עבור לתוכן

אינטרנט זהב מאיימת לנתק מורידים "כבדים"

Featured Replies

פורסם

ואו, אני חייב להגיד שזה ממש מביך.

מילא כמו שנאמר מעליי, אם היה מדובר במספרים גדולים יותר (למרות שגם זה לא מוצא חן בעיניי) אבל 10GB זה ממש כלום וממש בושה! רק בשבוע שעבר למשל החלה אצלי התעניינות בלינוקס ובהפצותיה השונות, והחלטתי להתנסות בהן. אז הורדתי מספר רב של הפצות, שזה דבר חוקי לחלוטין, ובקלות עברתי את ה-10GB, תוך ימים ספורים בלבד.

זה מתחיל להימאס, הגיע הזמן שנפסיק להיות עולם שלישי כזה! וכמו שנאמר קודם לכן לא להבטיח מה שאי אפשר לקיים! אני לא מבין איזה מין דבר זה, שחברת האינרנט מתלוננת ואומרת שבגלל שאנשים מורידים כל הזמן הם נאלצים להרחיב את הפס שלהם כי הוא אינו מספיק. סליחה, אבל איזה מין דבר הוא זה?! אם אין לכם את המשאבים הדרושים ואת היכולת לספק את השירות שאתם מציעים אז תסגרו את המפעל שלכם, את המשרדים, תנעלו את הדלת, תודה ולהתראות!

זה ממש כמו שאתר אינטרנט למשל יספק נפח אחסון מסוים של מייל לכל אדם, מבלי שיש לו בכלל חצי מהיכולת לעמוד בזה, מצפה שהרוב לא יצטרך להשתמש בכל, ואחרי זה יתחיל בהטלת הגבולת! (במיוחד אם השירות הוא בתשלום שכזה)

לדעתי זה ממש לא מקובל ולא סיבה בכלל!

זוהי דעתי לפחות...

אממ שאלה קטנה דרך אגב, ראיתי שכתבתם משהו על זה בהתחלה אבל לא הבנתי במפורש, ידוע למישהו אם נטוויז'ן מגבילים את הלקוחות שלהם?

• תגובות 114
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בחוזה עם נטוויזן יש הגבלה... לפני כמה חודשים הם התקשרו לכמה שעברו את ההגבלה בהרבה... מאז הם הפסיקו....

פורסם

OutRaGe , נטוויזן התעסקו איתך?

אמ לא

ולמי שדיבר על כמויות ממש רציניות, לכמה התכוונת ?

כי אני למשל מוריד מקסימום 80 ג'יגה בחודש ובממוצע 40 ג'יגה

לא יודע למה, התקשרו מקשרי לקוחות היום ומשום מה בטחתי בהם למרות שהם כמובן מדברים בשביל האינטרסים שלהם...

נשארתי בסוף עם נטויז'ן

הנציגה דיברה עם אמא שלי שאין לה מושג במחשבים\אינטרנט אז הפנתה אותה אליי..דיברנו כמה דקות והנציגה טענה שלמרות שההגבלה זה רק 5GB לא יעשו שום דבר במקרים של 40-50 ג'יגהבייט ואין לי מה לדאוג..

כמו כן היא אומרת שהיא ראתה במחשב כמה הורדתי בכלל ב-3 שנים שאני אצלם ובחודשים האחרונים ומדובר באנשים שמורידים יותר

http://img388.imageshack.us/img388/3702/netvisionnd4.png

(סתם Log של החודשים האחרונים, באוגוסט הרבה זמן התוכנה לא הייתה פתוחה)

בנוסף לכך הציעו דיל ממש שווה, 2.5 מגה עם 150kb העלאה - חודשיים חינם (רק לנטויז'ן חינם כמובן) ואחרי החודשיים 60 שקלים בחודש..

פורסם

לא לשכוח שיש הרבה אנשים עם יותר ממחשב אחד שמחובר לאינטרנט...

בדיוק המצב אצלי.

אנשים אל תיכנעו לחברות, מי שמכריז על הגבלה, להתנתק! זה שוק חופשי והחברות האחרות ישמחו לקבל משתמשים מחברות אחרות...

פורסם

בדיוק המצב אצלי.

אנשים אל תיכנעו לחברות, מי שמכריז על הגבלה, להתנתק! זה שוק חופשי והחברות האחרות ישמחו לקבל משתמשים מחברות אחרות...

נכון מאוד, תהיו בטוחים שחברות שיתחילו לזרום אליהן לקוחות לא ישקלו אפילו את הרעיון הביזיוני של הגבלה.

פורסם

אבל איזה לקוחות יבואו אליהם? הלקוחות שמורידים עשרות גיגות בחודש... הלקוחות האלה לא שווים להם... כדי לשרת אותם הם יצתרכו להגדיל בהרבה את ההקישור שלהם לחו"ל... וזהו אומר לשלם הרבה כסף.... הרבה מאוד כסף... יותר כסף ממה שהם ירוויחו מכמה לקוחות שיעברו אליהם...

פורסם

זה נושא מאוד ספציפי, יש לקוחות שכן ישתלמו ויש כאלה שלא.

אל תשכח שאם לחברה שלך יש מוניטין של נבלה אז לא יבואו לך לקוחות, גם כאלה שמורידים חצי גיגה בחודש.

10 GB זה כלום, זה כבר סוכם פה. מרבית הקוים שמחוברים ליותר ממחשב אחד עוברים את זה בלי לנסות בכלל.

פורסם

לא רק זה, אלא גם שהסתכלתי היום באתר של נטוויז'ן (הספק שלי) וכתוב שההגבלה היא ל-5GB!!! :kopfpatsch: זה כבר מוגזם.

למרות שאני עובר את זה בהרבה ולא אמרו לי כלום עד כה, אני שוקל להתקשר יום ראשון ולעבור, לברק למשל. (אשמח אם מישהו בפרטי יוכל לספר לי עליהם מעט מנסיונו האישי, היות וזה נוגד את חוקי הפורום כאן).

פורסם

5GB? זה היה 10, זה כבר הפרת תנאי ההסכם מצידם מבלי להודיע לאף משתמש.

פורסם

כן כן, 5GB. שזה כבר מאוד לא מקובל ואפילו לא בצחוק...

פורסם

נדמה לך. לפני שבוע וחצי ביקשנו להתנתק והם עוד לא חזרו אלינו ולא עונים.

ול-Nemesis- לחברת החשמל אתה משלם על חשמל של החברה שמיוצר ע"י החברה, ובנוסף גם על כמה שעלה להם לבנות את התשתית שמספקת לך את החשמל.

לגבי אינטרנט זה שונה. הגיוני לשלם על התשתית שמספקת לך את המוצר, ההורדות, הג'יגהבייטים או איך שתרצה להגדיר את זה, אבל המוצר לא שלהם.

אם נניח קנית מ-Steam את Episode 1 החדש ותרצה להוריד אותו, אז תשלם לספקית האינטרנט על התשתית, אבל למה שתשלם לספקית גם על המשחק? הרי המשחק הוא של Valve ולא של הספקית, ולכן הגיוני שתשלם לספקית על רוחב הפס שהיא מספקת לך, אבל לא על המוצר שאתה מוריד בעזרתו.

אז קח דוגמא אחרת - מקורות. אתה לא משלם חשבון מים לפי הצריכה שלך? מקורות אינה מייצרת את המים.

בכלאופן, השורה התחתונה היא שלספקיות האינטרנט לקוח אשר מוריד עשרות ג'יגה בחודש עולה הרבה יותר כסף מאשר לקוח שמוריד מספר בודד של ג'יגות.

אם הם נאלצים לקנות יותר רוחב פס בגלל שחלק מהמשתמשים טוחן את הקו 24/7, העלות תתגלגל בסוף על הצרכנים.

השאלה היא רק על איזה צרכנים. היא יכולה להתגלגל על כל הצרכנים במידה שווה, והיא יכולה להתגלגל על קבוצת הצרכנים שבגללה הספק צריך לקנות עוד רוחב פס.

אני חושב שהאופצייה השנייה הוגנת הרבה יותר - ואל תטעו לרגע, אני שייך לקבוצה שצורכת יותר מהממוצע.

אני לא יושב על הקו 24/7, אבל אני חושב של-100 ג'יגה בחודש בממוצע אני מגיע.

כבר כתבתי את זה

והשאלה היא איך אתה מגדיר "לא פרופורציונלית"

כי 10GB זה כלום

אני עובר את זה ואני לא מוריד סרטים ומשחקים

בהנחה שיש בממוצע 4 וחצי שבועות בחודש זה יוצא 2.2GB לשבוע

נגיד שביום שישי אתה גולש קצת פחות (ארוחת ערב משפחתית וכו') ובשבת קצת יותר

בסופו של דבר הגענו למצב שיש לך ליום כ-300MB

קצת סרטוני YouTube, קצת אימיילים, והופ נגמרו 300MB

בפוסט קודם כבר התייחסתי לנושא ההגבלה.

לדעתי ההגבלה היא די סתמית, ואני יודע בוודאות שלא פנו לכל אחד שהוריד 10 ג'יגה, או אפילו 30 ג'יגה.

לדעתי בסוף המהומה יהיו שני סוגים של חבילות:

1. חבילות קלות בעלות הגבלת תעבורה אשר תתאים למשתמש קליל שקורא קצת דואר וגולש באתרים, ומחירן בהתאם.

2. חבילות ללא הגבלה אשר מחירן יהיה גבוה יותר.

לדעתי זה הפתרון ההוגן והמתבקש.

פורסם

יופי , תן להם עוד תירוץ לסחוט עוד כסף מהציבור.

לא רק שזמני התגובה לחו"ל מגוכחים, לא מספיק שהתמיכה הטכנית שלהם זה בדיחה וכל מה שהם יודעים לעשות זה ללכת לפי סדר פעולות קבוע ולצחוק על רוסים, מיותר לציין בכלל שהם שולפים מגבלות מהמותן ומפעילים יחס שונה ללקוחות שונים וחס וחלילה שנזכיר מהירויות גלישה בארץ אז צריך לתת להם עוד תירוץ לגנוב לנו כסף...

נו באמת

הסיבה היחידה שיש בעיה עכשיו זה בגלל שהם חמדנים ומוכרים יותר ממה שיש להם. אז עכשיו מגיע שלב התירוצים.

הם משחקים משחקים, ואתה משחק ישר לידיים שלהם.

אוי, ספקיות האינטרנט המסכנות...

פורסם

אני מסכים אם התלונות שלך, אבל למה כבר אפשר לצפות כאשר המחירים הם מחירי רצפה?

יש, או לפחות היו, הרבה ספקיות אינטרנט בארץ. קצת קשה לי לאכול שיש קרטל כל כך מאורגן ביניהן.

פורסם

יש לנו בעיה אחרת

כבל לאירופה יכול לעבור באחת משתי דרכים

דרך לבנון וטורקיה (טורקיה תסכים, אבל לבנון לא)

או דרך המים

האופציה האחרונה היחידה האפשרית והיא יקרה בעשרות מונים

אם ספקית משקיעה X מסוים של כסף, כשחלק עצום ממנו הולך על שימוש בכבל התת מימי נשאר פחות לשרתים באירופה וארה"ב

כשיש פחות צריכים לקחת רוחבי פס יותר נמוכים משרתים בחו"ל (כדי לשלם פחות), ולהשתמש בשרתים יותר חלשים (ששימוש בהם עולה פחות) עם חיבורים פחות טובים (כנ"ל) ולכן יש רוחבי פס צעצועיים וזמני תגובה תלת ספרתיים

בפוסט קודם כבר התייחסתי לנושא ההגבלה.

לדעתי ההגבלה היא די סתמית, ואני יודע בוודאות שלא פנו לכל אחד שהוריד 10 ג'יגה, או אפילו 30 ג'יגה.

לדעתי בסוף המהומה יהיו שני סוגים של חבילות:

1. חבילות קלות בעלות הגבלת תעבורה אשר תתאים למשתמש קליל שקורא קצת דואר וגולש באתרים, ומחירן בהתאם.

2. חבילות ללא הגבלה אשר מחירן יהיה גבוה יותר.

10GB זה שרירותי ומטומטם

לדעתי אין בנאדם שעושה קצת יותר מקריאת אימיילים שלא עובר את המגבלה

כמובן שהם לא פונים לכל אחד שמוריד 10GB ומעלה, אלא מתחילים במורידים הכבדים, אבל הם שומרים לעצמם את האופציה לנתק גם משתמשים שעברו 10GB לחודש. וזה כבר מטומטם

פורסם

תשמע, על הגולשים שטוחנים נפחים תלת ספרתיים (בג'יגות) במחירים של החבילות הזולות הם פשוט לא מרוויחים כסף לדעתי, והם יכולים להרשות לעצמם לבעוט אותם החוצה.

אם ירצו לנתק כל מי שמוריד מעל 10 פשוט יעיפו חלק גדול מהלקוחות שלהם - וזה פשוט יהיה לא פרודוקטיבי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים