מ 5% כאן מדברים על 8% נכון?

תראה אחי בבנק אתה מקבל ריבית קבועה פלוס פריים(הריבית במשק)שזה בערך3-4 אחוז מהבנק +3אחוז פריים בערך עכשיו הבנת למה זה מגיע לריבית כזו?

פורסם

רוב האנשים משתמשים בבנקים כי קרן נאמנות יכולה גם להפסיד, זה לא בטוח כמו הבנק. ויש גם כאלו שמחליטים להשקיע בעצמם בבורסה ולחסוך את דמי הניהול (2-3 אחוז לשנה מערך תיק ההשקעות, ללא קשר אם התיק הפסיד או הרוויח). הרוב האמת משקיעים גם בבנק וגם בקרנות נאמנות ובקופות גמל (אפיק סולידי יותר).

פורסם

תיראה דברים בטוחים יש כמו מקם לדוגמה

וזה מניב+- 5% כל שנה

חוץ מיזה יש אפשרויות אחרות אם סיכונים נמוכים

אבל עדיף לך לתת להורים לנהל לך תכסף עד אחרי הצבא כי דברים מישתנים

ולחיל אין כל כך הרבה זמן לילמוד תדברים האלה

בכל מיקרה על תצפה לרווח גדול מ15 אלף שקל בלי לקחת סיכונים גדולים

כי 15 אלף שקל זה פרוטות שמדברים על השקעות בטוחות

פורסם

ובנוסף לזה ^^, רווח נגיד של 5% בשנה (מהבנק או מהשקעה סולידית), הוא לא באמת 5%, כי צריך לנכות ממנו את המדד, ואז הרווח הוא כ-2 אחוז בשנה, או כ-6.5% בשלוש שנים (כי זה ריבית דריבית, לא כפל פשוט של 1.02*3). 6.5% פירושו רווח נקי לחלוטין של כ-1000 שקל ב-3 שנים, תגיע ל-16000, לכן לדעתי כדי לך כן לקחת יותר סיכון ולשים את הכסף בקרן נאמנות (שלא תדרוש השקעת זמן מצידך, אלא אם תרצה למשוך את הכסף ממנה) שתניב לך 3000-4000 שקל נקי (הסיכון הוא שהיא יכולה להפסיד, אבל אם זה כבר יקרה זה כנראה לא יהיה "בגדול", תרד ל-14000 אולי). זה עדיף על קניית פלזמה נגיד עכשיו כי אתה כמעט לא תהיה בבית כדי להנות ממנה ב-3 שנים הקרובות. אם כבר אז הייתי חושב על טיול של נגיד חודש עד חודש וחצי ככה בחו"ל, לעבור בין כמה מדינות יכול להיות מעניין. אם אין לך זמן אז תשקיע בקרן נאמנות בכל זאת. 4,000 נקי, בלי מאמץ, זה לא רע. תצא מהצבא עם כ-34 אלף שקל (15 בערך מענק וה-19 שיהיו לך בקרן נאמנות).

פורסם

Guy King

מ5% שאני דיברתי לא יורד 2% אם אתה לא מצמיד את זה לכלום

מה שאתה מדבר זה אם הצמדות ובזה אתה יכול להרוויח יותר או פחות

אבל בהשקעות בטוחות שלא מוצמדות לכלום הכסף דוגר ומקבל תריבית שהוא צריך

ורק מורידים לך המלות ואם אתה מרויח הרבה אז גם 20-15 אחוז מס על הרווח פחות או יותר

אבל חיל רגיל לא מרויח סכומים כאלה שיקחו לו מס על הרווח

פורסם

לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון, אבל התכוונתי שה-2% של המדד צריך להוריד בחשיבה, לא בפועל כמובן. ז"א שאם שמת 100 שקל נגיד ועכשיו יש מוצר שעולה 100 שקל, בעוד שנה שתקבל 5% על ההשקעה ויהיו לך 105 שקל המוצר עצמו יעלה כבר 102 שקל, אז זה ה-2% שצריך לנכות בעצם כדי לקבל את הרווח האמיתי (3%, או 3 שקל לדוגמה).

בעצם אבל ממה שאנשים נוהגים לקנות כאן - רכיבי מחשב, מסכי טלוויזיה, מצלמות וכו' - אתה לא צריך להוריד 2% בחשיבה אלא להוסיף למה שקיבלת עוד 20% בשנה :smile1:, כי המחירים של הדברים האלה יורדים כל הזמן.

פורסם

לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון, אבל התכוונתי שה-2% של המדד צריך להוריד בחשיבה, לא בפועל כמובן. ז"א שאם שמת 100 שקל נגיד ועכשיו יש מוצר שעולה 100 שקל, בעוד שנה שתקבל 5% על ההשקעה ויהיו לך 105 שקל המוצר עצמו יעלה כבר 102 שקל, אז זה ה-2% שצריך לנכות בעצם כדי לקבל את הרווח האמיתי (3%, או 3 שקל לדוגמה).

בעצם אבל ממה שאנשים נוהגים לקנות כאן - רכיבי מחשב, מסכי טלוויזיה, מצלמות וכו' - אתה לא צריך להוריד 2% בחשיבה אלא להוסיף למה שקיבלת עוד 20% בשנה :smile1:, כי המחירים של הדברים האלה יורדים כל הזמן.

חשבתי שדיברתה על השקעות שמוצמדות למשהו וזה כבר דברים יותר עמוקים

ורק כבדים צריכים ליתעסק אם זה

בקשר למדד הרגיל כמו שאמרתה בין אם הוא עולה או יורד זה טלוי מה הוא רוצה לעשות אם הכסף

ככה שהיא אפשר להוריד סתם

פורסם

בעיניין איסור לעסוק במסחר ניירות ערך ולהפעיל עסק הוא לא מדויק . דבר ראשון זה לא תקף על מקרים מיוחדים כגון החייל הוא המפרנס העיקרי של המשפחה או שהמשפחה הם בבעיות פיננסיות וצריכים את עזרת החייל בפרנוס המשפחה הצבא מקל עלייהם ונותן להם אישור מיוחד . והחוק זה אינו אוסר במקרה שמשהו אחר מנהל לחייל את תיק ההשקעות או העסק וזה כולל קרנות נאמנות מנהל השקעות או מנהל לעסק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים