עבור לתוכן

שאלה בקשר לעתודה אקדמאית

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

יש לי 2 שאלות בקשר לעתודה אקדמאית לאלה שעברו אותה או לאלה שיודעים פרטים מדוייקים עליה.

כמה אחוזי הנחה מקבל העתודאי על שכר תשלום לטכניון ? האם אני אצטרך בהכרך לחתום על קבע אחרי הצבא ואם כן אז לכמה זמן ?

פורסם

0. אבל אתה מקבל מענק של ~9000 שקל עבור כל שנה - אז בעצם ~100%.

3 שנים.

פורסם
  • מחבר

אני אוסיף עוד שאל הלידע כללי: האם זה כדאי ללכת לעתודה או במקום זה ללכת לצבא ואז לעבוד שנה אחרי הצבא בזמן שהיית אמור להיות בצבא ואז ללכת לטכניון ?

פורסם

אם אתה שואל אותי לך לצבא, תעשה שלוש שנים תעבוד שנה אחרי זה ואז תלך ללמוד. עתודה נשמע מאוד מושך כשאתה בן 18 בעיקר כי הצבא זורק לך כל מיני סיסמאות ומבטיח הבטחות אבל כשאתה רואה מה קורה באופן מעשי לא הכל כל כך טוב... טוב נו, כמובן יש גם אנשים שיוצאים מורווחים מהמסלול אבל זה בהחלט לא הרוב וכדאי לך לשקול טוב טוב לפני שאתה הולך על זה. אם אתה הולך לזה רק בגלל שהצבא ממן לך את הלימודים או בגלל שאין לך שום אופציות קונקרטיות אחרות כרגע (מבחינת שירות צבאי, כלומר עתודה זה ברירת מחדל שלך כי אתה לא רוצה להיות ג'ובניק חסר מעש 3 שנים) או אם עתודה זו הדרך שלך לצאת מקרבי (יש גם אנשים כאלה :\) או כי אתה סתם רוצה לדחות את השירות בכמה שנים - אז אל תלך לעתודה. מצד שני אם אתה באמת חושב שזה המסלול האופטימלי שדרכו תוכל לתרום את שלך ולא מפריע לך שהשיבוץ במקצוע עלול להיות הרבה פחות קשור למקצוע מאשר מבטיחים לך אז אולי כדאי לך לנסות את זה.

פורסם

בפורום עתודה בתפוז תמצא מאמרים על גבי מאמרים של בעד ונגד עתודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים