עבור לתוכן

שאלה לגבי חיבורי מולקס

Featured Replies

פורסם

הממ השאלה היא כזאת... הביאו לי הרבה מאווררים עם לדים אבל בלי חיבור מולקס אלא רק חיבור של שני חוטים... השאלה היא האם אפשר לקחת מפצל נגיד של מאוורר אחר שיש לי במארז ולחבר אליו את שני החוטים האלה ולהדביק עם נייר דבק? זתומרת כמו סלייבינג רק עם נייר דבק?

פורסם

אפשרי...

תחבר למשל צהוב לצהוב ושחור לשחור.. סתם דוגמה ...ואם זה מאוורר 80MM אז יש לו 2חוטים שחור ואדום אזתחבר שחור לשחור ואדום לצהוב.. ותלפף טוב שלא יהיה קצר..

פורסם
  • מחבר

עשיתי המאוורר עבד... אבל אחרי כמה שניות היה ריח של עשן... אז הוצאתי ישר ת'קבל מאחורה של הספק כוח... עכשיו כשהוצאתי אותו מהמולקס את זה שעשיתי לפי הדרך הזאת יענו עכשיו המחשב בדיוק לפני שעשיתי ת'שינוי ועכשיו הוא לא עושה POST.. יענו הוא לא עולה ולפי הLED זה אומר

CPU IS DAMAGED OR INSTALLED INCORRECTLY...

לפי מה שהבנתי הלד יכול לטעות אבל יש מצב הלך לי המעבד? (הוא מתחמם והכול יענו יש חשמל שמגיע אליו)

פורסם

לא הלך המעבד כל עוד המחשב נידלק ומראה הודעת שגיאה סימן שהמעבד תקין שמעבד נישרף לא רואים כלום במסך...

אני לא יודע מה בדיוק עשית אולי עשית קצר או לא יודע מה תסביר לי בדיו מה חיברת למה וגם על המאוורר צריל להיות כתוב כמה וולט הוא צריך אם כתוב 12V אז תחבר שחור לשחור וצהוב לצהוב ...אם כתוב 5V אז מחברים שחור לשחור אדום לאדום..

ותסביר לי איך הגעתה לזה שיש לך הודעת שגיאה..

תנסה לאפס את הביוס:

1.תנתק אתהמחשב מהחשמל ואז תוציא את הסוללה מהלוח אם

2.תחזיר לחשמל(עדיין לא להחזיר את הסוללה) ולהפעחל את המחשב בלי סוללה ל10שניות

3.תכבה את המחשב ותנתק מהחשמל תחזיר את הסוללה ותפעיל את המחשב רגיל תגיד מה קורה..

אם ךא עוזר תנסה לאפס דרך הג'אמפר אם אתה יודע יש ג'אמפר ליד הסוללה בדרך כלל שהוא של האיפוס אתה (יש 3רגליים) והגאמפר תופס רק2 רגליים מה שצריך לעשות זה לנתק תמחשב מהחשמל להעביר את הגאמפר לאפשרות השנייה ולהפעיל את המחשב אחר כל לכבות את המחשב ולנתק מהחשמל ולהחזיר את הגאמפר איך שהיה ואז להפעיל...

תעדכן מה קורה

פורסם
  • מחבר

הממ כנראה לא הבנת.. המחשב לא עולה אין שום דבר על המסך... יש את ה DEBUG LED שיש על הלוח ומראה ת'מצב הנוכחי... המממ

כמו שאמרתי הוא מראה שאו שהמעבד ניזוק או שהוא לא מותקן כמו שצריך.... למרות ששמעתי הרבה מקרים שה DEBUG LED בכלל מטעה ואין כמעט בו שימוש...

בקיצור עזרה חח

ניסיתי לאפס ת'ביוס דרך הגאמפר לא הלך גם...

פורסם

וכל זה קרה ביגלל חיבור מאוורר ומאיפה יצא העשן מהלוח או מאוורר? ותנסה להוציא את המעבד להפעיל את המחשב בלי מעבד למשך כמה שניות ואז תכבה את המחשב ותחזיר אותו יכול להיות שהוא לא מותקן טוב אז תעשה מה שאמרתי ותעדכן..

פורסם
  • מחבר

עשיתי הכול... המממ כלום לא עובד... העשן יצא מהארד דיסק של גיגה וחצי שחיברתי אליו ת'כבל שעשיתי בו ת'חיבורים... כנראה מזה יצא העשן אבל הוצאתי ת'תקע מהספק כוח באמצע הטעינה של ווינדווס יש מצב שזה הרס ת'מעבד?

פורסם

אני מקווה שהוצאת את הארד דיסק הזה והחלפת אותו עם דיסק אחר.

אם הוצאת את התקע מהשקע של הספק באמצע התקנת הווינדוס (תלוי באיזה חלק) ההתקנה לא תצליח להמשיך את עצמה מהיכן שהפסקת, לכן תדאג שהבוט יתבצע מהסידי ואז תתקין שוב.

פורסם

הוא לא הפסיק באמצע התקנה...

הוא הפסיק באמצע טעינה של ההפעלה של המערכת הפעלה...

נתק את הדיסק שהוציא עשן, מכל הכבלים המחוברים אליו, ונסה להפעיל שוב...

פורסם

מוכשר אתה :yelclap:

פורסם
  • מחבר

הוא לא הפסיק באמצע התקנה...

הוא הפסיק באמצע טעינה של ההפעלה של המערכת הפעלה...

נתק את הדיסק שהוציא עשן, מכל הכבלים המחוברים אליו, ונסה להפעיל שוב...

ניסיתי... חח אתה באמת חושב שלא ניסיתי? הרבה פעמים... המממ מה כבר אפשר לעשות? זתומרת ה DEBUG לד אומר שהמעבד ניזוק... והוצאתי ת'קירור הדלקתי ת'מחשב בלי הקירור למשך שניה וחצי רק בשביל לראות אם הוא מתחמם ואכן הוא התחמם... אז זה אומר שחשמל מגיע אליו... בקיצור הלך המעבד?

פורסם

1. שמישהו יתן ל-aviko אזהרה

2. תנסה לנתק מהלוח את כל החיבורים הלא חיוניים. תשאיר רק זכרונות וכרטיס מסך ומעבד+סינק. תנסה בנוסף לאיפוס של הביוס כמו שהסבירו לך כבר גם לנתק מהלוח את כל מקורות המתח. יש כבל של 20 פינים אני חושב שנכנס מהספק ללוח. תנתק אותו. בקיצור, תנתק הכל ותרכיב מחדש בלי כוננים וכרטיסי PCI.

באסה רצינית. לפחות יש אחריות?

פורסם
  • מחבר

הממ ת'אמת אין אחריות... זה מחשב של לפני 5 שנים... P4 1.5... לקחתי ת'לוח הוצאתי אותו מהכול הכול... המממ הקטע המצחיק בו ששמתי לב הוא שאין לו בכלל מבודדים מאחורה... יענו שלא יהיה GND... הרכבתי כמו שאמרת ועדיין הDEBUG LED מראה על שהמעבד ניזוק... איזה באסה רצינית...

מה אומר יש מצב יש GND שמשפיע או משהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים