עבור לתוכן

הנה מדריך מפורט למחיצת דיסק קשיח הנה מדריך המפרט הכל!

Featured Replies

פורסם

כיצד לחלק את הדיסק הקשיח למחיצות ולאתחל אותו באמצעות תוכנית ההתקנה של Windows XP

חשוב אם תבצע צעדים אלה בדיסק קשיח המכיל נתונים, יימחקו הנתונים לצמיתות. מומלץ לגבות את הדיסק הקשיח לפני ביצוע צעדים אלה.

כדי לחלק את הדיסק הקשיח למחיצות ולאתחל אותו באמצעות תוכנית ההתקנה של Windows XP: 1. הכנס את תקליטור ההתקנה של Windows XP לכונן התקליטורים או לכונן ה-DVD, או הכנס את תקליטון ההתקנה הראשון של Windows XP לכונן התקליטונים ולאחר מכן הפעל את המחשב מחדש.

הערה כדי להפעיל את המחשב מהתקליטור של Windows XP (או מתקליטון ההפעלה), המחשב חייב להיות מוגדר לאתחול מכונן התקליטורים או מכונן ה-DVD או מכונן התקליטונים. במקרים מסוימים ייתכן שיהיה עליך לשנות את הגדרות ה-BIOS במחשב כדי לקבוע תצורה זו. לקבלת מידע על האופן שבו יש להגדיר את תצורת המחשב לביצוע אתחול מכונן התקליטורים או מכונן ה-DVD או מכונן התקליטונים, עיין בתיעוד המצורף למחשב או פנה ליצרן המחשב.

2. אם אתה מפעיל את המחשב מהתקליטור של Windows XP, בחר באפשרויות הנחוצות כדי להפעיל את המחשב מכונן התקליטורים אם תונחה לבצע זאת.

הערה אם לבקר הדיסק הקשיח נחוץ מנהל התקן של יצרן ציוד מקורי (OEM), הקש F6 כדי לציין את מנהל ההתקן.

לקבלת מידע נוסף אודות אופן השימוש במקש F6 כדי לציין מנהל התקן של יצרן ציוד מקורי (OEM) בזמן הפעולה של תוכנית ההתקנה של Windows XP, לחץ על מספרי המאמרים שלהלן כדי להציגם מתוך מאגר הידע Microsoft Knowledge Base:

תמיכה מוגבלת במנהלי התקנים של יצרני ציוד מקורי (OEM), באמצעות המקש F6, בעת התקנת Windows XP (ייתכן שקישור זה מפנה לתוכן שחלק ממנו או כולו מופיע באנגלית)

אם אתה מפעיל את המחשב מתקליטוני ההתקנה של Windows XP, הכנס כל אחד מן התקליטונים הנוספים כאשר תונחה לעשות זאת ולאחר מכן הקש ENTER כדי להמשיך.

3. בדף ברוכים הבאים להתקנה, הקש ENTER.

4.

הערה אם אתה משתמש בדיסקי התקנה (6 תקליטונים ניתנים לאתחול), תוכנית ההתקנה תנחה אותך להכניס לכונן את תקליטור Windows XP.

5. הקש F8 כדי להסכים לתנאי הרישיון של Windows XP.

6. אם מאותרת התקנה של Windows XP, תונחה לתקן אותה. כדי לעקוף את התיקון, הקש ESC.

7. כל המחיצות הקיימות וכל השטחים בדיסק בהם לא מוגדרת מחיצה, מוצגים עבור כל אחד מהדיסקים הקשיחים הפיזיים. השתמש במקשי החיצים כדי לבחור במחיצה או בשטח דיסק בו לא מוגדרות מחיצות ואשר בו תיצור מחיצה חדשה. הקש D כדי למחוק מחיצה קיימת או הקש C כדי ליצור מחיצה חדשה תוך שימוש בשטח הדיסק בו לא מוגדרות מחיצות. אם תקיש D כדי למחוק מחיצה קיימת, עליך להקיש L לאחר מכן (או להקיש ENTER, ולאחר מכן להקיש L אם זוהי מחיצת המערכת) כדי לאשר את מחיקת המחיצה. חזור על צעד זה עבור כל מחיצה קיימת שבה תשתמש גם בחלוקה החדשה. לאחר שכל המחיצות נמחקו, בחר בשטח הנותר שבו לא מוגדרות מחיצות והקש C כדי ליצור את המחיצה החדשה.

הערה אם ברצונך ליצור מחיצה במקום שבו כבר קיימות מחיצות, עליך למחוק אותן ורק לאחר מכן ליצור את המחיצה החדשה.

8. הקלד את גודל המחיצה החדשה במגה-בתים (MB) והקש ENTER. לחלופין, הקש ENTER כדי ליצור מחיצה בגודל המרבי.

9. חזור על הצעדים 4 ו-5 כדי ליצור מחיצות נוספות, אם יש צורך.

10. להתקנת Windows XP, השתמש במקשי החיצים כדי לבחור את המחיצה בה תבוצע ההתקנה והקש ENTER. אם אין ברצונך לאתחל את המחיצה ולהתקין את Windows XP, הקש פעמיים על F3 כדי לצאת מתוכנית ההתקנה. אל תמשיך בצעדים הנותרים. במקרה זה יהיה עליך להשתמש בתוכנית שירות אחרת כדי לאתחל את המחיצה.

11. בחר באפשרות האתחול המתאימה לך עבור המחיצה ולאחר מכן הקש ENTER. ניתן לבחור מתוך האפשרויות הבאות: אתחול המחיצה באמצעות מערכת הקבצים NTFS (אתחול מהיר)

אתחול המחיצה באמצעות מערכת הקבצים FAT (אתחול מהיר)

אתחול המחיצה באמצעות מערכת הקבצים NTFS

אתחול המחיצה באמצעות מערכת הקבצים FAT

השארת מערכת הקבצים הנוכחית (אין שינויים)

האפשרות להשארת מערכת הקבצים הנוכחית אינה זמינה אם המחיצה שנבחרה היא מחיצה חדשה. האפשרות לאתחול באמצעות מערכת הקבצים FAT אינה זמינה אם המחיצה שנבחרה גדולה מ-?32? GB?. אם המחיצה גדולה מ-??2? GB, תוכנית ההתקנה של Windows עושה שימוש במערכת הקבצים FAT32 (עליך להקיש ENTER לאישור). אם המחיצה קטנה מ-?2? GB, תוכנית ההתקנה של Windows עושה שימוש במערכת הקבצים FAT16.

הערה אם מחקת מחיצת מערכת ויצרת חדשה, אך את Windows XP בכוונתך להתקין במחיצה אחרת, תונחה לבחור מערכת קבצים הן עבור מחיצת המערכת והן עבור מחיצת ההפעלה.

12. לאחר שתוכנית ההתקנה של Windows תאתחל את המחיצה, בצע את ההוראות המופיעות על המסך כדי להמשיך. לאחר סיום תוכנית ההתקנה של Windows באפשרותך להשתמש בכלים 'ניהול דיסקים' במערכת Windows XP כדי ליצור או לאתחל מחיצות נוספות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים