עבור לתוכן

מנורת uv של תמי

Featured Replies

פורסם

יש לי תמי 4 וכל הזמן מחליפים מנורות uv רציתי לדעות האם אוכל לסים את זה במחשב או שזה uv אחר תודה?

פורסם

אני בכלל חשבתי לדפוק להם את המסך LCD הכחול המואר הזה :) לשים ת'ו במארז...

חעחע

פורסם

תבדוק כמה מתח היא (220 או 12 וולט)

אם 220 -אל תכניס.

אם 12 וולט (מה שיותר סביר אין שום בעיה)

פורסם
  • מחבר

זה 12 ולט רציתי לדעת אם זה מסוכן להפעיל מנורת uv

פורסם

מה כבר יכול להיות מסוכן? ומסוכן למה? למחשב? אם יש חיבור מתאים וזה 12V אני לא חושב שיש בעיה ( אני חוזר, לא חושב )

פורסם
  • מחבר

יש מישהו שבטוח?

פורסם

לא לשים במחשב! אם זה לא היה מספיק ברור, אז אני אחזור על זה עוד פעם, בשום פנים ואופן לא לשים את זה במחשב!

מנורת ה UV הנ"ל נועדה לחטא את המים (=להרוג חידקים) ולפיכך פולטת קרינה מסוכנת. הקרינה אינה מסוכנת למחשב עצמו כמובן אלא לבני אדם ויכולה לגרום לעיוורון, סרטן ובעיות אחרות. למידע נוסף:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ultraviolet#Health_concerns_and_protection

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%90_%D7%A1%D7%92%D7%95%D7%9C#.D7.94.D7.A9.D7.A4.D7.A2.D7.95.D7.AA_.D7.A2.D7.9C_.D7.91.D7.A8.D7.99.D7.90.D7.95.D7.AA_.D7.94.D7.90.D7.93.D7.9D

אני מקווה שזה כבר היה מספיק ברור...

נ.ב.

מסך ה LCD הכחול בטוח לשימוש... ;)

פורסם

אתה מדבר על נורת UV בכללי, או על הנורה הספציפית שיש בתמי 4?

פורסם

UV זה אולטרא סגול, ז"א מעל לסגול, בתחום שאינו נראה. זו הקרינה המסוכנת (מסרטנת) מהשמש, וכמו שאמרו מעליי גם מעוורת (תראה שעל כל משקפי שמש מחברה שמכבדת את עצמה, כתוב שהן מסננות UV). כל מנורה שמשתמשת בקרינת UV (אמיתית, בלתי נראית) מסוכנת, בפרט זו של תמי 4.

פורסם

UV זה אולטרא סגול, ז"א מעל לסגול, בתחום שאינו נראה. זו הקרינה המסוכנת (מסרטנת) מהשמש, וכמו שאמרו מעליי גם מעוורת (תראה שעל כל משקפי שמש מחברה שמכבדת את עצמה, כתוב שהן מסננות UV). כל מנורה שמשתמשת בקרינת UV (אמיתית, בלתי נראית) מסוכנת, בפרט זו של תמי 4.

נכון מאוד, וגם מנורת UV רגילה למחשב זה לא הדבר הכי בריא בעולם...

פורסם

ו-2 קתודות של UV גדולות של מחשב לא יזיקו בהנחה שהם מחוברות למפסק ואני לא מפעיל אותם 24/7, נכון?

פורסם

ה-UV במחשב הוא כמעט בלתי מזיק בגלל העוצמה החלשה ואורך הגל המאד ספציפי שלו והעובדה שמארז המתכת של המחשב מגן עלייך מפניו

ה-UV בתמי 4 הוא באורך גל טיפה שונה שמזיק מאד מאד והיות ומטרתו להרוג חייקים הוא גם בעוצמה חזקה משהו ולכן אסור בשום אופן להשתמש בו לשום צורך אחר

פורסם

ואאלה לא ידעתי את זה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים