עבור לתוכן

שאלה לגבי גודל חיישן

Featured Replies

פורסם

כבר הספיקו לבלבל אותי כמה אנשים ולהגיד שטויות או שלא אז אני חיב לקבל תשובה פעם אחת ולתמיד...

במצלמות דיגיטליות כמה שגודל החיישן גדול יותר הוא טוב יותר נכון?, אז אם ככה חיישן בגודל 1/2.5 גדול יותר מ1/1.8? או ש 1/1.8 גדול יותר מ 1/2.5?

פורסם

א. חיישן 1/1.8 גדול יותר מחיישן 1/2.5

ב. לא קונים מצלמה לפי גודל החיישן

פורסם
  • מחבר

מדוע 1.8 גדול יותר? כי הוא יותר קרוב לגודל 35MM אלכסוני של פילם? ההשוואה נעשית ככה בעצם?

ז"א שחיישן בגודל 1/1" הוא הכי גדול שיוכל להיות?

אם ככה אז מה לגבי מסרטות וידאו? ששם חיישן בגודל 1/6 נחשב גדול יותר? או שגם בזה אני טועה?

למה לא קונים מצלמה לפי גודל החיישן? אם יש גודל חיישן של 1/1.8 על מצלמה מסוימת והיא 8 מ"פ ועל אותה מצלמה הכניסו חיישן בגודל 1/2.5 והיא גם 8 מ"פ אז זה לא אומר ש"דחסו" בחיישן 1/2.5 את ה8 מ"פ?

תודה

פורסם

מדוע 1.8 גדול יותר?

1/1.8 = 0.55

1/2.5 = 0.40

ז"א שחיישן בגודל 1/1" הוא הכי גדול שיוכל להיות?

לא. חיישן 1/1 (או ליתר דיוק "1) הוא עדיין קטן למדי. קטן יותר מאשר כל חיישן של מצלמת DSLR.

אם ככה אז מה לגבי מסרטות וידאו? ששם חיישן בגודל 1/6 נחשב גדול יותר? או שגם בזה אני טועה?

אין לי מושג לגבי מסרטות ווידאו.

למה לא קונים מצלמה לפי גודל החיישן?

הסיבה העקרית לא לקנות מצלמה לפי גודל החיישן היא כי יש הרבה מאוד פרמטרים חשובים יותר (פיצ'רים, מחיר, איכות הרכבה, איכות אופטית, נוחות הפעלה, אמינות, שירות וכדומה). הסיבה המשנית היא כי חיישן גדול יותר ממילא אינו בהכרח איכותי יותר (למרות שבד"כ הוא כן).

פורסם
  • מחבר

1/1.8 = 0.55

1/2.5 = 0.40

איך התחשיב שעשית מתבצע? ולמה הכוונה ב0.40 או 0.55? חיישנים זה נושא חדש לי

לא. חיישן 1/1 (או ליתר דיוק "1) הוא עדיין קטן למדי. קטן יותר מאשר כל חיישן של מצלמת DSLR.

רגע אבל אם הבנתי נכון חיישן של 1/1.8 אמור להיות טוב יותר מ 1/2.5 ואם ככה 1/1" אמור להיות טוב יותר משניהם לא? מז"א קטן מידי, פיזית?

אם יש גודל חיישן של 1/1.8 על מצלמה מסוימת והיא 8 מ"פ ועל אותה מצלמה הכניסו חיישן בגודל 1/2.5 והיא גם 8 מ"פ אז זה לא אומר ש"דחסו" בחיישן 1/2.5 את ה8 מ"פ?

פורסם

איך התחשיב שעשית מתבצע? ולמה הכוונה ב0.40 או 0.55? חיישנים זה נושא חדש לי

אני מציע שתקרא את המאמר הזה, הוא מסביר את הנושא בצורה טובה ופשוטה.

רגע אבל אם הבנתי נכון חיישן של 1/1.8 אמור להיות טוב יותר מ 1/2.5 ואם ככה 1/1" אמור להיות טוב יותר משניהם לא? מז"א קטן מידי, פיזית?

חיישן "1 גדול יותר (פיזית) משני החיישנים האחרים שציינת, אבל קטן יותר מחיישנים של מצלמות DSLR. בכל מקרה, אין כיום מצלמות סטילס דיגיטליות שמשתמשות בחיישן "1, אולי בווידאו יש, אבל לא בדקתי את זה.

פורסם
  • מחבר
:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים